Stali ste sa niekedy obeťou šikany resp. kyberšikany? Ako ste sa s tým vysporiadali? Zanechalo to na vás nejaké stopy? Riešili ste to niekedy alebo ste to nechali tak a prestalo to po čase samo?
kybersikana je nuda, da sa od nej odosobnit, ale ked ju zazivas na vlastnej kozi, neda sa jej vyhnut.
sikanovali ma na zakladnej skole, kedze som casto menil skoly, tak som vzdy bol v kolektive novy a vzdy sa nasiel debil co to musel dat najavo. slo len o fyzicku sikanu od jedincov nastastie. ako sa to vyriesilo? s jednymi som sa skamaratil a druheho som bonzol.
Nebola to šikana akú poznáme z amerických filmov síce, no dosť mi to ubližovalo...
Mali sme asi 12 rokov, vlastní "kamaráti" si zo mňa neustále uťahovali, robili si zo mňa srandu lebo som z Bratislavy a oni boli dedinskí burani zakomplexovaní... Brali mi veci, oblečenie, skrývali to a bola to nekonečná srandaa, a úplne najsuper vraj bolo, keď mi zobrali tašku, vybehli do najbližšej bytovky na najvyššie poschodie a ja som si po ňu musela ísť. A keď som sa na to vysrala, zaniesli ju domov mojej starkej s tým, že mi vlastne urobili službu z lásky a nosia mi veci a ona im ešte aj poďakovala... Bolo toho veľa, narážky na úplne všetko čo a týkalo mňa, až to človek nechápal, z čoho všetkého si druhí môžu uťahovať.
Riešila som to tak, že keď nepomáhalo vypičovanie im, tak som to povedala mamke, no tá s tým tiež moc neurobila a tak som sa nakoniec na nich úplne vysrala a prestala som s nimi komunikovať, aj keď to bolo náročné, nakoľko boli moji spolužiaci a jediní kamaráti, no nejako sa to podarilo a postupne som si našla iných ľudí, v triede aj mimo nej...
Dnes už sú tí ľudia v pohode, vyrástli z toho, bavím sa s nimi, ale nikdy na to nezabudnem... Nikdy im to nezabudnem.
99% curakov bolo sikanovanych lebo v realite su hovna len na birdzi majú veľké reči. Ľudia co su ná nete Hero-ovia su často v realite nič a aj tu su jedinci napr. @hoperpohroma ktorých sikanuju taký jak ja a snažia sa brániť aspoň virtuálne...
@3@rayennn podľa mňa ty patríš medzi tých 99% čurákov ty jebo zakomplexovaný, teba asi dávali na strednej maturanti do riti každý rok a teraz si to takto potrebuješ kompenzovať.
Čudujem sa ti, že máš tie gule na to takto rozprávať a osočovať ostatných, keď sám dobre vieš, ako môžu slová druhých bolieť.
Choď sa mamke vyplakať do sukne, že máš malý pipík.
@sveter ale no, tak prepáč ze som ti pripomenul zlé detstvo, ktorého následky ti ostali dodnes.... Inak dalsi príklad toho jak pravda bolí, napíšem pravdu, a všetci mi hneď závidia ze.ja som nebol šikanovani a oni museli chodiť pre tašky na horné poschodie...
@rayennn vieš, sú tu aj ľudia čo sa nemusia na nič hrať a nie sú to patologický klamári čo nedokážu čeliť vlastným kokotinám. na tých ťažko niečo vytiahneš.
@rayennn ty si ale asi fakt kokot
nič ti nezávidím, lebo ako som napísala už predtým, je mi jasné, že máš tiež za sebou nejakú tú fajnovú minulosť na hajzloch na strednej.
Kyberšikane sa dá ľahko zabrániť blocklistom, nahlásením, presunutím správ do spam priečinka, úplne najideálnejšie asi odpojením sieťového kábla a pomalým a opatrným vzdialením sa od počítača.
Bola som od jedného môjho spolužiaka a spolužiačky.
Spolužiak ma a moju triedu šikanoval v podstate od škôlky až po deviaty ročník a hlavne mňa. > Niekoľko krát bol v ústave ale ani to mu nepomohlo. V na začiatku deviateho sme ho už všetci nenávideli a odišiel do ďalšieho ústavu. Teraz je tam už asi pol roka a tvrdí že mu chýbame. Všetci samozrejme tvrdíme že nech si tam ostane a nech tam aj zdochne... Nikdy som mu neodpustila.
Spolužiačka šikanovala mňa v siedmom ale nie až tak a jej som v podstate odpustila a teraz žijeme vedľa seba v kľude. :-S
@oiquell co by som napísal? Ze tvoj syn bude buzerant a za tvoju neskutočnu závisť sa ti to decko možno narodí skapate... dúfam ze mi Boh odpusti ale nedalo mi to...
@rayennn tak to si väčšiu kokotinu napísať už nemohol.
ako sa volá tvoj psychiater? mal by mu niekto dať vedieť, že nezvláda liečbu tvojej post-traumatickej stresovej poruchy.
a možno keby si zavolal tým chlapcom zo strednej, čo ťa klátili a porozprával by si sa s nimi, možno by ti to pomohlo.
Ja som nikdy nechápal aké to je byť šikanovaný.. Aj keď som nemal žiadneho kamaráta a všetci boli proti mne nikto ma nikdy nešikanoval Ešte aj sa väčšina bála povedať niečo do očí a hovorili len za chrbtom (pri tom nie som ani vysoký ani svalnatý ani bitkár čiže sa nemali čoho báť) a proste ani teraz nemám žiadneho kamaráta som sám ale nikto ma nešikanuje A mal som na základnej spolužiaka ktorého šikanovali lebo mal rád lietadla a často si predstavoval boje lietadiel keď bol malý a robil pri tom výbuchy a všetci si z neho zato uťahovali a ja som do 8 ročníka sa hral vonku že chytám Pokemonov a nikto mi na to nič nehovoril (jedine že za chrbtom ale ani o tom som nepočul žeby ma zato niekto ohováral)
Dva roky na strednej, a nieje to tak dávno. No a bolo to naozaj dosť zlé. Vlastne mám ešte dodnes také mindráky z toho, že sa mi častokrát moc nechce chodiť medzi lľudí a tak. A mám častokrát pocit, že ako človek nemám žiadnu hodnotu. A je to podľa mňa vec, čo sa s človekom ťahá celý život, je len na sile jeho osobnosti, ako sa s tým vysporiada. Bola som skrátka ten slabý objekt. No s istotou viem že je to vec, ktorú mojim spolužiakom nikdy neodpustím, nech už sa naše vzťahy akokoľvek zlepšili. Pretože si ich zopár už priznalo že to bola hlúposť a prosili ma o odpustenie. Hej a psychické je mnohokrát horšie ako to fyzické.
A k téme- šikanovaná som prakticky asi nikdy nebola, teda nemám žiadnu psychickú ujmu ani nič, vždy som bola flegmatik a zvládam takéto veci celkom dobre.
Áno. Traja, s dvoma som sa pobil (nei anraz samozrejme), boli môjho veku, učiteľia to nijak neriešili tak som to sám riešil ako som vedel. Jedného som zmlátil raz a potom sme sa viac menej skamarátili(základn škola, bolo to vtedy pomerne bežné) a s druhým som sa bíjaval chvíľu, kým mu nedošlo, že aj keď väčšinou vyhral tak bol dobitý a doškriabaný rovnako ako ja a vzdal to.
Tretí bol starší, tak som o tom informoval učiteľov aj rodičov, nik to neriešil a pokračovalo a tak ho zmlátil bratranec a bol pokoj.
@kittan náhodou, niektorí aj stedoškoláci sa hrávali na pokémonov akurát v staršom veku to posunú o úroveňa nazvú to cosplay ale ej t stále rovnako super .
kybersikana mi pride ako uplne hovadina jasne ze to existuje a dostalo totake pomenovanie ale j eto sproste lebo toto je iba internet .. uplna hovadina ked tu niekto nechce byt odide odhlasi a jednoducho off a nechce sa mi to rozpisovat je to hlupost a bodka.
Ano zažil som to na základnej ale bolo to viac len slovne a aj to všetko provokoval jeden frajer a na strednej len trochu slovne lebo v mojej triede sú alkoholici a ja nepijem tak preto som nezapadol ale brániť sa proti tomu dá tak že sa budeš správať že ti to je jedno ja som to robil a prestali lebo ich to prestalo baviť. A veľmi mi pomohol aj Boh vďaka nemu som si uvedomil že si z toho netreba nič robiť. Všetkým som už odpustil a je to krajší pocit ako keď som sa hneval. Lebo odpúšťanie je oslobodzujúci pocit a to som sa naučil vďaka Bohu.
@rayennn
Počúvaj ty nie si normálny. Tvoje správanie sa dá vysvetliť dvoma spôsobmi buď si bol aj ty šikanovaný a chceš si tu niečo kompenzovať alebo si taký hajzel ako tí čo šikanujú. Pán Boh ti odpusť.
@3 ctjb taka @hoperpohroma je 465x lepsia od teba a to uz ked ja napisem tak to jak na tom musis byt zle a vobec neurazaj tu staru gradu, na to si tu prikratko, cervik
kamosa raz niekto sikanoval na nete a je mozne, ze sikanovany clovek nerozmysla. Zamiesal som sa do toho, pouzil som iba rozum, vyvratil som na plnej ciare blbosti, ktore ten clovek tvrdil a odisli sme.
Nemam pocit, ze by ma niekedy niekto sikanoval, ale.. ja som bol ten, kto sa vzdy postavil na stranu toho, koho sikanuju. Velmi to nemam rad.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
sikanovali ma na zakladnej skole, kedze som casto menil skoly, tak som vzdy bol v kolektive novy a vzdy sa nasiel debil co to musel dat najavo. slo len o fyzicku sikanu od jedincov nastastie. ako sa to vyriesilo? s jednymi som sa skamaratil a druheho som bonzol.
Mali sme asi 12 rokov, vlastní "kamaráti" si zo mňa neustále uťahovali, robili si zo mňa srandu lebo som z Bratislavy a oni boli dedinskí burani zakomplexovaní... Brali mi veci, oblečenie, skrývali to a bola to nekonečná srandaa, a úplne najsuper vraj bolo, keď mi zobrali tašku, vybehli do najbližšej bytovky na najvyššie poschodie a ja som si po ňu musela ísť. A keď som sa na to vysrala, zaniesli ju domov mojej starkej s tým, že mi vlastne urobili službu z lásky a nosia mi veci a ona im ešte aj poďakovala... Bolo toho veľa, narážky na úplne všetko čo a týkalo mňa, až to človek nechápal, z čoho všetkého si druhí môžu uťahovať.
Riešila som to tak, že keď nepomáhalo vypičovanie im, tak som to povedala mamke, no tá s tým tiež moc neurobila a tak som sa nakoniec na nich úplne vysrala a prestala som s nimi komunikovať, aj keď to bolo náročné, nakoľko boli moji spolužiaci a jediní kamaráti, no nejako sa to podarilo a postupne som si našla iných ľudí, v triede aj mimo nej...
Dnes už sú tí ľudia v pohode, vyrástli z toho, bavím sa s nimi, ale nikdy na to nezabudnem... Nikdy im to nezabudnem.
Čudujem sa ti, že máš tie gule na to takto rozprávať a osočovať ostatných, keď sám dobre vieš, ako môžu slová druhých bolieť.
Choď sa mamke vyplakať do sukne, že máš malý pipík.
nič ti nezávidím, lebo ako som napísala už predtým, je mi jasné, že máš tiež za sebou nejakú tú fajnovú minulosť na hajzloch na strednej.
Spolužiak ma a moju triedu šikanoval v podstate od škôlky až po deviaty ročník a hlavne mňa. > Niekoľko krát bol v ústave ale ani to mu nepomohlo. V na začiatku deviateho sme ho už všetci nenávideli a odišiel do ďalšieho ústavu. Teraz je tam už asi pol roka a tvrdí že mu chýbame. Všetci samozrejme tvrdíme že nech si tam ostane a nech tam aj zdochne... Nikdy som mu neodpustila.
Spolužiačka šikanovala mňa v siedmom ale nie až tak a jej som v podstate odpustila a teraz žijeme vedľa seba v kľude. :-S
ako sa volá tvoj psychiater? mal by mu niekto dať vedieť, že nezvláda liečbu tvojej post-traumatickej stresovej poruchy.
a možno keby si zavolal tým chlapcom zo strednej, čo ťa klátili a porozprával by si sa s nimi, možno by ti to pomohlo.
a už si choď zacvičiť
A k téme- šikanovaná som prakticky asi nikdy nebola, teda nemám žiadnu psychickú ujmu ani nič, vždy som bola flegmatik a zvládam takéto veci celkom dobre.
Tretí bol starší, tak som o tom informoval učiteľov aj rodičov, nik to neriešil a pokračovalo a tak ho zmlátil bratranec a bol pokoj.
ako tak čítam tak treba podotknúť , že zomri ty šulín zašťatý @rayennn
Počúvaj ty nie si normálny. Tvoje správanie sa dá vysvetliť dvoma spôsobmi buď si bol aj ty šikanovaný a chceš si tu niečo kompenzovať alebo si taký hajzel ako tí čo šikanujú. Pán Boh ti odpusť.
Nemam pocit, ze by ma niekedy niekto sikanoval, ale.. ja som bol ten, kto sa vzdy postavil na stranu toho, koho sikanuju. Velmi to nemam rad.