rozmyslam, co by mohla byt ta spravna vec, ktoru by teoreticky mohli robit. a nic mi nenapada. robia oni vobec nieco ine okrem roznych stadovitych zhromazdeni?
budem rad, ked to aj zostane len pri velkohubych vyhlaseniach.
podla mna oni iba vyuzili situaciu v šarišských michaľanoch, velmi dobre viete ako reagovala policia na demonstrantov ked tu bol cinsky prezident, a ked tu boli ti bulhari v ziline, jednoducho vyuzili situaciu aby sa zase zviditelnili a provokovali a kedze ich policia napadla tak teraz s nimi ludia sypatizuju, ze ake su oni chudatka a ze nam chcu vsetkym dobre
som zvedavy ako dopadne ten protest v presove a policia by sa mala tiez trochu krotit, lebo takimito akciami iba iba hra do karat
uz len chyba aby sa takato strana dostala do parlamentu
ale oni chcu len aby sa nieco robilo s ciganmi oni len protetovali lebo zbili cigany nejakeho ujka ci co...a teraz v piatok maju pochod v presove masaker bude ked byvate v PO ani do mesta nechodte
Vyholené hlavy a dobrá vec? Nejde mi to dokopy..... Teraz sa po dlhom čase ukázali možno v lepšom svetle ak to tak môžem nazvať a už som kdesi čítal že chcú aj politickú stranu založiť.... to kde sme kua
možnože majú nejaké dobré nápady, názory, ktoré by prijali mnohí ďalší ľudia... možno to nemyslia zle, chcú naozaj pomôcť... no celé je to podávané takou formou, ktorá je spoločensky neprijateľná...
ale co by ste vy robili keby napadali vas cigani tiez by ste robili to co oni protestovali a ajtak s ciganmi sa nevysporiadala ziadna vlada v SR s nimi nic nerobi za 10 rokov ich tu bude viac jak nas bielych..niesom rasista ale by som ich poslal na sibir
@nezvestny25 "nas bielych" "ale nie som rasista" a oni su podla teba akej farby ak nie bielej ?!
a toto ber ako varovanie... je tu zakazane mat fasisticke ci rasisticke alebo nacisticke nazory a zakladat taketo diskusie... ak sa to tu zmeni na rasovu ci inu podobne smerovanu tak diskusiu zmazem...
Moja mam mi hovorila že unas v MT boli cigáni moc si otvarali huby kradli bili ľudi , ked bol jarmok v kuse nekoho ujebali , potom raz prisli skinheadi s celeho slovenska do MT trocha ich vybuchali a bol chvílu pokoj ... ale naozaj len chvílu ....
Síce neviem čos toho boli ake dozvuky .....ale asi by sa to zišlo zas,...
Slovenska pospolitost je to najlepsie co mohlo mensiny postihnut. Len vdaka takim ako oni sa tu maju tak dobre a su chraneni statom viac ako obycajni obcania.
@kofisterix ano ?! najdalej ? BA ? ok skus si tu nechat dlhsie vlasy ako 10cm a potom chod vecer do mesta... som zvedavy aky dojdes a ci vobec v ten den domov... a kolko ich pojde za tebou LEN PRETO ZE MAS CIERNE GATE A DLHE VLASY....
@v3nty myslis si ze nasilie je riesenim ? vymlatit ich ? "vychovne" ?
co tak teda vymlatit politikov kedze robia velke hovno v parlamente ?!
@freedomko ty si myslíš, že kotleba niečo znamená? veď on nie je vodca. keď sa pozrieš do minulosti a porovnáš ho s hocikým, nesiaha im ani po päty, on vôbec nie je charizmatický. nedokáže zo seba dostať jedinú originálnu vetu, charizmu má niekde pod bodom mrazu. mala som česť s bývalými členmi pospolitosti raz. a bola to banda vymletých mozgov, ktorým keď povieš, že tuto poď a krič, urobia to, a potom ti ešte poďakujú za to, že im v živote ukazuješ tú správnu cestu.
členovia poslpolitosti (nemyslím tých na vrchu hierarchie) sú jednoducho hlupáci bez názoru, davoví hrdinovia, čo nič nevedia, ale oblečú bombery, obujú ťažké boty a tvária sa ako "nacionalisti" bojujúci za demokraciu. pospolitosť je fašistická organizácia, z ktorej sa môžme akurát tak smiať. nikdy nič nedosiahnu, nemajú na to.
@transplantovana ja vravim ze pospolitost su ako terajsi "skinheads" ktori ani neviedia preco a co robia a zaco...
@fleshleecat nic v zlom... ale preco taky ako oni umlatia na smrt babu ktora caka na bus pri vlakovej stanici v petrzalke... a jediny dovod co im na nej mohol vadit boli jej dlhe cierne vlasy po pas a cierne veci na nej...
a tu mi niekto napise ze to "prejavuju svoj nazor" preto ze dakoho s jeho rodiny bezdovodne napadli... ach.. je mi z nich zle...
@21 že ťa len vlasy trápia... proti hnedokožcom ti nepomožu ani vlasy, ani oblečenie, ani pohľad, nič... proste vieš o tom holý fas a najviac melieš.
@26 raz niekomu preskočí v hlave a budeš to hučať ešte 10 rokov. ale to, že hnedokožci pravidelne periodicky niečo vybrakujú, zničia, pokradnú, zbijú alebo zmrzačia, to je všetkým fuk. šak sú zákonom chránení...
si typický, ako ťa nazvať? zaujatý? humanista? namierený? hm...
@freedomko ....vieš čo vyser sa na to zamkni sa doma,nevychádzaj vobec von ,ak už tak len na balkón a máš po starostiach...šíriš tu nezmysli akoby sa bili len"holé hlavy"... v živote si nevidel ako sa bijú cigáni,punkáči alebo hip hoperi???To s tým dievčaťom oblečeným v čiernom ti fakt neverím,to s dlhými vlasmi tiež nie...vlastne každý kto má kúsok rozumu ti povie,že trepeš nezmysly...kľudne si túto tému vymaž keď si admin mne je to jedno
kokotlebove hlavy sa prezentujú ako hlinkova garda (aj tým, že chodia uctievať obeseného prezidenta, kolaboranta).... tým neodsudzujem Hlinku. neviem presne, aký mám názor na Hlinku, pretože jeho meno a osoba bola možno zneužitá. takže aký názor na nich môže mať normálny nekonfliktný človek s normálnym egom a minimálnymi komplexmi?
@freedomko , príde mi vtipné, že sa zapájaš do takýchto debát... hlavne ak si mi včera v TS-kách tak jasne ukázal, že nemáš absolutne žiadnu argumentáciu za svoje názory a prehlásenia "bijú všetkých s dlhými vlasmi" , "ničia všetko čo im príde do cesty počas demošiek" a finálna veta "aj tak sú to rasisti" sa za presvedčivé argumenty nepočítajú... čiže ja nevem koho považuješ za vygumovanú hlavu ktorá opakuje len naučené frázy a protiargumenty. Konrétne nevie nič obhájiť a poukazuje vždy na niečo, niekde a niekoho neurčitého.
Slovenská Pospolitosť je najstaršie združenie obhajujúce záujmy národa. funguje už od 1995. Hoci má niektoré zlé postupy a u ľudií nemá dobrú mienku, stále je to jedna z najaktívnejších organizácií. Nadávate na Kotlebu, prečo? Poznáte ho osobne?? ... A Kotleba nieje vodca SP, čiže padá aj označovanie "Kotlebove hlavy" atď..zas to,že to posledné dni vypisovali v správach,tak tomu netreba veriť.
Btw. členovia SP ako banda vygumovaných hláv z ulice nosiace bombery a ťažké boty?? to kto tam povedal? Málo z vás už vie, že v SP je vlastná knižnica s povinnou literatúrou pre každého nového, málo kto vie, že človeka čo chce ísť do SP si niekoľko mesiacov preverujú, či je schopný, názorovo aspoň z väčšiny vyformovaný, či má nejaké odporúčania, ako sa správa v bežnom živote atď... tretina ľudí z SP nemá holú hlavu, dokonca sa nájdu aj dlhovlasý ktorých si mýlia s Afákmi a dokonca Afáci tých ľudí upozorňujú kde nemá chodiť, lebo sú tam "náckovia" ... Kedy ste videli ČLENA SP v bombere? .. problém je, že vy ani neviete z TV kto je člen a kto nie ...
Tak ma tu nenervujte hneď po ránu s tými otrepanými žvástami o nevzdelancoch, čo robia len to, čo sa im povie, lebo nič iné sa robiť ani nevie.
@hel14 preco tu vyberas TS ? sukromne spravy ale okej.. asi nevies co je to sukromie
a mne je to fuk co kedy ich riesil sud.. aj tak su to rasisti ked nedovoluju zit na uzemi slovenskej republiky inym "rasam" ci ako to nazvat proste romom...
@freedomko , pretože som ti chcela ukázať, prečo by si sa nemal do takýchto debát púšťať očividne na ne moc nemáš a radšej to zistiť teraz ako keby malo ísť o niečo vážnejšie. ak ťa nepresvedčím, aby si nás rešpektoval, tak ti aspoň poradím, aby si si oživil slovnú zásobu o iné veci z tých vašich humanistických radov
Nedovolujú? A tak asi majú dôvod. Počuj choď na východ na pár dní. Bola som tam pár krát a hoci som len okolo tých osád prechádzala vlakom a najbližší kontakt s cigánmi bol ten, keď sedeli asi meter a niečo odomňa vo vláčikovej tej onej, električke stačilo mi. Cigánka + detí ako smetí, kričali, smrdeli, špinavý ... no proste hnus.
A čo sa týka tých ešte iných rás - áno SP je proti multikulturalizme, pretože to, ako som ti povedala ničí slovenský národ ako taký. preto je to tak.
tebe mozem povedat to iste skus zit a byvat v BA tiez to ma svoje zapory..
@hel14 u nas tym co smrdia a su spinavy vravime bezdomovci a neriesime ci su romovia alebo nie.. a existuje take ze notabene ktore poskytuje aj ubytovanie pre takych...
@freedomko , keby som začal titulovať, neskončím a môžeš ma obviniť, že ťa urážam. bu bu bu!
čo tu vyťahuješ bezďákov zas? vidíš, ty týchto "špinavých a smradľavých" ľudí vnímaš len ako nejakých chudákov vonku na chodníku na dlažbe. hnedokožci sú o inom, ale to ty nikdy nepochopíš... s tebou si už nemám čo povedať. jedine tak osobne.
@kofisterix ked sa smiem spitat...ty ku ktorej skupine ako partis? snad nie k tej, ktora napada v poprade ludii co vyznavaju ini styl......(vravia tomu alternativna mladez, ale to slovo nemam rad )
@Freedomko - tak to pozor, bezdomovec a cigáň to nieje to isté. Ja neviem kde ty žiješ, či máš nejaký svoj vlastný svet plný ružových kvietkov, motýlikov a absolútnej clony na očiach, ale tie tvoje poznámky sú úplne mimo.
Bezdomovec je bezdomovcom väčšinu nedobrovolne, často sú to inteligentný a slušný ľudia, ktorý sa nejakým spôsobom ocitli na ulici. Smrdia a sú špinavý preto, lebo v mláke sa dosť dobre neumyjú aj keby chceli. Väčšine ich stav vadí a preto sú pre nich prichystané rôzne programi aby sa mohli vrátiť do spoločnosti.
Cigáň žije v tej svojej lepenkovej chatrči (v osadách) dobrovoľne, ponúknutý byt zadarmo si aj tak po čase prispôsobí do podoby bývalej lepenkovej krabice. Smrdia a sú špinavý preto, lebo neplatia vodu, čiže im žiadna netečie. a ak by aj tiekla, kohútik a voľne viditeľné trubky sú už dávno v zberni surovín. Za peniaze si otec rodiny kúpi alpu, synovy toulén a robia si výlety do výšin. Väčšina má úplne v paži, že takto žijú a nemajú ani najmenšiu snahu o lepší život. Vlastne áno majú, ale len do tej doby, než by sa dozvedeli, že pre lepší život treba spraviť aj viac, ako si spraviť dalšie decko...
@kofisterix nie, ale tak potom neobhajuj neonacistou.
gulas mas v tom asi ty, ja bi som v zivote neobhajoval neoonacistou, uz len ta ich...."orientacia" je v samej podstate proti vsetkemu. paradoxne oni sa idu bit za demokraciu a slobodu, oni ktori potlacaju prava druhich.....not comment na takich ludii.
@hel14 bezdomovci su slusny a inteligentny ludia.. atad...?! tak potom asi si v zivote ziadneho bezdomovca nevydela..... tu je bezdomovcou kopec a ver my....su vsetko len nie slusny a inteligentny
@nikeboy - ehm, tak napríklad, jeden bezdomovec tuná v petržalke bol profesor histórie na vysokých školách, len mal životnú krízu a ocitol sa na ulici. další, čo chodí do krčmy tuná blízko môjho domu hrával v Sľuku (Slovenský ľudový umelecký kolektív) úžastne na husle, za čias, keď tam moji rodičia tancovali... atď.
čiže kebyže umyješ bezdomovca, oblečieš ho do normálnych šiať, ostryháš, oholíš, ani nepoznáš že bol bezdomovec. Pričom cigáň bude cigáňom až do smrti.
Samozrejme, sú aj taký hulváti, čo si už na ulici prepili hlavy a sú z nich ťažký alkoholici a inteligencia a slušnosť z nich vyprchala, ale mne osobne nikdy žiaden bezdomovec neublížil.
A ďalšia vec, ako som spomenula, bezdomovec je na ulici v drvivej väčšine proti svojej vôly. zatiaľ čo cigáni sa s radosťou rochnia v tej ich špine.
@nikeboy , zažil si toho zatiaľ príliš málo (vzhľadom na tvoj vek), aby si mohol kecať právoplatné koniny, ako kecáš. vkuse robíš okľuky ako okolo cigánskej osady, diskutuješ odveci, je to na tebe príliš vidno, vieš o tom? bodaj ťa život (aj s cigánmi ) poriadne otrepal o podlahu... prajem ti to.
@kofisterix si len o rok!! starsii tak sa nerob kolko si ty toho zazil. koniny pises ty. dokonca teraz uz uplne mimo temu. ides tu zastavat sa vymletich ludii, co maltia kazdeho kto sa im nepaci. ty romovia to robia aspon preto ze nemaju z coho zit. ale tyto ************ to robia len tak, z nudi a pre zabavu. proste hnus.
@hel14 hej,a le preco nic nerobia z tym ako teraz ziju?! lebo nechcu...vetsine bezdomovcou to tak vyhovuje. ale rom nieje bezdomovec. ako to je...ako..narod( nie presne a spravne nepisane) ale bezdomovci su..len..proste ludia ktori su na ulici.
no...ale v mensich mestach su hlavne pri obchodoch a obtazuju ludii zobranim. dokonca aj na ulici zobru a ked im nedas alebo das malo tak este nadavaju.
ale zase hadzes vsetkich do jedneho vreca. su aj slusni, co ziju slusnejsie ako poniektori "biely" aj ked som uz vravel...je iich malo. ale su. a vies..toto nieje riesenie, ze ich teraz budu napadat alebo co.
@kofisterix a uz viac nereaguj na to co pisem. tam si pis zo svojim neonacistickim kamaratom ktoreho mas v priateloch a ktoreho profil hovori za vsetko. ved...sa aj vravi..vrana k vrane sada....
@nikeboy - a to tvoje spomínané NotaBene je čo? je to jeden z programov aby sa tí bezdomovci mohli postupne dostávať zo sračiek. a mnohý sú za to aj vďačný.
Lenže chlapče zabúdaš, že bezdomovci nedostávajú také podpory ako cigáni. Bezdomovcovi na ulici nikto nepríde a nepovie, že nech sa páči nový byt.
A bezdomovci žobrú aj tu, žobrú všade a keď nedáš, tak ti vynadajú no bože... nedáš cigáňovi a pravdepodobnosť, že ti za chrbtom budú stáť piati - šiesti a tú almužnu si proste vezmú je neporovnateľne vyžšia ako pri nejakom bezdomovcovi.
a ešte, aby bolo jasné ... čo si písal na @kofisterix - a, si myslíš, že cigáň ťa nenapadne? a ver mi, nieje to kvôly tomu, že nemá z čoho jesť.
Myslím, že @aryan88knight je viac kompetentný rozprávať o tomto ako ja, ale @nikeboy , tie tvoje názory sú úplne pomýlené.
Veď sa pozri, objahuješ tú skupinu ľudí, z ktorej je 90% kriminálna a nebezpečná, neprispôsobivá a agresívna, parazitujúca a smejúca sa z našej tolerancie.
Pričom ľudí, čo sú na ulici a mali normálny slušný život, a možno ľudia, ktorý si naozaj zaslúžia pomoc a pozornosť štátu, tých odsudzuješ a opisuješ ich ako to zlo.
Ako tiež nemám v láske bezdomovcov, tiež nejako ich prítomnosť nevyhľadávam, ale rozhodne by som radšej pomohla nejakému bezdomovcovi ako cigáňovi.
@hel14 bezdomovci nemaju ani op, tak logicki nemozu mat ani podporu.
tak etnikum. vydis...10% je ok.
ja nikoho neobhajujem, len pisem ze nie vsetci romovia su taki. a tema je dana, tak pisem otom ze tito...primitivy, spomenuti v nadpise, nemaju ziadne pravo, vobec niekoho kritizovat!! je to banda primitivnich ludiii, a ver my....to pisem este velmi mierne a slusne. ostatne, ostatny diskutujuci predomnou to jasne napisali co si o tichto neonacistoch myslia. to je vse.
...a pravý frajer si od rovnakého hoväda povedať nechá
strááášne zmýlený, strááášne naivný... tak mi pripadá, že si jeden zo spomínaných hnedokožcov, keď sa tu tak statočne biješ za nich. povedzže mi, z ktorej osady to si? alebo si aspoň vypíš mesto v profile, nech viem, kam možem dojsť na kus reči keď sa mi bude chcieť
@kofisterix komicke je ze ty...clovek zo zapadakova menom poprad, mne ides daco vraviet o osade ( nic proti popradu, ale uz ked ty si zacal o meste ktore je vetsie ako poprad pisat ze osada, tak aj ja som napisal na to to, co ty mne )
inac...nechapem co si zacal uplne o dacom inom ked tema je o inom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
budem rad, ked to aj zostane len pri velkohubych vyhlaseniach.
som zvedavy ako dopadne ten protest v presove a policia by sa mala tiez trochu krotit, lebo takimito akciami iba iba hra do karat
uz len chyba aby sa takato strana dostala do parlamentu
paradoxom je len to, že najväčšmi otvárajú huby tí, ktorí bývajú najďalej (šak blava nééé?)
skúste si to tu raz...
a toto ber ako varovanie... je tu zakazane mat fasisticke ci rasisticke alebo nacisticke nazory a zakladat taketo diskusie... ak sa to tu zmeni na rasovu ci inu podobne smerovanu tak diskusiu zmazem...
Síce neviem čos toho boli ake dozvuky .....ale asi by sa to zišlo zas,...
a tá druhá skupina, čo teraz v nitre ide robiť "protest", tiež. tuším niečo za nové slovensko sa volajú?
@v3nty myslis si ze nasilie je riesenim ? vymlatit ich ? "vychovne" ?
co tak teda vymlatit politikov kedze robia velke hovno v parlamente ?!
členovia poslpolitosti (nemyslím tých na vrchu hierarchie) sú jednoducho hlupáci bez názoru, davoví hrdinovia, čo nič nevedia, ale oblečú bombery, obujú ťažké boty a tvária sa ako "nacionalisti" bojujúci za demokraciu. pospolitosť je fašistická organizácia, z ktorej sa môžme akurát tak smiať. nikdy nič nedosiahnu, nemajú na to.
@fleshleecat nic v zlom... ale preco taky ako oni umlatia na smrt babu ktora caka na bus pri vlakovej stanici v petrzalke... a jediny dovod co im na nej mohol vadit boli jej dlhe cierne vlasy po pas a cierne veci na nej...
a tu mi niekto napise ze to "prejavuju svoj nazor" preto ze dakoho s jeho rodiny bezdovodne napadli... ach.. je mi z nich zle...
SLOVENSKA MENTALITA.....
inak mna by zaujimalo kolko takychto "spolkovych organizacii" tu ludia poznaju... ci pravicovych alebo lavicovych... a ich "cinnost"
no to neviem. a vies..ja sa uz radsej nevyjadrujem k takim temam , lebo som slubil ze nebudem uz nadavat. tak...uz som slusny
@26 raz niekomu preskočí v hlave a budeš to hučať ešte 10 rokov. ale to, že hnedokožci pravidelne periodicky niečo vybrakujú, zničia, pokradnú, zbijú alebo zmrzačia, to je všetkým fuk. šak sú zákonom chránení...
si typický, ako ťa nazvať? zaujatý? humanista? namierený? hm...
Slovenská Pospolitosť je najstaršie združenie obhajujúce záujmy národa. funguje už od 1995. Hoci má niektoré zlé postupy a u ľudií nemá dobrú mienku, stále je to jedna z najaktívnejších organizácií. Nadávate na Kotlebu, prečo? Poznáte ho osobne?? ... A Kotleba nieje vodca SP, čiže padá aj označovanie "Kotlebove hlavy" atď..zas to,že to posledné dni vypisovali v správach,tak tomu netreba veriť.
Btw. členovia SP ako banda vygumovaných hláv z ulice nosiace bombery a ťažké boty?? to kto tam povedal? Málo z vás už vie, že v SP je vlastná knižnica s povinnou literatúrou pre každého nového, málo kto vie, že človeka čo chce ísť do SP si niekoľko mesiacov preverujú, či je schopný, názorovo aspoň z väčšiny vyformovaný, či má nejaké odporúčania, ako sa správa v bežnom živote atď... tretina ľudí z SP nemá holú hlavu, dokonca sa nájdu aj dlhovlasý ktorých si mýlia s Afákmi a dokonca Afáci tých ľudí upozorňujú kde nemá chodiť, lebo sú tam "náckovia" ... Kedy ste videli ČLENA SP v bombere? .. problém je, že vy ani neviete z TV kto je člen a kto nie ...
Tak ma tu nenervujte hneď po ránu s tými otrepanými žvástami o nevzdelancoch, čo robia len to, čo sa im povie, lebo nič iné sa robiť ani nevie.
@hel14 aspon nemusis tu davat ich vznik a tak,neviem koho to zaujima
ked toto pospolitost dosiahne ZAS im nieco bude vadit... a co to bude ? vsetko a skoncia vsetci v plyne co ?
nemam chut sa stebou hadat o pospolitosti, lavicocvych ci pravicovych hnutiach a organizaciach...
btw od 95? neboli medzi tym rozpusteny?
a preco vravis o bomberach ? co to ma snimi ? zato ze niekto ma bomberu ci Harringtonku musi byt nieco ?!
a CO AJ JA MAM Harrington bundu a nehambim sa za to... len preto ze sa mi paci musim byt nieco?!
ides odsudzovat ludi podla oblecenia..
no nic... mentalita slov. naroda
Ja? @freedomko , mám to sem okopírovať? Ako som argumentovala ich činnosť? Pretože ja som toho hovorila trošku viac
Od 95, boli rozpustený, ale vždy sa ukázalo, že bezdôvodne tak sa mohli opäť dať dohromady. Naposledy bol takýto súd 1.7. tento rok.
a mne je to fuk co kedy ich riesil sud.. aj tak su to rasisti ked nedovoluju zit na uzemi slovenskej republiky inym "rasam" ci ako to nazvat proste romom...
Nedovolujú? A tak asi majú dôvod. Počuj choď na východ na pár dní. Bola som tam pár krát a hoci som len okolo tých osád prechádzala vlakom a najbližší kontakt s cigánmi bol ten, keď sedeli asi meter a niečo odomňa vo vláčikovej tej onej, električke stačilo mi. Cigánka + detí ako smetí, kričali, smrdeli, špinavý ... no proste hnus.
A čo sa týka tých ešte iných rás - áno SP je proti multikulturalizme, pretože to, ako som ti povedala ničí slovenský národ ako taký. preto je to tak.
to je už sakra husté... nech si tu skúsi žiť takých zopäť rokov a robiť, čo sa mu páči a kedy sa mu zachce, v hnedej spoločnosti.
tebe mozem povedat to iste skus zit a byvat v BA tiez to ma svoje zapory..
@hel14 u nas tym co smrdia a su spinavy vravime bezdomovci a neriesime ci su romovia alebo nie.. a existuje take ze notabene ktore poskytuje aj ubytovanie pre takych...
čo tu vyťahuješ bezďákov zas? vidíš, ty týchto "špinavých a smradľavých" ľudí vnímaš len ako nejakých chudákov vonku na chodníku na dlažbe. hnedokožci sú o inom, ale to ty nikdy nepochopíš... s tebou si už nemám čo povedať. jedine tak osobne.
@kofisterix ked sa smiem spitat...ty ku ktorej skupine ako partis? snad nie k tej, ktora napada v poprade ludii co vyznavaju ini styl......(vravia tomu alternativna mladez, ale to slovo nemam rad )
Bezdomovec je bezdomovcom väčšinu nedobrovolne, často sú to inteligentný a slušný ľudia, ktorý sa nejakým spôsobom ocitli na ulici. Smrdia a sú špinavý preto, lebo v mláke sa dosť dobre neumyjú aj keby chceli. Väčšine ich stav vadí a preto sú pre nich prichystané rôzne programi aby sa mohli vrátiť do spoločnosti.
Cigáň žije v tej svojej lepenkovej chatrči (v osadách) dobrovoľne, ponúknutý byt zadarmo si aj tak po čase prispôsobí do podoby bývalej lepenkovej krabice. Smrdia a sú špinavý preto, lebo neplatia vodu, čiže im žiadna netečie. a ak by aj tiekla, kohútik a voľne viditeľné trubky sú už dávno v zberni surovín. Za peniaze si otec rodiny kúpi alpu, synovy toulén a robia si výlety do výšin. Väčšina má úplne v paži, že takto žijú a nemajú ani najmenšiu snahu o lepší život. Vlastne áno majú, ale len do tej doby, než by sa dozvedeli, že pre lepší život treba spraviť aj viac, ako si spraviť dalšie decko...
aj tak, máš v tom guláš, každý má problém s každým, pretože nie je taký ako on... či je to afan, čipčoper alebo hnedokožec...
@hel14 , no čo ti poviem. dobre napísané.
gulas mas v tom asi ty, ja bi som v zivote neobhajoval neoonacistou, uz len ta ich...."orientacia" je v samej podstate proti vsetkemu. paradoxne oni sa idu bit za demokraciu a slobodu, oni ktori potlacaju prava druhich.....not comment na takich ludii.
čiže kebyže umyješ bezdomovca, oblečieš ho do normálnych šiať, ostryháš, oholíš, ani nepoznáš že bol bezdomovec. Pričom cigáň bude cigáňom až do smrti.
Samozrejme, sú aj taký hulváti, čo si už na ulici prepili hlavy a sú z nich ťažký alkoholici a inteligencia a slušnosť z nich vyprchala, ale mne osobne nikdy žiaden bezdomovec neublížil.
A ďalšia vec, ako som spomenula, bezdomovec je na ulici v drvivej väčšine proti svojej vôly. zatiaľ čo cigáni sa s radosťou rochnia v tej ich špine.
@hel14 hej,a le preco nic nerobia z tym ako teraz ziju?! lebo nechcu...vetsine bezdomovcou to tak vyhovuje. ale rom nieje bezdomovec. ako to je...ako..narod( nie presne a spravne nepisane) ale bezdomovci su..len..proste ludia ktori su na ulici.
no...ale v mensich mestach su hlavne pri obchodoch a obtazuju ludii zobranim. dokonca aj na ulici zobru a ked im nedas alebo das malo tak este nadavaju.
ale zase hadzes vsetkich do jedneho vreca. su aj slusni, co ziju slusnejsie ako poniektori "biely" aj ked som uz vravel...je iich malo. ale su. a vies..toto nieje riesenie, ze ich teraz budu napadat alebo co.
Lenže chlapče zabúdaš, že bezdomovci nedostávajú také podpory ako cigáni. Bezdomovcovi na ulici nikto nepríde a nepovie, že nech sa páči nový byt.
A bezdomovci žobrú aj tu, žobrú všade a keď nedáš, tak ti vynadajú no bože... nedáš cigáňovi a pravdepodobnosť, že ti za chrbtom budú stáť piati - šiesti a tú almužnu si proste vezmú je neporovnateľne vyžšia ako pri nejakom bezdomovcovi.
BTW : Cigáni niesú národ .. oni sú etnikum.
Myslím, že @aryan88knight je viac kompetentný rozprávať o tomto ako ja, ale @nikeboy , tie tvoje názory sú úplne pomýlené.
Veď sa pozri, objahuješ tú skupinu ľudí, z ktorej je 90% kriminálna a nebezpečná, neprispôsobivá a agresívna, parazitujúca a smejúca sa z našej tolerancie.
Pričom ľudí, čo sú na ulici a mali normálny slušný život, a možno ľudia, ktorý si naozaj zaslúžia pomoc a pozornosť štátu, tých odsudzuješ a opisuješ ich ako to zlo.
Ako tiež nemám v láske bezdomovcov, tiež nejako ich prítomnosť nevyhľadávam, ale rozhodne by som radšej pomohla nejakému bezdomovcovi ako cigáňovi.
Ja toto zmýšlanie proste nedokážem pochopiť...
tak etnikum. vydis...10% je ok.
ja nikoho neobhajujem, len pisem ze nie vsetci romovia su taki. a tema je dana, tak pisem otom ze tito...primitivy, spomenuti v nadpise, nemaju ziadne pravo, vobec niekoho kritizovat!! je to banda primitivnich ludiii, a ver my....to pisem este velmi mierne a slusne. ostatne, ostatny diskutujuci predomnou to jasne napisali co si o tichto neonacistoch myslia. to je vse.
10% je okej, ale z toho ich veľkého počtu je to veľmi málo..
Keď už hovoríme o primitivizme, 98% z nich aspoň ovláda pravopis.
hej. ved som to aj poisal.
a co z tym ako?! mozu mat aj vysoke skoly a aj tak to budu hoveda.
strááášne zmýlený, strááášne naivný... tak mi pripadá, že si jeden zo spomínaných hnedokožcov, keď sa tu tak statočne biješ za nich. povedzže mi, z ktorej osady to si? alebo si aspoň vypíš mesto v profile, nech viem, kam možem dojsť na kus reči keď sa mi bude chcieť
z nackami ako si ty sa nebavym.
neprides, lebo bi si skoncil v nemocnici. to ti garantujem!!! radsej si ostan tam a..radim ti dobre..neopustaj hranice svojho mesta. lebo zle skoncis.
tebe dneska ide!!! pokračuj tak veselo som v čase obeda ešte nemal
paradoxom je, že si ešte stále nenapísal osadu asi sa hanbíš, čo?
inac...nechapem co si zacal uplne o dacom inom ked tema je o inom.
alebo... je to strach?
pod osady radím všetko, čo má pre mňa nadpriemerný počet nezamestnaných ničnerobiacich hnedokožcov (očividne tvojich blízkych známych).
tak daj teda názov tej osady, nooo nehanbi saaa