rozmyslala som ist na ES gympel pretoze na pracu ktoru chcem robit potrebujem spanielstinu. ale ak sa nenaucim za rok spanielcinu, som keli, pretoze sa potom ucia ostatne hodiny po spanielsky. Je tazka spanielstina? Musite sa casto ucit aby ste si ES natl
španielčina je dosť ľahká. má jednoduchú skladbu vety, ľahkú výslovnosť. okrem toho na bilingválnom je prvý ročník vlastne takým "nultým", kde budeš mať 20 hodín jazyka týždenne. ten jazyk ti natlčú do hlavy, aj keby si nechcela
ale ja som to myslela vážne, veď ak by si chcela vedieť niečo zo šj už dopredu, to je výborný spôsob, lebo zistíš princíp a nakoľko ťa to baví. niektorí hovoria, že je to ľahké, iní ťažšie, kvôli gramatike. každému to inak sadne, ale začiatok podľa mňa tiež nie je zložitý, trochu som sa ju učila
akurát, že má niektorú interpunkciu aj na začiatku vety, ak sa nemýlim. neučila som sa španielčinu, len som bola na bilingválnom gympli, kde bola aj španielska sekcia. rozhodne je ľahšia ako francúzština. ale ako angličtina nie, vzhľadom na to, že anglina je jeden z najprimitívnejších a najľahších jazykov na svete
zvlastne pismena, no pouziva napriklad dve l za sebou, to je ako jedno pismeno teoreticky, pismeno h sa nevyslovuje, niektore pismena sa vlastne vyslovuju inak ako nase, ale to je to najmenej, velmi lahko si na to zvyknes, nic tazke
a čo konkretne chceš robiť, že ju potrebuješ???... práveže neviem, či má až také uplatnenie, ak nechceš robiť priamo prekladateľku alebo odísť do zahraničia, ja to teraz sama vidím, keďže som presne toto biling. skončila a nesťažujem sa.. a netvrdím, že špan. je lahká... ak sa ju chcete naučiť len povrchne, tak prosím, to zvládaš intenzívne aj za pár mesiacov, ale na tejto škole je to iné, lebo potom sa kaldie dôraz práve na prírodovedné predmety po španielsky... a ak chceš študovať na slovensku niečo práve z tej oblasti, tak je to dosť nepraktické hlavne čo sa týka terminológie. ale ja sa nesťažujem, milujem tú školu a španielčinu, moje sny sa splnili...
@12 sen, velky, velku sancu, pracovat s Dr. Matthias Reinschmidtom, @13 potrebujem sa dohovorit fantasticky po spanielsky, inak si ma ani nevsimnu, konkretne nepoviem.
či je španielčina ľahká? to závisí do veľkej miery aj od toho, či máš hlavu na jazyky a či sa tomu naozaj mieniš venovať, lebo jazyk sa naozaj naučíš iba vtedy, keď budeš makať a bilingválny gympel nie je žiadna brnkačka ak to hodláš brať vážne... a fantasticky sa po španielsky naučíš až vtedy keď stráviš istý čas v Španielsku, najmenej rok...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
diky grietusha
aj ja sa zamyslam ze sa zacnem ucit spanielsky..ale kde? =-o