Ja ako nemam strach. iba pred zenami tie su opice. inak strach moze vznikat aj s pril velkeho vzrusenia alebo lepsie povedane dobrodruzstva a prekonvat ako sa to povie nebezpecne sporty neviem zabudol som neposmeniem si .
ale ja sa nebojim toho vela ako som tam hore napisal a potom sa este bojim bobabkov ktory strasia v noci . ako napisal Dog bu bu bu no nejebne ta? ked ta tak nastrasi dakto?
Strach je pocit znepokojenia z blížiaceho sa zla; negatívny cit, nepríjemná emócia, nepríjemný zážitok s neurovegetatívnym sprievodom, spravidla zblednutím, chvením, zrýchleným dýchaním, búšením srdca, zvyšením krvného tlaku a pohotovosťou k obrane alebo úteku; ide o normálnu reakciu na skutočné nebezpečenstvo alebo ohrozenie. Strach motivuje k vyhnutiu sa zlu alebo k úteku pred ním. Kde to nie je možné, tam sa často strach mení na agresiu.
Strach sa vyvíja s vekom, od jednoduchých úľakových reakcií kojenca, k reakciám na zložitejšie situácie (neznáme prostredie, nečakaný zmyslový podnet). Strach sa postupne spája s prežitými skúsenosťami a viacej sa viaže na predstavivosť.
Hoci strach je obyčajne predmetne orientovaný, môže vzniknúť aj bez predmetu zo svojho fyzicko-psychického základu.
Tak a tera ja zamudrujem.. Strachu predchadzajú obavy..ktoré vznikajú z pochyb..obavy môžu prerásť až do komplexov..a strach zas do fóbiíí..strach v primeranom množstve sa dá prekonať..ale fóbie a nektoré komplexy už né až tak ľahko..ALE TAK SECKO SA DAA.. CIZE NETREBA SI NICOHO OBAVAT..A NIKTO NEBUDE MAT Z NICOHO STRACH..=DD
Strach je prirodzená reakcia na neznáme prostredie / podnety... tam hore niekto citoval wikipédiu čiže netreba moc dodávať. A prečo vzniká? No lebo keď sa bojíš, si napumpovaná adrenalínom a zvýši sa tvoja schopnosť reakcie na niečo nečakané - šanca prežiť. Tiež ti lepšie pracujú zmysly...viac si všímaš, lepšie počuješ...proste strach je úžasná "vec"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ale ja sa nebojim toho vela ako som tam hore napisal a potom sa este bojim bobabkov ktory strasia v noci . ako napisal Dog bu bu bu no nejebne ta? ked ta tak nastrasi dakto?
Strach sa vyvíja s vekom, od jednoduchých úľakových reakcií kojenca, k reakciám na zložitejšie situácie (neznáme prostredie, nečakaný zmyslový podnet). Strach sa postupne spája s prežitými skúsenosťami a viacej sa viaže na predstavivosť.
Hoci strach je obyčajne predmetne orientovaný, môže vzniknúť aj bez predmetu zo svojho fyzicko-psychického základu.