Chcela by som poradit ohladne fixneho strojceka ( viem, ze rozne fora tu su uz zalozene, avsak chcela by som sa spytat este raz hlavne na veci, ktore ma zaujimaju )
Chcela by som aby ste mi tí, ktorí strojček mali a majú povedali ako to prebieha pri
No ja mám fixný strojček tak trvalo to asi neviem tak 40 min.Pri nasadzovaní to nebolí ale potom to bolí lebo to ti vlastne stiahnu zuby a nemožeš vobec jest lebo ta to bude tak bolet...no ja kým som zjedla kusok suchého rožka tak to trvalo...
ja mam aj na hornych aj na dolnych... neviem kolkk trvalo nasadzovanie, kedze medzitym ma este posadili naspat do cakarne kym mi to zaschne a tak..
ak ides mat na hornych, tak to mas myslim lepsie... pri dolnych ma to bolelo ked mi lepili tie jednotlive dieliky, lebo mi roztahovali usta ako keby ich mam z gumy chvilami som mala pocit ze mi roztrhnu pery ale dalo sa to zvladnut
a bolet ta bude mozno vnutro ust, kde sa ti bude obtierat strojcek, ale to len par dni, mozno sa ti bude horsie jest ale to prejde
a rozdiel.. zbadas po par tyzdnoch, mesiacoch mozno
Ja mám aj na horných aj na dolných zuboch... Keď mi ho dávali, trvalo to.... Čo ja viem... Hodinku?? Viac asi nie... Samotné nasadzovanie zámkov nebolí, len je to nepríjemné, predsa len je to nezvyk, mať niečo na zuboch Keď ti spoja tie zámky drôtom, začneš cítiť tlak na zuby, a keď ti tam ten drôt pripevnia gumičkami, začne to bolieť
Potom je (približne týždeň) dosť nepríjemné jesť vtedy som jedla väčšinou len jogurty tak cca po mesiaci si zvykneš a už to ani nebudeš vnímať
Prvých pár dní sa tu budú zámky obtierať o peru z vnútra, a to je tiež dosť nepríjemné, ale predávajú v lekárňach taký vosk čo sa na zámky nalepí, aby ťa to až tak nebolelo
rozdiel TY zbadáš po cca 3 mesiacoch, tvoj zubár už o týždeň
mala som strojcek ked som mala asi 12, co ten zubar totalne posral, lebo to bolo velmi skoro..dali sme za to kopu zbytocne vyhodenych prachov, lebo ten strojcek mi tie zuby sprepacenim uplne do.ebal..teraz mam 19 a idem si dat spravit nove zuby lebo ich mam hrozne a krive..
a uz si velmi nepamatam ako dlho to trvalo, ale troska dlhsie a nebolo to tusim velmi prijemne ked ti to nasadia tak ta budu dost boliet zuby ale to po case prejde a budes moct normalne existovat a jest co len chces..
a moj pripad strojceka nemusi byt aj tvoj, lebo si starsia a zuby mas uz kvalitnejsie..a poznam vela ludi ktorych strojcek velmi pomohol..len ja som bola asi vynimka jedna zo sto
mam toto obdobie chvalabohu za sebou ale jedla som normalne jedine ked mi dali podnebny obluk to som nejedla vobec a po 3 dnoch som si ho vylomila ale ked si vsetko nakrajas tak sa da jest hocico. a neboli to ked ti to daju len je to divny pocit ako to taha
davali mi ho asi pol hodku a vobec to nebolelo. tak v pohode, a jedla som no prve dni len take krupicu a puding lebo to bolelo ale potom uz normalne setko zaradom. A posun? tak sla som tam na vymenu drotu a hned na druhy den uz bolo vindo ze mi posunula , ale to zalezi ako ti to bude posuvat a tak
segra mala strasne zuby teraz ich ma uplne krasne rovne mala strojcek az 3roky, ja som mala 2 a bola som este moc mlada na to lebo sa mi trocha posunuli a nemam ich uplne rovne.... asi si budem muset dat zas ale uz len nocny
no tak ja mam strojcek na hornych zuboch cca 5 mesiacov a ked to davaju ta to neboli ale potom vecer to bude boliet asi tak tyzden som jedla stravu typu krupica polievka zemiaky z mliekom ale potom uz kampet vsetko
Dakujem za všetky info ludia .... na buduci mesiac mu idu davat strojcek a velmi som sa bala kym som si toto neprecitala.....skor som sa bala ze ma to bude boliet pri nasadzovani....ked ma to bude boliet potom je mi to jedno dam si tabletku mozno ze to pomoze....este raz dakujem pekne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ak ides mat na hornych, tak to mas myslim lepsie... pri dolnych ma to bolelo ked mi lepili tie jednotlive dieliky, lebo mi roztahovali usta ako keby ich mam z gumy chvilami som mala pocit ze mi roztrhnu pery ale dalo sa to zvladnut
a bolet ta bude mozno vnutro ust, kde sa ti bude obtierat strojcek, ale to len par dni, mozno sa ti bude horsie jest ale to prejde
a rozdiel.. zbadas po par tyzdnoch, mesiacoch mozno
Potom je (približne týždeň) dosť nepríjemné jesť vtedy som jedla väčšinou len jogurty tak cca po mesiaci si zvykneš a už to ani nebudeš vnímať
Prvých pár dní sa tu budú zámky obtierať o peru z vnútra, a to je tiež dosť nepríjemné, ale predávajú v lekárňach taký vosk čo sa na zámky nalepí, aby ťa to až tak nebolelo
rozdiel TY zbadáš po cca 3 mesiacoch, tvoj zubár už o týždeň
-Ked to dávala necítila som to
1.umyla mi zuby
2.natrela volakou vodičkou
3.Dala mi na zub asi lepidlo
4.Na to lepidlo dala ten kamienok (strojček)
5.Nejakým svetielkom mi tam na ten zub asi 10sekund svietila(také modré)
6.Opakovalo sa to na koždom zube
7. Dala mi drotik teda strčila ho do každého kamienka (strojčeka)
8.Zatiahla
9.Pochválila že som bola dobrá
-Začalo ma to bolieť asi až hodinu po nejak tak
-Bolelo ma to cca 2-3 dni
-Bolesť sa dala vydržať
-Jedla som veci tipu : Polievky
Hocičo mäkké pomleté na kúsky
Detské výživy
Aj obložený chlieb ale úplne malé časti dalo sa
To je asi všetko
Nemáš začo
a uz si velmi nepamatam ako dlho to trvalo, ale troska dlhsie a nebolo to tusim velmi prijemne ked ti to nasadia tak ta budu dost boliet zuby ale to po case prejde a budes moct normalne existovat a jest co len chces..
a moj pripad strojceka nemusi byt aj tvoj, lebo si starsia a zuby mas uz kvalitnejsie..a poznam vela ludi ktorych strojcek velmi pomohol..len ja som bola asi vynimka jedna zo sto
Ja by som radšej mala krivé zuby než hento.
A ako sa to vlastne potom dáva dole?
Snažila som sa,
Aspoň snaha sa cení ...
Nie nebola, nemyslím