Qhojte. Myslite, ze sa da studovat 2 odbory na jednej VS avsak na rozlicnych fakultach? Totiz to ja sa ani po mesiaci a pol neviem rozhodnut, ale na obidve som uz prijata. Je tu niekto kto takto studoval alebo studuje?
Ak to prvé, tak áno, dá, aj keby to bolo na jednej fakulte, s tým, že jedno štúdium za teba platí štát a za druhé platíš sama podľa ceny stanovanej fakultou, tuším sa to pohybuje okolo 1000 eur za rok.
Ak to druhé, tak záleží od odborov, či sa napríklad nebudú prekrývať hodiny, ako je to s povinnou účasťou, aké sú nároky na štúdium.... a celkovo by sa možno dalo pouvažovať nad tým, že začať jeden odbor a až o rok sa dať aj na druhý.
no viem si predstavit lepsie investovane tie tisicky
...a co sa tyka zvladnutelnosti to je individualne, niekto nezvlada ani jednu VS...ale isteze sa da, v rakusku to je bezne, len chvalabohu aj zadarmo...
Tak ako pisali, da sa, jedno plati stat a druhe si platis ty. A ci je to zvladnutelne, podla skoly a odborov. Urcite by som zvladol naraz studovat enviromentalistiku, udrzbu strojnych zariadeny + este nejake 2 odbory zo socialnej prace. Ale otazke znie- ked som schopny studovat viac odborov naraz, nevyberiem si radsej jeden tazsi odbor?
@qwer28 Tak ja tam mam predskolsku a elemntarnu pedagogiku a kombinaciu filozofia - slovensky jazyk s tym, tu slovinu by som chcela zmenit na historiu.
stat za teba plati ba 6 semestrov, co v praxi znamena, ze jeden odbor si budes musiet platit. problem moze nastat, ze sa ti budu prekryvat seminare, ale inak, pokial viem, obmedzenie nie je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ak to prvé, tak áno, dá, aj keby to bolo na jednej fakulte, s tým, že jedno štúdium za teba platí štát a za druhé platíš sama podľa ceny stanovanej fakultou, tuším sa to pohybuje okolo 1000 eur za rok.
Ak to druhé, tak záleží od odborov, či sa napríklad nebudú prekrývať hodiny, ako je to s povinnou účasťou, aké sú nároky na štúdium.... a celkovo by sa možno dalo pouvažovať nad tým, že začať jeden odbor a až o rok sa dať aj na druhý.
...a co sa tyka zvladnutelnosti to je individualne, niekto nezvlada ani jednu VS...ale isteze sa da, v rakusku to je bezne, len chvalabohu aj zadarmo...
daj si to prve, ucitelov treba a nielen u nas, aj v zahranici (ak sa dokazes jazyk naucit poriadne)
Ale napr. ja idem študovať dvojobor a celkom sa teším širší rozhľad a tak, ale na jednej fakulte