Oba z týchto povolaní ma lákajú, a na tom my ešte pridáva fakt že v súčastnosti sú sudcovia aj lekári skorumpovaní /chcem ten systém aspoň troška napraviť/. Čo si myslíte, mala by som ísť študovať právo a byť sudcom, alebo sa stať lekárkou? Aká veľká je šanca že sa uplatním a ktorá práca je lepšie platená /hoci toto nehrá veľmi rolu/? Štatistiky mi veľmi nejdú, preto sa pýtam vás ostatných.
/Bohužiaľ komentáre typu-podľa toho čo ťa baví- sú v tomto prípade bezvýznamné, pretože oba myslím že by som robila rovnako rada/
sudca a lekar su dost odlisne tak pochybujem ze by si obe robila rada, takteiz si dost naivna ak si myslis, ze to nejak napravis a nezda sa mi zeby lekari boli skorumpovani, ti co maju vlastne ambulancie a pod. tak kto vie odkial beru este peniaze ale je to ich vec, bezny lekar ktory vystudoval medicinu je dost podhodnoteny a dlho to aj tak ostava, a co sa tyka sudcov tak tam ta caka dlllllha cesta dievca, neviem ci sa ti to vobec oplati a ide tam tiez o znamosti a kadeco ine, na tvojom mieste by som si vybral tu medicinu uz ked tak, tam mas istotu ze nebudes nezamestnana hned po skonceni vysokej skoly a mozes ist kamkolvek na svete
Síce neviem, ako to v tom "stať sa sudcom" presne funguje, čo sa týka samotného výberu "ty sa staneš sudcom a ty nie". Ale, čo vkuse počúvam už niekoľko rokov, že študenti práva majú malé uplatnenie práve kvôli tomu, že väčšina takýchto miest ako sudca, notár, advokát, funguje na rodinkárstve a známostiach.
1) ak na to chceme ist tak ako by sa malo - genialnu hlavu
2) ak tak ako sa to robi - prachy a znamosti
a lekar - ja by som to nemohla robit, teda pokial sa samozrejme nebavime o obvodakoch, ja za skutocnych lekarov povazujem naozaj tych ktori zachranuju ludske zivoty a nie tych co vypisuju listocky - a ja by som na seba nedokazala zobrat tu zodpovednost okamzite sa rozhodovat, ci podam pacientovi toto alebo toto, ci ma taku alebo taku diagnozu...pre mna privela zodpovednosti a ten job by ma znicil.
Tak ak chceš niečo aspoň trošku meniť tak sa ti to podarí asi iba v lekárstve.Súdnictvo je tu proste napiču nastavené s prijebanými ľuďmi vo vedení, ktorým tento stav vyhovuje, takže aj keby si sa stala sudkyňou a išla robiť zmeny, dotiahla by si to akurát tak pred disciplinárnu komisiu ako väčšina ľudí, ktorý sa tam o niečo chceli snažiť, alebo si to nakoniec rovno jebneš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
/Bohužiaľ komentáre typu-podľa toho čo ťa baví- sú v tomto prípade bezvýznamné, pretože oba myslím že by som robila rovnako rada/
pobavilo, no
.. prajem veľa usilovnosti a cieľavedomosti aby si sa niekam dostala
a že kde viac zarobíš?....to keď už budeš milionárka akože, budeš spokojná a svet ti padne k nohám?(ach)......filip
na sudcu potrebujes:
1) ak na to chceme ist tak ako by sa malo - genialnu hlavu
2) ak tak ako sa to robi - prachy a znamosti
a lekar - ja by som to nemohla robit, teda pokial sa samozrejme nebavime o obvodakoch, ja za skutocnych lekarov povazujem naozaj tych ktori zachranuju ludske zivoty a nie tych co vypisuju listocky - a ja by som na seba nedokazala zobrat tu zodpovednost okamzite sa rozhodovat, ci podam pacientovi toto alebo toto, ci ma taku alebo taku diagnozu...pre mna privela zodpovednosti a ten job by ma znicil.