áno. je možné, že by som som prijala dokonca aj spravenú skúšku za sex. ale pri všetkých prostriedkoch treba zobrať do úvahy aj iné následky ako je splnenie účelu.
Zlé, alebo nemorálne sa nachádza práve v tých prostriedkoch.
Teda, meniac tvoj príklad,na, "ak by ti niekto ponúkol jedlo pre hladných potomkov za sexuálne služby", by sa to asi začalo viac blížiť pointe toho rčenia.
@tunidlo nie, lebo to by si ich zabil pritom a ten účel by si nedosiahol...práve toto by sa nemalo brať doslovne
ale ja to beriem ako napríklad zaručovať mier v krajine zabíjaním vrahov
prostriedky slúžia "vyššiemu dobru", ale zabíjaš. otázne je, či je to správne. (túto dilemu ako herec westernového akčného divadla riešim pomerne často )
@flussica práve toto by som nebrala doslovne ale okej, tak budem spriaznenejšia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Hej , proste som si vtedy povedal že nebudem chodiť , že je to moc
Myslím, že pri tej formulke ide skôr o to, že "dobrý účel svätí prostriedky", ako, že "nejaký účel svätí prostriedky"
Zlé, alebo nemorálne sa nachádza práve v tých prostriedkoch.
Teda, meniac tvoj príklad,na, "ak by ti niekto ponúkol jedlo pre hladných potomkov za sexuálne služby", by sa to asi začalo viac blížiť pointe toho rčenia.
ale napriklad ten sex za skusku - to je diskutabilne. ak ide len skusku pre skusku, nieco, co sa v zivote nevyuzije - prosim.
a @tunidlo hovorí správne, ide o to, či je dobré, keď robím niečo dobré, ale nesprávnym spôsobom
Robiť niečo dobré, ale nesprávnym spôsobom ...
To znie ako liečiť chorých kyanidom, alebo také niečo
ale ja to beriem ako napríklad zaručovať mier v krajine zabíjaním vrahov
prostriedky slúžia "vyššiemu dobru", ale zabíjaš. otázne je, či je to správne. (túto dilemu ako herec westernového akčného divadla riešim pomerne často )
@flussica práve toto by som nebrala doslovne ale okej, tak budem spriaznenejšia