Čaute , prídu vám dnešná mládež skazená ? Ja som tiež "teenager" . Proste včera my to tak napadlo , ked som videl 14 ročné dievčatá s cigaretami v papuli ... niekedy aj z niečim "zdravším" . A chlapci to isté - cigarety , chlast , slovník ako opica s iq
Nevidim ziadnu tragediu v tom, ked patnastrocny clovek obcas ide poza skolu alebo potiahne rodicom dve deci vodky, zase nejak celozivotne ich to nepoznaci. Puberta je svina, ale vacsinou aj zo 'zlych' deciek vyrastu v pohode zivatoschopni ludia.
tiez mi jebalo a to naozaj extremne niekedy, bola som to zle decko co od 12 fajci a chlasta a peniaze som ukradla, manke volali z policie nech po mna dojde, dvojka zo spravania a taketo a ano viem ze to bol uplny extrem, ale nemyslim ze teraz by som bola zly alebo nezodpovedny clovek prave naopak asi.. proste okrem toho fajcenia a obcasneho vypitia nemam nic spolocne s tym co som robila ked mi jebalo v puberte uplne normalny dospely zodpovedny clovek som
proste skor mi pride ze ok super vyburila som sa, vselico som zazila ale od nejakej 17 ky mam pokoj a som normalna proste, kdezto viem ze niektori spoluziaci napr co celu pubertu sedeli doma pri kompe a boli vzorne deticky tak v osemnastke ked dostali volnost im preplo a potom zacali robit nezodpovedne picoviny, co je podla mna ten horsi pripad ako ked su "skazeni" v puberte a potom na cas z nich vyrastu normalni dospeli ludia
áno, príde..chceli by sa hrať na dospelákov no mentálne sú nižšie než ich spomínaný vek...ja ked som mal 14, tak som trávil všetok čas vonku, s kamarátmi, športovali sme, vedeli čo je to príroda, bicykel, korčule, vypadli vonku ráno, prišli večer, mali nespočetné množstvo zážitkov, na ktoré spomínam dodnes...a hlavne sme mali rešpekt k starším...teraz si ideš po šírave, schválne do teba drgne 45 kilový chlapec s bieber mafiou a pýta sa či máš problém...ale tak čo im urobíš...udrieť ich neudrieš bo by si ich zabil do zemi po kolená a vypravdovať sa s nimi nemá zmysel...a hlavne mi tie deti prídu úplne mimo s tými ich "vzormi"...podzemgangy a pičoooviny ...rly ? jeden jebo sa sfotí s rukou na ksichte #faded a už pol slovenska sa tak fotí ....a stretávam hlavne 14 ročných borcov za garážami s cigaretou a fľaškou ruke, nadávajú na plné hlasivky, ale doma drží kotol a mamu oslovuje hláskom jak 4 ročné dievčatko...frajerina nooo a k zovňajšku sa nevyjadrujem lebo o nejaký ten rok to bude ako so šteniatkami...dokedy sa nepozireš medzi nohy, tak nezistíš či to je dievča, alebo chlapec....
@salora Vieš čo, ja som ako deco mala každý deň niečo poobede, či už tanečnú, nemčinu, angličtinu, španielčinu, dramák atď a myslím, že mi to dalo viac skúseností, kamarátov a všetkého ako nejaké poflakovanie sa a som našim za to vďačná. Ale na druhej strane nie každý má peniaze na to, aby niekomu platil 3 záujmové krúžky naraz, tak môžu za to rodičia, ale nie tak celkom, niektorí ťahajú aj 2 roboty, aby vyžili tak sa im nedá vyčítať to, že neboli s deckami.
@rheia ja nehovorím, že všetci rodičia ani a že za to môžu len rodičia... ale faktom je, že nemusia mať ani dve roboty kvôli prežitiu, stačí, keď je pre nich práca niekedy viac ako samotná rodina - a takých je dosť, deti rastú po sídliskách ako samorasty, príp. comp a telka, rodicia vsetko riesia ajfonmi, xboxmi, vreckovým a takmer za nič... pritom majú podstatne viac možností ako deti kedysi...
Ja si hlavne pamätám že som nemusel sa chodiť ožierať aby som mal zážitky a doteraz mam toľko super spomienok a zažitkov a nie jak deti dnes..... ale zato som bol strašny uchyl no teraz keď si spomínam na všetko to obchytkávanie dievčat jaj bože čo za zviera som to bol
Skoro každá generácia nadáva na tú novú a myslí si, ako ich generácia bola najlepšia.
Ak si myslíš, že za čias tvojich rodičov deti nemali prístup a neužívali alkohol či cigarety tak si naivný.
Žiadna generácia nebola a nebude dokonalá, lebo ju tvorí veľa ľudí s rôznym charakterom, výchovou atď... nemôžeš ich všetkých hádzať do jedného vreca.
Ale musím uznať, že je smutná hranica kedy deti začínajú s alkoholom - 11 rokov.
Podľa mňa vždy tu bolo viac skupín "teenagerov". Niekto mal krúžky alebo sa venoval športu, iný chodil každý druhý večer piť a cez prestávku na cigaretu. Každý čo mu bolo sympatickejšie a k akej sociálnej skupine chcel zapadnúť. A niekto vyskúšal všetko a potom sa rozhodol podľa vlastného rozumu.
Každopádne svet asi potrebuje obe skupiny. Nemôžu byť všetci dokonalí. Chýbal by nám potom odstrašujúci príklad. A napriek tomu že si nemyslím, že to čo robil človek v mladosti zákonite determinuje jeho budúcnosť, pre určitú väčšinovú skupinu to platí. Ak dajme tomu niekto celú mladosť míňal všetky peniaze na cigarety a alkohol a iný ich dajme tomu míňal na krúžky a seba zdokonalenie, tak je myslím že pravdepodobnejšie, že tomu druhému sa to vráti skôr.
Ale je to len môj názor, nikoho neodsudzujem, nech si každý zvolí svoju cestu
Ehm toto je divný príklad na skazenú mládež môj otec fajčil od 13 vraj a nemám pocit, že by v živote nebol úspešný. Rovnako ja som sa necítil ani necítim skazený, keď som od 11 rokov fajčil asi do 15 kým som dostal viac rozumu. Záleží to od prostredia kde človej vyrastá. A v Bratislave na sídlisku je človek dosť ovplyvniteľný partiou Iná vec je si myslím ak niekde na dedine sa chcú hrať mladé pipenky a zapália si
Áno ja v tom vidím tragédiu, pretože ak chcú byť v niečom (v nejakom športe napríklad) najlepší vek 14-15 rokov je pre to ideálny, a oni zbytočne strácajú čas hľastom, PC, mobilmi.
Sám mám takú skúsenosť v 3-4 triede na zš mňa a ešte jednu spolužiačku odchytila učiteľa na telocviku a spýtala sa nás či by sme nechceli ísť na taký jeden pretek nechápal som prečo si vybrala zrovna nás, no až neskor mi doplo že to bolo asi tým že mi sme poctivo cvičili a ostatný sa viac menej zabávali.
Tak sme to išli zabehnúť no po tom jednom preteku som sa na šport absolútne vykašlal, škoda že ma k tomu niekto neviedol v tých rokoch.
Mne prideš skazený ty.
Keby si sa staral o svoje problémy a miesto riešenia ostatných a vecí s ktorými nič nenarobíš mal by si lepší život a nemusel by si tu plakať na birdzi
Dnesni teenageri su rovnako skazeni jak boli aj po minule roky,lenze zatialco my sme len mali huste reci,tak dnesna mladez ma aj take ciny.
Proste i my sme fajcili,pili,lenze v 14,15 rokoch to boli viac-menej experimenty,a nie pravidelna cinnost.Takisto chlapi mali huste reci o sexe,ale nikto aspon z mojej partie ho nemal skor nez v 15,16 (ak vobec).A navyse my sme mali dost velky respekt voci autoritam, aj voci starsim chlapom, a toto ako ti 15-rocny bieber vrazi a ked nan skrikes,tazacne osocovat,ci nemas problem,bolo scifi,lebo by hned dostal pozaucho,ze by mu mater dala aj druhe,nech nevyskakuje,ale dnes sa taky cavo by vyzaloval mamke,ze ho ten onen chlap bezdovodne zmlatil. Dnesnej mladej generacii chyba pokora,bazen,sebarefrexia....ale to je chyba vychovy,kde ich rodicia ucia k tomu,aby sa spravali jak majstri sveta....
@Gitarista445 patrím tiež medzi "teenagerov" chodím do zuš, hrám v amatérkom divadle, venujem sa športu popri tom chodím na strednu, počas víkendov som na brigáde, učím sa dobre, pomáham doma rodičom- neprídem si skazená- napriek tomu milujem keď ideme na zábavu, koncert- zafajčíme, popijeme niekedy až moc, vyčístím si hlavu od každodenného behania, porobíme kraviny a čo patrí to všetko k mladosti ....fakt si myslíš že boli kedysi iný? čo mám známych vek 25-35 hovorili, že v mladosti robili to isté skúšali chlast cigy trafku a pod- grcali, ležali v bezvedomí- a teraz? majú rodinu, malé deti, dom a žijú úplne normálny život
A keby aj mládež bola skazená ? a čo? čas a život ťa naučí možno teraz si flašku kúpia za peniaze od rodičov- neskor už rodičia nebudú zistia že si na ňu musia zarobiť, pomaly získaju iné priority, trošku dospejú k rozumu, najdu si priatela/priatelku, zistia že nevydržia možno "žiť celú noc" a že ich to už ani nebaví, a pomaly sa usadia, a "každopiatkové pitie" sa začne redukovať- ak si budu chcieť udržať rodinu čo už asi ich prioritou bude Neboj sa ty- jediná pravda čo je že sme lenivci- rodičia si veľa decká v dnešnej dobe híčkaju urobia všetko za ne a preto si nevážia ani starších ani ničcoho všetko im padá do huby - samozrejme nehovorím o všetkých
Mne riadne jebalo ked som bola v puberte ale presla som si tolkymi situaciami za sa v zivote nestratim.
momentalne som uplny opak toho co som bola v puberte
mladi robia blbosti ale takisto maju potom moznost sa z toho poucit..vsetci maju teraz chut robit to co je zakazane, su zvedavi, chcu skusat, objavovat, samozrejme vo vsetkom je zabava ...a kazdy sa casom skludni...toto patri k veku, niekto je problemovy viac, niekto menej, ak sa ti nepaci co robia ostatni, nerob to, chod si svojim, vsak to su ich zalezitosti co robia, nie tvoje..ked nieco,vychovavat by si ich mali rodicia, ty sa vobec nemusis zatazovat tym co robia druhi a uz vobec nie pohorsovat sa kvoli tomu, naco? jedine zeby si si potreboval dokazovat ze si lepsi a menej skazeni ako oni, a to tiez nie je nic obdivuhodne a ego ti urcite dvihat nemienim tym ze ta pochvalim aky si slusny a bla bla bla lebo casto si to vsimam na tychto internetovych diskusiach ze niekto si pride ponadavat na druhych aki su skazeni, pricom on je uplny outsider a caka ze ho druhi budu za to chvalit aky je vynimocny a iny nemusi to byt tvoj pripad, len osobne nevidim zmysel v rozoberani toho co robia druhi a ja nie, a neustalym pohorsovanim sa nad tym
ja viem, ze sice zastavam toleranciu, akceptovanie roznych vkusov a vsetko... no nemozem si pomoct, ked vidim 15rocneho wannabe trendsettera snaziaceho sa posobit drsne, mam chut mu rozbit hlavu spongiou. spongiou preto, lebo by to trvalo dlho. ale tazko povedat co z nich bude.
su cim dalej tym horsi, to je pravda...ale dost to zavisi od rodicov, partie do ktorej sa dostanu, zaujimov a podobne..ak narazia na zlu partiu v ktorej su dlho tak uz aj vacsinou zostanu skazeni do dospelosti... aspon to tak vidim na byvalych spoluziakoch
@simka1311 Na rodicoch to nezalezi. Mam super rodicov, chceli pre mna to najlepsie a vychovali ma velmi dobre. Nechali mi volnost (do urcitej miery) a dostal som sa do zlej partie. Tam sa to vsak posralo (mozno som do nej ani poriadne nezapadol za ten rok) ale odisiel som a dostal som sa do najlepsej partie ever. 4 roky som s byvalou partiou nebol. Poriadne som sa ani s nikym nestretol
Ja ked som mala 13 tak som mala vysuvaci mobil sony ericsson, na net som chodila len na stolny pocitac, a aj to sa mi ho niekedy nechcelo zapinat tak som nezapla boli v mode tricka z NewYorkeru a Terranovy s napismi Terranova .. linka v spodnej casti oka, cierna ak ma rozumiete a boli strasne moderne hlasky ze si zabil, nwm,jj, ee, cmuQ.. joooj niesom stara mam len 19 rôčkov ale ked pozeram jak dnesne deti maju iphoniky uz od piatej triedy, a ten faded style...tak by som chcela vratit tie "moje" casy do tejto doby...bolo super
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
tiez mi jebalo a to naozaj extremne niekedy, bola som to zle decko co od 12 fajci a chlasta a peniaze som ukradla, manke volali z policie nech po mna dojde, dvojka zo spravania a taketo a ano viem ze to bol uplny extrem, ale nemyslim ze teraz by som bola zly alebo nezodpovedny clovek prave naopak asi.. proste okrem toho fajcenia a obcasneho vypitia nemam nic spolocne s tym co som robila ked mi jebalo v puberte uplne normalny dospely zodpovedny clovek som
proste skor mi pride ze ok super vyburila som sa, vselico som zazila ale od nejakej 17 ky mam pokoj a som normalna proste, kdezto viem ze niektori spoluziaci napr co celu pubertu sedeli doma pri kompe a boli vzorne deticky tak v osemnastke ked dostali volnost im preplo a potom zacali robit nezodpovedne picoviny, co je podla mna ten horsi pripad ako ked su "skazeni" v puberte a potom na cas z nich vyrastu normalni dospeli ludia
Ak si myslíš, že za čias tvojich rodičov deti nemali prístup a neužívali alkohol či cigarety tak si naivný.
Žiadna generácia nebola a nebude dokonalá, lebo ju tvorí veľa ľudí s rôznym charakterom, výchovou atď... nemôžeš ich všetkých hádzať do jedného vreca.
Ale musím uznať, že je smutná hranica kedy deti začínajú s alkoholom - 11 rokov.
Každopádne svet asi potrebuje obe skupiny. Nemôžu byť všetci dokonalí. Chýbal by nám potom odstrašujúci príklad. A napriek tomu že si nemyslím, že to čo robil človek v mladosti zákonite determinuje jeho budúcnosť, pre určitú väčšinovú skupinu to platí. Ak dajme tomu niekto celú mladosť míňal všetky peniaze na cigarety a alkohol a iný ich dajme tomu míňal na krúžky a seba zdokonalenie, tak je myslím že pravdepodobnejšie, že tomu druhému sa to vráti skôr.
Ale je to len môj názor, nikoho neodsudzujem, nech si každý zvolí svoju cestu
Sám mám takú skúsenosť v 3-4 triede na zš mňa a ešte jednu spolužiačku odchytila učiteľa na telocviku a spýtala sa nás či by sme nechceli ísť na taký jeden pretek nechápal som prečo si vybrala zrovna nás, no až neskor mi doplo že to bolo asi tým že mi sme poctivo cvičili a ostatný sa viac menej zabávali.
Tak sme to išli zabehnúť no po tom jednom preteku som sa na šport absolútne vykašlal, škoda že ma k tomu niekto neviedol v tých rokoch.
Keby si sa staral o svoje problémy a miesto riešenia ostatných a vecí s ktorými nič nenarobíš mal by si lepší život a nemusel by si tu plakať na birdzi
Proste i my sme fajcili,pili,lenze v 14,15 rokoch to boli viac-menej experimenty,a nie pravidelna cinnost.Takisto chlapi mali huste reci o sexe,ale nikto aspon z mojej partie ho nemal skor nez v 15,16 (ak vobec).A navyse my sme mali dost velky respekt voci autoritam, aj voci starsim chlapom, a toto ako ti 15-rocny bieber vrazi a ked nan skrikes,tazacne osocovat,ci nemas problem,bolo scifi,lebo by hned dostal pozaucho,ze by mu mater dala aj druhe,nech nevyskakuje,ale dnes sa taky cavo by vyzaloval mamke,ze ho ten onen chlap bezdovodne zmlatil. Dnesnej mladej generacii chyba pokora,bazen,sebarefrexia....ale to je chyba vychovy,kde ich rodicia ucia k tomu,aby sa spravali jak majstri sveta....
A keby aj mládež bola skazená ? a čo? čas a život ťa naučí možno teraz si flašku kúpia za peniaze od rodičov- neskor už rodičia nebudú zistia že si na ňu musia zarobiť, pomaly získaju iné priority, trošku dospejú k rozumu, najdu si priatela/priatelku, zistia že nevydržia možno "žiť celú noc" a že ich to už ani nebaví, a pomaly sa usadia, a "každopiatkové pitie" sa začne redukovať- ak si budu chcieť udržať rodinu čo už asi ich prioritou bude Neboj sa ty- jediná pravda čo je že sme lenivci- rodičia si veľa decká v dnešnej dobe híčkaju urobia všetko za ne a preto si nevážia ani starších ani ničcoho všetko im padá do huby - samozrejme nehovorím o všetkých
momentalne som uplny opak toho co som bola v puberte
a inak celkom lutujem mojich rodičov za vsetko co som cez pubertu porobila málokomu jebalo viac ako mne