ako si ich vypestovať ? len take jemne chcem. lebo aj keď som už rok v kuse cvičila (2x týždenne fitko kardio 45 min a potom stroje, brušáky) a už pomerne dosť dlho nejedla žiadne kaloricke bobmy a sladkosti tak sa to nedalo...a potom ešte ako cvičiť no
skús cvičiť každý deň hodinu alebo aspon pol ak nemáš čas
u mna to zabralo aj bez zmeny jedálnička
ale možno je to individuálne
ja som totižto žiaden tuk na bruchu nemala , to dosť urýchlilo proces
a tiež neviem aké brušáky robíš a či ich robíš správne
s času na čas si zacvič to brucho aj doma nič sa ti nestane ak ho budeš cvičiť aj 4 či možno 5x do týždňa brucho to zvládne a hlavne uprav stravu ... bravčové mäso vymeň za kuracie, hovädzie a pod ... kedysi som cvičil brucho takmer celé týždne v kuse a nič akonáhle som zmenil stravu do mesiaca boli na svete
ak ti ich nevidno kvoli tuku, tak znizit prijem a zarad kardio. Ale kardio na chudnutie neni 20min kazde rano, to radsej 1x za tyzden 2hod, ma potom vacsi efekt. Ak nemas dost hmoty tak cvic vela izometrickych cvikov, napr. plank, koliesko atd. a ne "brusaky"
ked zacvicis toto kazdy den technicky spravne cele, precitis kazdy jeden pohyb a nebudes moc blbo jest, budes ich mat dost skoro, ale na to treba ozaj motivaciu
@magick55 najcastejsia chyba pri posilovani vseobecne je PODLA MNA to, ze ludia nemaju prepojenu mysel s telom. Oni len mechanicky vykonavaju pohyby, ktore niekde videli. Je velky rozdiel, ci nieco vykonas plynuje a zatazis tak vsetky svalove vlakna rovnomerne, alebo si len pomahas svihom, dvihnes to len v zaciatocnej faze pohybu a ostatok len zotrvavas a pri pasivnej casti pohybu len spustas taktiez bez odporu. Posiluje sa aj tym, ale je to o dost menej efektivnejsie. Lebo ludia len chcu urobit nejaky pocet opakovani, alebo dvihnut urcitu vahu, ale pritom ozaj je menej niekedy viac a v tomto pripade urcite, poznam typkov co su obrovske skrine a dvihaju male vahy, ale nieze by nemali silu, ale dokonale to precitia, kdezto "švihovým" stylom by vedeli dvihat ovela vacsie palky a robit viac opakovani.
Dalsou chybou je, ze ludia cvicia skracovacky prehnane, najefektivnejsie su asi cviky, kde je brucho co najdlhsie napnute a pod dost velkou zatazou, teda tazke cviky a nie urobit 500 blbych brusakov, z kt. ta bude boliet krk, efektivnejsie je dvihanie noh, alebo planking. (Viem, ze v tom videu su aj brusaky, ale predsa nie klasicke)
@magick55 ale co sa tyka brucha, najprv je dobre si vybudovat tie brusne svaly a potom dobra nizkokaloricka strava + kardio a oni sa ukazu....ved...uvidim v lete, ci to robim dobre alebo nie teraz len ked napnem vidno obrysy trochu
@magick55 brusak je efektivny na brucho jedine ak ho robis asi v rozsahu len, kde proste skratis priamy brusny sval. Takze ak lezis na zemi tak sa pomaly ani nedvihnes mozno o par cm a spodok chrbta sa ti vobec neodlepi. Ale myslim, ze si pre vacsinu ludi je to technicky omnoho narocnejsie ako primitvny plank, kde staci byt rovno co najdlhsie
@method ďakujem určite to idem skúšať od zajtra aj keď zo začiatku to bude ťažké a nepoznáš nejaké takéto video aj na ten zadok ? kardio by som mohla po kolko minut ako často ?
@spacebound ja vobec neviem ako si na tom kondicne, co jes, kolko mas % tuku, to by bolo na dlhsie...nechci odomna takto rady...skus si nieco na nete precitat, alebo ti urobim plan a jedalnicek za 15e ...ale ked si popozeras dalsie videa od passion4profession, urcite nieco najdes
Ja niekedy trpnem, ci netrepnem nejaku kravinu @bress ked, tak ma oprav lebo ja vela krat pisem skor svoje nazory na zaklade svojich skusenosti ako precitanu teoriu od niekoho, kto sa viac vyzna.
@magick55 Zda sa to neuveritelne ale brucho patri medzi najnarocnejsie partie. Techniku vie skutocne malo ludi. Vacsina robi trhave pohyby, co je dost neefektivne a neposilnuje brucho. Takisto jedna velka chyba je zapierat si nohy, lebo tam sa potom pouziva krajcirsky sval a brucho sa skoro vobec neprecvici. Zaklad je naucit sa skracovat cely sval brucha a to prave ludia robia velmi zle.
@method vcelku ok, ono nazory sa tiez menia ale niektore veci, ked clovek vie dobre anatomiu a zaklad nejakej klinky si pri predstave pohybu vie predstavit aky ma dopad. Takze tiez casto vychadzam skor z toho.
@method@bress tak ja cvičím brucho práve podľa toho videa...preto sa pýtam či je podľa vás to video dobre či sú tam aj nejaké chyby resp aké chyby sa pri tom daju robiť...keďže sa o vás vie že sa tomu aktívne venujete
@magick55 akoze da sa, ale pochybujem, ze toto odcvicis bez toho aby si si pomahal bedrovymi svalmi a ze mas taku kontrolu nad bruchom. Ja si myslim, ze nemam
+ ja osobne rad cvicim s fitloptou.
@magick55 je to fakt dost tazke, ja to cvicim uz cez rok a stale to nieje najcistejsie ani zdaleka (ale nepravidelne...kebyze to robim pravidelne bolo by to isto lepsie)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
u mna to zabralo aj bez zmeny jedálnička
ale možno je to individuálne
ja som totižto žiaden tuk na bruchu nemala , to dosť urýchlilo proces
a tiež neviem aké brušáky robíš a či ich robíš správne
s kŕčovými žilami ti neporadím
Dalsou chybou je, ze ludia cvicia skracovacky prehnane, najefektivnejsie su asi cviky, kde je brucho co najdlhsie napnute a pod dost velkou zatazou, teda tazke cviky a nie urobit 500 blbych brusakov, z kt. ta bude boliet krk, efektivnejsie je dvihanie noh, alebo planking. (Viem, ze v tom videu su aj brusaky, ale predsa nie klasicke)
+ ja osobne rad cvicim s fitloptou.
najskôr cvič klasické cviky na brušné svalstvo, a potom rysuj...