Akú máte aktuálne teplotu v izbe? Alebo inak Koľko stupňov by podľa vás malo byť v izbe, kde trávite dlhší čas, pracujte, spíte, tak aby vám nebolo zima?
Kolko mam v izbe netusim. Ale bude to cca 25°C cize viac ako uvazovana vypoctova hodnota ktora je urcena normou STN EN 12 831 v tabulke narodnej prilohy 2 kde je pre obytne miestnosti udana hodnota teploty interieroveho vzduchu 20°C. pre kazdy ucel miestnosti je ina teplota (kupelna 24, atd). Povrchova teplota podlahy podlahoveho vykurovania obytnej miestnosti so stalym pobytom osob by mala byt optimalne 25-26°C, ale nesmie byt viac ako 29°C aby sa splnilo hygienicke kriterium.
Klimatizovane miestnosti v letnej prevadzke ako napriklad kancelarie sa navrhuju na teplotu 26°C s teplotnym rozdielom 6K.
záleží od činnosti. Keď som aktívna, stačí mi menej. Ale na sedenie za PC či len také leňošenie potrebujem tých 24 - 25. Aj teraz mám nohy ruky ako žaba ...
Ale to je uz pomerne extrem. Bezne ale mavam otvorene okno vzdy (ked som doma a ked som na private a frajerka je prec). To mam peknu zimu ale neviem to tak zbrusu odhadnut.
ja rada vetrám. takže väčšinou mám celý deň rozvalené okno a až navečer zapnem radiátor. a ráno ho hneď vypnem a zasa vetrám. a to ešte behám aj v zime po byte často v kraťasoch a v tielku
(mala som raz takú fakt piču bytnú, ktorá mi strašne nadávala, že jak moc kúrim, že aha, že chodím oblečená jak na Miami a ešte aj volala mojej mame - akože wtf? - že míňam strašne veľa energií, že chodím jak na pláži v zime a že mi okamžite zdvihne cenu nájmu a ani za boha si nedala vysvetliť, že mne je proste takmer furt teplo )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
mrznem! tipujem to max na 20 stupnov .. a mne treba minimalne tych 25
Klimatizovane miestnosti v letnej prevadzke ako napriklad kancelarie sa navrhuju na teplotu 26°C s teplotnym rozdielom 6K.
(mala som raz takú fakt piču bytnú, ktorá mi strašne nadávala, že jak moc kúrim, že aha, že chodím oblečená jak na Miami a ešte aj volala mojej mame - akože wtf? - že míňam strašne veľa energií, že chodím jak na pláži v zime a že mi okamžite zdvihne cenu nájmu a ani za boha si nedala vysvetliť, že mne je proste takmer furt teplo )