Thajsko ako krajina ma už velmi dlho láka a až na tolko, že by som si trúfol skúsiť sa učiť ich jazyk (thajčinu, teda: ภาษาไทย . Preto sa pýtam, existuje vôbec na slovensku (v krajnom prípade v Česku) vôbec nejaká osoba kto
@buriquery Tak do Japonska kvôli dievčatám, kultúre, štýle života Našiel by som aj viac dôvodov ale tieto su asi také hlavné proste sa mi tam páči viac ako na Slovensku a to som tam ešte ani nebol
A zas to Thajsko raz bolo na Spektrume niečo s takym černochom Dhani Jones abo jak a on bol v Thajsku a tam chodil večer po takých akoby trhoch a ho vkuse volali dievčatá nech ide s nimi si užiť a keď som raz čítal članok že veľa thajských dievčat sú vlastne chlapy tak som sa až zľakol že ho možno volali tranzvestiti a on to ani nezistil
@spiralfaust To si zle napísal. Dosť thajských chalanov sú vlastne ženy Ale tak vraj je to preto, lebo je to chudobná krajina a ako dievča si tam prostitúciou viac zarobí ako chalan (vraj). Ale tak neodsudzujem to a som si toho vedomí Ale tak to bol asi Bangkok, pretože tam to je "najpestrejšie" .. Ale ja tiež kvôli štýle života.. Nie len na Slovensku sa mi to nepáči ale všeobecne mi to príde lepšie ako tu u nás. Iná kultúra.
@buriquery to je jake dobre lol no nikdy by som si ani nepomyslel že chlap môže byť tak podobný dievčaťu tvl zo začiatku ma fakt ani nenapadlo že to bude chlap huste
@spiralfaust Tak ja nemám vysnívané Thajsko primátne kvôli dievčatám, ale vypadá to tak že si budem musieť vystačiť asi s angličtinou a možno niekedy s lokálnymi školami kde učia thajčinu, lebo mám pocit že tu u nás toho moc nebude..
V Thajsku to s anglictinou nie je nic moc (vlastna skusenost). Ich jazyk ma ine hlasky ako europske jazyky, cize aj ked thajcan vie anglicky tak pouziva hlasky ktore ma napocuvane zo svojho jazyka a casto mu je tazko rozumiet. Pri osobnom kontakte sa to da, ale napriklad pri telefonate je casto problem rozoznat ci hovori anglicky alebo thajsky (-: .
Ked som tam cestoval vela ludi mi hovorilo, ze s anglictinou si v oblastiach kde je turizmus vystacim...no pravda bola taka, ze uz na letisku v Bangkoku bol problem, taxikari vedeli anglicky tak 4 slova (-:. Na zaklade toho predpokladam, ze v inych, menej znamych oblastiach to bude este biednejsie. V kazdom pripade drzim palce, ak sa chces ucit thajcinu, ma to nieco do seba, aj ked to nie je prave lahke.
@socrates Hm tak o tom som počul a čítal že oni majú takú blbú angličtinu. Teda hlavne čo som čítal blogy slovenských učiteľov angličtiny ktorý tam išli učiť. Ale tak sú tam aj školy zamerané na výučbu thajčiny z Anglického jazyka, takže, myslím že tam to bude skôr menší problém. S tým že to nebude ľahké, maximálne počítam a práve preto je to pre mňa taká výzva ktorú by som chcel zvládnuť (a to písmo, to ešte bude "srandy" ..
Tak, predsa. Som si zaobstaral asi jedinú knihu na slovenskom a českom trhu o thajčine, tak uvidíme, čo mi dá, ale budúcnosť v tejto knihe nevidím, skôr by to chcelo asi niečo "for beginners" v angličtine :-}
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@aversio Hm a kde ju mám hľadať tu na Slovensku? Do Thajska sa ešte nechystám ale raz určite
@neviemsivybratnick Táto informácia mi je známa, a je mi to jedno
Ja by som strašne rád žil v japonsku.. ale tak že už teraz a chodil tam na školu strednu a tak :3 jóój čom som sa nenarodil v Japonsku?! -.-"
V podstate aj Japonsko je fajn, ale Thajsko mi je viac sympatické. Hm, tiež si vravím
A zas to Thajsko raz bolo na Spektrume niečo s takym černochom Dhani Jones abo jak a on bol v Thajsku a tam chodil večer po takých akoby trhoch a ho vkuse volali dievčatá nech ide s nimi si užiť a keď som raz čítal članok že veľa thajských dievčat sú vlastne chlapy tak som sa až zľakol že ho možno volali tranzvestiti a on to ani nezistil
Aj tak Japonské dievčatá :3 a také čo vedia driftovať... to sú už len bonusy
Ked som tam cestoval vela ludi mi hovorilo, ze s anglictinou si v oblastiach kde je turizmus vystacim...no pravda bola taka, ze uz na letisku v Bangkoku bol problem, taxikari vedeli anglicky tak 4 slova (-:. Na zaklade toho predpokladam, ze v inych, menej znamych oblastiach to bude este biednejsie. V kazdom pripade drzim palce, ak sa chces ucit thajcinu, ma to nieco do seba, aj ked to nie je prave lahke.