v poslednej dobe si vsimam vyskyt dost zvlastneho javu. vacsina mladych ludi sa tvari ako super tolerantna-neodsudzujuco-chapava skupina "modernych hippies", no ked pride na vec, su viac skatulkujuco-odsudzujuci nez moj 80 rocny dedko. zrazu clovek zisti,
ľudia sú povrchní a snažia sa byť in...keď je in byť v pohode a cool,tak to robia a tvrdia o sebe...ale keď niekto o sebe niečo tvrdí,to je jedná vec ale jeho správanie je vec druhá...
mne lezie na city iba konzumna , komercne zamerna mladez a netolerantni ludia .--moja mama najivac ma nevie tolerovat takze asi preto a ja kludne toelrujem osttanych .
krista preto lebo majú svoje problémy a nevedia to zo seba žiadno inak ventilovať len tým že budú ukazovať na problémy iných.... ja viem je to jebnuté.... ale čo pomôže sa nad tým rozhorčovať?
A viem v čom je problém. Spoločnosť sa zautomatizovala. Niečo pekné si prečítajú a dajú na nástenku, pričom si nepoložia otázku, či to aj robia. Velice všetci humanisti, ale skutek utek.
A to nie je problém len v tom. Celkovo ľudia všetko flákajú, povedzme namiesto toho aby niekomu napísali pohľadnicu, radšej otagujú na FB, totálne odfláknu.
@lawey mne je to skor luto, ze ked sa ludia citia zle, tak sa snazia o to, aby sa vsetci naokolo citili este horsie. a potom placu ake zle medziludske vztahy tu mame.
Asi nik nie je uplne tolerantny voci vsetkemu a kto tvrdi ze ano ten klame. Ja som silne netolerantny voci ludskej sprostosti, apataii, egoizmu a chamtivosti.
@puco90 presne. + este to vnimaju ako velky pokrok ludstva, ved osobny kontakt, to uz je nemoderne, zastarale, uz sme davno za opicami, virtualita 4ever, radsej si budeme pisat na FB nez by sme sa mali stretnut ako za starych cias v parku
@ao tak toto by mali napisat do nejakej ucebnice "Byt alternativny, nepopchopeny (a napriek tomu spravodlivy a tolerantny) rebel je u mladeze velkym hitom."
ako priklad uvediem to kedy som raz v triede (ja mam spoluziakov samych kokotov a do konca mojho studia aspon jeden z nich zozerie stolicku) povedala ze nesuhlasim s duhovym pochodom O__O
@cicatrix ale taký nadávajú na spoločnosť na všetko! všimni si to..... papula plná prázdnych strašne pobúrených slov.... to maj piči....ani sa pre to netráp.... neoplatí sa to....
proste a jednoducho je "in" byť tolerantný, neodsudzovať atď ale ľudia toho prirodzene nie sú schopní, česť výnimkám. takže sa rozvíja divadlo namiesto úprimnosti.
vždy museli byť nejkí rebeli, dnes vyzerajú, bohužiaľ, takto
Skor by som povedal ze kazdy vsetko prehliada a za chrbtom komentuje .
Ja vsetko a vsetkych odsudzujem a v 99,99% mam pravdu. Sanci roznym ludom som dal nie raz...a vzdy ma sklamali resp. chovali sa podla predsudkoveho vzorca.
Mam par kamaratov ...dlhorocnych..co by som ich odsudil...ale postupom casu..vlastne cely zivot sme sa naucili pocuvat a chapat...aj ked oni su ini a ja som iny...
@cicatrix čo ti na to poviem..... ľudia su presne taký. hlavne mladoši .... milujem napr. také tie trinástky čo si zakladaju "vážnu stránku" na fb o tom, že "nikoho neodsudzuj" alebo "sme sami sebou..." či "každý ma pravo na svoj nazor" ale v skutočnosti sa tak nespravaju. mala som už možnosť zažiť inteligenciu naštvanej trinástky ktorá si obhajovala svoju pravdu ..... a neuznavala nič ine. ale tak dobre su aj taký ludia a nitko s tým nič neurobí, lebo v podstate každy ma niečo v sebe..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
pravda je hlavne tato cast " nastenky a profily maju plne mudrych myslienok, no do praxe nedokazu preniest ani polovicu z nich"
a to v tvojom albume nie je zmena kontrastu, tak prečo to tvrdíš (alebo prečo to tvrdí tvoj software, vynadaj mu)
A to nie je problém len v tom. Celkovo ľudia všetko flákajú, povedzme namiesto toho aby niekomu napísali pohľadnicu, radšej otagujú na FB, totálne odfláknu.
Ktovie, možno ma v tom vidia ostatní...
Byt alternativny, nepopchopeny (a napriek tomu spravodlivy a tolerantny) rebel je u mladeze velkym hitom.
V zasade je to snaha o protipol plytkemu mainstreamu a konzumu.
Realne to nie je protipol, ale zrkadlovy obraz - plytka alternativa a underground.
ti kebyze ma mozu ukamenovat tak ma ukamenuju
ludia su kokoti
@najivna to sú buď liberáli, alebo obete doby. Ľutujem aj jedných aj druhých. Liberáli sú latentní komunisti.
Teraz sa to ruku na srdce velmi nezmenilo. Stale to je o rebelii proti systemu "ktory je zly", ale vyvinulo sa to do inej "intelektualnejsej" formy.
Cielova skupina je +/- rovnaka
Stotožňujem sa s Tvojim názorom.
to je americká kultúra a slovenská výchova dokopy....pekelná kombinácia
istá xenofóbia je homo sapiens vlastná.........ide o to, čo s tým dotyčný urobí
vždy museli byť nejkí rebeli, dnes vyzerajú, bohužiaľ, takto
a súhlasím dosť s @ao
Skor by som povedal ze kazdy vsetko prehliada a za chrbtom komentuje .
Ja vsetko a vsetkych odsudzujem a v 99,99% mam pravdu. Sanci roznym ludom som dal nie raz...a vzdy ma sklamali resp. chovali sa podla predsudkoveho vzorca.
Mam par kamaratov ...dlhorocnych..co by som ich odsudil...ale postupom casu..vlastne cely zivot sme sa naucili pocuvat a chapat...aj ked oni su ini a ja som iny...
Demokracia
Ľudské práva
Antirasizmus
Tolerancia
Spravodlivosť...
Ani jedno z toho nie je reálne, lebo vždy sa voči niečomu nájdu výhrady, ktoré môžu byť kľudne opodstatnené.