nie, myslím že doživotie je dostatočný trest, človek musí žiž s výčitkami, aj ked .. samozrejme nie vo vezení s minimálnou ostrahou kde to vyzerá skôr ako v hoteli ... vid. » cestovanie.aktuality.sk/clanok/8443/naj...
Pokial bude sudnictvo v statnych rukach tak urcite nie. Uradnik nevie ani co sa robi na jeho oddeleni kde posobi, nie to este aby evedel bez pochybnosti 100% najst a odsudit vinnika.
Celkovo som radsej za odskodenie ako za trest. Ak mi niekto zabije zenu, tak jeho smrt mi ju nevrati. Ak ma odskodni (financne, alebo inak), tak sice mi ju to tiez nevrati, ale budem mat aspon nejaku kompenzaciu, ktoru mozem napriklad pouzit na odstahovanie sa na druhu stranu zemegule, kde mi ju nic nebude pripominat atd.
Nie, už len z princípu, že oveľa viac zvrátené ako trest smrti mi príde, že nejaký cudzí človek môže zo zákona rozhodovať nad životom a smrťou iného človeka, bez toho aby bol sám on za smrť potrestaný.
Nie, proste ľudský život sa má ukončiť chorobou alebo hlúpou náhodou, aj keď to zapríčiní niekto iný, nepríde mi to tak od veci ako keby bolo možné nejakého človeka legálne bez trestu zabiť aj napriek tomu čo urobil. /a by bolo dosť na hovno keby sa potom preukázalo, že je nevinný/
vypisuješ tu kvôli tej Eliši čo umrela, a robí sa petícia aby obnovili trest smrti a zabili jej vraha? ok, je smutné že umrela, ale v amerike, anglicku a pod. zabíjajú a znásilnujú dennodene, len tu na Slovensku sa na tom média priživujú...
Nemam na to vyhraneny nazor, ale skor nie (uz len koli justicnym omylom). Na druhej strane ak je niekto nebezpecny psychopat mal by byt izolovany od zvysku spolocnosti.
Nie. Pretože zastávam názor, že človek nemá právo siahnuť na život iného človeka.
Najlepšie by bolo, keby všetci, ktorí si v podstate zaslúžia trest smrti zhnili v base do konca života, s najvyšším stupňom stráženia. To by im stačilo.
Osobne si myslím, že trest smrti by bol až moc dobrý trest pre niektorých zločincov, takže za mňa tiež nie a zmeniť to namiesto basy do nejakej bani apod.
za veľmi vážny trestný čin - ano. ale neviem či by to bol na slovensku dobrý nápad, lebo ako poznám túto krajinu, tak by sa nieraz stalo, že by odsúdili nevinného. a oživiť by ho už nešlo. ... čiže je to diskutabilné.
@sveter takisto ako nemáš právo siahnuť na život, nemáš právo nikoho niekde držať násilím.
Situácia sa mení, ak niekto spácha zločin a ak je výnimka na obmedzenie osobnej slobody, prečo by sme nemohli siahnuť na život ? Prečo to nazývaš zločinom, keď je to akt spravodlivosti ?
Áno, do basy, ale taký človek môže niečo urobiť aj v base a popritom ho živíš aj ty. Mnohí z nich to ani neoľutujú.
Nie som za trest smrti ale za doživotie za vraždu som.. Nie jak tu že dakto dakoho zabije a oni mu daju 10 rokov. (samozrejme doživotie ak by to bolo umýselné zabitie)
A prečo radšej doživotie než smrť? Lebo smrť je oveľa ľahšie riešenie.. Vieš dakto dakoho zabil a teraz ho zabijeme my a ma pokoj.. To by nebol ani trest poriadny.. Radšej ho zavrieť do špinavého väzenia kde nemá televizór, hudbu totálne nič len nejakú tvrdú drevenú dosku na ktorej by spal a ak je ten človek mladý napr 20 ročný a ešte by sa mohol dožiť 80 rokov tak mi to príde oveľa krutejšie aby 60 rokov bol v temnej cele bez všetkého a mal veľa času nad tým aby sa zamýšľal aký to je skurvysyn a jak je už neskoro.. A aj keby neviem aký zlatučký bol tak by som dal zákaz takého že po 60 rokoch požiada o prepustenie za dobre spravanie.. nie pekne by sedel dokonca života.
@41 a samozrejme ako som písal tak by bol v riadne hnusnej cele a nie v nejakej luxusnej ako písala v @15.. do luxusnej by som posielal len malých zlodejíčkov
Nie, pretože justičné omyly sú na dennom poriadku a tiež to stojí nemalé peniaze a áno, pretože živiť väzňov a čakať kedy újdu, prípadne je to nepolepšiteľný prípad...
Nemali by sme sa hrať na Bohov, radšej žiadne tresty smrti, ako keby čo i len jeden nevinný človek musel takto umrieť.
@puco90 okej, stále si myslím, že medzi zabitím a odňatím slobody je rozdiel, oboje je protiústavné ale pre mňa je z morálneho hľadiska rozdiel, či niekoho definitívne zbavíš života alebo ho budeš len niekde držať, avšak nažive.
a opakujem, myslím si, že pre tých ľudí je väčší trest byť do konca života vo väzení ako zomrieť. a ak to niekto neoľutuje, tak by ho nemrzelo ani to, že ho zabijú, myslím si.
a neviem prečo tu všetkých presviedčaš, že ich názory sú zlé. ja teba tiež nepresviedčam, že tvoj je zlý, tak mne nechaj ten môj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Celkovo som radsej za odskodenie ako za trest. Ak mi niekto zabije zenu, tak jeho smrt mi ju nevrati. Ak ma odskodni (financne, alebo inak), tak sice mi ju to tiez nevrati, ale budem mat aspon nejaku kompenzaciu, ktoru mozem napriklad pouzit na odstahovanie sa na druhu stranu zemegule, kde mi ju nic nebude pripominat atd.
Nie, proste ľudský život sa má ukončiť chorobou alebo hlúpou náhodou, aj keď to zapríčiní niekto iný, nepríde mi to tak od veci ako keby bolo možné nejakého človeka legálne bez trestu zabiť aj napriek tomu čo urobil. /a by bolo dosť na hovno keby sa potom preukázalo, že je nevinný/
Najlepšie by bolo, keby všetci, ktorí si v podstate zaslúžia trest smrti zhnili v base do konca života, s najvyšším stupňom stráženia. To by im stačilo.
Som proti trestu smrti - je primitívny a nelogický. Zabíjať ľudí, aby sme ukázali, že zabíjať sa nemá? Nemyslím si.
Situácia sa mení, ak niekto spácha zločin a ak je výnimka na obmedzenie osobnej slobody, prečo by sme nemohli siahnuť na život ? Prečo to nazývaš zločinom, keď je to akt spravodlivosti ?
Áno, do basy, ale taký človek môže niečo urobiť aj v base a popritom ho živíš aj ty. Mnohí z nich to ani neoľutujú.
mučenie a basa do konca života, aby zhnili niekde v kôpke je pre nich lepšie
A prečo radšej doživotie než smrť? Lebo smrť je oveľa ľahšie riešenie.. Vieš dakto dakoho zabil a teraz ho zabijeme my a ma pokoj.. To by nebol ani trest poriadny.. Radšej ho zavrieť do špinavého väzenia kde nemá televizór, hudbu totálne nič len nejakú tvrdú drevenú dosku na ktorej by spal a ak je ten človek mladý napr 20 ročný a ešte by sa mohol dožiť 80 rokov tak mi to príde oveľa krutejšie aby 60 rokov bol v temnej cele bez všetkého a mal veľa času nad tým aby sa zamýšľal aký to je skurvysyn a jak je už neskoro.. A aj keby neviem aký zlatučký bol tak by som dal zákaz takého že po 60 rokoch požiada o prepustenie za dobre spravanie.. nie pekne by sedel dokonca života.
tým, že zabijeme vraha, vrahov neubudne
mucit do smrti treba
Nemali by sme sa hrať na Bohov, radšej žiadne tresty smrti, ako keby čo i len jeden nevinný človek musel takto umrieť.
a opakujem, myslím si, že pre tých ľudí je väčší trest byť do konca života vo väzení ako zomrieť. a ak to niekto neoľutuje, tak by ho nemrzelo ani to, že ho zabijú, myslím si.
a neviem prečo tu všetkých presviedčaš, že ich názory sú zlé. ja teba tiež nepresviedčam, že tvoj je zlý, tak mne nechaj ten môj.