pouzivam tie uplne najtvrdsie, co su tusim softky, a tie mi vydrzia celkom dlho. ale myslim ze ich menim po 2-3 mesiacoch. niekedy pouzivam 2 naraz, takze netusim
ja som mal par curaproxiek ale sa mi zda, ze vsetky su velmi makke a rychlo sa rozdrbu
ja pouzivam colgate-y take, co sa po 2 predavaju za 99 centov tusim a vydrzi kazda asi 2-3 mesiace
@piter09 jaa mam velice odolnu curu prave, uz skoro trisvrte rok a je len rozcuchana nic ine .hentie obyč noo asi tak nejak drzia ale neni su take fajn
ale tak to neni len o opotrebovani kefky ale aj o hygiene
napriklad este vzdy vyhodim kefku ked som tak riadne chora (nie len ze prechladnuta na dva dni) tak hned ako sa vyliecim a to mi je jedno kolko ju mam
Áno curaprox kefky sú všetky úplne mäkké a presne také sa majú používať. Čím mäkšie, tým lepšie. Ak sa niekomu rýchlo strapatí, tak na kefku príliš tlačí a to zrejme preto že je zvyknutý na tvrdšiu, no to je len o zvyku.
A kefku si inak mením častejšie ako raz za 3 mesiace
Co ja viem, ale tuto ruzovu curaprox mam uz fest dlho.. Od septembra asi. A neni ani nejaka extra rozstrapkana, ani nic... Nemam potrebu ju vymienat.. Aj ked. chcem novu farebnu kombinaciu!
ja ju vždy "vymením" vtedy keď si ju niekde zabudnem alebo sa mi zapáči iná farba, čižeee, hej, asi to bude +- ten trojmesačný interval, ale nestopujem to
neviem, ked som mala strojcek som to menila mozno aj kazde 2 mesiace, lebo sa mi to o tie draty vzdy ondilo a tak sa rychlo rozstrapkala, teraz tak mozno raz za 3-4 mesiace? a ked som chora ofc.
inak suhlasim s @11
sa pamatam, ked som prvykrat zacala pouzivat tie najtvrdsie kuraproxky (su tusim 3 stupne tvrdosti) a sa mi to zdalo uplne makke, som si hovorila, ze sak toto mi nemoze dobre umyt zuby no a dnes pouzivam najmaksiu a ked som minule mala tu stredne tvrdu, mi to prislo jak kamen, aj ma dasna z toho boleli. je to len o zvyku
na tú sa chystám, že vyskúšam, ale keď k farebným curaproxkám mám citový vzťah
ale celkovo mi hrozne pripomína curaprox, nemajú výrobcovia niečo spoločné?
co som odskusal XY roznych znaciek a kefiek, Curaprox? to si radsej budem s prstom cistit Velmi zla kefka, cudujem sa ze tak ide do popredia, s tym sa neda vycitit nic.
Zuby si musis minimalne 10minut cistit aby si docielil taky isty efekt ako pri inch kefkach co si cistis 1-2minuty.
(a okrem toho este dalsie produkty na cistenie zubov od nich pouzit lebo inak nemas sancu)
@mefistofel srandujes ? nikdy som nemala lepsiu kefku ako curaprox a to osm ich uz mala trilion. aj zatial vsetky zubarky povedali ze curaprox je super aj moja strojcekova zubarka, lebo maju uplne jemne stetinky hlavne tie 5tisicky nestvrdnu asi nikdy. potom fakt nechapem co si predstavujes pod dobrou kefkou : D
cca po 2-3 mesiacoch, ale ak som chorá tak po chorobe okamžite mením.
inak ja som s curaproxkami spokojná, lebo mám citlivé ďasná a to sú jediné kefky, ktoré mi neroz*ebú do krvi celé ústa + sa mi páči že sú len z umelej hmoty, žiadna pogumovaná časť, lebo to je na kefkách najhoršie...
@griet to ja tiez mam tu moju viac ako polroka, inak tie bezne to sa neda, to vidiet hned, a aj mne pripomina curu tiez tato. a mne sa zda ok,kedze tak ako si dlhosi umyvam zuby nestihenmzistit ci je nekvalitna nebodaj
heej @mefi presne, co je na nej zle, ved nemam bahno na zuboch, tak to ide, a mna to dlho nebavii takze nemam co tolko cistit
@trdeliniiiq ja sa ani nechvalim,skor som myslela ze ci niekoho podobneho este nenajdem, ale nie, vsetci rovnako ako obycajnu kefku vyhadzuju, no naco potom taku drahu mat
som kedysi chodil na dentálne hygieny a tam mi hovorili všeličo
každopádne viem že kefka v @24 je zlá, lebo má záhyb čo by mať nemala
a kefku používam soft tiež tak nejak 3-4 mesiace pričom je už momentálne dosť znivočená a rozdrapená
a nechce sa mi uveriť že si niekto umýva zuby spôsobom akým musím ja, resp. všetci by tak mali - musím kvôli slabej sklovine a náchylnosti ku kazom - že si s medzizubnou kefkou prv vyčistia všetky štrbiny, potom použijú niť na dôkladnejšie prečistenie a nakoniec až použijú kefku (ktorá by podľa slov hygieničky mala mať plochu bez kriviek, vytŕčajucich štetiniek a pod.) pričom stierajú zub zhora dole pri dolných zdola hore, umyjú jazyk ...
ja si na to musím privstať lebo by som to pod 20 minút ani nestihol
ale aspoň výsledky so sondou mám potom uspokojivé a v norme
skutočne potrebuješ lacnejší ekvivalent k zubnej kefke? iste, cura stojí 3-4 eurá, ale trojbalenie za nejakých 10e ti vydrží cca rok, fakt si nemyslím, že by to bol z hľadiska ročných výdavkov nejaký fatálny rozdiel. a single kefka mi vyjde tak jedna na rok, a používať medzizubnú kefku aj niť je už trochu prehnané, nie? to, čo spraví medzizubná, spraví aj niť, tak ak chceš veľmi ušetriť, používaj iba niť.
a ak máš problém so sklovinou, prehnané čistenie ti ju ešte oslabí. treba aj inak posilniť, čistenie ti zuby nezlepší, a nijakú ochrannú vrstvu ti tam nevyčaruje, proste "iba" očistí.
@luc.ka lenže ja tú kefku zničím v priebehu jedného mesiaca - som zabudol napísať ale celkovo ušetrené centy sa zídu vždy
ono s tou medzizubnou, to sa riadim podľa inštruktáži čo mi tam povedali ako čo, ale asi to má význam v tom, že pri jej čistení uvoľnuješ plak ktorý sa ti uložil pod ďasnami vo forme krvácania (typické pre začiatočníkov) potom sa to ustáli
a asi som to zle napísal, nie že mám oslabenú sklovinu ale že sa mi ľahko urobia kazy preto musím dôkladne čistiť všade plus používam fluorid
@luc.ka ja si tiež myslím, že to má nejakéo rovnakého výrobcu alebo čo. ale vyhovuje mi viac, je tiež soft, ale o niečo tvrdšia než curaprox, má menšiu hlavičku a celkovo sa mi ňou lepšie čistia zuby.
@poke celkovo si myslím, že zubári, zubní hygienici a podobne ti často odporúčajú to, čomu zrovna robia promo (môj zubár si z curaprox robil dosť dlho prdel, potom som mu videla plnú ordináciu curaprox a odporúčal ich veselo). každý zubár/hygienik ti k čisteniu povie niečo iné. takže až tak by som sa nejakým záhybom netrápila. pokiaľ mi na zuby vyhovuje viac než cura, tak ju budem používať
a nie? aj ja hovorím, že je to bullshit ale čo mi robili výsledky pred a po, od stupnici od 1 po 100 alebo ako, pričom pvá desiatka je ideálna norma, tak som mal prv 60 a potom po takom čistení 9
@grietusha tá propagácia je pravda, sami mi povedali, že si môžem zakupovať lacnejšie kefky od iných výrobcov ale že mám vyberať podľa parametrov, ktoré mi tam povedali
-nie sú príliš dobré mäkké a ani príliš tvrdé štetiny, čiže ideálne niečo medzi
-kefka má mať rovnú plochu bez zárezov, vyčnelkov, kriviek
(tam mi dali aj vyskúšať umyť si jednu stranu z kefkou ktorú som vtedy mal (s krivkami) a s tou curaprox, dali mi to fialové čudo a dosť veľký rozdiel medzi tým bol, pričom by som to tiež nepovedal)
a uznávam, že ti každý bude hovoriť to svoje len aby na tom profitovali, ale toto ti povie aj každý zubár ono curaprox kupovať nemusíš, ide hlavne o tú plochu
a od ničoho ťa neodhováram preto som ťa neotagoval
@luc.ka co ta kefka stoji tolko vela? ja som myslel ze volake 1€ stoji max ked je to taka najobycajnejsia kefka
@tasha5 jasne aj ani tam nemam nic takeho , ale proste slabe zubne kefky su to, bez zubnej nite alebo tych kefiek na medzizubne priestory je proste umyvanie zubnou kefkou curaprox skoro bezvyznamne, to asi ani nemusis tie zuby umyvat
@poke však ja viem, že neodhováraš len hovorím, že som používala aj curaprox a teraz mám túto a s touto som spokojnejšia. a myslím, že je dosť výrazný rozdiel medzi touto kefkou, ktorá má jednu krivku a nejakou signal kefkou s milión výčnelkami a záhybmi a "vylepšeniami"
nic zloziteho, kokosovy olej(alebo ta mast alebo nieco v DM predavaju urcite , potom soda bikarbona(aj bez toho sa da ze vraj) trosku a este volake korenie alebo bylinky to sa v tom vyluhuje a predsedi.
ak tú veľkú kefku zničíš za mesiac, tak si zuby drhneš agresívnejšie, než topánky - a opakujem, demoluješ si tým sklovinu. a že sa ti zuby nekazia alebo kazia menej, je síce pekné, a aj normálne, keďže sa ti nemajú od akej nečistoty pokaziť, ale takto proste so špinou odstraňuješ aj kus zdravej skloviny. nemáš potom citlivé zuby na teplé/studené?? (teraz nehovorím o medzizubnej a niti)
inak mi nemusíš dávať prednášky, ja o tom viem dosť a tiež sa musím "učiť" umývať si zuby jemnejšie
@49 áno, stojí veľa, a je obyčajná, pretože na vyčistenie zubov žiadne hybridy nepotrebuješ. len rovnú hustú plochu a techniku
@54 na to, aby ti nekrvácali ďasná, nepotrebuješ žiadnu pastu, ani na vyčistenie zubov nepotrebuješ žiadnu pastu. pasta je len o vôni a marketingu
ďasno krváca, keď ho máš zapálené, a keď tam máš baktérie z nevyčistených zvyškov - a na vyčistenie ti stačí obyčajná kefka a niť
nie, prečo myslíš? ja používam iba dva ich produkty, lebo na kefku som zvyknutá, s inou si fakt už neviem umyť zuby, a tú single, lebo som lenivá hľadať inú značku
inak medzizubné majú podľa mňa na hovno a extra drahé na to, že sú tak na hovno
@luc.ka no co ja viem sme ju po 1€ za kus mali este pred XY rokmi, pekne sa zdrazila potom ako sa stala taka znamejsia
ano nepotrebujes "hybrid" na vycistenie, ale ide to s takym hybridom lepsie a lahsie + pasta alebo nieco co ma antibakterialne ucinky hned mas lepsie.
to mas to iste, nepotrebujes prostriedok ani poriadnu hubku na umytie riadu alebo pripalenin a podobne ale ide to s tym lahsie, tak naco si pridavat pracu? ako v tomto pripade s touto kefkou.
tak mám tie dve kefky, a s nimi som spokojná a nemienim ich meniť.
medzizubné sa proste rýchlo opotrebujú (mám dobrú veľkosť, lebo menšia ako najmenšia už asi neexistuje ale mám zuby moc na husto, tak sa mi tá medzizubná zničí po 2-3 použitiach. preto si radšej kúpim nejakú lacnejšiu, ktorá sa síce zničí rovnako rýchlo, ale aspoň je lacnejšia. a niť mám takú, jak máme doma, čo ja viem, to mi je úplne jedno, aký to je výrobca, i tak to požívam len ojedinele.
no a potom nejaké vody a pasty veľmi nepoužívam, a nejakú škrabku na jazyk, či čo som to naposledy zaregistrovala, akože... wtf? inak neviem, čo vlastne ešte ponúkajú
popravde zrovna od teba, takého wannabe zdravo a naturálne žijúceho človeka (aspoň tak na mňa v poslednom čase pôsobíš), by som takýto názor vôbec nečakala
pasta je proste zbytočná, z veľkej časti samá chémia, a používam ju minimálne, a čiste len pre tú arómu
@luc.ka ja mam rad vsetky nove technologie co ulahcuju pracu a takym je aj lepsia zubna kefka teda akou neni curaprox urcite (mozno pred vela rokmi ked bola lacnejsia na vyrobu a iny technologicky postup ani nepoznali tak ok ale nie teraz to ako keby chces pouzivat pri pocitacoch kazety namiesto usb)
co sa tyka pasty, preto pisem ze nieco co ma antbakterialne ucinky a to moze byt aj nieco co si clovek doma vyrobi a nie len obchodna pasta, lebo zas treba aby bolo citit z ust trosku lepsie
pozri, ja preferujem jednoduchosť a minimalizmus vo veľa oblastiach. pripadá mi šialené komplikovať veci, ktoré sú pricipiálne správne a účinné, a obaliť to do vaty "technologického pokroku"
aký zázrak modernej technológie teda používaš?
a ak sa správne stravuješ a dobre si (mechanicky) čistíš zúbky, nemá ti čo smrdkať z pusy to je druhá vec k tej paste zase
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
taaak teda viac nez 3,viac nez 4,polrok? rok ?
nevydalo to
ja pouzivam colgate-y take, co sa po 2 predavaju za 99 centov tusim a vydrzi kazda asi 2-3 mesiace
napriklad este vzdy vyhodim kefku ked som tak riadne chora (nie len ze prechladnuta na dva dni) tak hned ako sa vyliecim a to mi je jedno kolko ju mam
A kefku si inak mením častejšie ako raz za 3 mesiace
ani neviem, ako kedy, podla toho, kedy sa kefka opotrebuje
@frez curaprox má tri stupne, mäkkú, mäkšiu a najmäkšiu, takže "soft" je síce mäkká, ale na ich stupnici "najtvrdšia"
Nechapem velmi tomu meneniu po chorobe, sak vas imunitny system s tym problem nema alebo staci to prevarit a neostane tam nic
ale samozrejme ju nepočúvam
Vari nepozeráte Monka? On si v úvodnej ukážke oblieva kefku vriacou vodou : )
ale tak, vymenim, ked je uz taka nejaka rozbita
ale z curaproxiek som prešla na toto:
ktoré sú podľa mňa ďaleko lepšie a kvalitnejšie.
inak suhlasim s @11
sa pamatam, ked som prvykrat zacala pouzivat tie najtvrdsie kuraproxky (su tusim 3 stupne tvrdosti) a sa mi to zdalo uplne makke, som si hovorila, ze sak toto mi nemoze dobre umyt zuby no a dnes pouzivam najmaksiu a ked som minule mala tu stredne tvrdu, mi to prislo jak kamen, aj ma dasna z toho boleli. je to len o zvyku
na tú sa chystám, že vyskúšam, ale keď k farebným curaproxkám mám citový vzťah
ale celkovo mi hrozne pripomína curaprox, nemajú výrobcovia niečo spoločné?
maximálne keď cestujem, ho použijem
Zuby si musis minimalne 10minut cistit aby si docielil taky isty efekt ako pri inch kefkach co si cistis 1-2minuty.
(a okrem toho este dalsie produkty na cistenie zubov od nich pouzit lebo inak nemas sancu)
inak ja som s curaproxkami spokojná, lebo mám citlivé ďasná a to sú jediné kefky, ktoré mi neroz*ebú do krvi celé ústa + sa mi páči že sú len z umelej hmoty, žiadna pogumovaná časť, lebo to je na kefkách najhoršie...
mne sa ovedcil elmex alebo oral-b
@elemia vsetko mozne no oriesky a podobne sa pekne zanasaju ale ako aj dost chipsou hranoliek a podonych veci nehovorim ze kazdy den ale sem tam
heej @mefi presne, co je na nej zle, ved nemam bahno na zuboch, tak to ide, a mna to dlho nebavii takze nemam co tolko cistit
@trdeliniiiq ja sa ani nechvalim,skor som myslela ze ci niekoho podobneho este nenajdem, ale nie, vsetci rovnako ako obycajnu kefku vyhadzuju, no naco potom taku drahu mat
každopádne viem že kefka v @24 je zlá, lebo má záhyb čo by mať nemala
a kefku používam soft tiež tak nejak 3-4 mesiace pričom je už momentálne dosť znivočená a rozdrapená
a nechce sa mi uveriť že si niekto umýva zuby spôsobom akým musím ja, resp. všetci by tak mali - musím kvôli slabej sklovine a náchylnosti ku kazom - že si s medzizubnou kefkou prv vyčistia všetky štrbiny, potom použijú niť na dôkladnejšie prečistenie a nakoniec až použijú kefku (ktorá by podľa slov hygieničky mala mať plochu bez kriviek, vytŕčajucich štetiniek a pod.) pričom stierajú zub zhora dole pri dolných zdola hore, umyjú jazyk ...
ja si na to musím privstať lebo by som to pod 20 minút ani nestihol
ale aspoň výsledky so sondou mám potom uspokojivé a v norme
skutočne potrebuješ lacnejší ekvivalent k zubnej kefke? iste, cura stojí 3-4 eurá, ale trojbalenie za nejakých 10e ti vydrží cca rok, fakt si nemyslím, že by to bol z hľadiska ročných výdavkov nejaký fatálny rozdiel. a single kefka mi vyjde tak jedna na rok, a používať medzizubnú kefku aj niť je už trochu prehnané, nie? to, čo spraví medzizubná, spraví aj niť, tak ak chceš veľmi ušetriť, používaj iba niť.
a ak máš problém so sklovinou, prehnané čistenie ti ju ešte oslabí. treba aj inak posilniť, čistenie ti zuby nezlepší, a nijakú ochrannú vrstvu ti tam nevyčaruje, proste "iba" očistí.
ono s tou medzizubnou, to sa riadim podľa inštruktáži čo mi tam povedali ako čo, ale asi to má význam v tom, že pri jej čistení uvoľnuješ plak ktorý sa ti uložil pod ďasnami vo forme krvácania (typické pre začiatočníkov) potom sa to ustáli
a asi som to zle napísal, nie že mám oslabenú sklovinu ale že sa mi ľahko urobia kazy preto musím dôkladne čistiť všade plus používam fluorid
@poke celkovo si myslím, že zubári, zubní hygienici a podobne ti často odporúčajú to, čomu zrovna robia promo (môj zubár si z curaprox robil dosť dlho prdel, potom som mu videla plnú ordináciu curaprox a odporúčal ich veselo). každý zubár/hygienik ti k čisteniu povie niečo iné. takže až tak by som sa nejakým záhybom netrápila. pokiaľ mi na zuby vyhovuje viac než cura, tak ju budem používať
-nie sú príliš dobré mäkké a ani príliš tvrdé štetiny, čiže ideálne niečo medzi
-kefka má mať rovnú plochu bez zárezov, vyčnelkov, kriviek
(tam mi dali aj vyskúšať umyť si jednu stranu z kefkou ktorú som vtedy mal (s krivkami) a s tou curaprox, dali mi to fialové čudo a dosť veľký rozdiel medzi tým bol, pričom by som to tiež nepovedal)
a uznávam, že ti každý bude hovoriť to svoje len aby na tom profitovali, ale toto ti povie aj každý zubár ono curaprox kupovať nemusíš, ide hlavne o tú plochu
a od ničoho ťa neodhováram preto som ťa neotagoval
@tasha5 jasne aj ani tam nemam nic takeho , ale proste slabe zubne kefky su to, bez zubnej nite alebo tych kefiek na medzizubne priestory je proste umyvanie zubnou kefkou curaprox skoro bezvyznamne, to asi ani nemusis tie zuby umyvat
ak tú veľkú kefku zničíš za mesiac, tak si zuby drhneš agresívnejšie, než topánky - a opakujem, demoluješ si tým sklovinu. a že sa ti zuby nekazia alebo kazia menej, je síce pekné, a aj normálne, keďže sa ti nemajú od akej nečistoty pokaziť, ale takto proste so špinou odstraňuješ aj kus zdravej skloviny. nemáš potom citlivé zuby na teplé/studené?? (teraz nehovorím o medzizubnej a niti)
inak mi nemusíš dávať prednášky, ja o tom viem dosť a tiež sa musím "učiť" umývať si zuby jemnejšie
@49 áno, stojí veľa, a je obyčajná, pretože na vyčistenie zubov žiadne hybridy nepotrebuješ. len rovnú hustú plochu a techniku
@54 na to, aby ti nekrvácali ďasná, nepotrebuješ žiadnu pastu, ani na vyčistenie zubov nepotrebuješ žiadnu pastu. pasta je len o vôni a marketingu
ďasno krváca, keď ho máš zapálené, a keď tam máš baktérie z nevyčistených zvyškov - a na vyčistenie ti stačí obyčajná kefka a niť
nie, prečo myslíš? ja používam iba dva ich produkty, lebo na kefku som zvyknutá, s inou si fakt už neviem umyť zuby, a tú single, lebo som lenivá hľadať inú značku
inak medzizubné majú podľa mňa na hovno a extra drahé na to, že sú tak na hovno
nie nebola. fičím si na cura dávno... bifór it wos kúl
ano nepotrebujes "hybrid" na vycistenie, ale ide to s takym hybridom lepsie a lahsie + pasta alebo nieco co ma antibakterialne ucinky hned mas lepsie.
to mas to iste, nepotrebujes prostriedok ani poriadnu hubku na umytie riadu alebo pripalenin a podobne ale ide to s tym lahsie, tak naco si pridavat pracu? ako v tomto pripade s touto kefkou.
a curaproxky sú festy fajnové, ale používam tvrdšie, lebo nemám rada mäkké kefky, mám potom pocit že som si neumyla zuby vôbec
tak mám tie dve kefky, a s nimi som spokojná a nemienim ich meniť.
medzizubné sa proste rýchlo opotrebujú (mám dobrú veľkosť, lebo menšia ako najmenšia už asi neexistuje ale mám zuby moc na husto, tak sa mi tá medzizubná zničí po 2-3 použitiach. preto si radšej kúpim nejakú lacnejšiu, ktorá sa síce zničí rovnako rýchlo, ale aspoň je lacnejšia. a niť mám takú, jak máme doma, čo ja viem, to mi je úplne jedno, aký to je výrobca, i tak to požívam len ojedinele.
no a potom nejaké vody a pasty veľmi nepoužívam, a nejakú škrabku na jazyk, či čo som to naposledy zaregistrovala, akože... wtf? inak neviem, čo vlastne ešte ponúkajú
popravde zrovna od teba, takého wannabe zdravo a naturálne žijúceho človeka (aspoň tak na mňa v poslednom čase pôsobíš), by som takýto názor vôbec nečakala
pasta je proste zbytočná, z veľkej časti samá chémia, a používam ju minimálne, a čiste len pre tú arómu
co sa tyka pasty, preto pisem ze nieco co ma antbakterialne ucinky a to moze byt aj nieco co si clovek doma vyrobi a nie len obchodna pasta, lebo zas treba aby bolo citit z ust trosku lepsie
pozri, ja preferujem jednoduchosť a minimalizmus vo veľa oblastiach. pripadá mi šialené komplikovať veci, ktoré sú pricipiálne správne a účinné, a obaliť to do vaty "technologického pokroku"
aký zázrak modernej technológie teda používaš?
a ak sa správne stravuješ a dobre si (mechanicky) čistíš zúbky, nemá ti čo smrdkať z pusy to je druhá vec k tej paste zase
nemám, jednak si na tom nezakladám, a tiež sa nevyznám v chémii až tak, aby som vlastné lektvary vyrábala ale keď pogúgliš, určite nájdeš