ja rodičom tykám ale ujom a tetám už vykám. Strýkov nemám. _Aj babkám a dedkovi vykám. Ale bratrancom a sesterniciam tykám . Ale poznám aj takých ľudí čo rodičom vykajú a to mi príde také čudné. Neosobné. A tak som chcela vedieť ako ste na tom vy. Či tykáte alebo vykáte rodičom.
ja tykám úplne všetkým v rodine, divné by mi to bolo vykať im, moji dvaja ujovia sa rozviedli jeden ma druhu zenu a ten dalsi retiu a skaždou som si tykala
By bola sranda ak by sa niekto, kto oniká rodičom prišiel za otcom sťažujúc sa na deti, ktoré ho šikanujú so slovami "Otecko, oni sú drbnutí" .... Prišom otecko by samozrejme to mäkké "i" nevidel a ...
@31 eee no neviem o tom žeby boli lordi sa spýtam čakaj....
No mama kričí že nie ale tak ich názor je že som s nimi husi nepásla tak musím úctivo vykať ale poznám kopec ľudí čo vykajú zas až takú drámu s toho nerobte
míšadvadvadva , tak to ja si neviem vôbec predstaviť, že mamu oslovím jej menom, čo ešte nie je ani slovenské... vychádza mi z tejto predstavy hurónsky rehot... ale najlepšie je, keď moja teta si ma pomýli s mamou a osloví ma gerda
ale je pravda, že to nie je až také atypické... pre nás "modernejších" možno hej, môj kamoš raz tak cez telefón som počula jak kričí mame nechajte to tak, nerobte to tak, nechoďte, nezatvárajte a podobne
@tunidlo@39 ono ja nic v zlom ale otec by to makke i nevidel, no ani by nemusel, bo i keby to vravel o nom, tak by tam bolo makke kedze je muz..alebo sa mylim..
v ony je y len ked sa vravi o zenskom resp strednom rode
rodičom nevykám, ale babkám heej aj tete, ujovi a cudzím ľuďom..no rodičom som ešte nikdy nevykala a veru ani nebudem keď ma tomu neučili od malička, tak teraz by sa im to už určite nepodaril
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
Ale celkom casto sa stretavam s tym, ked sa starsim ludom onika a neviem, je to take vtipne
@mamradadeli
babka vstavaju a krmia sliepky hned zrana, aby nezabudli...
By bola sranda ak by sa niekto, kto oniká rodičom prišiel za otcom sťažujúc sa na deti, ktoré ho šikanujú so slovami "Otecko, oni sú drbnutí" .... Prišom otecko by samozrejme to mäkké "i" nevidel a ...
Tá fínska kapela?
No ja vykám strýkom aj tetám, nejak som sa to tak naučil a odvtedy sa to vlečie so mnou
No mama kričí že nie ale tak ich názor je že som s nimi husi nepásla tak musím úctivo vykať ale poznám kopec ľudí čo vykajú zas až takú drámu s toho nerobte
Fuj, to sú povýšenci, ble
No to je moja povaha, darmo
ale je pravda, že to nie je až také atypické... pre nás "modernejších" možno hej, môj kamoš raz tak cez telefón som počula jak kričí mame nechajte to tak, nerobte to tak, nechoďte, nezatvárajte a podobne
v ony je y len ked sa vravi o zenskom resp strednom rode
len tolko moj kutik slovenciny..
a tykam
Alebo sa mýliš
mäkké i je v pluráli - sú piati drbnutí ...
ony je tvrdé v ženskom a strednom rode a oni je mäkké v mužskom, ale to s tým nič nemá