robil som prieskum ja a mne najlepsie vyhovovala Slovenska sporitelna co sa tika ponuky sluzieb pre vysokoskolakov.
ale ak ti na ucet prichadzaju peniaze, a vyberas tak max. 3 krat do tyzdna tak postaci aj M - Bank
Ja si chcem teraz vytvorti ucet a prave rozmyslam medzi M-Bank, Slov. sporitelna a potom VUB. lenze poznamenavam, ze si nevyberam ucty pre vysokoskolakov ale Euro
Myslím že v týchto záležitostiach ti určite najlepšie poradí konkrétna banka ktorá vie ktoré programy sú pre študenta najlepšie a aké výhody zo sebou prinášajú - záleží to od veľa faktorov - aké funkcie vlastne potrebuješ, predpokladám internet banking atď atď..
Ja mám v dexii a som spokojná, za výber platím 2 Sk a ostatné mám všetko zadara (či už faktúry, prevody...). Ale záleží to od toho, na čo ho budeš využívať, fakt cchcelo by to ísť opýtať sa do každe banky a zvoliť, čo je pre teba najvýhodnejšie.
v mBanke mám 2 účty, jeden sporiaci a druhý klasický a prehadzujem si naň peniažky ako potrebujem...
je tam síce obmedzené vyberanie, ale ja som celkom spokojná, aspoň sa viac snažím platiť kartou, zvykám si, keďže po prechode na Euro už budem asi fakt používať len kreditku...
pri jeho založení som neplatil ani korunu, všetky operácie sú zadara okrem hotovostného vkladu (poplatok 12 sk), neplatíš nič za vedenie účtu, žiadne pičoviny, ešte máš aj internet banking zadara, plus členstvo v nejakom klube odkiaľ sa dajú posielať smsky zadara 10 mesačne
Mám Start konto vo VUB, mam ho dva roky, a nemam s nim problem. Ked so msi ho zakaldala samozrejme som o vyske ani neuvazovala, a ani si nemyslim ze by bol rozdiel v sluzbach pre vysokoskolakov a mladych ako takych.
@15...je rozdiel...poplatky...pozeral som si cez internet banking kazdy mesiac..aj na vypisoch...a stale 9 korun za vedenie uctu a 15 poplatky..ani nevem ake...tak som tam siel ze nech mi ho zrusia...a samozrejme..ze nie..este vam aktivujeme sluzbu..ze ak spravite 5 vyberov mesacne, tak tych 9 korun vam nestrhneme..a kedze som nespravil tolko vyberov..tak mi ich strhli..prisiel som tam... ze to chcem zrusit...a uz ma nepresvedcili...a hned v ten den som zalozil ucet v slsp..a fakt ziadne poplatky...ani pri platbe kartou, co je uplne super, lebo po novom roku tak mienim platit co najviac sa bude dat...a ani za vedenie uctu..len jedno potvrrdenie, ze som vysokoskolak a napozaj ziadne poplatky iba pri vklade na pokladni a mam dojem ze aj pri vybere vacsej sumy na pokladni..a clenstvo v studentskom klube.. ...som spokojny.
ČSOB Fun účet vedený zadarmo, výbery z bankomatov čsob zadarmo, vklady do konca roka zadarmo, darček 1 GB usb kluc ak ho zalozis do konca septembra, elektronicke bankovnictvo v baliku, mozno povoleneho precerpania hned pri zalozeni 10 000 skk, raz do roka to treba vyrovnat (urok za pozicanie na cely rok cca 500 skk), platobna karta s moznostou vlastneho obrazku zadarmo a to nerobim reklamu len preto ze tam pracujem
No koniec koncov je to na tebe kde si zalozis ja pisem len co viem co sa tyka CSOB
Tuším všetky banky to majú zadarmo, ja mám ČSOB už asi 3 roky a som celkom spokojný. Ale vyber si asi podľa blízkosti bankomatu, kde bývaš, kam chodievaš a podobne.
mam flexiucet vo vub. tych nestudentskych 47/mesiac mi nevadi, kedze za zahranicne prevody a dalsie poplatky ajtak platim ovela viac. sluzby su super a hovorim hlavne o internet bankingu a embosovanej karte, ktoru by mi vtedy inde nedali tak vyhodne
v slovenskej mam, to sporoziro ci jak sa to vola, je to v pohode len musis kazdy rok nosit potvrdenie o navsteve skoly do banky
a moj skoromny nazor je taky ze vyber si tu banku, ktora ma najviac bankomatov, myslim ze je to slovenska a VUB ale vo VUB mas nejake poplatky za vybery a platby ale slovenska je vsetko(teda skoro vsetko) za 0
Ja mam v dexii a som spokojny. Mesacne mi strhnu len 4SK (asi za uskutocnene prevody v danom mesiaci.. neviem), mam 2x vyber z bankomatu inej banky zadara a samozrejme internet banking zadara, a upozornovanie smskou na pohyby na ucte tiez zadara.
noo,tak studentske su v dexii,sl. sporitelni a Vub-ke.....to viem urcite.v dexiii je vedenie uctu bez poplatkov,ak mas zostatok aspon 100,- ... vub si berie nieco aj za vedenie uctu,aj ked je to uplne minimum ale najlepsia je urcite slov. sporitelna,teda ak chodis na denne studium-ti maju aj svoj studentsky klub,dalslie vyhody a vedenie uctu zadarmo a aj bankomat mas nakazdom kroku
Ja mam v sporetilni a vo Vubke. a teraz bude mat vubka aj vedenie zadara, takze lepsia je vubka. ale podla toho na co vsetko chces. ale pozeraj si ako mas dostupne bankomaty a banku podla toho by som vyberala, lebo sa to ppohybuje narovnako.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale ak ti na ucet prichadzaju peniaze, a vyberas tak max. 3 krat do tyzdna tak postaci aj M - Bank
Ja si chcem teraz vytvorti ucet a prave rozmyslam medzi M-Bank, Slov. sporitelna a potom VUB. lenze poznamenavam, ze si nevyberam ucty pre vysokoskolakov ale Euro
Ale čo sa týka poplatkov, počula som, že sú aj výhodnejšie účty od iných bánk.
Každému vyhovuje niečo iné, ťažko takto poradiť
Prečo?Lebo je najvýhodnejšia.
je tam síce obmedzené vyberanie, ale ja som celkom spokojná, aspoň sa viac snažím platiť kartou, zvykám si, keďže po prechode na Euro už budem asi fakt používať len kreditku...
pre vysokoškoláka je najlepší účet v SLSP
pri jeho založení som neplatil ani korunu, všetky operácie sú zadara okrem hotovostného vkladu (poplatok 12 sk), neplatíš nič za vedenie účtu, žiadne pičoviny, ešte máš aj internet banking zadara, plus členstvo v nejakom klube odkiaľ sa dajú posielať smsky zadara 10 mesačne
No koniec koncov je to na tebe kde si zalozis ja pisem len co viem co sa tyka CSOB
Neohovaram konkurenciu ale som ticho
a moj skoromny nazor je taky ze vyber si tu banku, ktora ma najviac bankomatov, myslim ze je to slovenska a VUB ale vo VUB mas nejake poplatky za vybery a platby ale slovenska je vsetko(teda skoro vsetko) za 0
1. tatra banka- Tatra personal academy
2. slovenská sporitelňa- Sporožíro vysokoškolák
za radu ďakujem