vlastnite urcite viac USB klucov...a kolko z nich je zabezpecenych?mate niekto nejake take, ktore rucne mozete zafixovat a tym sa zabrani zapis na dany USB kluc?
ja pouzivam NOD32, mam nastavenu dennu aktualizaciu, a som nadmieru spokojny ak presuvam data pomocou USB medzi notebookmi a pocitacmi, co mam v byte, tak tam ziadne problemy nie su (bo na vsetkych PC mam spominany NOD32), ale ak poziciavam USB kamosom, nech mi nieco nan skopiruju ... tak sa mi dost casto stava, ze akonahle ho pripojim do notebooku, alebo ineho PC, tak mi vyskoci varovne okno, ze vir ...
tiez si myslim, ze ta poistka je skor taky kozmeticky doplnok ... ja osobne to nepouzivam, mam asi tri USB ... a poistka je len na jednom
Z hľadiska zavedenia vírusu na prenosné pamäťové USB zariadenie tvorí spomínaná poistka zanedbateľnú súčasť ochrany. Vírus sa prenáša najmä pri činnostiach riadených ľudským užívateľom.
Poistka by mala slúžiť skôr na ochranu pred nechceným vymazaním citlivých dát...
@pajon fuha, tak to si dobry to ake weby potom navstevujes ... sak to by si nemohol nic stahovat ... sak ja ked chcem nieco stiahnut ... nieco vygooglim ... aaa ... kliknem na DOWNLOAD ... tak hned sa mi otvori milion okien ... ja ked som este nemal antivir ... tak som musel PC preinstalovavat tak raz za tri mesiace ... alebo raz za pol roka ... aleee ... odkedy mam antivir, NO PROBLEMS
@miso1110000 ja sťahujem výhradne cez slovenské download servery a rapidshare
ja už nesťahujem ako keď som sa len začínal učiť s netom niečo že "Názov programu download" lebo ti tam nájde tisícky zavírených stránok ale to každý pochopí a doporučujem používať firewall a aktualizácie
@pajon hamam tym nechces povedat, ze som zaciatocnyk ... ale niee .. v poho noo, tak aj ja pouzvam rapid ... alee ... ked potrebujem nejake spocialne software ... taaak som rad, ze to niekde najdem ... aleee bezny uzivatel sa urcite uspokoji aj so slovenskymi servermi ... ale nieco na tom bude ... ale ja by som nepovedal, ze len zaciatocnici to tak hladaju ... si myslim, ze vacsina ludi, ked chce nieco najst a stiahnut, tak pouzije google nezalozime taku anketu
lol ... ospravedlnujem sa za to "zaciatocnyk" ... ... to je silaaaa ... este ze to nevidi moja slovencinarka, bo by mi tu jednotku, co mam na vysvecku, prepisala na styrku
Hmm. Mam kluc s funkciou U3. Mam ho uz dobre 2 roky, a este som sa tym az tak nezapodieval, ale podla toho co o tom viem, tak si na kluc mozem naisntalovat dake programy. Napriklad mozem si tam dat mozillu (dost to pomoze ked som na inom PC, kde maju iba IE , programy na upravu fotiek atd atd....a mam pocit ze aj normalny antivirak
@fireweed nie , ja keď sťahujem tak prevažne filmy a vo filme nemôže byť vírus no respektívne môže ale načo by ho tam nejaký slovenský uploader dával, však
@pajon napisal si "ja už nesťahujem ako keď som sa len začínal učiť s netom..." ... tak som myslel, ze si tym niekam mieril ... ale v pohode ... aj keby si tym myslel to, co sam si ja domyslel ... to je ok ... uz to neriesme, lebo je to offtopic
ale mas pravdu ... rapid je asi bezpecnejsi, nez vygooglit hocico aleee ... stojim si za tym, ze PC bez antiviraka je asi ako dom bez vchodovych dvery
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a uzasny aj neviem aky antivirak nechyti vsetko
tiez si myslim, ze ta poistka je skor taky kozmeticky doplnok ... ja osobne to nepouzivam, mam asi tri USB ... a poistka je len na jednom
PS: neberte tento prispevok ako reklamu na NOD
Poistka by mala slúžiť skôr na ochranu pred nechceným vymazaním citlivých dát...
ja už nesťahujem ako keď som sa len začínal učiť s netom niečo že "Názov programu download" lebo ti tam nájde tisícky zavírených stránok ale to každý pochopí a doporučujem používať firewall a aktualizácie
napr. spomínaný antivirák alebo photoshop?
-
@pajon a ešte sa ti nestalo, že si si stiahol niečo z rapid a po otvorení tam bol nejaký trojský kôň?
ale mas pravdu ... rapid je asi bezpecnejsi, nez vygooglit hocico aleee ... stojim si za tym, ze PC bez antiviraka je asi ako dom bez vchodovych dvery