Ak ste sa uz boli dat otestovať, podelte sa tu prosim o vaše skúsenosti. Napr. koľko ste čakali, aká bola organizácia, ako to prebiehalo, zaujímavosti alebo čokoľvek vám k tomu napadne... Ďakujem
prídeš k okienku a dáš im občiansky + nadiktuješ svoje t. číslo ... oni ti dajú lístok s dvom rovnakými číslami ... prídeš na miesto kde sa testuje, jedno s tých čísel ti odtrhnú a označia ním tvoj výter z nosa ... o 15-20 minút si prídeš s lístkom ktorý ti zostal k okienku po výsledok ... dajú ti ho v zalepenej obálke -skontroluješ si či ti sedí meno a to je všetko ... nikoho nezaujíma, či si pozit alebo negat ... trvá to max 30 min, záleží podľa počtu ľudí
@gummidge My to mame najbližšie aj je to oveľa bezpečnejšie. Rano boli velke kolóny, ale to preto, ze tam nemali certifikáty a otvorili az o hodinu neskôr. Už sa to upokojilo.
Ja som sa išiel postaviť do radu okolo pol siedmej a už vtedy tam bola riadna šóra. Mne bola ta palička v dýchacích cestách dosť nepríjemná, ale dalo sa to zniesť. Celkovo test hodnotím ako pozitívnu skúsenosť.
@sasi2680 No ale my to mame v podstate par metrov od domu a byvame v zákrute, takže sme videli ten rad aut rano z okna a potom správach bolo, ze otvorili az o 8 kvôli certofikatom. Teraz sa ta kolóna rapídne zmensila uz. Ale čakanie to bude, to je jasne. Ideme uz na siestu.
Isiel som hned z nocnej, tak som tam cakal asi 30 minut, predomnou asi 20 ludi, boli sme rozdeleni na A a B skupinu, takze to slo raz tak rychlo, kedze tam boli 2 odberne miesta v jednej telocvicni.
1. Policajt ma povolal k stoliku
2. Slecna si opisala moje udaje, chcela aj cislo na mna a dala mi tombolove listky. Mal som 10-tku
3. Vyfukal som vzduch z prazdneho nosa , odkaslal zvuk kasla ocistil ruky
4. Typek si zobral ustrizok na tombolu, dalej sa ma pytal ako sa mam, cez ktoru dierku sa mi lepsie dycha a mal som si vybrat z ktorej dierky mi moze urobit vyter. Strcil palicku, pokrutil a odisiel som si sadnut.
5. Po asi 10 minutach ma ohlasil dalsi typek, dig more sused dredaty, @milganmann hla tu, dal som druhy tombolovy listok, obcianku, a vypisal mi papier a dal do obalky a vysiel som druhym vchodom.
6. Po ceste cez chodbicky som kukol na vysledok .
7. Ocitol som sa znova pri tom rade stojacich ludi co boli za mnou, bolo ich tam uz celkom dost, co uz ma netrapilo .
8. Postupil som do druheho kola
Tam, kde sme boli, zacali az po osmej, lebo nemali certifikat, ale inak to bolo v pohode, iba AKURAT za nas sa postavila jedina pani, ktora od 7:04 do pol desiatej mindzovala neprestajne, ako ona velmi trpi, a celkovo bola I pred vyterom vytreta viac nez dost
Samotny vyter bol dost neprijemny, ale zavisi asi od uhla, ja som stala nizsie ako odberova pracovnicka a teda poplakala som si, ale do minuty som na to aj zabudla.. moj drahy zas hovoril, ze skoro nic necitil
Vojaci boli obdivuhodne prijemni a trpezlivi, fakt respekt, lebo ja by som napr tu pani za mnou vymachala v mlake na ich mieste
Hygienicky to bolo uplne v pohode, sice servitky na fukanie nosa boli na takom mieste, ze sa kazdy musel chytat jednej okennej mreze, to bolo fuj fuj, ale okrem svojho OP, poradoveho cisla a servitky som sa za cely cas nedotkla nicoho a nikoho
Ja som čakal asi tak 6 minút, vybavil som všetky formálnosti a asi cca 10 minút som si počkal na výsledky. Som mal v mobile nasťahované videá, že dopozerám čo mám uložené a nakoniec som nič nestihol. A nie, tú paličku som ani necítil, trošku to zašteklilo, ale nič svetoborné.
@laurikaaa prezivam to najma preto, ze nechcem ohrozit najbližších, ktorí su velmi rizikova skupina. A áno liečim, pricom môj lekár je zhodou okolnosti otcov velmi dobry priateľ, ktorý mu predvcerom poradil, nech urcite nejde na test do interiéru
Do rady som prišla 12:40 a odchádzala som cca 14:55 z výsledkom, som negatívna, vyšetrenie bolo relatívne v pohode, ľudia milí, všetci v rade disciplinovaní až na jedného pána čo tam prišiel opitý a bol celú dobu bez rúšky Bola som na testovaní v Lamači na Malokarpatskom námestí.
No mám to už za sebou... Len ma sralo, že ostatní nedodržovali ten odstup a jeden pán čo stal za mnou sa stále na mňa lepil a dokonca ešte za mnou kašlal. Mali tí poliši čo tam boli s tým niečo robiť lebo takto sa to na tom testovaní môže rozšíriť a celé toto testovanie bude k ničomu. A ten výter z nosa nebol vôbec taký hrozný ako som čakal, takže sa netreba toho báť. A som negatívny
ja som čakala asi hodinu a štvrť, bola som na odbernom mieste v skole, kde pracujem, povedali nám, že máme prísť už o pol siedmej a otestuju nás ako zamestnancov prednostne, nakoniec sme síce šli prví, ale až o 7:20, keď sa to oficiálne začalo
zdravotníci boli veľmi milí, výter klasicky nepríjemný, zvláštne je, že to bolo fakt o dooosť neprijemnejsie, než výter na PCR teste, kde som bola pred mesiacom
som negatívna, aj všetci kolegovia, ktorí tam so mnou boli, tak snáď nebudeme musieť zavrieť celú školu
Keďže jeden zo zákazníkov našej spoločnosti je VW SK a oni organizovali vlastné testovanie už deň vopred tak sa mi podarilo dostať sa k jednému z ich 13 000 testov. Organizácia bola úžasná, všetko bolo pod strechou v príjemnom prostredí, čakanie rádovo desiatky sekúnd, dostatočný počet zdravotníkov a odstupy ľudí ako samozrejmosť
a tak, najviac mi vadilo, ze my sme to mali v exterieri (co mi nevadilo) ale ze sme čakali hrozne dlho na začiatok (prvu pol hodinu, čouž mali testovať neviem čo robili)... somsa bala, ze nachladnem bez čiapky v teniskach, ale nechcela som prist o svoje miesto v rade... toto bolo dost nedomyslene, nechapem, na co cakali a preco to neriesili vopred
Áno nemáš si za klaňať hlavu tu paličku to strčila skoro až do hlavy... Ja som myslela ze sa mi pusti krv keďže fakt hlboko mi to strčila a doteraz to cítim... A vôbec to není príjemné
Neviem, ako to bolo u vás ale my sme dostali na stránke mesta taký rozpis ako odporúčanie, že od koľkej h. do koľkej aké písmenko má ísť. My sme sa toho držali, išla som s rodičmi, naše písmeno malo ísť medzi 11:00-12:00. Vybrali sme také odberové miesto, kde sme si mysleli, že bude najmenej ľudí, nešli sme na najbližšie. Najbližšie sa síce konalo v exteriéri a tam kde sme išli bolo v interiéri múzea. Pred plotom sme sa zaradili do radu, prišli sme okolo 10:45. Pred dverami stál policajt a volal ľudí od brány do dvora po jednom (po skupinke ak bola rodina) a tam dával vreckovku a dezinfekciu. Čakali sme niečo cez 15 minut. Oca zavolal samotného a ked šiel dnu tak zavolal mňa s mamou. Pokecali sme s ním chvíľu, potom prišiel vojak ku dverám a dal signál že nás môže pustiť dnu. Hned pri dveriach zobrali občiansky a dali číselko. Vošla som do miestnosti kde mi hned vopchali tyčinku do nosa, mohla som si vybrať dierku. Potom som prešla do ďalšej miestnosti (okná boli otvorené) kde stáli ľudia, ktorí boli predomnou testovaní, stáli do radu do polkruhu. Z tej miestnosti nás cez otvorené dvere volala po číselkách pani, ktorá nám dávala výsledky. Dali sme číslo, občiansky, dostali sme výsledky, a vlastne to už bolo pri východe (z druhej strany ako sme vošli do budovy) a vyšli sme. Bolo to fajn. Zaujímavé je, že traja sme opisovali svoje pocity úplne inak. Oco povedal, že ho to vzadu pálilo/štípalo ked mu tam vrteli s tyčinkou. Mna nič nebolelo ani nešteklilo, len som mala podobný pocit ako ked sa šmyknete z tobogánu a dostane sa vám voda až niekde do mozgu. Mama tvrdila, že ju to šteklilo preto mala reflex sa od tej tyčinky odďalovať. Rodina v BA zasa tvrdí, že im brali vzorky z oboch dierok. Nám len z jednej.
@clarise ja som to cítila len kým som stála v tej miestnosti, kde sa čaká na výsledok. Teda mala som slzavé oko na tej strane z ktorej nosnej dierky mi robili výter a mala som chtíč si kýchnuť. Ale keď som už mala výsledok v ruke už som nič necítila. Potom ked som prišla domov, mala som len taký divný nevyvážený pocit v hlave, ešte som si robila srandu že idem nazad si dať strčiť paličku aj do druhej dierky lebo mám taký smiešny vnútorný pocit nevyváženosti v hlave potom to prešlo
U nás bolo dosť málo najmä prvú hodinku a potom po večernej pauze na všetkých odberných miestach v obci sme šli takmer bez čakania...v priebehu dňa ľudia vraveli že čakajú tak hodinu a bolo to rovnomerné
A za celý deň sa nám rozplakal iba jeden asi 10r chlapček že sa bojí ale podľa mňa len chcel potrollit tých pár ľudí za ním že umiera inak všetci ok a tuším ani nefrflali
A stíhali sme cca 50 ľudí/h (2 robili výtery)
@sasi2680@gummidge Tak ja som nakoniec nebola, ale otec s priateľkou ano a že za par minút boli hotovi. Žiadna kolóna, boli vraj nejake 10. auto v rade. A to aj keď odchdzali, tak tam bolo len par aut. Takže úplná pohoda.
Ak by to niekomu nahodou pomohlo, je to drive in na Lafranconi v BA. Ale majú sa v priebehu dna niektoré OM rušiť, tak si treba dopredu zistit, či je este otvorene
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
1. Policajt ma povolal k stoliku
2. Slecna si opisala moje udaje, chcela aj cislo na mna a dala mi tombolove listky. Mal som 10-tku
3. Vyfukal som vzduch z prazdneho nosa , odkaslal zvuk kasla ocistil ruky
4. Typek si zobral ustrizok na tombolu, dalej sa ma pytal ako sa mam, cez ktoru dierku sa mi lepsie dycha a mal som si vybrat z ktorej dierky mi moze urobit vyter. Strcil palicku, pokrutil a odisiel som si sadnut.
5. Po asi 10 minutach ma ohlasil dalsi typek, dig more sused dredaty, @milganmann hla tu, dal som druhy tombolovy listok, obcianku, a vypisal mi papier a dal do obalky a vysiel som druhym vchodom.
6. Po ceste cez chodbicky som kukol na vysledok .
7. Ocitol som sa znova pri tom rade stojacich ludi co boli za mnou, bolo ich tam uz celkom dost, co uz ma netrapilo .
8. Postupil som do druheho kola
Samotny vyter bol dost neprijemny, ale zavisi asi od uhla, ja som stala nizsie ako odberova pracovnicka a teda poplakala som si, ale do minuty som na to aj zabudla.. moj drahy zas hovoril, ze skoro nic necitil
Vojaci boli obdivuhodne prijemni a trpezlivi, fakt respekt, lebo ja by som napr tu pani za mnou vymachala v mlake na ich mieste
Hygienicky to bolo uplne v pohode, sice servitky na fukanie nosa boli na takom mieste, ze sa kazdy musel chytat jednej okennej mreze, to bolo fuj fuj, ale okrem svojho OP, poradoveho cisla a servitky som sa za cely cas nedotkla nicoho a nikoho
sorry, profesionálna deformácia
zdravotníci boli veľmi milí, výter klasicky nepríjemný, zvláštne je, že to bolo fakt o dooosť neprijemnejsie, než výter na PCR teste, kde som bola pred mesiacom
som negatívna, aj všetci kolegovia, ktorí tam so mnou boli, tak snáď nebudeme musieť zavrieť celú školu
a realita? úplné hovno, odber krvi je nepríjemnejší a dlhší teda
A za celý deň sa nám rozplakal iba jeden asi 10r chlapček že sa bojí ale podľa mňa len chcel potrollit tých pár ľudí za ním že umiera inak všetci ok a tuším ani nefrflali
A stíhali sme cca 50 ľudí/h (2 robili výtery)