Ahojte, zaujímalo by ma, či tu je niekto kto sa zaujíma o reinkarnáciu, karmu a pod...niekde som čítal teóriu, že ak človek spácha samovraždu, tak v budúcom živote bude musieť znova čeliť rovnakej situácii, ako kvôli ktorej skončil svoj život, prípadne bu
a tebe to nepripada divne, aby clovek spachal samovrazdu od stastia? ak clovek nevidi dalsi zmysel vo svojej existencii s nim urcite nieco nie je v poriadku... a ako sa to do karmy zapise, tazko povedat, zalezi na onych okolnostiach.
tak ja chápem, že väčšine to príde divné, ale mne ani nie...tým nechcem povedať, že sa idem zabíjať, to by som nespravil už len kvôli tomu, že podľa mňa je to sebecké voči rodičom atď, ale ja som zástanca toho názoru, že človek si ma ísť za svojím šťastím. A ak niekto nachádza šťastie v poznávaní? Tak je logické, že ak chce poznať čo je po smrti a je nedočkavý, tak mu budú po rozume chodiť aj takéto veci. Aj keď spoločnosť a jej názory sú aké sú...ľudia, ktorí nijako neobmedzujú slobodu iných ľudí sú často odsudzovaní...všetko je akoby nastavené...ale to je asi nanič tu písať...idem spať dobrú
@johoho buddhizmus verí že máš na zemi v tomto živote nejaký účel, resp. že si si pred narodením určil čo chceš/potrebuješ prežiť (aby si nejak ďalej rozvinul svoju dušu), čo asi teda vieš. no a tiež verí, že keď spáchaš zamovraždu, tak ideš okamžite do akéhokoľvek najbližšieho tela sa znovu narodiť a dožiť si aspoň ten čas čo si mal pre ten predošlý život vytýčený.
(a z toho potom vznikajú detské a veľmi mladé úmrtia, duša samovraha ktorá si práve dožila zvyšok času určeného na predošlý život)
@johoho normálny ľudia sa len tak nezabíjajú, ak sú spokojný so svojim životom tak budú žiť až kým neumrú prirodzenou smrťou. Ak sa niekto zabije iba preto, že je zvedaví čo sa bude diať, asi nie je až taký šťastný ako si myslí, lebo vtedy by na to ani nepomyslel a tešil by sa zo života. Myslím si, že pred životom si vyberáme situácie, ktoré chceme zažiť, takže ak by som sa zabila, zasa by som sa dostala do podobnej situácie, lebo už som sa raz rozhodla, že tú situáciu musím zažiť a vyriešiť.
Nuž príde mi, že máš o šťastí a o tom, čo všetko sa dá zažiť dosť obmedzené predstavy
Inak ak si dobre pamätám v Hinduizme, alebo len v nejakej jeho vetve je samovražda niečo ako dôsledok minulých životov a človek sa nerozhoduje pre samovraždu už v danom tele ale na základe karmy sa znovu zrodí ako ako samovrah.
z toho čo si napísal sa dá teoreticky usúdiť že ak nečelíš ničomu zlému a zabiješ sa len tak lebo si šťatsný , tak by si nemal ničomu zlému čeliť ani v buducom živote ale ktovie. podla mna záleží od toho ako si žil celý život a nielen spôsob smrti.
@midnight akože či už je to pravda alebo nie, každopádne to znie zaujimavo a určite si to pridám k teoriam ktoré sú dosť pravdepodobné podla mna diki za informejšn
vo vedach je pisane , ak spachas samovrazdu, ty sa zbavis iba svojho hmotneho tela, ale dusa zostava, budes vnimat vsetko ibaze nebudes mat telo a dožiješ si tolko kolko mas.
@johoho o samovrazde od stastia som este nepocula od nudy to mozno hej.. ale pokial ma clovek spravny pristup k zivotu, ma vyvinuty pud sebazachovy a pokracovania zivota tak by sa nezabijal..
takze v pripade ktory popisujes ty mi pripada nerealne aby sa dotycny zabil.. jedine ze by nebol psychicky v poriadku, alebo by tam boli ine vazne problemy, niekedy dokonca nepovsimnutelne pre zraky ostatnych..
k sebevrazde, nasilnej smrti, smrtelnej chorobe dochadza vtedy ak pretecie "karmicka nadoba".. jednoducho povedane: ak clovek na to nema predpoklady tak sa to nestane..
Zaujímam sa o reinkarnáciu už pár rokov a áno je to pravda často čelíme podobným situáciám a riešime si v tomto živote veci z minulosti aj keď o tom často ani nevieme
posielam nazov jednej knihy, ktoru som o reinkarnacii citala, celkom tomu verim, ale este sa tym moc nezaoberam, no moja jedna kamoska tomu velmi veri, vlastne od nej mam tuto knihu a tiez mi povedala, ze bola u nejakej pani, ktora sa tomut oakosi venuje a povedala jej o jej minulom zivote . Ze takto tato pani pomohla aj inym ludom, aj vyliecit sa... co je pravda neviem...ale to dievca, ta moja kamoskaje skvela a verim je!
No a ze vraj reinkarnácia bola spomínana aj v Biblii, bol oto normalne aj pre krestanov, ktorí jej verili, lenze nejakí panovnici neviem kedy ( spomina sa to aj v tej knihe ) to zakazali a tak
Brian L. Weiss - Mnoho životov, mnoho majstrov
Počula som ešte o jednej, ale tú som neprečítala, posielam tiež názov ( všetko nájdeš na uloz.to, ak nie, daj vediet )
niečo ako - Strovolský mag
@tomiq254@29 reinkarnacia je z logickeho hladiska prijatelnejsia ako krestanstvo... skor peklo neexistuje... chalan sa pytal na reinkarnaciu a nie na tie tvoje poj*bane krestanske dristy, tak preco mu musis vnucovat svoju vieru ked evidentne nema onu zaujem? nechaj si to pre seba a nesir to dalej pokial niekto o to neprejavy zaujem... ale s tim sa uz asi neda nic robit kedze ty si ocividne ten s tich chorobnych krestanskych fanatikov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
(a z toho potom vznikajú detské a veľmi mladé úmrtia, duša samovraha ktorá si práve dožila zvyšok času určeného na predošlý život)
Inak ak si dobre pamätám v Hinduizme, alebo len v nejakej jeho vetve je samovražda niečo ako dôsledok minulých životov a človek sa nerozhoduje pre samovraždu už v danom tele ale na základe karmy sa znovu zrodí ako ako samovrah.
takze v pripade ktory popisujes ty mi pripada nerealne aby sa dotycny zabil.. jedine ze by nebol psychicky v poriadku, alebo by tam boli ine vazne problemy, niekedy dokonca nepovsimnutelne pre zraky ostatnych..
k sebevrazde, nasilnej smrti, smrtelnej chorobe dochadza vtedy ak pretecie "karmicka nadoba".. jednoducho povedane: ak clovek na to nema predpoklady tak sa to nestane..
" akože či už je to pravda alebo nie, každopádne to znie zaujimavo a určite si to pridám k teoriam ktoré sú dosť pravdepodobné podla mna "
tiež mám taký nejaký postoj
No a ze vraj reinkarnácia bola spomínana aj v Biblii, bol oto normalne aj pre krestanov, ktorí jej verili, lenze nejakí panovnici neviem kedy ( spomina sa to aj v tej knihe ) to zakazali a tak
Brian L. Weiss - Mnoho životov, mnoho majstrov
Počula som ešte o jednej, ale tú som neprečítala, posielam tiež názov ( všetko nájdeš na uloz.to, ak nie, daj vediet )
niečo ako - Strovolský mag
Len sa nerozplač.