vsak to je na tebe, ake zavazky si urcis a ake pravidla k tomu das...cikrvou predpisany je prisny post na pop. stredu a velky piatok a piatky vseobecne su dnami pokania, pokial na ne nepripada slavnost. myslim, ze mas ale pravdu, ze 40 dni od popolcovej stredy do velkej noci vychadza bez nediel. ja sa v nedele nepostim, resp. nie az tak ako cez tyzden, jednak je to prijemne a je znesitelnejsi ten post, ale zaroven to sposobuje, ze sa viac tesim z nedele a viac pocitujem, ze je to slavnost. akoze teraz to vyznieva tak, ze sa z nej viac tesim len preto, ze nemam taky post, ale aj ked je to asi prvotny impulz, pridavam k tomu uvedomenie si, o co ide a tesim sa z toho, ze Kristus v nedelu vstal z mrtvych. cize ja nedele svatim a nepostim sa tak ako ine dni a poznam aj inych ludi, co to tak robia, ja som s takym pristupom spokojny.
drahi moji, ale post nie je len o jedeni a nedejeni masa, ja napr.: som si dala zavazok, ze pocas postu nepachnem na FB (co je myslim si, v mojom pripade dost tazka vec)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a ak už sme pri tom, počas pôstu bola vegánska diéta
akože celkovo sa treba nad sebou zamyslieť......o tom to je