s rodinou rozmýšľame, v akej banke si máme založiť sporiaci účet. Bude to fungovať asi tak, že rodičia na ten účet vložia väčšiu sumu (sumu na moje štúdium za 1 rok) - no a z tohto účtu bude zriadený TPP a raz mesačne mi príde platba (suma n
ja mam uz dlho VUB a som relativne spokojny..urcite by radsej zvolil banku, ktora ma svoje pobocky takmer vsade a je lepsie ked svoj bankomat najdem na kazdom rohu ako keby som si mal stale vytahovat peniaze v nejakom inom, alebo ho by som ho mal iba na par miestach v meste...
ale vies, tu nejde o bankomaty - ja mam svoj ucet v csob studentsky a menit ho nejdem - skor sa pytam, ako je to s tou bezpecnostou....z toho uctu v mbank sa nebudu vyberat peniaze, iba raz mesacne prevadzat na moj ucet...
Otec ma ucet v mBank a je uplne spokojny. Ci to je bezpecne, ti povedat neviem, ale ja som schopna tomu verit. A tie ich podmienky (ziadne poplatky za transakcie, zrusenie uctu atd.) zneju lakavo.
Tatrabanka Študent a som maximálne spokojný Pokiaľ ide aj o bezpečnosť tak by vás mohlo zaujímať že Tatrabanka má najbezpečnejší Internet Banking zo všetkých slovenských bánk
mBank je vhodný pre ľudí, ktorí používajú elektronické bankovníctvo a bezhotovostný styk. Stojí za nimi banková skupina BRE Bank so sídlom v Poľsku, preto tie zloté. Výhoda je, že za TPP nezaplatíš ani korunu (čo Ti neposkytne žiadna iná banka na Slovensku).
Čo odporúčam:
TatraBanka. Síce to nebude asi najlacnejšie, ale v prípade potreby pomoci sa stretneš s profesionálnym prístupom.
Čo neodporúčam:
VÚB a Sporiteľňa. Vo VÚB som čakal na aktiváciu elektronického bankovníctva 4 mesiace, vždy s odôvodnením "Stala sa malá chybička, ale do 48 hodín Vám to určite aktivujú." Sporiteľňa podcenila zázemie, má neúmerné poplatky v pomere k službám.
no viac-menej sme to asi vyriešili. skúsime to so startkontom vo VUB- keďže aj rodinný účet máme tam - vedenie startkonta mám ako študent bez poplatku a za 1 TPP za mesiac sú 4 koruny...to hádam zvládneme
a na stránke Mbank som sa dozvedela, že už sa snažia zapojiť do toho slovenského systému ochrany vkladov - čiže ak sa to zrealizuje, presunieme peniažky tam.
ďakujem za pomoc
@rav0o- ak som sa dobre informovala, vo VUB funguje nejaká linka, cez ktorú môžeš robiť prakticky to čo cez EBanking, takže uvidíme. Ten účet fakt nie je na denné používanie, len aby som tam mala vyčlenené peniaze a raz mesačne sa mi spraví prevod na môj ČSOB študentský FUN účet.
@avrilka mBank je zahranicna banka s niekolkorocnou tradiciou. tak preco jej neverit? okrem toho vsetky banky na slovensku su chranene do istej sumy vklady - cize kym tam nemas viac ako 20 tisic EUR (co je dost penazi), tak do tej sumy su tusim chranene vklady statom, nad tu sumu je tvoje riziko.
Ale ak budes mat viac ako 20 tisic EUR, tak ich asi investujes inak a nie do banky
ako študent si môžeš založiť študentský účet v Slovenskej sporiteľni. volá sa Sporožíro Vysokoškolák. zriadenie aj vedenie je bez poplatkov, tiež výbery z bankomatov, internet banking, platobná karta, výpisy, prevody ... jediná štandardná tuzemská operácia, o ktorej spoplatnení viem, je hotovostný vklad (12 sk to bolo keď boli ešte koruny). okrem toho majú najviac bankomatov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ked sa bojis o bezpecnost, tak si to zriad v nejakej znamej banke a mas pokoj.. tam je aspon vacsia sanca, ze banka nekrachne
mBank je vhodný pre ľudí, ktorí používajú elektronické bankovníctvo a bezhotovostný styk. Stojí za nimi banková skupina BRE Bank so sídlom v Poľsku, preto tie zloté. Výhoda je, že za TPP nezaplatíš ani korunu (čo Ti neposkytne žiadna iná banka na Slovensku).
Čo odporúčam:
TatraBanka. Síce to nebude asi najlacnejšie, ale v prípade potreby pomoci sa stretneš s profesionálnym prístupom.
Čo neodporúčam:
VÚB a Sporiteľňa. Vo VÚB som čakal na aktiváciu elektronického bankovníctva 4 mesiace, vždy s odôvodnením "Stala sa malá chybička, ale do 48 hodín Vám to určite aktivujú." Sporiteľňa podcenila zázemie, má neúmerné poplatky v pomere k službám.
a na stránke Mbank som sa dozvedela, že už sa snažia zapojiť do toho slovenského systému ochrany vkladov - čiže ak sa to zrealizuje, presunieme peniažky tam.
ďakujem za pomoc
@rav0o- ak som sa dobre informovala, vo VUB funguje nejaká linka, cez ktorú môžeš robiť prakticky to čo cez EBanking, takže uvidíme. Ten účet fakt nie je na denné používanie, len aby som tam mala vyčlenené peniaze a raz mesačne sa mi spraví prevod na môj ČSOB študentský FUN účet.
Potom by som si aj ja tam dala svoje úspory, ale etraz určite nie.
Ale ak budes mat viac ako 20 tisic EUR, tak ich asi investujes inak a nie do banky
ja mam ucet aj v mbanke.
Pôvodne som si ho založil koli platbám cez net, preto že k obom (spojeným) účtom mám Visa karty.
Pre mladých je hlavnou výhodov akákoľvek manipulácia s financiami bez poplatkov.
Ale tu, na kamennú banku treba zabudnúť....