Proste keď veríte v Boha, či vám nie je prosti srsti veriť aj v cirkev, keď viete kolko špinavostí niekedy robila a ešte aj robí. Je to vlasne len ovládanie masy ludí.
Cirkev je len výmysel ludí. Tak isto ako aj ten ich boh...Najlepšie je neveriť v nič, maximálne tak v samých seba. Keby existuje boh, tak by nenechal svet a ludí trpieť. Podla mňa je to nezmyselné. Ja som ateista ...
Mam podotazku pre tych, co vravia Boh ano a cirkev nie..
Aky je ten Boh? (pre kazdeho z vas predpokladam iny.. takze vlastne existuju hm. miliony "bohov", podla toho akeho ho chcu mat jednotlivi "veriaci" ? )
cirkev vznikla len preto, aby mohla šíriť kresťanstvo. to je poslaním cirkvi, to čo robí cirkev teraz sa nijako nespája s tým čo mala predstavovať ešte v období Ježiša. Stačí vidieť prorokov, ktorí boli niečo ako dnešní kňazi s tým, že skutočne dokázali meniť veci a nie len celé hodiny kecať a kecať a plniť si vrecká. Cirkev sa absolútne vychýlila poslaniu a svojej podstate.
@huncutka265 vieš, toto si hovorí každý, keby existoval boh... ale na všetko existujú dôvody ak sa na to pozrieš už len logicky. Nič sa nedeje samo od seba.
a byť ateistom, neznamená neveriť v nič. to si nepleť.
Ale kedysi som sa zaoberala myšlienkou, (moc som vtedy hrala Simsov že tak, ako teraz ľudia hrávajú Simsov a ovplyvňujú ich životy a tak, a nevedia si predstaviť, že tí Simíci by to nejako cítili alebo tak, tak že či je možné, že aj my sme len nejaká veľmi premyslená hra nejakej veľmi vyspelej civilizácie. A zas tá je hrou nejakej zas vyššej
Áno, to som sa vtedy nudila, ale bola by to sranda
verim v boha-i ked mam chvilky ked pochybujem o tom ze je a niekedy bol- ale v cirkev nie..poznam vela fain ludi co na cirkev nedaju dopustit ale ...neviem ..nepresvedcili ma....ako mi niekto moze hovorit co je spravne a co nie...vsetky zakony vymysleli len ludia a to zn.ze na nich nic nemusim byt pravda...ved co to ma s vierou v boha spolocne?....
ja verim v Boha pretoze si myslim ze nieco vyssie urcite existuje a nic sa nedeje len tak
ale na druhej strane neverim v nic ostatne ... ja niezeby som neverila v Cirkev ale ja neverim Cirkvi... jednym z hlavnych hriechov je obzerstvo a pozrite sa na dnesnych knazov ako vyzeraju nemyslim si ze su na diete
cirkev je obrovské svinstvo...na svet priniesla len a len skazu....viď križiacke výpravy, prenasledovanie protestantov, upaľovanie tzv. kacírov, čarodejníc, kňazi sami mali nemanželské deti, ktoré radšej zavraždili, aby sa nikto nedozvedel o ich hriechoch atď....česť výnimkám, lebo viem, že sú aj dobrí kňazi...
v Boha neverím....a neuverím, kým to zlo, čo je všade na svete nepominie....kým budú trpieť nevinní....kým budú umierať deti v Afrike....kým choroby budú postihovať nevinných a tí, čo páchajú zlo si budú užívať....
bolo by krásne, keby existoval...a možno aj je...pretože všetko je možné....ale ak existuje, je slepý...
smrťou Jána Pavla II. sa pre mňa cirkev stala len bandou pedofilov ktorí už asi nevedia čo slovo celibát znamená. A nechápem načo ho zavádzali ak to sami porušujú
verím v Boha či vyššiu moc,ale čo sa týka cirkvi...hm. Poslaním cirvi je viest ludí k Bohu,zvestovat Božie slovo,no dnes si myslím že cirkev viac hladi na svetské záujmy,nie na duchovno. Cirkev plnila svoju úlohu podla mna len určité obdobie po Kristovej smrti. Potom to už bolo viac o mocenských záujmoch. V dnešnej dobe je podla mna cirkev najväčšia mafia. len sa pozrite kolko majetku a pody vlastia len na Slovensku...
littlephoenix si myslíš že zato može Boh že umierajú deti v Afrike??? Kolko dajú svetové velmoci ročne peňazí len na zbrojenie? Kolko hladných by sa za to dalo nasýtit? Neukazujme vždy prstom do neba že za to može On,ked za mnohé si možme my ludia sami!
hoci nerozumiem otázke veriť v Cirkev. Lebo o Bohu môže človek pochybovať, či je, ale to, že cirkev existuje uzávajú všetci. Takže by bola viac bna mieste otázka, či jej dôverujete, resp. súhlasíte s ňou.
Verím v to čo sa nazýva boh. Čiže v nejakú vyššiu energiou, v osud, Alaha, jahveho, hociako si to nazvete. A to je aj odpoveď na to, či verím v cirkev. Určite nie.
neverím že existuje Boh. prečo by jeden človek/jedna bytosť mala mať "pod palcom" celý svet??? a čo je vlastne zač ten Boh??? prečo zrovna ON jediný by mal rozhodovať o osude ľudí??????
verím náboženstvu ktoré má viacero bohov. v záujme demokracie
V Boha ano... a cirkev? ak mas na mysli par sfanatizovanych typkov, ktori sa dostali k moci, zneuzivaju to a kvoli nim na cirkev vsetci nadavaju, ta nie. Ak mas na mysli napr. nasho farara, tak ano.
Verím vo vyššiu silu, mocnejšiu než som ja sama. Či je to Boh, to neviem. V cirkev ani náhodou... Banda fanatikov, ktorí zatemnujú ľudskú myseľ nezmyslami...
verím v Boha a neviem ako sa dá/nedá veriť v cirkev, tá jednoducho je a cirkev nie sú len kňazi, sú to aj obyčajný ľudia .........a ešte ku kňazom a pod. tak ako všade sa nájdu aj zlí a tí, ktorí tam sú len na to aby od niekoho brali peniaze, ale sú aj dobrí a musím povedať, že aj veľmi múdri a poctiví kňazi
@johny281 tak prečo si začal? milujem keď si niekto myslí že je najinteligentnejší človek na svete, začne sa so mnou hádať, ešte ma aj urazí a potom ma odbbije so slovami "nechcem sa s tebou hádať"... fakt ubohé...
@marty0908 Ty zasran, za prvé, neveríš v cirkev, ako môžeš vedieť kto sú? Z rečí z televízora? A čo vieš o mafii? Žiješ pri nich? Tiež nevieš nič o nich. Tak stihni. Nevieš o jednom, ani o druhom a zároveň povieš že je to to isté. Je to choré. Úbohý je len tvoj rozum.
@johny281 aha, už som zasran, hej? nuž dobre, ja nie som taký obmedzený žeby som na teba potreboval nadávať, poviem ti len toľko že viem dosť na to, aby som to mohol súdiť, takže môj názor nemáš právo kritizovať, ale dobre, takým ako ty sa nedá nič vysvetliť, takže očakávam ďalší urážajúci komentár, som zvedavý ako ma nazveš teraz
@johny281 "strichni, ty zasrané 15-ročné decko s ubohým rozumom!" nepriamo som citoval tvoje slová... nie som síce génius, ale toto mi príde ako urážka...
@marty0908 Odbočuješ od témy, lebo tam si nemal pravdu, tak chceš mať aspoň v tomto, ale nemáš ani v tomto. Adios. A nauč sa hádať...a hádaj sa len, ak máš pravdu.
@angel80 nie, to si nemyslím...lebo ja si nemyslím, že existuje...aj keď by som tomu rada verila...lenže pri tom zle to nejde...a áno, jasné, že sme to práve my ľudia, kto to zlo konáme...je to smutné...
@johnysheek áno, sú kňazi, ktorí kážu dobro a lásku...a to samozrejme uznávam...proti nim nič nemám....
ale drvivá väčšina ani nevie, čo to slovo znamená...a to, ako cirkev zničila životy mnohým, to nezaprieš...že kvôli jej ohavným skutkom trpeli nevinní...a inak aj medzi kňazmi sú stále obrovské svine...aj teraz...a súhlasím s vlcica1989, že mnohým slovo celibát nič nehovorí...
a chcem len dodať, že pravdu zistíme až po smrti...skôr nie...myslieť si môžeme hocičo, no sú to len domnienky...potom uvidíme, či sa budeme smiať alebo nám úsmev zamrzne naveky
@littlephoenix prepac, ale drviva vacsina????? a to ty vies prosim skadial.. stretol som vo svojom zivote desiatky az stovky knazov a drviva vacsina teda vedela preco chcela byt knazom a isla si za tym..
cirkev nicila zivoty inyc.. mozno to boli jej predstavitelia a cirkev sa za to ospravedlnila..
trpeli nevinni.. vzdy trpeli nevinni.. ale fakt vsetko zle priniesla cirkev?? prepac, ale ja si to nemyslim..
nevravim ze medzi knazmi nie su ti zli.. nevravim ze vsetci v cirkvi su dokonali..
ale takisto ako na slovensku vsetci nekradneme.. takisto ani cirkev nemozes posudzovat podla MENSINY !!! ( @vlcica 1989 )
@marty0908 upokoj sa a skus si priznat ze si prestrelil.. neviem ake mas infotmacie, ktorymi porovnavas cirkev a mafiu.. ale myslim ze sa zasadne mylis.. uz len preto, ze mafii ide cisto len o jej vlastne dobro a zisky.. a dokazovanie moci..
a cirkvi ide o nieco uplne ine.. a to ze v novinach ci tv vravia inak neznaci ze je to pravda..
@vlcica JP2 bol skvelym clovekom a vsetci na svete si ho vazili.. nikto pri nom neriesil ci je alebo nie je krestan.. je vsak zarazajuce, ze cirkev, ktora hlasa prave tie hodnoty, ktore on DO BODKY splnal!!!! je vsetkymi odsudzovana..
to ze ludia v cirkvi to neplnia a nie su taki, neznaci ze CIRKEV je zla!!!
@johnysheek : ty máš s cirkvou asi dobré skúsenosti...dajme tomu...možno slovo drvivá väčšina nebolo práve najvhodnejšie, tak teda povedzme veľká časť...a za tým si budem stáť...inak pre mňa bol, aj keď som neveriaca, JP2 úžasný človek, ale napr. tento pápež, ani neviem, ako sa volá, sa mu rovnať nikdy nemôže...
a nepovedala som, že všetko zlo napáchala cirkev, ale že ho aj tak spôsobila veľmi veľa...
a inak skús sa opýtať na argumenty tých ostatných, čo tu píšu pár slovami, že cirkev neznášajú...som zvedavá, čo ti na to napíšu...
@johnysheek ja sa neriadim podľa TV, alebo novín, nikde som ten názor nečítal ani nepočul, proste som si ho utvoril sám podľa toho čo som počul... môžte mi vravieť hocičo, ja budem stále veriť že celá cirkev (s výnimkou Jána Pavla II.) je len... (zvyšok si s dovolením nechám len pre seba), sám som na to párkrát doplatil a preto viem o čom hovorím...
@johnysheek Ja poznám tiež dosť kňazov a väčšina vodu káže a vinu pije.
Všetci majú najmenej každý druhý rok nové auto, postavili si veľké ľuxusné domy z peňazí ľudí, pričom vyhlasovali, že ich potrebujú kvôli tomu, že budú slúžiť aj verejnosti alebo tam budú mníšky, útulky a teraz tam nikoho nepustia ani na polhodinu aj ked ľudia kvôli tomu spisujú petíciu.
Toto sa týka hlavne mladších kňazov, kedysi naozaj bolo dosť kňazov, ktorí sa aj riadili tým, čo kázali, často žili podľa mňa aj vo veľmi skromných podmienkach, hoci im to aj komplikovalo život, lebo ak mali napríklad 20-ročné auto, tak to sa im často pokazilo.
A to sa týka aj morálnych zásad, naozaj žili v tom, čo kázali veriacim.
Ale teraz je to jedna veľká banda, česť výnimkám, ktoré robia túto prácu naozak kvôli tomu, že v to, čo kážu naozaj veria.
@johnysheek cirkev je institucia, ktoru tvoria ludia. Ak su ludia zli a neplnia si povinnosti a hlavne vodu kazu a vino piju tak..o com to je? Vzdy ma nastve ako ide knaz alebo hockto hlasat o "pokore a skromnosti" ale v zahrade ma zaparkovane BMW. Vidim ake maju majetky, najlepsie pozemky, vybliskane auta. A odkial maju peniaze? Kam idu tie peniaze? Do ich vrecák. Hlavne ze kostol je osarpany, pomaly zniceny, ale naivne ovecky prispievaju a prispievaju naivne veriac, ze na kostol.
@littlephoenix ak by som sa mal kazdeho pytat preco ju neznasa ta DRVIVA vacsina by mi nic normalne nepovedala.. len opakovala to iste.. pozri si minulost, pozri si pedofilnych knazov a take tie bezne vycitky.. ale nikto z nich by o nej nic viac povedat nevedel.. preco asi?
nejde len o skusenosti.. ide o to co o cirkvi clovek vie a ako ju berie.. mozem do krvi nenavidiet madaarov za vsetko mozne a tiez si mozem zobrat, ze tie problemy vznikli pred 100 rokmi a potom ustali a teraz sa nanovo vytahuju, aby sa prekrylo nieco ine..
JP bol uzasny clovek a nemozes povedat, ze sa mu tento nevyrovna.. halvne preto ze ako sama vravis nepoznas ho. JP mal charizmu, aku Benedikt nema.. JP sa stal papezom v pomerne mladom veku a mal mnoho casu a elanu menit a burat zauzivane veci.. Benedikt ma svoj vek a preto nemozme cakat ze bude robit to iste..
kazdy sme iny.. ale mozes povedat, ze si lepsi clovek ako ja alebo naopak? v niecom ano v inom nie.. a o tom to je aj v cirkvi..
vravis velka cast.. velka cast je co? a co robi velka cast? cirkev ma stovkymilionov veriacich (vraviac o kat) keby i miliony z nich su neviem aki, je to velka cast?
@marty0908 spravne si napisal "pocul" a pocul si obe strany, ci len jednu stranu? a podla toho si si spravil predpokladam nazor..
@d170@idea neviem o tom, ze by sa knazi prevazali na bmw ci si stavali vily..
taktiez neviem o tom, ze by tie peniaze sli do ich vrecak, lebo popravde.. netusim kedy a na co by to ti knazi minali.. a hlavne.. ked by to bolo, co robia veriaci vo farnosti a preco to neposunu vyssie aby sa to riesilo
/co sa aut tyka.. kazdy druhy rok nove auto..
k bmw luxusnejsie auta maju biskupi, co na jednej strane bije do oci, na druhej ani verejni predstavitelia sa nevozia na favoritoch.. /
@johnysheek Prepac, ale mam pocit, ze za kazdu cenu sa snazis cirkev obhajovat a na kazdu kritiku odpovies "neviem o tom". Ak ty o tom nevies, neznamena to, ze sa to nedeje
@johnysheek "co sa aut tyka.. kazdy druhy rok nove auto..
k bmw luxusnejsie auta maju biskupi, co na jednej strane bije do oci, na druhej ani verejni predstavitelia sa nevozia na favoritoch.."
a to ma byt akoze ospravedlnenie toho, ze maju drahy vozovy park z penazi aj danovych poplatnikov a veriacich? Cize "cirkevne autority a najvyssi cirkevni predstavitelia" su vo svojej funkcii nie zo svojho vnutorneho presvedcenia, ale z toho, ze je to pre nich financne vyhodne. Preco maju tu potrebu vlastnit majetky? Hm. Nestaci im viera, ktorou sa stale ohanaju? Ved to je najdolezitejsie nie?
Tie vaše názory, toľko ľudí si tú protirečí. Boh bez cirkvi neexistuje, ani naopak. Uvedomte sa! Cirkev je spoločenstvo ľudí, nielen kňazov, biskupov atď. To ste aj vy, ktorí veríte a poviete, že neveríte na cirkev? Deriete somariny, až sa mi chce srať z vás.
cirkev tu nie je preto, aby sme (veriaci) pocuvali sokola a robili co on vravi
cirkev tu nie je preto, aby sme napodobnovali knazov pedofilov
cirkev nie je organizacia, ktora kaze svojim clenom.. toto robte, sem davajte prachy, takto volte..
ano viem.. media sa toho strasne rady chytaju. videla si statistiku, kde sa napr v amerike pise o tom, ze percento pedofilnych knazov v ramci cirkvi a vlastne aj ich pocet, je takmer zanedbatelny s tym co sa deje mimo cirkvi.. ale preco sa potom vsetci obracaju na cirkev?
lebo jednotlivec pedofil nie je tak zaujimavy ako knaz pedofil. hned keby ten knaz bol jediny na svete a pedofilov ostatnych miliony!!
sokol bol v stb alebo nebol.. druhy pohlad na vec.. je sokol ten, ktory menil smerovanie cirkvi? NIE..
cirkev stale uz 2000 rokov hlasa stale tie iste pravdy a moralne hodnoty.. je na kazdom jednom veriacom drzat sa ich.. jednou z nich je nesud druhych ale sam sa snaz zit najlepsie..
co sa dnes deje.. kazdy poukazuje na to.. ze tamten je zly, tamten je pedofil tamten je onaky..
nikto sa nepozrie na seba.. a ked sa pozrie.. apriori odmietne cirkev,lebo zisti, ze taktiez nekona podla toho co ona kaze.. a je predsa lepsie povedat.. ONA je ZLA..
@grietusha Ty máš 21 rokov? Ty si sprostá ako botaska
Veď jedno bez druhého neexistuje, ale ty asi nevieš čítať. A ten kto verí, patrí do cirkvi. Čo z toho, že povieš, že sa tam nezaradzuješ? Si tam a hotovo. Ale tebe to nevysvetli, lebo ti nezapína Smiať sa mi treba.
@idea nemyslim si ze jedno vozidlo je drahy vozovy park.. druha vec.. jazdit na octavii je drahy vozovy park?
dalsia vec.. financne vyhodne? myslis ze na tie pozicie sa robia vyberove konania? a knazi posielaju prihlasky.. ja chcem byt biskupom a ja to a ja ono..
dalsia vec.. maju mat stare sunky auta, co sa kazdu chvilu kazia? ako maju reprezenovat ked sme pri tom.. ci nemaju? maju chodit po uliciach otrhani a potom bued cirkev opat dobra?
nie je to o tom, ze sa hladaju len chyby na cirkvi.. kde su tie pozitiva co prinasa?? ci cirkev je to zlo na zemi.. a vsetko ostatne je dobro?
fakt prevazuju v cirkvi negativa nad pozitivami? alebo tie pozitiva nikto vidiet nechce??
@johny281 v kresťanstve existuje veľké množstvo cirkví. človek do nejakej z nich patrí na základe toho, že sa stretáva s jej členmi, majú spolu omše/chvály... čokoľvek. dodržiavajú nejaké spoločné pravidlá (evanjelici majú odlišné pravidlá ako katolíci, baptisti nemajú omše a tak ďalej...) a predovšetkým si pokrstený predstaviteľom tej cirkvi.
veriť v Boha sa dá aj bez inštitúcii a dogiem. škoda, že to ľudia nevedia.
v kresťanskom svete neexistuje len katolícka cirkev, aj keď to je tá, ktorá si najviac otvára hubu a moralizuje, hoci by mala byť najviac ticho a najskôr si upratať pred vlastným prahom.
verím v Boha a cirkev neodsudzujem. Cirkev je Ježišova jednoducho vzaté tri osoby v jednej takže ak nemáte radi cirkev tak si jasne oponujete a tým možno nepriamo a nevedome odsudzujete Boha.
@johny281@106 myslim ze to co si napisal griet plati aj o tebe.. teda neviem o co ti ide.. ale preco nadavas niekomu, koho podla vsetkeho vobec nepoznas?
patrit do cirkvi neznaci ze ju ten clovek musi mat rad.. a uz vobec nie ze je veriaci..
okrem ineho i moslimovia su veriaci a nepatria do krestan. cirkvi..
a ze ja nebudem seba povazovat za slovaka je moj osobny nazor.. preco by som ho nemohol prezentovat..
takze sa smej, ale rdsej na sebe.. elbo tie tvoje komentare tu dokopy stoja za deravu botu
@grietusha Súhlasím, ale cirkev nie je inštitúcia. A ty by si si neotvárala hubu, keby že kydajú na teba hnoj aj za to, čo nie je? Každý len o majetok sa stará a sprostosti. Prečo to nejdú budhistom tárať alebo iným? Lebo katolícka cirkev je založená na láske. A ostatní idioti si zakladajú na bojoch. Veď len urobili hlúpy komiks o Budhovi či o kom to a už hneď bolo zle, vyhrážky a podobne. To si uvedom. Cirkev ako spoločenstvo kňazov, biskupov atď. nechce škodiť nikomu.
Pozri, ľudia ani len nechápu prečo sú na svete, tak ako môžu tárať o cirkvi a urážať niekoho? Sme prislabí a prikrátki na to, aby sme sa obúvali do niekoho. A koniec, nechcem sa hádať. Ahoj.
@johnysheek ak si si vsimol, ja som vobec nespominala jej historiu. Ak by som aj s tym zacala, tak ju skopem pod ciernu zem. Dolezita je sucasnost a to co sa deje teraz. A tu neide len o Sokola, takychto pripadov je viac a keby som chcela tak ti tu hodim dvadsat linkov.
"cirkev nie je organizacia, ktora kaze svojim clenom.. toto robte, sem davajte prachy, takto volte.."
po tejto vete si ma uplne presvedcil, ze zijes v naivnej utopii o cirkvi. Cirkev je znacne ovplyvnena aj politicky a si pis, ze urcite svojim oveckam nevtlkala na omsiach do hlavy, ze maju volit SaS, ale napr. taku KDH. Vari si nikdy nepocul, ako farar hovoril ake "cisla maju kruzkovat"? Alebo verejne odsudenie interupcii pocas omsi a pod. Viem, viem, odbocujem..ale cirkev je uzasny manipulator v roznych smeroch. Ale nie to som chcela.
"no viem.. media sa toho strasne rady chytaju. videla si statistiku, kde sa napr v amerike pise o tom, ze percento pedofilnych knazov v ramci cirkvi a vlastne aj ich pocet, je takmer zanedbatelny s tym co sa deje mimo cirkvi.. ale preco sa potom vsetci obracaju na cirkev?"
Ano, media, ze poukazuju na bordel, co sa tam deje su "zle" a sa toho radi chytaju. Najlepsie by bolo keby sa vsetky skandaly v tichucku ututlali,co?
Naozaj je ich pocet takmer zanedbatelny? Takze ty nemas pocit, ye bz sa cosi take v cirkvi NIKDY nemalo diat (kedze to ma byt institucia istym sposobom spojena s Bohom na jej cele je predsa papez atd..) ale jedine co ty povies, ze pocet skandalov je zanedbatelny a tym padom je to vsetko v poriadku? Tak to je velmi smutne, ak to takto beries.
"je sokol ten, ktory menil smerovanie cirkvi? "
Sokol je ten ktory vyraznou mierou ovplyvnil smerovanie slovenskej cirkvy.
"co sa dnes deje.. kazdy poukazuje na to.. ze tamten je zly, tamten je pedofil tamten je onaky..
nikto sa nepozrie na seba.. a ked sa pozrie.. apriori odmietne cirkev,lebo zisti, ze taktiez nekona podla toho co ona kaze.. "
Ano, poukazujem na prehnity system v cirkvi, pretoze ked vidim co za ludia ju riadia, ako vsetko sa tam snazi ututlat je mi z toho zle. "Obycajni smrtelnik" ma toho menej na rovasi ako nejaky arcibiskup. A to je zle. Naco tu potom cirkev je? Nema prave ona usmernovat veriacich? A byt prikladom? Ach aka utopisticka veta.
@johnyseek Nehraj zo seba hlupáka. Ja som nič nepovedal, že niekto musí mať rád cirkev, ak tam aj patrí. Píšeš táraniny. A ako mám nazvať idiotov, ktorí si protirečia? Mám ich pochváliť? Tak si aj ty ser do svojho hniezda.
@johnysheek To je zaujímavé, že každý to vidí, že kňazi-respektíve ich väčšina sa vozia na drahých autách , stavajú luxusné obydlia, len ty to vnímaš opačne...
A ver, že ľudí to štve, ale rieši sa to len tým, že ich po čase presunú na inú farnosť a aj tak väčšinou príde další, čo vodu káže, víno pije.
@johny281 zatial tvoje jedine argumenty su "adios banda", "series si do vlastneho hniezda" , "si sprosta?", ci bombonik na zaver "odmietas cirkev, odmietas sameho seba". Ja ti tlieskam. Dnes sa ti podarilo ma rozosmiat
@johnysheek mi aspon dava argumenty s ktorymi absolutne nesuhlasim, ale aspon vie diskutovat
@johnysheek : dobre, tak si cirkev obhajuj...každý je iný a každý má svoj názor...môj nik nezmení...a nemám chuť sa tu hádať...Benedikt ( aha, tak sa volá, som si nevedela spomenúť pre mňa skončil, keď sa postavil proti kondómom..to žiaden normálny človek z úst nevypustí!
a už tu nebudem omieľať, že sú dobrí aj pokryteckí kňazi...lebo tak je to so všetkým...
len by som si priala, aby cirkev bola čistá...ale to nie je...ona má hlásať dobro a byť vzorom veriacich...ale v histórii robila opak...a teraz je tiež plná humusu...a jasné, že je veľa dobrých farárov, ale nie všetci...a Vatikán je skazený, toť vše...
a inak s tými veriacimi, skús sa pozrieť do Južnej Ameriky, ktorá je celá veriaca a koľko je tam zločincov, vrahov a pašerákov drog...ale veď Panna Márie guadalupská im odpustí...alebo hoc len u nás, idú z kostola rovno do krčmy, bijú ženu, deti a podobne...láska k blížnemu svojmu im nič nehovorí...to bol len príklad zopár veriacich...ja viem, že to neplatí pre všetkých, teda pre väčšinu nie...tým som chcela povedať, že veriaci nie je o nič lepší ako ateista...
viera je každého osobná vec a preto ju nikomu neberiem a nebudem sa hádať...lebo to nemá zmysel...ani s mojou naj kamoškou silnou veriacou by som nikdy nehádala, lebo to rešpektujem...a tak isto aj tvoj názor...
@grietusha Ešte sa to môže zmeniť na milú debatku, hehe.. Seriem ja už tieto hádky, kde sa každý robí múdry. Verím v Boha, aj v cirkev, lebo tam patrím a je mi fuk, kto ma teraz za to zbubnuje nadávkami. Ideš TS?
@johny281 važne chrobacik? muck muck hlavne ze si tu nepredviedol ani jediny argument. Tak na zaklade coho som trapna? Ze pisem svoj nazor, ktory nekorensponduje s tvojim (ktory mimochoodm ani nevies podat do zrozumitelnej vety a jedine co si tu napisal bolo to co som vyssie spominala a priblble "muck muck zlatko"?) Ano, toto z teba robi fakt inteligenta s hodnovernym nazorom Prepac, ale s tebou ja diskutovat nebudem pokial sa nenaucis davat svoje myslienky do normalnych viet. Papa
@idea Robíš takú múdru až mi treba zvracať. Robíš múdru, lebo sedíš za PC a v reále si nula. Pokračuj v písaní, nech si nedáš nôž na krk A nerozvádzaj ďalej, lebo ja neznášam traperov ako ty, čo sedia za počítačom, lebo v reále ich nikto nepočúva...nebaví ma baviť sa s tebou. Skús ráno, budem čerstvý
@johny281 vazne? a co este o mne vies? Lebo ty ma poznas co? Ach keby si vedel ako si sa teraz strapnil. Nic to. Tato tema je o inom, nie o tvojom komplexe a pocite menejcennosti
Neznizim sa na tvoju uroven a nebudem ta urazat.
A nie, neskusim rano, teraz uz vazne som s tebou skoncila.
skor mi pride, ze media vytiahnu jednu info a hned sa vravi ze to vsetci..
kolko bolo knazov co vraveli presne cisla? ano viem, vravi sa pri kaznach koho volit.. ale pravda je taka, ze napriek x omsiam co som pochodil, som nenarazil na to, ze by niekto povedal.. volte kdh.. vzdy to bolo nieco neurcite, co sice povedzme vystihovalo a mierilo na kdh, ale zas na druhej strane.. preco by to cirkev povedat nemohla? a ked sme pri tom.. vzhladom k vysledku volieb.. je to vobec relevantne?
co sa dalsich veci tyka.. vytahuju sa jednotlive veci TIE ZLE a skrz ne sa posudzuje cirkev. kedy si naposledy v mediach a spravach videla nieco co spravila cirkev dobre?? takze mi nepride spravne kritizovat ju!! lebo je to len jednostranne donasanie.. to nie je o poukazovani na to co je zle v cirkvi.. ale skor snaha o jej sabotovanie..
viem ze prehanam.. ale tak to je.. 90% ludi co to vidi zacne na cirkev nadavat.. a rozculovat sa ze s tym nic nerobi.. lebo .. im je to tak ponuknute!
stop.. ja nevravim ze je to v poriadku.. ja len vravim, ze to nie je jeden pohlad.. cirkev je apriori zla!! pozri sa na tuto diskusiu.. kolko ludi okrem mna sa vyjadrilo, ze cirkev ma i svoje dobre stranky?? NIKTO co si vsimam.. 130 komentov a iba moje ukazuju i druhu stranu..
preco sa nikto kto ju kritizuje nezamysli .. nevravim .. nech kritizuju.. ale preco je to dovod na jej zhadzovanie a odsudzovanie?
a vratiac sa k teme..
kto veri v Boha a odmieta cirkev zaroven odmieta Boha.. takze si protireci
Boh zriadil cirkev.. ak clovek veri v jeho vsemohucnost, tak preco pochybuje o cirkvi.. je nedokonala, lebo ju tvoria ludia. ma chyby.. ale jej zaklady su stale tie iste.. a keby ludia miesto kritizovania a distancovania sa drzali tieto zaklady a zili nimi.. tak nielen ze cirkev by sa urcite obnovila ale i svet..
kto to vsak robi? a kto vsetko kritizuje?
@littlephoenix a vies ako to bolo s tymi kondomami? vies preco "im povedal nie"? vies o tom, ze to bolo vytrhnute z kontextu a jeho ust.. ??
pises o vsetko ake je skazene zle a neviem ake.. fakt by som si rad precital vsetky tie podlozene informacie.. a fakty..
alebo su to len nazory?
ja som nikdy nepovedal, ze cirkev je dokonala.. ako spolocenstvo ludi..
ani Jezis na zemi nechodil medzi tymi spravodlivymi ale hriesnikmi..
sme ludia.. hresime .. to je nam vlastne.. lebo je to lahsia cesta.. ale to nerobi z cirkvi tu zlu!!
tu treba pochopit jedno.. je zle co hlasa cirkev? nevravim to ako vyzera navonok.. vravi to co hlasa? ak ano, cirkev je cela zla .. ak nie.. chyba je niekde inde!!
ps este jedna vec.. tvoj nazor nikto nezmeni.. ide o to, ci si ochotna ho zmenit sama.. si ochotna zistit viac, pozriet sa i dalej ako vidis teraz a podla toho sa nasledne rozhodnut..
@d170 holt.. kazdy.. mozno v tvojom okoli.. lebo inak myslim by som na to uz narazil..
@d170 nejde o to ze tie skusenosti mas.. ide o to ze to zovseobecnujes na vela az celu cirkev.. a pritom to takisto moze byt len par vybratych!
v mediach sa riesi halvne to, co sa bude pozerat.. takze ak niekto chce vychvalit svojho knaza tak to tam nedaju.. malokedy.. takze relevantnost medii mi pride skreslena..
snazim sa ju obhajovat, lebo nikto z vas sa nezamysli, ze nie je vsetko blato co je vyzera tmave.. ja si uvedomujem co pisete. ale uvedomujete si vy to co pisem ja? nemyslim si..
urcite sa vsak pise viac negativne ako pozitivne.. viacnasobne.. ale nejde o to.. skor ide o to ze ludia beru info len stadial a podla toho si robia nazor..
@johny281 Bože, ty si tak zfanatizovaný kokot, ale to by som ešte aj chápal, no ty si dokonca ten typ kokota, ktorý, je neuveriteľne hlúpy, bez argumentov a nedokáže komunikovať...
K téme...neverím v boha, hnusí sa mi všetko cirkevné.
@johnysheek Ja si uvedomujem čo píšeš, uvedomujem si aj históriu, aj podľa nej sa nedá určiť, že by cirkev konale len dobro alebo zlo, lebo boli obdobia, kde cirkev urobila veľa dobrého, ale aj obdobia, kedy urobila veľa zlého.
A tak je to aj teraz. Lebo cirkev tvoria ľudia a všade sa nájdu ľudia dobrí aj zlí a cirkev nie je žiadna výnimka.
Ešte k tým médiám, napríklad o Jánovi Pavlovi II sa písalo skoro len pozitívne a aj dosť často. A to len preto, lebo robil také skutky, činy, ktoré si zaslúžili to, aby o ňom médiá písali skoro len pozitívne.
Ale napríklad Benedikt len kritizuje a ešte viac poburuje liberálnejšie zmýšlajúcich ľudí voči cirkvi, namiesto toho, aby šíril dobro,lásku, porozumenie, pričom práve to by malo byť poslanie cirkvi, nie šíriť nenávisť a poburovať ľudí.
Takže o tom ako píšu médiá o hocijakej cirkvi môžu len jej členovia a hlavne tí členovia, čo sú najvyššie.
Skepitci vravia, že neexistuje dôkaz, že Boh jestvuje ale je pravda, že neexistuje ani dôkaz, že Boh nie je. A takto to je podľa mňa lepšie, nech si každý sám zvolí svoju cestu. Bolo by možno zlé, keby všetci vedeli, že Boh existuje, mnoho ľudí by sa nasilu správalo inak ako dnes a svet by bol ešte umelejším miestom. Ja verím v nejakú vyššiu moc respektíve silu, aj keď občas mávam pochybnosti o spravodlivosti. Chcem ale veriť, že všetko má svoj zmysel aj význam.
Cirkev v žiadnom prípade neuznám. Už len preto, že ľudia majú chyby a nepáči sa mi myšlienka ako by som sa mal ja klaňať nejakému cudziemu človeku alebo mu dokonca povedať moje "hriechy". Nehovoriac o tom, že aký biznis dnes cirkev predstavuje. Niektorí tam idú určite s dobrými ideálmi ale väčšina vrátane špičiek Vatikánu je pre mňa žumpa.
jo ja mam rad tu krestansku ci vlastne zidokrestansku cirkev, v ktorej , v minulosti napichovali malicke deti ,nemluvnata na kopije, veru mam rad cirkev a boha, ktory si prezlecie svoj kabat, aby sa neznicila jeho existencia, jo to ja milujem
kedy si som bol podobny, mmm vlastne taky isty ako vy co vravite ze boh ano cirkev nie vobec...v podstate som v boha veril iba preto lebo som bol k tomu vedeny odmalicka a musel som chodit do kostola (nudaaa samozrejme)..ale zmenil som sa (obratil) a teraz som silno veriaci a uznavam aj cirkev...ty co kydaju tak zjavne nikoho z cirkvi nepoznaju a zeru len to co im dava okolity svet (multimedia atd..) PS: Jezis je zakladatel cirkvi cize ked idete proti nej akoby ste isli proti bohu, a to je smutne ludia..prajem vam aby sa vam stalo to co mne...
Nie, v Boha neverím. A myslím že je to každého osobná vec. A ak niekto odsudzuje za to, že neverí v boha resp. necíti sa na cirkev sa mi zdá smiešne.
@johny281 Som pokrstená, ale v Boha neverím a do cirkvi nepatrím. jedine na papieri. ale tým to hasne. Takže reči, že neverím v samú seba sa mi nezdajú uvedené v pravej miere.
Jediné v čo verím je reinkarnácia.
a ináč otázka na diskusiu . " Veríte v Boha a V CIRKEV ? " ma poriadne rozosmiala.
@johnysheek : ach jaj...už nič nebudem písať...skús sa zamyslieť nad tým, prečo i mnohí veriaci, čo tu písali cirkev kritizujú a neuznávajú... a keď tvrdíš, @131 , že ten, kto zapiera cirkev a verí v Boha si odporuje, veľmi sa mýliš...i prudko veriaci by ti podaktorí mohli odporovať...
nie som to len ja, čo ti tu odporuje, čo má také názory, ale i mnohí iní...a ja netvrdím, že celá cirkev je zlá, ale ako som tu už mnohokrát písala, tak veľa jej predstaviteľov sú hriešnici (čo je ešte slabé slovo)...a sexuálne škandály a podobne tu nebudem uvádzať, lebo v tvojom prípade je to nezmyselné..
ak už tak chceš, Ježiš bol určite veľmi dobrý človek a ak by videl, čo tá jeho cirkev napáchala a stále pácha, určite by sa obracal v hrobe...
viac sa hádať nechcem len preto, že máš iný názor, lebo určite si dobrý človek...a mne to za to nestojí...a keď sa chceš ešte ďalej hádať, je tu ešte veľa ľudí, s ktorými by ste mohli viesť rozhovory i celé dni...a bezvýsledne...
pre tých ktorí stále tvria že Boh nemôže existovať keď je na svete toľko zla...
A áno ani ja nesúhlasím so všetkým čo cirkev robí, niektoré príkazy a zákazy sa mi nepáčia ale v Boha verím a mám rada život s ním pretože je úžasný..a preto neriešim že niektorí v cirkvi robia čo robia..cirkev to niesú len biskupi, kňazi a pod...cirkev je spoločenstvo..ale kto nazažil nepochopí
@greenlime Ten článok sa snží polopaticky rozobrať neveriacich, ale nedarí sa vám to...
Problém vo vás veriacich je ten, že nedokážete pochopiť neveriaceho človeka (nevravím, že neveriaci veriaceho áno), ja nemusím nič hľadať a ani to robiť nebudem kedže jednoducho v žiadneho boha neverím, je to pre mňa úplne nepodstatná vec, výmysel ľudí, ktorí ľudstvo ovláda už tisíce rokov, slovo boh vyslovím tak maximálne raz za týždeň pri takejto diskusii na birdzi.
Vôbec z touto témou nežijem a vôbec ma to nezaujíma, číže tieto reči, že keby som hľadal boha, tak ho nájdem sú neuveriteľné hlúposti...
@pernik veď to ani nikto nekáže je to každého osobná vec..ja sa nesnažím nikoho o ničom presviedčať lebo ako som napísala kto nezažil nepochopí...a naozaj sa mi to nechce tu rozoberať každý máme svoj názor..a žiadny problém v nás nieje ja ťa dokážem pochopiť aj ja som niekedy neverila...
ja chcem veriť v niečo vyššie.. neverím že tento primitívny a skazený človek je najvyššia forma života... verím že existuje niečo mimo nás čo nás presahuje a dopĺňa zároveň... možno niečo čo je v každom z nás čo spôsobuje že nie sme zvieratá riadiace sa výhradne pudmi.. zároveň som ale rozmýšľal nad druhou možnosťou podľa ktorej je Boh niečo ako princíp dobra, princíp, ktorý je niečo ako návod na "život dobrého človeka"... a že tento princíp vznikol vďaka niekomu veľmi inteligentnému už dávno, kto zjavne presahoval svoju dobu.. niekto ako Ježiš Kristus napr..., (v kresťanstve konkrétne) ktorý sa snažil svoje poznanie zrozumiteľne podať ľuďom a s nejakym zámerom pridal do svojich poznatkov prvky transcendentálna (nadprirodzena)... ale na 100%neverím ničomu, nechávam si dvierka a cirkev... cirkev je podľa mňa organizácia ľudí ktorá ma s Bohom spoločnú akurát hlavnú postavu niečo ako keď sa filmári rozhodli natočiť film "Eragon" podľa knihy Eragon
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
167 komentov
filip
nabozenstvo je jed! nech zije ATEIZMUS!
Aky je ten Boh? (pre kazdeho z vas predpokladam iny.. takze vlastne existuju hm. miliony "bohov", podla toho akeho ho chcu mat jednotlivi "veriaci" ? )
Inak aj v Boha a i za cirkev.
@huncutka265 vieš, toto si hovorí každý, keby existoval boh... ale na všetko existujú dôvody ak sa na to pozrieš už len logicky. Nič sa nedeje samo od seba.
a byť ateistom, neznamená neveriť v nič. to si nepleť.
Áno, to som sa vtedy nudila, ale bola by to sranda
ale na druhej strane neverim v nic ostatne ... ja niezeby som neverila v Cirkev ale ja neverim Cirkvi... jednym z hlavnych hriechov je obzerstvo a pozrite sa na dnesnych knazov ako vyzeraju nemyslim si ze su na diete
v Boha neverím....a neuverím, kým to zlo, čo je všade na svete nepominie....kým budú trpieť nevinní....kým budú umierať deti v Afrike....kým choroby budú postihovať nevinných a tí, čo páchajú zlo si budú užívať....
bolo by krásne, keby existoval...a možno aj je...pretože všetko je možné....ale ak existuje, je slepý...
@tenario to je podarene
@vlcica1989 zaujimave.. hlavne ze vacsina tych skutkov sa stala prave ked on bol papezom ..
@littlephoenix len a len skazu? hlasanim lasky, porozumenia, ucty a pokory?
@acquarius hm..
hoci nerozumiem otázke veriť v Cirkev. Lebo o Bohu môže človek pochybovať, či je, ale to, že cirkev existuje uzávajú všetci. Takže by bola viac bna mieste otázka, či jej dôverujete, resp. súhlasíte s ňou.
ale v AOE sa oplati postavit kostol a pozbierat co najviac relikvii...
V cirkev NIE!
cirkev nie
... za vsetko zlo mozu ludia ... vyhovarat sa, ze keby existoval boh, tak by to nedopustil, je svinsky alibizmus
verím náboženstvu ktoré má viacero bohov. v záujme demokracie
Iba ak viacero prírodných bohov, ktorí v podstate skutočne sú, len hento je taká personifikácia.
ale drvivá väčšina ani nevie, čo to slovo znamená...a to, ako cirkev zničila životy mnohým, to nezaprieš...že kvôli jej ohavným skutkom trpeli nevinní...a inak aj medzi kňazmi sú stále obrovské svine...aj teraz...a súhlasím s vlcica1989, že mnohým slovo celibát nič nehovorí...
cirkev nicila zivoty inyc.. mozno to boli jej predstavitelia a cirkev sa za to ospravedlnila..
trpeli nevinni.. vzdy trpeli nevinni.. ale fakt vsetko zle priniesla cirkev?? prepac, ale ja si to nemyslim..
nevravim ze medzi knazmi nie su ti zli.. nevravim ze vsetci v cirkvi su dokonali..
ale takisto ako na slovensku vsetci nekradneme.. takisto ani cirkev nemozes posudzovat podla MENSINY !!! ( @vlcica 1989 )
@marty0908 upokoj sa a skus si priznat ze si prestrelil.. neviem ake mas infotmacie, ktorymi porovnavas cirkev a mafiu.. ale myslim ze sa zasadne mylis.. uz len preto, ze mafii ide cisto len o jej vlastne dobro a zisky.. a dokazovanie moci..
a cirkvi ide o nieco uplne ine.. a to ze v novinach ci tv vravia inak neznaci ze je to pravda..
@vlcica JP2 bol skvelym clovekom a vsetci na svete si ho vazili.. nikto pri nom neriesil ci je alebo nie je krestan.. je vsak zarazajuce, ze cirkev, ktora hlasa prave tie hodnoty, ktore on DO BODKY splnal!!!! je vsetkymi odsudzovana..
to ze ludia v cirkvi to neplnia a nie su taki, neznaci ze CIRKEV je zla!!!
@idea
a nepovedala som, že všetko zlo napáchala cirkev, ale že ho aj tak spôsobila veľmi veľa...
a inak skús sa opýtať na argumenty tých ostatných, čo tu píšu pár slovami, že cirkev neznášajú...som zvedavá, čo ti na to napíšu...
Všetci majú najmenej každý druhý rok nové auto, postavili si veľké ľuxusné domy z peňazí ľudí, pričom vyhlasovali, že ich potrebujú kvôli tomu, že budú slúžiť aj verejnosti alebo tam budú mníšky, útulky a teraz tam nikoho nepustia ani na polhodinu aj ked ľudia kvôli tomu spisujú petíciu.
Toto sa týka hlavne mladších kňazov, kedysi naozaj bolo dosť kňazov, ktorí sa aj riadili tým, čo kázali, často žili podľa mňa aj vo veľmi skromných podmienkach, hoci im to aj komplikovalo život, lebo ak mali napríklad 20-ročné auto, tak to sa im často pokazilo.
A to sa týka aj morálnych zásad, naozaj žili v tom, čo kázali veriacim.
Ale teraz je to jedna veľká banda, česť výnimkám, ktoré robia túto prácu naozak kvôli tomu, že v to, čo kážu naozaj veria.
nejde len o skusenosti.. ide o to co o cirkvi clovek vie a ako ju berie.. mozem do krvi nenavidiet madaarov za vsetko mozne a tiez si mozem zobrat, ze tie problemy vznikli pred 100 rokmi a potom ustali a teraz sa nanovo vytahuju, aby sa prekrylo nieco ine..
JP bol uzasny clovek a nemozes povedat, ze sa mu tento nevyrovna.. halvne preto ze ako sama vravis nepoznas ho. JP mal charizmu, aku Benedikt nema.. JP sa stal papezom v pomerne mladom veku a mal mnoho casu a elanu menit a burat zauzivane veci.. Benedikt ma svoj vek a preto nemozme cakat ze bude robit to iste..
kazdy sme iny.. ale mozes povedat, ze si lepsi clovek ako ja alebo naopak? v niecom ano v inom nie.. a o tom to je aj v cirkvi..
vravis velka cast.. velka cast je co? a co robi velka cast? cirkev ma stovkymilionov veriacich (vraviac o kat) keby i miliony z nich su neviem aki, je to velka cast?
@marty0908 spravne si napisal "pocul" a pocul si obe strany, ci len jednu stranu? a podla toho si si spravil predpokladam nazor..
@d170 @idea neviem o tom, ze by sa knazi prevazali na bmw ci si stavali vily..
taktiez neviem o tom, ze by tie peniaze sli do ich vrecak, lebo popravde.. netusim kedy a na co by to ti knazi minali.. a hlavne.. ked by to bolo, co robia veriaci vo farnosti a preco to neposunu vyssie aby sa to riesilo
/co sa aut tyka.. kazdy druhy rok nove auto..
k bmw luxusnejsie auta maju biskupi, co na jednej strane bije do oci, na druhej ani verejni predstavitelia sa nevozia na favoritoch.. /
» www.pluska.sk/slovensko/spolo...
je to sprava este z februara
alebo kopec clankov o tom ze bol agentom STB a pod. Nie je to smutne a cosi prehnite?
Alebo rôzne sex. skandaly ako v Nemecku, alebo dokonca vo Vatikane...
» cs.wikipedia.org/wiki/Sexu%C3%A1...
» www.ct24.cz/svet/86542-dopi...
mam pokracovat?
k bmw luxusnejsie auta maju biskupi, co na jednej strane bije do oci, na druhej ani verejni predstavitelia sa nevozia na favoritoch.."
a to ma byt akoze ospravedlnenie toho, ze maju drahy vozovy park z penazi aj danovych poplatnikov a veriacich? Cize "cirkevne autority a najvyssi cirkevni predstavitelia" su vo svojej funkcii nie zo svojho vnutorneho presvedcenia, ale z toho, ze je to pre nich financne vyhodne. Preco maju tu potrebu vlastnit majetky? Hm. Nestaci im viera, ktorou sa stale ohanaju? Ved to je najdolezitejsie nie?
cirkev tu nie je preto, aby sme (veriaci) pocuvali sokola a robili co on vravi
cirkev tu nie je preto, aby sme napodobnovali knazov pedofilov
cirkev nie je organizacia, ktora kaze svojim clenom.. toto robte, sem davajte prachy, takto volte..
ano viem.. media sa toho strasne rady chytaju. videla si statistiku, kde sa napr v amerike pise o tom, ze percento pedofilnych knazov v ramci cirkvi a vlastne aj ich pocet, je takmer zanedbatelny s tym co sa deje mimo cirkvi.. ale preco sa potom vsetci obracaju na cirkev?
lebo jednotlivec pedofil nie je tak zaujimavy ako knaz pedofil. hned keby ten knaz bol jediny na svete a pedofilov ostatnych miliony!!
sokol bol v stb alebo nebol.. druhy pohlad na vec.. je sokol ten, ktory menil smerovanie cirkvi? NIE..
cirkev stale uz 2000 rokov hlasa stale tie iste pravdy a moralne hodnoty.. je na kazdom jednom veriacom drzat sa ich.. jednou z nich je nesud druhych ale sam sa snaz zit najlepsie..
co sa dnes deje.. kazdy poukazuje na to.. ze tamten je zly, tamten je pedofil tamten je onaky..
nikto sa nepozrie na seba.. a ked sa pozrie.. apriori odmietne cirkev,lebo zisti, ze taktiez nekona podla toho co ona kaze.. a je predsa lepsie povedat.. ONA je ZLA..
ako priznat si.. musim nieco na sebe zmenit..
Veď jedno bez druhého neexistuje, ale ty asi nevieš čítať. A ten kto verí, patrí do cirkvi. Čo z toho, že povieš, že sa tam nezaradzuješ? Si tam a hotovo. Ale tebe to nevysvetli, lebo ti nezapína Smiať sa mi treba.
dalsia vec.. financne vyhodne? myslis ze na tie pozicie sa robia vyberove konania? a knazi posielaju prihlasky.. ja chcem byt biskupom a ja to a ja ono..
dalsia vec.. maju mat stare sunky auta, co sa kazdu chvilu kazia? ako maju reprezenovat ked sme pri tom.. ci nemaju? maju chodit po uliciach otrhani a potom bued cirkev opat dobra?
nie je to o tom, ze sa hladaju len chyby na cirkvi.. kde su tie pozitiva co prinasa?? ci cirkev je to zlo na zemi.. a vsetko ostatne je dobro?
fakt prevazuju v cirkvi negativa nad pozitivami? alebo tie pozitiva nikto vidiet nechce??
veriť v Boha sa dá aj bez inštitúcii a dogiem. škoda, že to ľudia nevedia.
v kresťanskom svete neexistuje len katolícka cirkev, aj keď to je tá, ktorá si najviac otvára hubu a moralizuje, hoci by mala byť najviac ticho a najskôr si upratať pred vlastným prahom.
@105 Ty čo splietaš?
@idea súhlasím s Tebou aj s @100 aj s @103
a k téme - verím v Boha a verím v Cirkev, ale práve kvôli správaniu sa cirkevných predstaviteľov som na Cirkev zanevrel, paradoxne
ďakujem.
patrit do cirkvi neznaci ze ju ten clovek musi mat rad.. a uz vobec nie ze je veriaci..
okrem ineho i moslimovia su veriaci a nepatria do krestan. cirkvi..
a ze ja nebudem seba povazovat za slovaka je moj osobny nazor.. preco by som ho nemohol prezentovat..
takze sa smej, ale rdsej na sebe.. elbo tie tvoje komentare tu dokopy stoja za deravu botu
Pozri, ľudia ani len nechápu prečo sú na svete, tak ako môžu tárať o cirkvi a urážať niekoho? Sme prislabí a prikrátki na to, aby sme sa obúvali do niekoho. A koniec, nechcem sa hádať. Ahoj.
"cirkev nie je organizacia, ktora kaze svojim clenom.. toto robte, sem davajte prachy, takto volte.."
po tejto vete si ma uplne presvedcil, ze zijes v naivnej utopii o cirkvi. Cirkev je znacne ovplyvnena aj politicky a si pis, ze urcite svojim oveckam nevtlkala na omsiach do hlavy, ze maju volit SaS, ale napr. taku KDH. Vari si nikdy nepocul, ako farar hovoril ake "cisla maju kruzkovat"? Alebo verejne odsudenie interupcii pocas omsi a pod. Viem, viem, odbocujem..ale cirkev je uzasny manipulator v roznych smeroch. Ale nie to som chcela.
"no viem.. media sa toho strasne rady chytaju. videla si statistiku, kde sa napr v amerike pise o tom, ze percento pedofilnych knazov v ramci cirkvi a vlastne aj ich pocet, je takmer zanedbatelny s tym co sa deje mimo cirkvi.. ale preco sa potom vsetci obracaju na cirkev?"
Ano, media, ze poukazuju na bordel, co sa tam deje su "zle" a sa toho radi chytaju. Najlepsie by bolo keby sa vsetky skandaly v tichucku ututlali,co?
Naozaj je ich pocet takmer zanedbatelny? Takze ty nemas pocit, ye bz sa cosi take v cirkvi NIKDY nemalo diat (kedze to ma byt institucia istym sposobom spojena s Bohom na jej cele je predsa papez atd..) ale jedine co ty povies, ze pocet skandalov je zanedbatelny a tym padom je to vsetko v poriadku? Tak to je velmi smutne, ak to takto beries.
"je sokol ten, ktory menil smerovanie cirkvi? "
Sokol je ten ktory vyraznou mierou ovplyvnil smerovanie slovenskej cirkvy.
"co sa dnes deje.. kazdy poukazuje na to.. ze tamten je zly, tamten je pedofil tamten je onaky..
nikto sa nepozrie na seba.. a ked sa pozrie.. apriori odmietne cirkev,lebo zisti, ze taktiez nekona podla toho co ona kaze.. "
Ano, poukazujem na prehnity system v cirkvi, pretoze ked vidim co za ludia ju riadia, ako vsetko sa tam snazi ututlat je mi z toho zle. "Obycajni smrtelnik" ma toho menej na rovasi ako nejaky arcibiskup. A to je zle. Naco tu potom cirkev je? Nema prave ona usmernovat veriacich? A byt prikladom? Ach aka utopisticka veta.
ADIOS BANDA
A ver, že ľudí to štve, ale rieši sa to len tým, že ich po čase presunú na inú farnosť a aj tak väčšinou príde další, čo vodu káže, víno pije.
@johnysheek mi aspon dava argumenty s ktorymi absolutne nesuhlasim, ale aspon vie diskutovat
a už tu nebudem omieľať, že sú dobrí aj pokryteckí kňazi...lebo tak je to so všetkým...
len by som si priala, aby cirkev bola čistá...ale to nie je...ona má hlásať dobro a byť vzorom veriacich...ale v histórii robila opak...a teraz je tiež plná humusu...a jasné, že je veľa dobrých farárov, ale nie všetci...a Vatikán je skazený, toť vše...
a inak s tými veriacimi, skús sa pozrieť do Južnej Ameriky, ktorá je celá veriaca a koľko je tam zločincov, vrahov a pašerákov drog...ale veď Panna Márie guadalupská im odpustí...alebo hoc len u nás, idú z kostola rovno do krčmy, bijú ženu, deti a podobne...láska k blížnemu svojmu im nič nehovorí...to bol len príklad zopár veriacich...ja viem, že to neplatí pre všetkých, teda pre väčšinu nie...tým som chcela povedať, že veriaci nie je o nič lepší ako ateista...
viera je každého osobná vec a preto ju nikomu neberiem a nebudem sa hádať...lebo to nemá zmysel...ani s mojou naj kamoškou silnou veriacou by som nikdy nehádala, lebo to rešpektujem...a tak isto aj tvoj názor...
Neznizim sa na tvoju uroven a nebudem ta urazat.
A nie, neskusim rano, teraz uz vazne som s tebou skoncila.
@idea nezijem v naivite i ked to tak vyzera..
skor mi pride, ze media vytiahnu jednu info a hned sa vravi ze to vsetci..
kolko bolo knazov co vraveli presne cisla? ano viem, vravi sa pri kaznach koho volit.. ale pravda je taka, ze napriek x omsiam co som pochodil, som nenarazil na to, ze by niekto povedal.. volte kdh.. vzdy to bolo nieco neurcite, co sice povedzme vystihovalo a mierilo na kdh, ale zas na druhej strane.. preco by to cirkev povedat nemohla? a ked sme pri tom.. vzhladom k vysledku volieb.. je to vobec relevantne?
co sa dalsich veci tyka.. vytahuju sa jednotlive veci TIE ZLE a skrz ne sa posudzuje cirkev. kedy si naposledy v mediach a spravach videla nieco co spravila cirkev dobre?? takze mi nepride spravne kritizovat ju!! lebo je to len jednostranne donasanie.. to nie je o poukazovani na to co je zle v cirkvi.. ale skor snaha o jej sabotovanie..
viem ze prehanam.. ale tak to je.. 90% ludi co to vidi zacne na cirkev nadavat.. a rozculovat sa ze s tym nic nerobi.. lebo .. im je to tak ponuknute!
stop.. ja nevravim ze je to v poriadku.. ja len vravim, ze to nie je jeden pohlad.. cirkev je apriori zla!! pozri sa na tuto diskusiu.. kolko ludi okrem mna sa vyjadrilo, ze cirkev ma i svoje dobre stranky?? NIKTO co si vsimam.. 130 komentov a iba moje ukazuju i druhu stranu..
preco sa nikto kto ju kritizuje nezamysli .. nevravim .. nech kritizuju.. ale preco je to dovod na jej zhadzovanie a odsudzovanie?
a vratiac sa k teme..
kto veri v Boha a odmieta cirkev zaroven odmieta Boha.. takze si protireci
Boh zriadil cirkev.. ak clovek veri v jeho vsemohucnost, tak preco pochybuje o cirkvi.. je nedokonala, lebo ju tvoria ludia. ma chyby.. ale jej zaklady su stale tie iste.. a keby ludia miesto kritizovania a distancovania sa drzali tieto zaklady a zili nimi.. tak nielen ze cirkev by sa urcite obnovila ale i svet..
kto to vsak robi? a kto vsetko kritizuje?
@littlephoenix a vies ako to bolo s tymi kondomami? vies preco "im povedal nie"? vies o tom, ze to bolo vytrhnute z kontextu a jeho ust.. ??
pises o vsetko ake je skazene zle a neviem ake.. fakt by som si rad precital vsetky tie podlozene informacie.. a fakty..
alebo su to len nazory?
ja som nikdy nepovedal, ze cirkev je dokonala.. ako spolocenstvo ludi..
ani Jezis na zemi nechodil medzi tymi spravodlivymi ale hriesnikmi..
sme ludia.. hresime .. to je nam vlastne.. lebo je to lahsia cesta.. ale to nerobi z cirkvi tu zlu!!
tu treba pochopit jedno.. je zle co hlasa cirkev? nevravim to ako vyzera navonok.. vravi to co hlasa? ak ano, cirkev je cela zla .. ak nie.. chyba je niekde inde!!
ps este jedna vec.. tvoj nazor nikto nezmeni.. ide o to, ci si ochotna ho zmenit sama.. si ochotna zistit viac, pozriet sa i dalej ako vidis teraz a podla toho sa nasledne rozhodnut..
@d170 holt.. kazdy.. mozno v tvojom okoli.. lebo inak myslim by som na to uz narazil..
A aj v médiách sa to občas rieši, že veriacim sa nepáči, čo robí ich kňaz.
Tak neviem, prečo sa za každú cenu snažíš cirkev obhajovať a popierať, že niečo také existuje.
A k tým médiám, dosť často sú v médiách spomínané napríklad útulky, ktoré prevádzkuje cirkev, takisto aj dobrá novina je každý rok dosť prezentovaná.
Takže nič nie je len čierne alebo biele, nemôžeš tvrdiť, že o cirkvi sa píše len negatívne.
v mediach sa riesi halvne to, co sa bude pozerat.. takze ak niekto chce vychvalit svojho knaza tak to tam nedaju.. malokedy.. takze relevantnost medii mi pride skreslena..
snazim sa ju obhajovat, lebo nikto z vas sa nezamysli, ze nie je vsetko blato co je vyzera tmave.. ja si uvedomujem co pisete. ale uvedomujete si vy to co pisem ja? nemyslim si..
urcite sa vsak pise viac negativne ako pozitivne.. viacnasobne.. ale nejde o to.. skor ide o to ze ludia beru info len stadial a podla toho si robia nazor..
K téme...neverím v boha, hnusí sa mi všetko cirkevné.
A tak je to aj teraz. Lebo cirkev tvoria ľudia a všade sa nájdu ľudia dobrí aj zlí a cirkev nie je žiadna výnimka.
Ešte k tým médiám, napríklad o Jánovi Pavlovi II sa písalo skoro len pozitívne a aj dosť často. A to len preto, lebo robil také skutky, činy, ktoré si zaslúžili to, aby o ňom médiá písali skoro len pozitívne.
Ale napríklad Benedikt len kritizuje a ešte viac poburuje liberálnejšie zmýšlajúcich ľudí voči cirkvi, namiesto toho, aby šíril dobro,lásku, porozumenie, pričom práve to by malo byť poslanie cirkvi, nie šíriť nenávisť a poburovať ľudí.
Takže o tom ako píšu médiá o hocijakej cirkvi môžu len jej členovia a hlavne tí členovia, čo sú najvyššie.
Cirkev v žiadnom prípade neuznám. Už len preto, že ľudia majú chyby a nepáči sa mi myšlienka ako by som sa mal ja klaňať nejakému cudziemu človeku alebo mu dokonca povedať moje "hriechy". Nehovoriac o tom, že aký biznis dnes cirkev predstavuje. Niektorí tam idú určite s dobrými ideálmi ale väčšina vrátane špičiek Vatikánu je pre mňa žumpa.
@johny281 Som pokrstená, ale v Boha neverím a do cirkvi nepatrím. jedine na papieri. ale tým to hasne. Takže reči, že neverím v samú seba sa mi nezdajú uvedené v pravej miere.
Jediné v čo verím je reinkarnácia.
a ináč otázka na diskusiu . " Veríte v Boha a V CIRKEV ? " ma poriadne rozosmiala.
Cirkev je niečo mystické ?
nie som to len ja, čo ti tu odporuje, čo má také názory, ale i mnohí iní...a ja netvrdím, že celá cirkev je zlá, ale ako som tu už mnohokrát písala, tak veľa jej predstaviteľov sú hriešnici (čo je ešte slabé slovo)...a sexuálne škandály a podobne tu nebudem uvádzať, lebo v tvojom prípade je to nezmyselné..
ak už tak chceš, Ježiš bol určite veľmi dobrý človek a ak by videl, čo tá jeho cirkev napáchala a stále pácha, určite by sa obracal v hrobe...
viac sa hádať nechcem len preto, že máš iný názor, lebo určite si dobrý človek...a mne to za to nestojí...a keď sa chceš ešte ďalej hádať, je tu ešte veľa ľudí, s ktorými by ste mohli viesť rozhovory i celé dni...a bezvýsledne...
pre tých ktorí stále tvria že Boh nemôže existovať keď je na svete toľko zla...
A áno ani ja nesúhlasím so všetkým čo cirkev robí, niektoré príkazy a zákazy sa mi nepáčia ale v Boha verím a mám rada život s ním pretože je úžasný..a preto neriešim že niektorí v cirkvi robia čo robia..cirkev to niesú len biskupi, kňazi a pod...cirkev je spoločenstvo..ale kto nazažil nepochopí
Problém vo vás veriacich je ten, že nedokážete pochopiť neveriaceho človeka (nevravím, že neveriaci veriaceho áno), ja nemusím nič hľadať a ani to robiť nebudem kedže jednoducho v žiadneho boha neverím, je to pre mňa úplne nepodstatná vec, výmysel ľudí, ktorí ľudstvo ovláda už tisíce rokov, slovo boh vyslovím tak maximálne raz za týždeň pri takejto diskusii na birdzi.
Vôbec z touto témou nežijem a vôbec ma to nezaujíma, číže tieto reči, že keby som hľadal boha, tak ho nájdem sú neuveriteľné hlúposti...
okrem iného.
BTW, neviem ci tu otazku nekladol niekto velmi neinteligentny, lebo neda sa neverit v nieco, co existuje.