Nie, lebo keby existoval taký, aký hovoria veriaci že je, tak by sa asi nestávalo to, čo sa stáva Aj keď hej, niekedy sú také chvíle, že si poviem že "aha, možno predsa", ale tých je hrozne málo.
viera je práve o tom, že na nej nie je nič podložené vedeckým faktami. Verím pretože mám svoje dôvody, a nepotrebujem ich vypisovať na birdz.
Ľudia si prosto zakladajú na faktoch, a nevedia pripustiť nič čo nebolo nejak dokázané. A prosím nezačnite s tými sprostosťami, že bez vedy by som tieto vety ani nenapísal a podobne. Absolútne nehovorím o tom, ale o niečom inom, čiže to tu nezačnite trepať. To len tak môj subjektívny názor, že ideme dopredu s vedou, dávame ohľad na materiálne veci, pričom zabúdame na tie duchovné. No nemám nič proti ateistom,
verim v boha. ale ne v antropomorfnu podobu ale v daco na sposob energii. boh je pre ludi nepochopitelny lebo je to transcendentalna bytost aj nebytost, secko aj nic
@ridgeback este si zabudol dopisat "ak ano tak preco?"
A akeho boha teraz konkretne myslis? Mne sa zda ze je ich velmi vela na tomto svete, stary bohovia, novy bohovia, zabudnuty bohovia... konkretizuj....
Ak myslis konkretne krestanstvo tak toho aj keby verim aj neverim tak nechcem s nim mat nic spolocne Zabijal, tyral a podobne... Ak existuje Diabol podla krestanstva tak Diabol je oproti Bohu uplne neskodny.
neverím...a dôvod? keby bol niekto ako Boh, na zemi by sa nedialo to, čo sa deje. celé cirkev je mi vrcholne nesympatická a rovnako aj fanatický veriaci. nemám rada reči o tom, že Boh je všetko, že len ten, kto v neho verí je správnym človekom etc... veľa ľudí ma už presviedčalo, aby som verila, ale práve tým mi to ešte viac znechutili ... a keď počujem názory a myšlienky niektorých veriacich, je mi zle ...
Neverím, ale chápem vás veriacich, proste potrebujete mať istotu, a tešiť sa na niečo. Tak vy si majte istotu v tom, že na vás dáva pozor nejaký ujo na obláčiku, a že pôjdete raz o neba, a ja si budem ďalej veriť že sa mi podarí vyštudovať dobrú školu, že budem s človekom, ktorého milujem, že budeme mať 2 zdravé detičky, a že ma po smrti zožerú červíky
Áno, a nemám rada ľudí, ktorí doňho ustavične niečo majú, aj keď im nič zlé neurobil. A ktorí nadávajú na cirkev a majú tie isté argumenty už od stredoveku....proste neverím, tak neverím, a dám ostatným pokoj, a nezvyšujem nikomu tlak....
A už od stredoveku máme tie isté argumenty a vadí nám to, pretože sa nám to montuje do života. Máte nejakú ateistickú politickú stranu, čo by Vám zakazovala chodiť do kostola, prípadne organizáciu, čo by v rámci nevery v Boha brala peniaze z rozpočtu na svoju prevádzku a chcela vlastniť nejaké majetky? Prípadne by hovorila ľuďom kedy majú pracovať, alebo čo môžu a čo nemôžu robiť, lebo to je, či nieje hriech?
Nie, nemáme. Preto by som nezačínal diskusiu o tom, kto komu lezie do života. A nielen od stredoveku, ale odkedy existuje.
ale aby som lepšie odpovedala na danú otázku, verím v seba. ak by tomu napríklad tak nebolo, verila by som iba v niečo čo môžem vidieť a nie v nejaký výmysel ľudí, ktorí iba potrebovali/potrebujú hodiť vlastnú špinu na niečo resp. niekoho imaginárneho.
Ešte by som dodal citát môjho arabského - známeho: "Ten kto neverí v žiadneho Boha, je horší ako pes". S týmto názorom sa nestotožňujem, ale rešpektujem
@impulse ono to je tak vacsina ludi si mysli ze boh je dobry ujo co cloveku ktory sa k nemu modli prinese spasu a stastie. to je plochy a plytky nazor vacsiny ludi. a jak som hovoril - boh neni dedo s bielymi fuzami na zlatom podnose. : ) ked budes vela citat tak pochopis aj vela veci zatial mas pekny vek tak to vyuzi : )
ja verim ze nejaka vyssia moc alebo co existuje to je jasne lebo nieco musi ovladat ten vesmir svet alebo co to tu je vlastne ale neverim v nejakeho panacika vymysleneho
Určite neverím v takého Boha, akého si vymysleli Kresťania. Existuje niečo viac ako sme nejaká sila či bytosť, ktorá to tu má "pod palcom". Ale moje presvedčenia sa hodne odlišujú od tých kresťanských.
Ano,verim!,pochybujem,ze bolo vsetko vymyslene,ved desatoro,biblia(4000 strán),a mnoho ďalších kníh,ktoré by vznikli,len ako ,,spestrenie´´ voľného času?....všetko je jasné.... prosím o vyjadrenie @zajkousko vyjadri sa k tomuto
verim v deizmus, teda v nejaku silu/energiu, ktora spustila povedzme Big Bang (s tym sa stotoznuju aj vedci) a potom zmizla/zanikla/whatever.. v nabozenskeho boha neverim a kazdy kto v neho veri, je pre mna idiot, hlavne ak si mysli, ze ho nejaky fiktivny ujo v podobe horiaceho kriku spasi je to na smiech...
Verím v Boha, Otca všemohúceho, Stvoriteľa neba i zeme, i v Ježiša Krista, jeho jediného Syna, nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny, trpel za vlády Poncia Piláta, bol ukrižovaný, umrel a bol pochovaný. Zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych, vystúpil na nebesia, sedí po pravici Boha Otca všemohúceho, odtiaľ príde súdiť živých i mrtvych.
Verím v Ducha svätého, v svätú Cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný.
Ale nie, asi neverím, ak, tak Boh je viera v ľuďoch, nie ujo sediaci na obláčiku, ktorý to všetko riadi. Každý z nás má Boha v sebe, ktorý ho ženie dopredu.
A ani trochu sa nestotožňujem s náboženstvami. So žiadnym.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
Čiže nie, neverím
Ľudia si prosto zakladajú na faktoch, a nevedia pripustiť nič čo nebolo nejak dokázané. A prosím nezačnite s tými sprostosťami, že bez vedy by som tieto vety ani nenapísal a podobne. Absolútne nehovorím o tom, ale o niečom inom, čiže to tu nezačnite trepať. To len tak môj subjektívny názor, že ideme dopredu s vedou, dávame ohľad na materiálne veci, pričom zabúdame na tie duchovné. No nemám nič proti ateistom,
if you don't know yourself and that's the only help that's your given" -Eyedea
A akeho boha teraz konkretne myslis? Mne sa zda ze je ich velmi vela na tomto svete, stary bohovia, novy bohovia, zabudnuty bohovia... konkretizuj....
Ak myslis konkretne krestanstvo tak toho aj keby verim aj neverim tak nechcem s nim mat nic spolocne Zabijal, tyral a podobne... Ak existuje Diabol podla krestanstva tak Diabol je oproti Bohu uplne neskodny.
@octa to je tak ako mnohí veriaci sa stále rovnakými argumentami snažia presvedčiť ateistov o tom, že boh existuje.
A už od stredoveku máme tie isté argumenty a vadí nám to, pretože sa nám to montuje do života. Máte nejakú ateistickú politickú stranu, čo by Vám zakazovala chodiť do kostola, prípadne organizáciu, čo by v rámci nevery v Boha brala peniaze z rozpočtu na svoju prevádzku a chcela vlastniť nejaké majetky? Prípadne by hovorila ľuďom kedy majú pracovať, alebo čo môžu a čo nemôžu robiť, lebo to je, či nieje hriech?
Nie, nemáme. Preto by som nezačínal diskusiu o tom, kto komu lezie do života. A nielen od stredoveku, ale odkedy existuje.
ale aby som lepšie odpovedala na danú otázku, verím v seba. ak by tomu napríklad tak nebolo, verila by som iba v niečo čo môžem vidieť a nie v nejaký výmysel ľudí, ktorí iba potrebovali/potrebujú hodiť vlastnú špinu na niečo resp. niekoho imaginárneho.
Proste nie lebo je mi jasne ze neexistuje, je to BLUD a nepochopim ako moze rozumny clovek vobec prijat nieco take ako vieru v Boha...
Verím v Ducha svätého, v svätú Cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný.
Amen.
ale verím. len môj obraz o ňom sa dosť odlišuje od cirkevnej náuky...
Ale nie, asi neverím, ak, tak Boh je viera v ľuďoch, nie ujo sediaci na obláčiku, ktorý to všetko riadi. Každý z nás má Boha v sebe, ktorý ho ženie dopredu.
A ani trochu sa nestotožňujem s náboženstvami. So žiadnym.
Boh ? jasne ze nie, je to jednoduche preto v neho neverim lebo vsetko naznacuje ze neexistuje a aj vsetko co je snim spojene !