tak ako viacery predomnou verim v boha, cirkev ktomu nepotrebujem.... nieco ako modlitbu alebo prihovorenie sa k vyssej moci nemam problem spravit aj na zachode netreba mi ktomu honosne kostoly hodvabne roby a akoze sluzobnikov boha ktory na fare pretahuju malych chlapcov a ozaj len boh vie co vsetko dalsie...ja som si fararom papazem aj takzvanou oveckou sam...
@nixxina pytam sa na boha cirkev je len picovina ktorou si podmanuju ludi aby im davali almuzny ved aj biblia tam su tak zmenene veci to nie tomu neverim...
je to zvláštne... Boh určite existuje, cirkev je zmanipulovaná, ale niektoré myšlienky sú pravdivé a na zamyslenie... každý nech verí čomu chce, aj tak sa po smrti dozvieme, ako to v skutočnosti je.
Nemám ani jeden jediný dôvod veriť.. neexistuje a nikto ma o tom nepresvedčí. Verím max. v reinkarnáciu duše. A verím,že duša blízkeho človeka je tu s nami len ju nevidíme. Napr. mne sa to premieta do snov. A neverím,že je to moja fantázia ( vtedy by som mala sny úplne iné)
Verím v Boha a cirkev k nemu patrí.. Och bez cirkvi by nebolo kresťanstvo ani nič, ako by sa potom došlo na to, že Boh je, že v neho veríš? Trošku protirečiace.. Hej ako, ani ja nesúhlasím s nejakými vecami v cirkvi, ale zas nechápem ako môže niekto povedať, že neverí v cirkev.. Dosť odveci Neuznáva cirkev keď už tak.. Ale potom neviem načo verí v Boha.. Taká trochu odvecná viera, ale však teraz je už všetko možné.. Najlepšie vyššia moc A čo tam je nejaká hmota, čo si hovorí vyššia moc?
Ok áno, každý veríme v čo chceme..Tomu sa hovorí slobodná vôľa ,keby ste aspoň trochu uznávali cirkev, alebo ,verili´ v ňu
Každému vadí cirkev a pritom je to práve ona,ktorá vám nabila do palíc,že nejaký boh existuje. Vážení,neserte si do húb,stačilo odpovedať ÁNO alebo NIE, tie kydy okolo toho sú o ničom.Čo sa mňa týka už po 384-krát hovorím že neverím na bludy.
Verim v reinkarnaciu, ale co je potom , po tej poslednej, nad tym mi visi otaznik. Dajme tomu, ze boh. Aj ked skor si to predstavujem ako cistu energiu , vyssiu neegosisticku formu existencie.
@eowynn ale su aj nekrestanske nabozenstva, takze existencia cirkvi zjavne nie je podmienkou na to, aby niekto veril v boha/Boha.
To, ze niekto povie, ze neveri v cirkev, to je odveci, mas pravdu, na to uz tu niektori aj reagovali...ale aj tak je jasne, ze ludia, co to vravia, myslia presne to, co pises, ze neuznavaju cirkev.
Tebe je smiesne, ze niekto veri v nejaku "vyssiu moc", niekomu je zase smiesne, ze veris v Boha, akeho prezentuje cirkev. Aj tak musis sama uznat, ze Bohu nerozumies, nechapes ho a nepoznas ho, aj ked sa ho snazis poznat...ale pred smrtou ho nikdy dostatocne nespoznas. Preto, ked aj viera ludi, co patria do cirkvi, ma tolko otaznikov a nie je to istota, len viera, neviem, co je take smiesne na tom, ze niekto veri inym sposobom - tiez s otaznikmi a nedostatocnym pochopenim.
A slobodna vola nie je urcite pojem, ktory by patril jedine cirkvi
Tymto som nechcel napadnut tvoju vieru, len ti naznacit, ze veci nie su take cierno-biele.
v živote človeka sa však skvôr či neskvôr stanu situácie, pri ktorých zastane a začne nad tym uvažovať...........mnohokrát je už neskoro, hlavne na smrteľnej posteli.........
@pubertslatinocelny No dobre to som asi prehnala s tým smiešne, to bude asi tým že mám tú moju vieru veľkú a nepáči sa mi že druhí tak neveria, ale tak hej každého je to vec..
A s tým že nepoznáme tak dobre Boha, hej to máš pravdu Proste ono to je iba o tom či veríš a ako veríš.. Kľudne môžeme veriť že Boh je dobrý a nakoniec bude zlý alebo čo alebo ani nie je, proste nevieme.. Všetko len tá viera. Ale tak napríklad ja som začala čítať Bibliu a začala som viac veriť, lebo tomu verím že sa to stalo.. Ale tak no to azs nevysvetlíme tým, čo neveria..
Však si ani nenapadol moju vieru. Iba som zas prišla na to, že je to celé iba o tej viere a cirkev neviem .. Teraz som zmätená Lebo tak napríklad islam alebo čo tam tiež veria v Boha, ale sa volá inak a nie je tam cirkev ani nič.. A vlastne cirkev kedy vznikla? Lebo však vtedy dávno oni boli kresťania a riadili sa podľa tej Biblie.. A teraz sa mi musíme riadiť podľa cirkvi, ale tak napríklad niektorí kňazi sú aj takí, že sa podľa cirkvi neriadia až tak.. Napríklad náš farár. On proste hovorí, že keď nechceme chodiť do kostola a nič nám to nedá tak tam nemáme chodiť.. Chápeš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
ale Boh .. verím v nejakú tú vyššiu moc, môžme to nazvať aj Bohom, ale isto nie v takom zmysle, že povedal "a buď svetlo", Adam a Eva atď,..
za toto asi pojdem do pekla ze??
Tak isto zivot, suhra okolnosti nic viac.
Clovek by mal verit hlavne v seba, stanovit si cele a ist za nimi.
a tu cirkev skurvenu nenavidim !!!
su to dve uplne odlisne pojmy.
nad ktorymi by sa nemalo premyslat ako o synonymach.
Ok áno, každý veríme v čo chceme..Tomu sa hovorí slobodná vôľa ,keby ste aspoň trochu uznávali cirkev, alebo ,verili´ v ňu
Jednoducho vecna pohoda
To, ze niekto povie, ze neveri v cirkev, to je odveci, mas pravdu, na to uz tu niektori aj reagovali...ale aj tak je jasne, ze ludia, co to vravia, myslia presne to, co pises, ze neuznavaju cirkev.
Tebe je smiesne, ze niekto veri v nejaku "vyssiu moc", niekomu je zase smiesne, ze veris v Boha, akeho prezentuje cirkev. Aj tak musis sama uznat, ze Bohu nerozumies, nechapes ho a nepoznas ho, aj ked sa ho snazis poznat...ale pred smrtou ho nikdy dostatocne nespoznas. Preto, ked aj viera ludi, co patria do cirkvi, ma tolko otaznikov a nie je to istota, len viera, neviem, co je take smiesne na tom, ze niekto veri inym sposobom - tiez s otaznikmi a nedostatocnym pochopenim.
A slobodna vola nie je urcite pojem, ktory by patril jedine cirkvi
Tymto som nechcel napadnut tvoju vieru, len ti naznacit, ze veci nie su take cierno-biele.
v živote človeka sa však skvôr či neskvôr stanu situácie, pri ktorých zastane a začne nad tym uvažovať...........mnohokrát je už neskoro, hlavne na smrteľnej posteli.........
veľa šťastie...........filip
A s tým že nepoznáme tak dobre Boha, hej to máš pravdu Proste ono to je iba o tom či veríš a ako veríš.. Kľudne môžeme veriť že Boh je dobrý a nakoniec bude zlý alebo čo alebo ani nie je, proste nevieme.. Všetko len tá viera. Ale tak napríklad ja som začala čítať Bibliu a začala som viac veriť, lebo tomu verím že sa to stalo.. Ale tak no to azs nevysvetlíme tým, čo neveria..
Však si ani nenapadol moju vieru. Iba som zas prišla na to, že je to celé iba o tej viere a cirkev neviem .. Teraz som zmätená Lebo tak napríklad islam alebo čo tam tiež veria v Boha, ale sa volá inak a nie je tam cirkev ani nič.. A vlastne cirkev kedy vznikla? Lebo však vtedy dávno oni boli kresťania a riadili sa podľa tej Biblie.. A teraz sa mi musíme riadiť podľa cirkvi, ale tak napríklad niektorí kňazi sú aj takí, že sa podľa cirkvi neriadia až tak.. Napríklad náš farár. On proste hovorí, že keď nechceme chodiť do kostola a nič nám to nedá tak tam nemáme chodiť.. Chápeš.