Môžeme každý povedať čo si myslíme, ale pravda je že o tom nevieme absolútne nič a teda sú to prázdne reči. Ale hádam raz sa podarí preskúmať svet dostatočne dopodrobna.
som v jednom podniku a mam vypite a napadlo mi co ak je koncept konecna a nekonecna zavisly iba na pozorovatelovi...clovek odjakziva vnima vsetko okolo seba v rocine ,, od A po ... ,, pre nedokonalost svojich zmyslov a nedokonalost svojho mozgu... chcem tym len povedat ze vesmir v podstate nemusi mat ani zaciatok a ani koniec, v podstate nemusi ani existovat a pritom clovek mozno nema schopnost iba vnimat meratelnost alebo akukolvek vlastnost hmoty okolo seba
Podľa mňa vesmír nemá ani začiatok ani koniec. To, že máme tendenciu prisudzovat priestorom ich konečnosť/nekonečnosť je spôsobené našim vnimanim reality. Človek si potrebuje pomenovať určite hranice, aby sa cítil bezpečne. Ak je človek ohraničený niečím vyvoláva to pocit bezpečia. V skutočnosti je všetko len ilúzia.
podľa mňa vesmír koniec má, avšak, tým, že sa neustále rozpína táto "konečná hranica" nemá svoje stále miesto a kým sa nám nepodarí zostrojiť niečo, čo prekoná rýchlosť rozpínania, ostane pre nás nedosiahnuteľná. (ledaže by sa potvrdila teória "big bang and big crunch" - proces sa jedného dňa obrátil a vesmír sa začal zmršťovať)
@tangerina
peklo je v útrobách našej zeme....
ja som bol v nebi a existuje mnoho ľudí, ktorí boli v pekle a všetci zhodne tvrdia, že zem sa roztvorila a v nej uvideli obrovske utrpenia milionov ľudí...
@marcello111 kde sa v utrobach nasej zeme najde miesto pre vsetkych tych ludi? vedel by si my vysvetlit sko vyzera vutorne usporiadanie nasej planety alebo ani nie lebo si bol iba v nebi?
rozpina sa dalej a dalej, ale myslim, ze je to aj tak jedno, ci je vesmir singularita alebo sa rozpina, nas zivot to aj tak nijak neovplyvni mozme byt taki malicki a bezvyznamni, ze vesmir moze byt len malicka cast z toho, co naozaj je, rada o tom rozmyslam hehe
podla mna o konečnostiči nekonečnosti vesmíru nemá zmysel uvažovať a očakávať nejaké preskúmanie či nejaké výsledky. Je to príliš rozmerný priestor ktorý nie je možné zmapovať. Takže má cenu iba uvažovať o tom či existujú mimozemšťania(o tom nepochybujem), či ich už Američania či hoc kto iný kontaktovali, ako to dopadlo, čo sú zač, čo je na Marse a odvrátenej strane mesiaca, no a hlavne vymyslieť umelú gravitáciu...
O konečnosti resp. nekonečnosti vesmíru nemáme ako uvažovať, keď sme sa zatial nedostali za hranice našej galaxie. Jedna teória hovorí o konečnosti vesmíru. Druhá o tom že je nekonečný. Dalšia že sa rozpína každou milisekundou. Nedá sa povedať...
O mimozemskom živote niet pochýb, aj keď nič nie je dokázané. Nie je isté či o našom svete niečo vedia, je možné že mimozemśtania sa tiež snažia objaviť formy života na iných planétach. Teorií je vela, no zatial sa nedá overiť ani jedna teória. Uvidíme, kto objaví koho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
aj som vedel koľko je to sveteľných rokov, ale kto si ma pamätať to 15-25 miestne číslo
..a inak všetky bežne otazky o vesmire su už davno zodpovedané na YT, len to treba napisať a stlačiť enter
peklo je v útrobách našej zeme....
ja som bol v nebi a existuje mnoho ľudí, ktorí boli v pekle a všetci zhodne tvrdia, že zem sa roztvorila a v nej uvideli obrovske utrpenia milionov ľudí...
O konečnosti resp. nekonečnosti vesmíru nemáme ako uvažovať, keď sme sa zatial nedostali za hranice našej galaxie. Jedna teória hovorí o konečnosti vesmíru. Druhá o tom že je nekonečný. Dalšia že sa rozpína každou milisekundou. Nedá sa povedať...
O mimozemskom živote niet pochýb, aj keď nič nie je dokázané. Nie je isté či o našom svete niečo vedia, je možné že mimozemśtania sa tiež snažia objaviť formy života na iných planétach. Teorií je vela, no zatial sa nedá overiť ani jedna teória. Uvidíme, kto objaví koho
» www.aufob.szm.com/MJ12SK.htm...
Chcel by som na vlastné oči vidieť niakeho mimozemštana. Len tak nedokážem určiť z textu či ide o mýtus alebo o pravdu.
ja ani náhodou, stačilo mi vidieť ducha a neprajem nikomu zažiť ten pocit...