Vianoce sa nám bližia mílovými krokmi. Aké máte obyčaje, zvyky? A aké máte menu na štedrovečernom stole? Raňajkujete, alebo sa nechávate opantať zlatým prasiatkom?
cez deň zdobíme stromček,ideme babke...večer klasické jedlo:kapustnica a kapor s zemiakovým šalátom a pri večeri krájame jablk po večeri ideme na dárky,potom pri telke spolu lúskame orechy,žereme oblátky,popíjame víno atď
tak jem normálne večera ako vždy- kapustnica, vyprážané filé so zem. šalátom a tie makové hlúposti confused:)... a oblátka s medom confused:) prekrojené jablko... a asi všetko a peniaze furt dávame pod obrus (nie že by to nejak pomáhalo )
no kedže budeme mať skvelé vianočné menu doma,od lososa cez všetky možné zákusky a koláče ktoré milujem a viem že sa asi napchám ten deň až pri vela všetkým možným,tak som si povedala že do tej večere budem radšej cez deň "hladovať" a nič si nedám aby som potom večer vládala jesť nemáme žiadne extra zvyky, okolo 17tej,18tej je večera a potom sa ide po darčeky...možno si pozriem aj nejaké rozprávky v TV ajkeď už ma to moc neláka kedže ich poznám naspamať a videla som ich aj 3 krát
určite žiadne šibnuté zlaté prasa. radšej raňajky. zvyky? môj otec zacinká modrým zvončekom, všade je zhasnuté, vojde do kuchyne, prečíta bibliu zaželá do nového roku a papáme
tak my mame file,pstruha,kuracie prsia,zemiakovy salat,kapustnicu ,hubovu polievku confused:),bobalky,oplatky s medom..kolace,kolekcie,salonky,langose,ovocie(vacsinou mandarinky,banany,jablka,ananas), peniaze mame tiez na stole..veceriame okolo 17:00-podla toho ako sa vsetko stihne..potom ideme hore do nasej obyvacky k stromu, tam nasleduje predstierane tesenie sa z nicoho, kedze uz nic nedostavam vacsinou pod stromom...potom nasleduje fotenie sa pod stromom, ktore z duse neznasam...okolo osmej-deviatej pride teta, zase len umely usmev, aby sa nepovedalo, ze som nebodaj smutna...vecer pozeranie rozpravok, ktore osm videla kazdu snad 10x :-! ...prejedanie sa kolacov a potom idem spat..mozno mi napise niekto sms co dostal dotycny, niekedy ze co som dostala ja atd. ...aj oco mozno zavola, ale to ksor nie, ked na mna sere cely rok tak preco by nemohol aj na vianoce ...
a jem cely den normlne, co som, moje anorekticke mesiace sa skoncili, uz jem...
a stromcek zdobime den alebo dva pred stedrym dnom..
a este som zabudla ze pred jedlom sa musime vsetci pomodlit, ja by som tam vtedy najradsej nebola,...po prve sa neviem modlit a po druhe nebudem sa modlit len tak do vzduchu...ale u nas doma nikto nesmie vediet ze neverim v boha..to by bolo ..
tagze, my krajame jablcko (furt je take pekne a raz starkej nevyslo a chuderka v ten rok aj zomrela ) potom papame oplaty (bohovska reklama potom co to popapame a potom pojdeme rozbalovat dariska *yahoO*
no máme hm.. ja neviem tak si dame oplátky s medom a cesnakom potom asi alebo pred tým si pripijeme (ais pred tým potom kapustnicu potom zemiakový šalát s reznom alebo filé a potom kto čo chce (ovocie kolače)
no a tiež sa u nás hádzali do rohov orechy a rezalo sa jablko
neviem si predstaviť, že by som mala na vianočnom stole len kapustnicu a rybu so šalátom. U nás sa už dlho dodržiavajú zvyky aj pradedka a prababky, ktoré sa spojili do jednej večere. Takže u nás to vyzerá takto:
teraz som si uvedomila, že čo sa týka týchto zvykov, sme úplne out. nedržíme pôst, neprestierame tanier navyše, nehádžeme orechy do kútov, nedávame peniaze pod obrus, skrátka NIČ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
sosovicovu polievku a file zo salatom ale ja mam pyre z vysmazenym syrom
a ranajkujem dake trapne zvyky sak co sa mi moze stať ked budem jest len maso nejem
cez deň zdobíme stromček,ideme babke...večer klasické jedlo:kapustnica a kapor s zemiakovým šalátom a pri večeri krájame jablk po večeri ideme na dárky,potom pri telke spolu lúskame orechy,žereme oblátky,popíjame víno atď
juj už aby bol štedrý deň
prípitok,oblátka s medom,kapustnica a šalát s filé,alebo inou rybou...
potom presun do obývačky,kde sa dajú darčeky,pozrieme televízor a idem spať...
na druhý deň príde celá rodina,znova sa varí,strávime spolu obed a popoludnie a ideme domov...
a jem cely den normlne, co som, moje anorekticke mesiace sa skoncili, uz jem...
a stromcek zdobime den alebo dva pred stedrym dnom..
-kapustnica
-hrachová polievka
-rybie filé/losos (dávam si oboje) + zemiaková kaša
-tie makové kraviny, jak sa to volá? V rámci nápovedy: väčšina ľudí to z duše neznáša, ale ja né
no a tiež sa u nás hádzali do rohov orechy a rezalo sa jablko
@15 šúlance sú náhodou super
oblátka s medom
domáci pečený biely koláč s cesnakom
hubová polievka /mňam!/
hubový prívarok (omáčka)
bobaľky s makom
pirohy
ryba so šalátom /u mňa zásadne bez majonézy!/
jablko
ha! kto má viac?
Ale pár krát sme myslím krájali jablko ...
» www2.birdz.sk/forum/ukaz-svoj...