chcela by som radu co mozem robit ked ma obtazuje jedna firma,pise mi smsky okolo pol noci,o druhej rano,o tretej atd...ide o to ze s tou firmov nespolupracujem,nepodpisalasom zmluvu a ani suhlas s poskytnutim mojich osobnych udajov.min.3krat som uz na to
no tel.cislo menit nechcem,prinutit sa telefon vypnut na noc nedokazem,proste som v tom ze hocikedy sa moze hocico stat,a este aj hodiny sa na nom kontrolujem a sms spam manager?neviem ze je nieco take...
lenze ja mam len to tel.cislo a viem o aku firmu ide,neviem meno dotycneho,a neviem ci by sa policia zaoberala zistovanim tel.cisla ked sa mi nevyhrazaju,len mi posielaju same ponuky ako keby som bola ich vzorna pracovnicka
no mozno flemi,mna rozculuje tato firma,a este donatella reyes,ktorej som este pred par rokmi napisala,lebo mala reklamu v novinach ze vyvesti zadarmo buducnost,tak som si povedala ze vsak nech skusi,aj tak som jej neverila...no a odvtedy mi postou chodi raz za pol roka ze mam neopakovatelnu sancu (ktora sa opakuje raz za pol roka)vyhrat velku sumu penazi,staci len zaplatit podla nej symbolicku sumu za amulet/odstranovac zlej energie/upravovac geopatogennych zon atd...no ale to ignorujem a rovno hadzem do kosa,tam som ten suhlas dala,i ked tiez som ho uz rusila ale ignoruje to...
Treba to riesit tak, ze ak mas na nich postovu adresu . . . tak im 1.triedou, doporucene napis list . . . ze si nezelas dostavat od nich ten bordel co ti posielaju . . . ze nakolko si uz ziadala o vyradenie z databazy . . . ak od nich obdrzis este jednu tu somarinu . . . bude sa to posudzovat ako neopravnene nakladanie s osobnymi udajmi . . . obtazovanie nechcenou postou a ja neviem co . . . a bude to postupene ako trestne oznamenie na ich spolocnost . . . a prislusna institucia to nasledne presetri.
Nato aby ten list dostal spravnu pravnu formu je nutne precitat dake zakony . . . niekedy staci len vyuzit odbornu terminologiu a pouzit nejake tie presnosti . . . a take nic by sa malo zlaknut a zmiznut.
zavolaj im alebo pošli list to bude oficiálnejšie, že ich dáš na súd... niekto sa možno začne smiať ale si v práve a padli by na papulu... Dokonca ani obyčajný telefonický operátor nemá právo ťa kontaktovať bez Tvojho súhlasu Ale najprv by som si preveril odkial tie Tvoje údaje majú, z neba určite nespadli a možno si im súhlas aj dala len o tom ani nevieš, už som si všimol na množstve zmlúv podobné veci medzi riadkami, dokonca aj pri zmluve z poisťovne či banky.. napríklad už len trápny facebook, ak si tam uverejníš svoje číslo tak smola, v podmienkach je písané že možu poskytnúť tvoje informácie tretím stranám..
@matheusko na facebooku niesom ale keby ze som tak som v tej skupine zarucene,ja som jej nikdy ziadne peniaze neposlala,a okrem toho ze som ju ziadala nech mi uz nepise tak som jej ani nic ine neodpisala,a aj tak ma uz otravuje 2 roky,a keby ze je taka vestica tak vie ze uz nebyvam na tej adrese kde tie listy posiela
ja mam tiez otazku k tejto teme.. stale mi chodi od cisla 222 strasna sluzba kreditka co chce po mne aby som im napisala cislo uctu ze mi dobiju kredit.. zatial som to vzdy zmazala ani som neodpisovala ani nic ale uz ma to fakt strasne sere ze o druhej rano mi dojde smska ja sa bojim co sa stalo kto mi pise a to skurvena kreditka... neda sa s tym nieco robit???
@martin182 ta firma ziskala moje cislo tak,ze som raz volala na inzerat ohladom prace,zenska mi o tom v skratke porozpravala,povedala ze nie som viazana tym ze musim objednavat kazdy mesiac,a ze mi posle postou zmluvu,a merac hrubky prsta(jednalo sa o predaj bizuterie formou katalogu)zaplatila som za to 2E,ale tak kaslat na to...ked som si pozrela katalog tak mi bolo jasne ze stymto si nezarobim pretoze tam boli vysoke ceny,teda som jej neposlala spat podpisanu zmluvu,2x mi este volala ze ci som si to nerozmyslela atd...potom sa dlhsie neozvala,tak som to brala ze sa s tym zmierila,no a nasledne mi zacali chodit sms o roznych akciach a skoleniach...rozmyslam ci to nepodpisala nejaku zmluvu za mna...
Služba T-Mobileu KREDITka. Fungovanie je jednoduché – stačí poslať prázdnu SMS na číslo 222 a obratom vám bude dobitý kredit 2 € (60,25 Sk). SMS na číslo 222 je bezplatná. T-Mobile vám tak kredit požičia, zaplatíte ho pri ďalšom dobití kreditu. Má to však niekoľko háčikov. Ak chcete službu použiť bezplatne, nasledujúce dobitie musí byť aspoň vo výške 12 € (361,51 Sk). Ak si dobijete nižšiu sumu zaplatíte poplatok 0,20 € (6,03 Sk) za využitie služby. Služba je dostupná pre všetkých majiteľov Easy karty alebo programu Fix pod podmienkou, že ste si za posledných 6 mesiacov dobili kredit aspoň 18 € (542,27 Sk). Služba funguje aj z roamingu."
Tak uz viem co to je . . . t-mobile.sk . . . nejaky formular pre kontakt . . . napis ze to nechces . . . a mozno ta toho zbavia, alebo ti napisu ako sa toho mozes zbavit.
Zakonom je dane ze suhlas na spracovanie udajov je mozne vypovedat pisomnou formou. Teda dorucene vypovedanie suhlasu . . . spolocnost nesmie dalej pouzivat tvoje udaje, nakolko uz na to nema suhlas.
@d170 no donatella to nejako nerespektuje,a na tu firmu hladam kontakt,asi im tam budem musiet aj nejaka paragrafy a znenie zakonov tresknut lebo ak budu taky ako donatella tak mi budu vypisovat roky!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a to neriesim pevnu linku...starym rodicom takto zvoni nejaky ..... asi raz denne
mozno by pomohlo, keby som dala nejake sialene odpovede na tie ich dotazniky............
Zatial ma to nikdy nesklamalo.
Služba T-Mobileu KREDITka. Fungovanie je jednoduché – stačí poslať prázdnu SMS na číslo 222 a obratom vám bude dobitý kredit 2 € (60,25 Sk). SMS na číslo 222 je bezplatná. T-Mobile vám tak kredit požičia, zaplatíte ho pri ďalšom dobití kreditu. Má to však niekoľko háčikov. Ak chcete službu použiť bezplatne, nasledujúce dobitie musí byť aspoň vo výške 12 € (361,51 Sk). Ak si dobijete nižšiu sumu zaplatíte poplatok 0,20 € (6,03 Sk) za využitie služby. Služba je dostupná pre všetkých majiteľov Easy karty alebo programu Fix pod podmienkou, že ste si za posledných 6 mesiacov dobili kredit aspoň 18 € (542,27 Sk). Služba funguje aj z roamingu."
Tak uz viem co to je . . . t-mobile.sk . . . nejaky formular pre kontakt . . . napis ze to nechces . . . a mozno ta toho zbavia, alebo ti napisu ako sa toho mozes zbavit.