Jednoznačne áno, taký malinky modulovy domček so zahradkou (je to jeden z mojich najväčších snov, dokonca pozemok uz mame). A nechápem vobec ludi, ktorí uprednostňujú byt (a to takých poznám väčšinu)
Ale zase je na druhej strane dobre, ze toľko ludi chce bývať radšej v spoločných bytovkách. Keby chcel každý vlastný dom (a mohol by si ho dovoliť), to by sme sa tu všetci nepomestili, zvlášť v mestách teda...
Bývanie v byte je jednoduchšie, nestaráš sa o strechu, záhradu, vlhkosť zo spodu, komín atď. Takisto je to bezpečnejšie z hľadiska krádeží. Takisto keď človek býva v bytovke, tak býva pravdepodobne v hustejšie obývanej oblasti - má lepšiu dostupnosť k MHD, obchodom, službám, školám/škôlkam atď.
Keď by som sa náhodou raz mal z nútených príčin ocitnúť na byte, tak by som robil všetko preto, aby som sa mohol znovu dostať do domu.
Mne dom veľmi vyhovuje, ja tam vidím mnohé pozitíva oproti bytu. Nevadí mi ani, že tam je alebo bude viacej práce oproti bytu, bývam na dome a býval som predtým aj na väčšom, takže v tomto si to viem všetko obhospodarovať, vrátane možných drobných opráv, z ktorých by som taktiež nebol stratený. Na dome je väčší kľud, pokoj, ticho aj od núteného počúvania susedovho nahlas pusteného hudobného repertoáru, nepokojných a hádajúcich sa susedov, nikto ťa nevytopí a má sa človek kde hýbať, nežije tam v ňom ako v klietke, čo mi tým pripomína byt.
+ záhrada, kde sa kto to má také podobné ako ja, môže odreagovať a zrelaxovať a svoja terasa.
Zas na tom dome sa až tak toľko toho nekazí, ak sú veci urobené správne ako strecha, fasáda, treba dobre a správne urobiť aj elektroinštaláciu, vodovod, odpady, aby nemusel riešiť najväčší galimatiáš, že bude mať niekde často chybu v murive. ? Inak sa to dá, a ide iba o menšie opravy, čo sa dá aj popri robote a sám som to stíhal. Takže aj keby bývam sám, bol by som za dom viac.
Hmm všetko má svoje pre aj proti. Ja bývam celý život v byte, tzv. klietke ako tu už bolo spomenuté, ale neviem, či by som menil. Teda, ak si vezmeme do úvahy iba bývanie samotné, tak je v podstate jedno či by som bol zavretý v byte alebo v nejakom dome. Človek, ktorý moc nemá v láske hmyz v akejkoľvek podobe, tak by asi len sotva vyšiel na nejaký altánok a užíval si ticho, prírodu alebo pohľad na okolie, ak by teda bolo na čo pozerať... A čo sa týka susedov, tak tí sú všade, u nás v meste sú časti, kde sú malé domčeky tak na sebe, že by ste sa dokázali rozprávať z okna do okna, takže toto by som rozhodne nechcel... A zase byť na nejakej dedine, kde nemáš v blízkosti takpovediac nič, tak to tiež nie je výhra... Keď už, tak skôr by som to bral tak výletne, že mať možnosť niekam ísť, keď si človek chce prevetrať hlavu a usporiadať myšlienky, ale nonstop žiť v dome, tak to asi nie... Jedine v tom prípade, ak by sa mal oň kto starať, lebo ja by som to rozhodne nebol...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
A chcel by som bývať v dome jedine v tom prípade keby bol v meste,nemal travnik a pec na uhlie..
Mne dom veľmi vyhovuje, ja tam vidím mnohé pozitíva oproti bytu. Nevadí mi ani, že tam je alebo bude viacej práce oproti bytu, bývam na dome a býval som predtým aj na väčšom, takže v tomto si to viem všetko obhospodarovať, vrátane možných drobných opráv, z ktorých by som taktiež nebol stratený. Na dome je väčší kľud, pokoj, ticho aj od núteného počúvania susedovho nahlas pusteného hudobného repertoáru, nepokojných a hádajúcich sa susedov, nikto ťa nevytopí a má sa človek kde hýbať, nežije tam v ňom ako v klietke, čo mi tým pripomína byt.
+ záhrada, kde sa kto to má také podobné ako ja, môže odreagovať a zrelaxovať a svoja terasa.
Zas na tom dome sa až tak toľko toho nekazí, ak sú veci urobené správne ako strecha, fasáda, treba dobre a správne urobiť aj elektroinštaláciu, vodovod, odpady, aby nemusel riešiť najväčší galimatiáš, že bude mať niekde často chybu v murive. ? Inak sa to dá, a ide iba o menšie opravy, čo sa dá aj popri robote a sám som to stíhal. Takže aj keby bývam sám, bol by som za dom viac.