Vy, ktorí máte (alebo plánujete mať) veľa tetovaní na svojom tele...
... a hlavne na viditeľných miestach; ste vysporiadaní s tým, že keď budete mať 70 - 80 rokov, môžu tie tetovania vyzerať kadejako podivne ba až nevábne či odpudzujúco? (vyblednuté, zoschnuté, scvrknuté a pod.?)
@staphylococcus telo vysycha, scvrkáva sa, vráskavie... dnes mi to tak napadlo, ked som videl v shope jednu staršiu pani s potetovanými rukami... pôvodne to mohlo kedysi vyzerať super ale teraz veru už ani moc nie
1) bohvie ci sa toho veku dozijem
2) v tej dobe bude mat skoro kazdy nejaku kerku
3) aj na starych ludoch vyzeraju kerky ppci, staci sa o ne obcas starat..
Ved si to dam prerobit ne kludne aj kazdych 10-20 rokov pojdem na retouch, nikto nepocita s tym ze tetovanie bude cely zivot nadherne ved preto sa chodi na obnovenie
@slackerbitch na niektorych ano... hlavne, pokial sa udrziavaju alebo si daju tetovanie robit v neskorsom veku... ako napr. moja babka v 63-roch rokoch ale pokiaľ ho má človek na tele 50- 60 rokov, no neviem neviem
@5
budem rada, ak budem v tom veku aktívnejšia a nebudem odkázaná na pomoc druhým (ak vôbec dožijem) a bude mi asi jedno, či mám nejaké tetovanie niekde nejaké
@4 vies, ono zase kedysi aj tetovaci atrament bol inej kvality, tetovalo sa inak...tak trochu sa predpoklada, ze to, co si my davame teraz bude za 50 rokov vyzerat kus inak, ako teraz vyzeraju tetovania spred 50 rokov ver ci never, technologia pokrocila aj v tomto smere
Ja nemám žiadnu kérku, ale na festivaloch som videla viacero starších ľudí s kérkami a skoro všetky vyzerali ppči Takže, aj keby som mala tetovanie, asi by som to neriešila
@staphylococcus to je v poriadku... tu ale ide si skor o farby resp. o ten tuš...ale skor mi ide o tie velke vzory, velkoplosne kerky a na miestach, ktore sa na tele menia viac, ako ine... netusim, ake kvalitne boli sice atramenty tu v Belgicku pred niekolkymi desatrociami ale ta pani dnes vyzerala dost..... "divne"
No jasne ze ide o farby a o strojcek o co este by malo ist? Ja prestavam chapat, o co ide tebe
Ci je tetovanie velke alebo male, netusime, ako bude to co mame teraz vyzerat za 50 rokov ale predpoklad je, ze lepsie, nez tetovania spred 50 rokov lebo teraz sa tetuje inymi farbami, inymi strojcekmi, etc. Chapeme sa?
Plus ide aj o to, ako sa o to staras, ako sa staras o pokozku celkovo, etc.
Asi nechapem, no ide o to, ze budem mat na tom mieste vrasky? V rom pripade nevydim rozdiel medzi potetovanou vraskavou kozou a nepotetovanou. Alebo o to, ze sa clovek zmeni proporcne? podla mna ak extremne neschudnes alebo nepriberies tak to uplne nehrozi.
Na vyblednutie som ti snad odpovedala dost extenzivne a co sa mysli zoschnutim, to furt nechapem.
To je jedno.
Kazdopadne, tl;dr - mam pici. Mam jedno relativne nemale tetovanie, chcem o kus viac, casom aj na miestach, ktore nie su viditelne len v shortkach a mam uplne kolosalne v pici, ako budu vyzerat za 50 rokov, lebo si myslim, ze ma dovtedy aj tak roztrhne od hnevu
» www.atlasobscura.com/articles/fang-o... mne to až tak strašné a zdeformované nepríde.. je možné, že to tetovanie ktoré si videl ty, vyzeralo zle aj ked bola mladšia
@staphylococcus no presne to som mal na mysli uz davnejsie som sa rozpraval trosku o tom s kamosom, co ma tetovacie studio, aj mne robil uz nejake kerky (zatial mensie) ale on napr. vopred upozornuje nietkorych klientov, aby si dobre rozmysleli, prave v suvislosti s vekom a meniacim sa telom, aby si dobre rozmysleli, co a kam si daju vytetovat a dnes som si na to spomenul prave ked som videl tu pani... a prave o to mi ide, ze sa telo meni a niekto v starobe schodne a scvrkne sa, niekto zasa priberie... ja uvazujem o jednej klerke prave na nruchu resp. prsiach a nie som si uplne isty, ako to bude vyzerat, ked priberem o 20 - 30 rokov nejakch 20 - 30 kg nehovoriac o tom, ze nie u kazdeho je uz v starsom veku mozna oprava resp. retouche...
70-80 rokov stari ludia bez tetovani uz nevyzeraju „nevabne a odpudzujuco“? Su hocijaki ludia povinni dbat na to, aby tak podla teba nevyzerali? A co na to Jan Tleskac?
@sasi2680 tak tieto rozne kmenove a tradicne tetovania nemyslim... tie vzory casto vyzeraju aj po rokoch pekne (alebo nevazeraju pekne nikdy) ale skor tie dnesne "moderne" tetovania, co si ludia davaju... kerky svojich lasok, zvierat a pod.
^Inac tuto uz vobec neviem, o co ti ide, ked kmenove tetovania nie, ostatne ano a kerky lasok a domacich zvieratiek nevyzeraju dobre nikdy.
(Zabite ma, ale nenavidim portrety. A vlastne aj napisy, ale tie tak trochu chapem aspon obcas aspon niektore.)
@staphylococcus to uz je v ec osobneho vkusu, konkretny motiv a ide o to, ze tie graficke vzory resp. ornamenty mozno tymi zmenami az tak neutrpia inak portret (ci uz cloveka alebo zvierata) by som si nedal tiez
Myslím, že keď budem stará zošuverená slivka, je úplne jedno, či na mojej starej zošuverenej koži bude aj nejaký obrázok. Čiže v tom nejaký problém nevidím
Myslím si, že v takom veku ma budú trápiť iné veci. Napríklad prečo som ako mladý nešiel za vecami, po ktorých som túžil... ako napríklad tetovanie celého tela.
Neviem či to tu už 'zaznelo', ale keď budem mať taký vek (ak dožijem), tak moja koža bude bez ohľadu na to otrasná a zošuverená a budem neatraktívna. Takže už je úplne jedno či budem mať ešte plus dáke to tetovanie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
A teda, neviem, co povazujes za "zoschnute", s blednutim sa pocita.
ale myslim si, ze v 70tke a 80tke koza tak ci tak nevyzera povabne, tak ci uz tam mas tetovanie alebo ne, je to jedno
2) v tej dobe bude mat skoro kazdy nejaku kerku
3) aj na starych ludoch vyzeraju kerky ppci, staci sa o ne obcas starat..
budem rada, ak budem v tom veku aktívnejšia a nebudem odkázaná na pomoc druhým (ak vôbec dožijem) a bude mi asi jedno, či mám nejaké tetovanie niekde nejaké
Ci je tetovanie velke alebo male, netusime, ako bude to co mame teraz vyzerat za 50 rokov ale predpoklad je, ze lepsie, nez tetovania spred 50 rokov lebo teraz sa tetuje inymi farbami, inymi strojcekmi, etc. Chapeme sa?
Plus ide aj o to, ako sa o to staras, ako sa staras o pokozku celkovo, etc.
Na vyblednutie som ti snad odpovedala dost extenzivne a co sa mysli zoschnutim, to furt nechapem.
To je jedno.
Kazdopadne, tl;dr - mam pici. Mam jedno relativne nemale tetovanie, chcem o kus viac, casom aj na miestach, ktore nie su viditelne len v shortkach a mam uplne kolosalne v pici, ako budu vyzerat za 50 rokov, lebo si myslim, ze ma dovtedy aj tak roztrhne od hnevu
(Zabite ma, ale nenavidim portrety. A vlastne aj napisy, ale tie tak trochu chapem aspon obcas aspon niektore.)
Balans medzi dobrom a zlom.
Krása, neni o čom.