Najviac čo ma znepokojuje je bordel v lese v jazerách...hlavne teraz v lete jazera su preplnené odpadkami...po brehu same flaše od alkoholu...nechavaju ich predovšetkym mladí ľudia...aby toho nebolo malo ešte ich aj s obľubou rozbíjaju......vidim to dosť často a toto je kultura naroda ...doniest so sebou plne naložene tašky chlastu a jedla to zvladnu ale prazdne a lahke veci už odniest so sebou nedokažu hlavne je sa ožrať zrobiť bordel a nechať všetko tak
jedno také nepísané pravidlo, ktorým sa riadim, hovorí: "čo do prírody donesieš, to si aj odnes"... odťal by som ruky každému, kto odhodí čo len obal z cukríka...
nedavno som v centre passau videla ako jedna dementka sadla do auta, vyhodila na zem balicek plny odpadkov a zacala cuvat, ze odchadza. typek sa za nou rozbehol a smaril jej tie smeti cez okno dnu potom na neho zacala skriekat a hadali sa tam, bolo to tragikomicke
Nechodím až tak často do prírody ale nemám to rada ani v meste keď niekto hodí len žuvačku na zem hlavne keď sú tie koše na každom kroku
A sesternica má taký zvyk že keď idú hocikde na hory tak má vždy sáčok a zbiera ten bordel a to mi prišlo ako super nápad škoda len že to musí zbierať človek ktorý to tam nehodil
@grietusha ano je lebo to smrdi a musel by som mat nejaku kovovu krabicku ktora by bola velka zataz pre mna ale neboj ja skoro nikam nechodim tak neznicim planetu
@torpedo08 myslím, že vieš aj sám dosť dobre, že to je dosť egoistická výhovorka
neviem, ja som fajčila 15 rokov a vždy som špaky brala so sebou preč, aby som ich niekam vyhodila. kamaráti boli rovnakí. nikdy sme nad tým neuvažovali ani, to bola automatika.
preto mi príde fakt divné, že niekto dokáže mať takéto výhovorky.
(inak stačí ich dávať do prázdnej krabičky od cigariet alebo do akéhokoľvek odpadu, ktorý budeš so sebou brať a vyhadzovať)
a to si nevidel koľko bordelu sa plaví riekou až do jazera. pride jedna silnejšia búrka všetok odpad z brehov je vo vode.
keby PETky boli zálohovateľné, tak by nebolo toľko odpadu, lebo hentí čučari by vyzbierali aj kamion aby mali dalšie čučo
@grietusha tak zijes v inom svete medzi inymi ludmi no co ti poviem ja zijem v spinavej stoke medzi grazlami a je tu tolko bordelu v prirode ze par spakov rocne k tomu ked pridam tak to az tak neuskodi
@Loveillumination hlavnou zatazou pre zivotne prostredie je konzumny system ktory produkuje miliony ton zbytocneho odpadu a podobnej spiny kazdy den keby radsej kazdy odhodil par spakov do prirody urcite by bol svet zdravsi
@grietusha to je zaujimave, ze na SLovensku najdes vsade vajgle pomaly, kam sa pozries... tu v Belgicku je napr. dovolene fajcit na stanici na perone ale nenajdes tu jediny spak na zemi... cim to asi bude
btw. moj otec mal taky pekny zvyk - vzdy, ked vysiel na nejakz kopec resp. vrchol, sadol si, vyzul vibramy, zapalil si cigaretu, zahlasil "niet nad cigaretu na cerstvom vzduchu", a ked ju vyfajcil, vajgla dal do krabicky a doniesol domov... vzdy si nosil so sebou v krabicke len jednu cigaretu, ktoru si zapalil prave vzdy hore na vrchole
@torpedo08 a to je nejaký dôvod na to, aby sa človek nesprával normálne? ja som zo stoky, kde všetci fetujú a chlastajú, ale keď sa šlo do prírody, tak sme proste všetko brali preč (nehovorím, že všetci, hovorím za seba a svojich kamošov).
keď som šla na grilovačku so skupinou pankáčov, ktorí chlastali najlacnejšie čučo a najlacnejšie pivo z plechovky, tak aj tak sme potom všetci poctivo behali a zdvíhali po sebe smeti. a ak niekto niečo odhodil, tak sme ho sprdli.
a tvoj argument "je tu bordel, tak pár špakov ročne je jedno", je rovnaká blbosť ako "všetci kradnú, tak aj ja trochu a nikto si nevšimne". proste buď si normálny slušný ohľaduplný človek, alebo možnosť, že sa tvoja špinavosť skryje za ešte väčšiu špinavosť niekoho iného, je tak lákavá, že jej rýchlo podľahneš
ako jo,píšem litánie kvôli špakom, ale fakt nerozumiem tomu. nejde mi to žiadno do hlavy.
@grietusha no tu to tak nefungovalo nikdy flase sa hodili o stenu plechovky, spaky a plastove flase na zem ale tak to bolo vacsinou v starom kravine alebo na vojenskych bunkroch kde su take neoficialne skladky odpadu a v horsich pripadoch hadzali bordel aj do potoka a nie len flase alebo spaky ale rovno cele elektrospotrebice a podobne a jasne ked si kazdy povie ze on spravi iba trochu bordelu tak sa to trosku nakopi ale aj tak si myslim ze robim len minimalny bordel v prirode odkedy sa teda nadtym vobec zamyslam no kedysi niekedy v puberte ma nenapadlo ze sa nema hodit obal z cipsov len tak hocikde lebo som bol proste este sprostejsi ako teraz asi
@torpedo08 preco by som musel... su nieco podobne ako cigani na SK... ti maju aspon slov. obcianstvo resp. narodnost, aj tak je to prd platne... ale hlavne hovorim o verejnych priestoroch, napr. ta stanica... btw. ked som este byval v Hasselte, kusok od stanice mali arabi vecierku a taky minibar, hulili tam cele dni vonku a hrali karty, domino, dabatovali a vzdy, ked som isiel okolo, nejaka baba od nich zametala chodnik, cistucko tam bolo...
mne až tak špaky nevadia a to som nefajčiar skôr čo mi najviac vadí je rozbite sklo čo rozbijaju dementi lebo to sa len tak lahko pozbierať neda a nerozloži sa to snad nikdy tam kde to človek hodi tam to ostane navždy hlavne vo volnej prirode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
fuj, keď niekto necháva špaky v prírode.
A sesternica má taký zvyk že keď idú hocikde na hory tak má vždy sáčok a zbiera ten bordel a to mi prišlo ako super nápad škoda len že to musí zbierať človek ktorý to tam nehodil
educate urselves people
neviem, ja som fajčila 15 rokov a vždy som špaky brala so sebou preč, aby som ich niekam vyhodila. kamaráti boli rovnakí. nikdy sme nad tým neuvažovali ani, to bola automatika.
preto mi príde fakt divné, že niekto dokáže mať takéto výhovorky.
(inak stačí ich dávať do prázdnej krabičky od cigariet alebo do akéhokoľvek odpadu, ktorý budeš so sebou brať a vyhadzovať)
keby PETky boli zálohovateľné, tak by nebolo toľko odpadu, lebo hentí čučari by vyzbierali aj kamion aby mali dalšie čučo
@Loveillumination hlavnou zatazou pre zivotne prostredie je konzumny system ktory produkuje miliony ton zbytocneho odpadu a podobnej spiny kazdy den keby radsej kazdy odhodil par spakov do prirody urcite by bol svet zdravsi
btw. moj otec mal taky pekny zvyk - vzdy, ked vysiel na nejakz kopec resp. vrchol, sadol si, vyzul vibramy, zapalil si cigaretu, zahlasil "niet nad cigaretu na cerstvom vzduchu", a ked ju vyfajcil, vajgla dal do krabicky a doniesol domov... vzdy si nosil so sebou v krabicke len jednu cigaretu, ktoru si zapalil prave vzdy hore na vrchole
keď som šla na grilovačku so skupinou pankáčov, ktorí chlastali najlacnejšie čučo a najlacnejšie pivo z plechovky, tak aj tak sme potom všetci poctivo behali a zdvíhali po sebe smeti. a ak niekto niečo odhodil, tak sme ho sprdli.
a tvoj argument "je tu bordel, tak pár špakov ročne je jedno", je rovnaká blbosť ako "všetci kradnú, tak aj ja trochu a nikto si nevšimne". proste buď si normálny slušný ohľaduplný človek, alebo možnosť, že sa tvoja špinavosť skryje za ešte väčšiu špinavosť niekoho iného, je tak lákavá, že jej rýchlo podľahneš
ako jo,píšem litánie kvôli špakom, ale fakt nerozumiem tomu. nejde mi to žiadno do hlavy.
@salora jéééééj, to je krásny zvyk
poď poď, daj vedenie príkladom svojej dedine!
Ozaj.
neskutocne sa viem.na tomto vytocit