Iba keď je fakt brutálna. Ale mám aj tú vec v zástrčke a tu nezvykne vypadávať prúd, prípadne keby som veeeeľmi chcela byť na kompe, tak by som tam možno pre istotu dala baterku, ale vravím, nejak sa to nestáva.
Nie. Mám na to vlastnú teóriu Šak keď vypnú prúd, to už mi môže byť jedno, či bol zapnutý, alebo nie. A blesk aj v takej faking malej dedine má niekoľko tisíc miest, kde môže yebnúť, tak prečo zrovna mne do kompu?
Vypínam, lebo mi kedysi blesk odpálil harddisk. On nemusí udrieť priamo do domu, ale zvýši sa Vám z dôvodu búrky napätie v zásuvke. Keď vám odíde 160 MB (fotky, hudba, filmy) nezálohovaných dát do nenávratna, budete už vypínať aj vy. Samozrejme nemyslím tým majiteľov notebookov, ktorí idú na baterku.
@Jimmycrow Držím palce. A to HDD nie je ešte to najhoršie, môže odísť všetko komplet aj spolu s doskou, procesorom atď. To potom je len šťastia plný dom. Z počítača si môžeš urobiť leda tak krabicu na CD.
mimochodom vedeli ste, ze vypnut pocitac nema ziaden vyznam, lebo aj ked je vypnuty, stale je pod prudom (teda je v zasuvke) a keby nahodou ho zasiahol nejak blesk, tak je v riti ci uz je zapnuty alebo nie
Vypínam PC tak, že vytiahnem zo zásuvky šnúru hoci mám prepäťovú zásuvku, ktorá by mala za desať nanosekúnd prerušiť prúd, tým že sa prepáli v nej nejaký varistor. Počítaču však škodí aj prúdové podpätie a nie len prepätie. Ak počas práce hard disku v rýchlom slede zapne a vypne prúd, tak magnetické hlavičky sa možu dotknúť diskov a môžu ho poškodiť. Taktiež všetko odstavujem od prúdu. Od access pointu až po počítač, vyťiahnem tiež z routera aj sieťový kábel, kedže mám wifinu, pretože blesk može tresknúť aj do antény.
ja vypínam hneď lebo už máme s búrkami zlé skúsenosti- raz tesne pred tým ako sme vypli počítač strelil blesk do nášho telegrafného stĺpu a odišiel nám aj modem aj sieťová karta v kompe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Á, vidím ťa, to držíš v druhej ruke dáždnik?
Inak, nechcel by som sa stretnúť so 16 nasratými ovcami, ktorým som nedal prednosť.