Neviem presne odvody a podobne veci ale napriklad v takom Svajciarsku vies s nejakym skillom zacat na 60e/h a este s lepsim skillom aj na 100-150e/h co uz mi pridu dost fajn peniaze. Keby tak viem jazyk, zacnem sa extra specializovat...
Co som od znamych pocul, co robia teraz v UK, praca v kuchyny, obchod s jedlom asi okolo 1,5-2k zarobia, ubytko okolo 400 co predstavuje jednoduchu izbu. Jedlo ako si zariadis... Za nejaky priemerny byt das 1k+ a k zubarovy pojdes radsej na Slovensko letecky.
@Majky538 what. Neviem aky skill mas na mysli, ale tie cifry co davas su aj na CH dost. Jasne, lekar na sukromnej klinike zobere tych 10-12k mesacne, ale zase az tolko takych povolani nie je.
Po odratani jedla atd? To mas velmi náročné počítanie, kedze kazdy mina inak.
V Britanii v Londyne je napriklad lepsi plat 30 000libier rocne. Prenajatie jednej izby nie az tak hrozne daleko od centra, stoji tak 1000libier mesacne. No a clovek hned vidi, ze sa to az tak neoplati tam ist. Nie je to tak, ze by tam clovek zarobil 5x tolko co na Slovensku.
@miro777 V IT to dostanes akurat tam treba ist na priamo a casto su to specializovane pozicie, co nerobi xxx ludi. A vymyslene to nemam. Ked si pozries platy tak su tam okolo 100k rocne do 200k a to je priemer.
@dee99 Keď ti ich dá babka? Najlepšiu ponuku čo som videl bola od jednej Košickej it firmy ktorá ponúkala plat cca 5300€ mesačne a aj to si musel ísť na skurvenú živnosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
A btw, nie kazdy ma rovnake naroky na stravu a byvanie, toto je giganticky subjektivne.
Co som od znamych pocul, co robia teraz v UK, praca v kuchyny, obchod s jedlom asi okolo 1,5-2k zarobia, ubytko okolo 400 co predstavuje jednoduchu izbu. Jedlo ako si zariadis... Za nejaky priemerny byt das 1k+ a k zubarovy pojdes radsej na Slovensko letecky.
V Britanii v Londyne je napriklad lepsi plat 30 000libier rocne. Prenajatie jednej izby nie az tak hrozne daleko od centra, stoji tak 1000libier mesacne. No a clovek hned vidi, ze sa to az tak neoplati tam ist. Nie je to tak, ze by tam clovek zarobil 5x tolko co na Slovensku.