to je ako co? heh no pre decko je todlezite aby mmu vytvorilo nejake zasady a moralne hodnoty, vieru v dobro, rozlisovanie dobra a zla. no a pre dospeleho, ked decko strati v dospievani vsetky idealy, aby sa druhotne knim znovu v dopselosti vratilo a pritom zisti ze bez vlastneho pricinenia sa ziadna rozpravka realite neuskutocni
hmm... tak rozprávky sú také... no pre dieťa je to ako pekné čítanie, len to, že vždy dobro zvíťazí nad zlom... to nie je pravda vo väčšine prípadov v realite :/
Rozprávky by sa mali zmodernizovať... Predtým bolo najväčším šťastím dobre sa vydať a mať čo do huby... Myslím, že niektoré sú zastaralé a mali by sa napísať nové verzie , pretože majú výchovný vplyv...
akoo vies co je zaujimave lukasko???...ze som uz dopredu vedela ze tuto diskusiu si zalozil ty...a vies preco lebo len taky jebnuty clovek ako ty moze zalozit diskusiu ktora neni z jeho hlavy...ked ti nedoslo (milan rufus)
Myslím, že diskutovať o význame rozprávok pre deti nie je na mieste. Každý ho predsa pozná. Čo sa týka dospelí vs. rozprávky, tam by sa dalo povedať, že človeku prinášajú vieru, na základe ktorej môže pociťovať nádej...
@15 to záleži najmä od toho, čo si človek pod pojmom rozprávka predstavuje. Príklad nechám bokom, aby som náhodou niekoho neurazil. V každom prípade s tebou s istým vymedzením súhlasím. No aj zúfalstvo, nech je už spôsobené čímkoľvek, môže človeka priviesť k rozprávke, v ktorej, ako som už spomínal, nájde vieru a nádej, čo ho pri nej udrží....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov