Mňa osobne dosť šokovalo keď som v správach videla ako povedal, že majú ešte ďalšie dve deti a práve preto sa rozhodol pre manželku. Príde mi to ako keby si povedal "Beriem to, čoho je menej." Podľa mňa každý rodič by sa za svoje dieťa obetoval a tak mal zmýšľať aj on. Že jeho manželka by asi sama zomrela radšej než aby zomrelo jej dieťa. Okrem toho tá žena bude predsa len žiť o niečo kratšie ako by žil chlapec.
Ach to je strasne, teda ani ja... No urcite toho syna by som sa pokusila zachranit. Uz len preto, ze ma cely zivot pred sebou, je to dieta a este ak by bolo moje vlastne... Lenze tam sa pise, ze ten muz s najvacsou pravdepodobnostou by aj tak syna nedokazal zachranit, tak preto sa rozhodol pre zachranu svojej zeny, tak to celkom chapem.
ja nesuhlasím z @H8u , je to síce kruté ked povedal že maju ešte dalšie dve ale tie dve by zas prišli o rodičov a o matku to je dost na hovno , je mi luto toho chlapca ale vidím to ako o čosi lepšie aj ked to je tiež na nič ..
Bože, chudák, nechajte ho... keby také niečo zažijete, tak vám určite vadí ked doňho rýpu. Musel niečo urobiť. A navyše: ,,Auto bolo až na dne rieky a bolo nad jeho sily potopiť sa až k synovi"".
Keby náhodou nestihne zachrániť syna, tak sa utopia všetci.
Manzelka este kricala (a popri tom ju unasal prud). Hovori sa ze pri nehode je ten co mlci na tom horsie ako ten co krici. Teda tu neplati pravidlo ze kto nekrici, nic nechce. Zachranit mal syna.
@3 Ano, tiez mi hned napadlo to, co sa pyta @Julinka2582 Pretoze pre vacsinu rodicov je ta najvacsia laska ich dieta a za to by spravili vsetko na svete, aj vlastny zivot polozili...
No je velmi mala pravdepodobnost, ze by zdravy 13 rocny chlapec o mesiac zomrel...
och... ja by som sa asi zblaznila na mieste... a keby som bola na jeho mieste, neviem , co by som urobila.. mozno by jeho manzelka mala moznost prezit aj bez jeho pomoci, alebo mozno by jeho syn neprezil, ani keby sa rozhodol zachranit jeho... nam je to tazko posudzovat, ak sa nieco take posudzovat vobec da... ja si osobne neviem predstavit, koho by som uprednostnila... chudak chlap
Videla som NEviem skôr syna,ten syn by mal celý život pred sebou ... Ae kruté .. ŤAžko povedať ... čo ak by syna nestihol zachrániť potom by si do smrti vyčítal že nezachránil ženu ... Neviem si predstaviť byť na jeho mieste
@H8u ja fakt neviem :S ... Ale zasa keď si to tak uvazim sanca ze zachrani manzelku bola 89% pre neho a sanca ze zachrani syna si myslim ze asi tak 20% preto neriskoval a snazil sa zachranit aspon jedneho clena... Sam povedal ze ponorit sa tam bolo pod jeho sily...
Velmi by som chcel vidiet tych kuzelnikov, co by v stvor metrovej hlbke vedeli otvorit dvere auta ale urcite su tu novodobi Einsteinovia co popru vsetky doterajsie zakony fyziky...
A nezachranil by som ani jedneho, kedze neviem dobre plavat.
@Matheusko skusal si uz niekedy rozbiat temperovane sklo? a este ked si viac ako o polovicu lahsi a unasa ta prud + 4m pod hladinou kde nevidis ani na vlastne ruky...
@Matheusko nech vypadla manzelka aj cez vyfuk, ak sedel mlady vzadu akoby si sa chcel k nemu dostat? Dvere neotvoris, sklo nerozbijes. Ci ty si taky silak, ze dokazes aj napriek odporu vody rozbit rukou/nohou sklo, ktore ledva rozbijes na susi s baseballkou? Ak ano, mali by ti dat Nobelovku. Nehovoriac o tom, ze 4 metre pod vodou vidis akurat tak velke nic.
Kazdopadne v jeho situacii by si si pravdepodobne zafarbil trenirky tak tu nesekaj machra prosim ta.
@Adulicek01 kde vydis ze pisem daco ze "bez sucitu"?? kde vydis ze pisem"skapat"??? nikde!!! tak mi laskavo nedavaj svoje slova do ust. a vobec, daj mi pokoj, mam na pc naladu, ked si si to nevsimla.
@nikeboy to že máš na pc náladu ťa neopravnuje vyjadrovať sa o ženách, ako keby sú handry. Keď sa nevieš kontrolovať, tak to ries s psychológom a nie na fóre.
@Adulicek01 ok, SORRY. ale vies, ja bi som na jeho mieste zachranil skor decko,ako zenu. lebo preco zenu ked je dospela? sa nevie sama o seba postarat alebo co?? ako mne vedia tie zauzivane debilne nazory ze zena je slaba a podobne, a chalan ma bit silny a neviem co. ved aj zena moze bit silna, a chalan citlivy,jemny a podobne.
@37 a nikde som nenapisal, a ani netvrdim ze..."su handry" takze ta laskavo poprosim, nemanipuluj z tiiim co som napisal ako prvy koment tuna. (ze zien je na svete vela- statisticky je vraj zien viac,ako muzou)
@31 . . . do motorovych vozidiel sa montuju dva druhy skiel. Jedno z nich ma tendenciu sa rozsypat na drobne kusky, druhe ostava v celistvom stave (pavucina). Prvy druh je namontovany vsade, druhy len v podobe celneho skla. Na susi okno na aute rozbies aj vlastnou rukou omotanou v handre. V jeho pripade mohol pouzit kluc na kolesa z druheho auta. V hlbke je sice nizsia viditelnost, ale ak natrafis na auto, zvysok nahmatas. Takze vacsi problem moze byt sposobeny skor silnym prudom, ktory moze vrak po dne premiestnit.
ako zeny maju mat rovnake prava ako muzi. z tym suhlasim. ale taktiez nech niesu v nicom zvyhodnovane, len preto ze maju cici a .. jednoducho -rovnake prava, ale aj povinosti vsetkim
@nikeboy to tvoje SORRY si kamsi strč, nabuduce skús radsej myslieť, predtym nez zo seba niečo vypotis...
Prečo keď je dospela? Vieš ty vôbec o čom je tu reč? Ale vlastne to je jedno...ak berieš takto aj svoju mamu, ktora ti dala život tak radšej fakt no comment.
@40 hej to chapem. ostatne ja vychadzam z toho co slo na discovery, kde skusali rozbit sklo na aute. a tam bolo ukazana nazorne ze nieje to az tak taske.
. . . inak s tou nizkou viditelnostou . . . podla roznych zdrojov mala problem aj ta cata potapacov, ked chceli dostat auto na breh. Takze s tym suhlasim, asi spravil co mohol.
ale vetsinou to tak byva, ze rodic sa obetuje pre vlastne dieta. takze tak. a podalsie-musel ti bit riadni blbec ked sa z autom dostal do vody.
a ako neviem co tu riesite, nestalo sa to ani na slovensku a ani v europe. ale na novom zelande. a ten, ako asi vsetci vieme, patri pod moju oblast a moj skutocny domou(australia a new zeland)a tym padom je to moj domovsky svet.
1. aj keď to je bolestivé, žena je inteligentnejšia ako dieťa a myslím, že bude mať menší problém zmieriť sa s tým, že prišla o syna, ako keby s tým mali žiť všetky jej deti.. že nemajú mamu..... aj keď je to ohromná bolesť, je menšia ako keby bola bolesť všetkých jej detí, na celý život, zo straty ich mamy...a sami ste si mohli prečítať, že je kresťanka a vravela, že mu tam je dobre... toto by dieťa nenapadlo....(pravdepodobne)
2. aj keď bude žiť kratšie ako by žil jej chlapec, je schopná sa aspoň starať o rodinu narozdiel od toho chlapca.. ten muž by ostal sám s troma deťmi, či s koľkými.. okrem toho, by mali všetci neustále traumu a jej muž si myslím, že by nebol schopný si hľadať ďalšiu ženu... možno až po nejakej doosť dlhej dobe..
3. možu si aspoň rozrastať rodinu ďalej (viem, je to hnusné, ale pravda... hoci ja by som už dieťa mať nechcela, ale možu.. )
takže si myslím, že spravil dobre, aj keď je to kruté rozhodnutie..
@Nikeboy nemusíš nám tu srdcervúco dávať najavo, že tam bývaš, myslím, že to je všetkým u prdele a to že to tu riešime, nie je Tvoj problém, pokiaľ viem, nie je nikde napísane, že slováci nemožu riešiť zahraničné udalosti....
okrem toho Australia a New Zeland Ti nepatrí, len tam bývaš (patri pod moju oblast )
Bože môj ste neskutočne bezcitní... starať sa do toho ako sa rozhodol. Bodaj by sa vám stalo niečo podobné aby ste si do konca života vyčítali že ste tam nechali jedného alebo druhého. Nechápem ako môžte súdiť niekoho koho vôbec nepoznáte, tak isto ako nepoznáte jeho rodinu a neboli ste v tej situácii!
Snažil sa syna zachrániť ale nedokázal sa tak nízko potopiť!!!! Aspoň sa naučte čítať dokonca!!! "Auto bolo až na dne rieky a bolo nad jeho sily potopiť sa až k synovi, preto sa vrhol do rieky a plával za ženou. Po chvíli bol pri nej a vytiahol ju na breh. Jeho 13-ročný syn sa medzitým utopil uväznený v aute."
@Matheusko stale si neuvedomujes jedno. Si 4 metre pod vodou, kde je taky tlak a odpor vody, ze to okno jednoducho nerozbijes. Skus ist 4 metre pod vodu a zahnat sa tam rukou, aky efekt to asi bude mat
Tazko povedat ako sa clovek v soku rozhodne. Ale myslim ze syn by sa pocas zivota dostal z matkinej smrti kedze mal 13 rokov. Ale ta zena nie. Vlastne umrela s nim. Stratila to najcennejsie a tym jej zivot stratil zmysel. Podla mna...
Takze zachranit radsej toho syna...tak znie odpoved. Ale ako vravim v diskusii si lahko rozhoduje.
ja by som zachranila dieta...Bude predsa len zit dlhsie a on by sa zo smrtou matky zmieril no matka vetsinou nezvladne smrt svojho dietata.je smutné ked rodicia prezivaju svoje deti
podla vyskumu nejakeho (neviem akeho, ale hovorila nam to na seminary profka) by sa zena rozhodla pre dieta pretoze by v nej zvitazil materinsky pud ... naopak chlapi vo vacsine pripadov by zachranili svoju zenu. To nam odovodnila tak, ze proste so zenou ho spaja dlhsie puto a -vyznie to blbo mozno- dieta mozu potom splodit este
neviem tak zrejme tam zohravali ulohu a jine okolnosti.. podla mna take veci ake mu vtedy isli hlavou mi nenapadnu nikdy v zivote, to su veci o ktorych ani neviem ze si ich myslim...
mozno by som to riesila podla situacie...ked syn bol kdesi na dne rieky zakliesneny v aute zrejme sa mu zdalo jednoduchsie vytiahnut manzelku...je to strasne instinktivne,urcite tam nesedel pol minuty a nezvazoval co bude lepsie
vsak ta zena sa mohla aj sama zachranit nie? trocha sa dostat k brehu rieky a vyliest von..chlapec si nemal ako pomoct,ked pomaly zomieral.. urcite syna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
@Azizi a čo ked by práve ten chlapec za mesiac zomrel?
to tak asi malo byt no
Keby náhodou nestihne zachrániť syna, tak sa utopia všetci.
No je velmi mala pravdepodobnost, ze by zdravy 13 rocny chlapec o mesiac zomrel...
Inak si to vysvetlit neviem.
A nezachranil by som ani jedneho, kedze neviem dobre plavat.
- je clovek neplavec
- ak ma zranenie, ktore mu nedovoluje konat
- ak je v soku
- ak ide o starsieho cloveka
- alebo ak ide o fyzicky nedospeleho jedinca
...myslim ze inu volbu nemal
Kazdopadne v jeho situacii by si si pravdepodobne zafarbil trenirky tak tu nesekaj machra prosim ta.
Prečo keď je dospela? Vieš ty vôbec o čom je tu reč? Ale vlastne to je jedno...ak berieš takto aj svoju mamu, ktora ti dala život tak radšej fakt no comment.
a uz mi daj pokoj. nesom zvedavy na nejaku herecku....
+ dalsie info
. . . inak s tou nizkou viditelnostou . . . podla roznych zdrojov mala problem aj ta cata potapacov, ked chceli dostat auto na breh. Takze s tym suhlasim, asi spravil co mohol.
a ako neviem co tu riesite, nestalo sa to ani na slovensku a ani v europe. ale na novom zelande. a ten, ako asi vsetci vieme, patri pod moju oblast a moj skutocny domou(australia a new zeland)a tym padom je to moj domovsky svet.
1. aj keď to je bolestivé, žena je inteligentnejšia ako dieťa a myslím, že bude mať menší problém zmieriť sa s tým, že prišla o syna, ako keby s tým mali žiť všetky jej deti.. že nemajú mamu..... aj keď je to ohromná bolesť, je menšia ako keby bola bolesť všetkých jej detí, na celý život, zo straty ich mamy...a sami ste si mohli prečítať, že je kresťanka a vravela, že mu tam je dobre... toto by dieťa nenapadlo....(pravdepodobne)
2. aj keď bude žiť kratšie ako by žil jej chlapec, je schopná sa aspoň starať o rodinu narozdiel od toho chlapca.. ten muž by ostal sám s troma deťmi, či s koľkými.. okrem toho, by mali všetci neustále traumu a jej muž si myslím, že by nebol schopný si hľadať ďalšiu ženu... možno až po nejakej doosť dlhej dobe..
3. možu si aspoň rozrastať rodinu ďalej (viem, je to hnusné, ale pravda... hoci ja by som už dieťa mať nechcela, ale možu.. )
takže si myslím, že spravil dobre, aj keď je to kruté rozhodnutie..
okrem toho Australia a New Zeland Ti nepatrí, len tam bývaš (patri pod moju oblast )
Snažil sa syna zachrániť ale nedokázal sa tak nízko potopiť!!!! Aspoň sa naučte čítať dokonca!!! "Auto bolo až na dne rieky a bolo nad jeho sily potopiť sa až k synovi, preto sa vrhol do rieky a plával za ženou. Po chvíli bol pri nej a vytiahol ju na breh. Jeho 13-ročný syn sa medzitým utopil uväznený v aute."
Takze zachranit radsej toho syna...tak znie odpoved. Ale ako vravim v diskusii si lahko rozhoduje.
mozno by som to riesila podla situacie...ked syn bol kdesi na dne rieky zakliesneny v aute zrejme sa mu zdalo jednoduchsie vytiahnut manzelku...je to strasne instinktivne,urcite tam nesedel pol minuty a nezvazoval co bude lepsie