Raz by som sa chcela stať novinárkou ale ako som sa dozvedela okrem štúdia potrebujem prax. Nevedeli by ste mi poradiť, kde a ako by som si prax mohla zohnať? To jednoducho mám prísť do redakcie miestnych novín a povedať, že sme pre nich písať?
Za prax sa považuje aj školský časopis (ak si to chceš dať ku prihláške na VŠ), no ak máš prax v novinách, je to oveľa hodnotnejšie
Ak máš pár článkov, na ktoré si hrdá, daj ich dokopy a pošli do najbližšej redakcie. Možno natrafíš na tých správnych ľudí.
Ja som začínala v školskom časáku a po tom, ako som sa dostala na post šéfredaktorky (školského časopisu to už šlo ľahko. Profesori plus pár ľudí z mestských novín o mne vedia a teraz mi už len zavolajú, že o čom, o kom treba napísať a je to .
Skús začať v školskom časopise (ak tam už náhodou nie si) a potom sa dostaneš určite ďalej, ak zamakáš.
Kludne ťa vezmem ako Redaktorku na svoj web, neni problém, momentálne mám viacero voľných miest tak v prípade, že ešte niekto potrebuje neni problém, stačí napísať TS.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Ak máš pár článkov, na ktoré si hrdá, daj ich dokopy a pošli do najbližšej redakcie. Možno natrafíš na tých správnych ľudí.
Ja som začínala v školskom časáku a po tom, ako som sa dostala na post šéfredaktorky (školského časopisu to už šlo ľahko. Profesori plus pár ľudí z mestských novín o mne vedia a teraz mi už len zavolajú, že o čom, o kom treba napísať a je to .
Skús začať v školskom časopise (ak tam už náhodou nie si) a potom sa dostaneš určite ďalej, ak zamakáš.
Držím palec
ale osobne som nasiel na nete ze hladaju redaktora do noveho casu ba-poprad..
a tiez treba mat skusenost....