Ako mi len lezú na nervy tí zakomplexovaní ľudia, ktorí pozerajú len na gramatiku a nie na to, na čo sa človek pýta. Tiež máte s nimi skúsenosť? Rada žiadna, no gramatika sa rieši v jednom slovíčku. Aaaaaaaaaaaach!!!!
@simushqa31 Tak asi mám skúsenosti s nimi keď som povedal že ma teší keď ma opravia.....či som mal mať odpoveď "Áno, mám" ? bez príbehu je odpoveď vždy nudná
ako.. ked je to také že s/z alebo y/i tak to aj tolerujem, niekedy sa ludia pomýlia, inokedy to nevedia ale nevadí, ale pri nejakých slovách mi to trhá oči, avšak neupozorňujem na to, skôr mi vadí ak niekto vôbec nepozná slovosled a píše halabala
A ako inak človek príde na to, že nevie ani písať, keď mu to nikto nepovie? Myslím si, že ovládať rodnú reč je dôležité a je to vizitkou človeka... Samozrejme, je iné, keď sa niekto iba ,,preklepne", no veľa ľudí píše tak zle, že sa to ani čítať nedá. Ale neobhajujem ľudí, ktorí iba sliedia, že kde, koho a za čo môžu dať dole...
Mne vadí akurát, keď ma opraví niekto, kto má sám písomný prejav ešte oveľa horší ako ja. Ja sama na chyby druhých až tak neupozorňujem a pokiaľ sú to ľudia, ktorých poznám osobne a majú iné kvality, ani mi chyby v ich prejave absolútne nevadia
@Darkestangel presne si to vystihla nerobím chyby v y/i, s/z. Žiaľ, napísala som hrubú chybu, keď som namiesto slovíčka ,,nejde", napísala ,,neide" (asi som myslela, že je to od slovesa ísť) Veď, ale keby všetci, čo kritizujú sa radšej pozerali najprv na seba! Tiež vidím samé pravopisné chyby a neupozorňujem na ne, lebo sama nie som dokonalá a neviem, mne to príde také povýšenecké.
@simushqa31 možno ich učiteľka bila slovníkom slovenského jazyka. Moja učiteľka angličtiny ma tiež pár krát klepla, ale nie preto viem anglicky. Ale aspoň bola sranda.
Keď som ja bol mladý, tak sme im hovorievali grammarnazi, ale v dnešnej prehnane politicky korektnej dobe ich musíme volať grammar alt-right, prípadne v slovenskej emulácii: grammarkotlebovci. Inak, toto je klasický logický faul, upozorniť na štylistiku a nezaoberať sa podstatným. Nič si z toho nerob.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ja som rád keď ma niekto opraví ak mám chybu, aspoň si na ňu budem dávať potom väčší pozor....