@wewo - rozmýšľal som že vysvetlím prečo som mu neporadili display: none, a aj som to začal písať, ale potom mi prišlo že je to na vysvetlenie takej triviality príliš dlhé, tak som to zmazal. a odpovedal si si vlastne aj sám - s visibility: hidden je to jednoduchšie, pretože element sa nevyberie z document flow, ale nezobrazí sa - tzn. stále sa stránka renderuje ako keby tam bol, ale na jeho mieste je prázdny priestor - ak by si ľavé menu odstránil s display: none, tak vypadne z layoutu, ktorý sa tým pádom poposúva, a hlavný obsah stránky skončí o [šírku ľavého stĺpca] pixelov viac vľavo, čiže v praxi časť z neho, ktorý je na úrovni avatara, bude tým avatarom zakrytý, čo sa síce dá pomerne ľahko ošetriť nejakou position: relative, a a nastavením left property, ale načo to zbytočne komplikovať?
@midnight a to mi teraz vysvetľuješ, alebo iba tak diskutuješ?
mne je jasné že pri display:none; celý element zmizne a tým sa môže narušiť aj rozloženie stránky a vyzeralo by to odseknuto
ale on sa nevyjadril či ho chce zneviditeľniť alebo odstrániť zmiznúť je dosť relatívny pojem. ja som zaťažený na displaynone, je to moja úchylka a ako si povedal, celý layout sa dá posunúť do stredu ak by to vyzeralo divne, tak načo to zbytočne nekomplikovať?
@wewo - vysvetľujem, pretože som predpokladal že ak poznáš rozdiel medzi nimi tak sa nebudeš pýtať že prečo nie display:none. btw, vzhľadom na to, že otázku položil obyčajný človek, tak je podľa mňa zmiznutie pomerne jednoznačný pojem: proste chce, aby ho nebolo vidno, nič ďalšie nešpecifikoval, takže akákoľvek ďalšia zmena okrem toho že ho nebude vidno je pravdepodobne v kategórií "nežiadúce"
"tak načo to zbytočne nekomplikovať?"
...ako som už povedal, preto, že otázku položil človek spadajúci do kategórie normálnych (neprogramátorských slight_smile:. ja osobne tiež preferujem display:none a ak by som to robil na svojej webke spravím to s ním. a čo sa týka odpovede na tvoju otázku: po čase pochopíš že čo riadok kódu, to minimálne 3 možnosti na omyl, nepochopenie, preklep, napísanie na zlé miesto, whatever. a čím viac možností na omyl, tým viac omylov, a čím viac omylov, tým frustrovanejší aj radiaci aj ten, ktorému je radené. čiže "prečo to zbytočne nekomplikovať?" v záujme oboch strán v komunikácií zúčastnených
@wewo - ale potom sa zasa dostávame späť na začiatok - ak si toto všetko vedel, načo si sa (ma (tak som to pochopil, možno nesprávne) pýtal, "prečo nie display: none?", keď odpoveď poznáš?
(sorry, predpoklad že druhá strana vie menej ako ja je hrozný zlozvyk, ale vznikol skutočne len z efektivity - je rýchlejšie niečo vysvetliť v jednom poste, ako v ďalšom sa dozvedieť že druhá strana nevie o čom hovorím, a v ďalšom/ďalších jej to musieť vysvetľovať. ale viem že je to hrozný zlozvyk, sorry, snažím sa toho zbaviť )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
.webka-lavy
{
visibility: hidden;
}
#mojetelo{visibility:hidden;}
display:none;
? teda ide o to či chceš aby bolo neviditeľné, alebo aby tam vôbec nebolo.
mne je jasné že pri display:none; celý element zmizne a tým sa môže narušiť aj rozloženie stránky a vyzeralo by to odseknuto
ale on sa nevyjadril či ho chce zneviditeľniť alebo odstrániť zmiznúť je dosť relatívny pojem. ja som zaťažený na displaynone, je to moja úchylka a ako si povedal, celý layout sa dá posunúť do stredu ak by to vyzeralo divne, tak načo to zbytočne nekomplikovať?
"tak načo to zbytočne nekomplikovať?"
...ako som už povedal, preto, že otázku položil človek spadajúci do kategórie normálnych (neprogramátorských slight_smile:. ja osobne tiež preferujem display:none a ak by som to robil na svojej webke spravím to s ním. a čo sa týka odpovede na tvoju otázku: po čase pochopíš že čo riadok kódu, to minimálne 3 možnosti na omyl, nepochopenie, preklep, napísanie na zlé miesto, whatever. a čím viac možností na omyl, tým viac omylov, a čím viac omylov, tým frustrovanejší aj radiaci aj ten, ktorému je radené. čiže "prečo to zbytočne nekomplikovať?" v záujme oboch strán v komunikácií zúčastnených
"po čase zistíš..." omg. Ja som to už zistil a poučovať ma fakt o ničom nemusíš, aj keď to snáď myslíš dobre.
a to s tým nekomplikovaní bol vtip, irónia.
(sorry, predpoklad že druhá strana vie menej ako ja je hrozný zlozvyk, ale vznikol skutočne len z efektivity - je rýchlejšie niečo vysvetliť v jednom poste, ako v ďalšom sa dozvedieť že druhá strana nevie o čom hovorím, a v ďalšom/ďalších jej to musieť vysvetľovať. ale viem že je to hrozný zlozvyk, sorry, snažím sa toho zbaviť )