Zlé skúsenosti v práci / jednanie s nepríjemnými ľuďmi
Ako sa správate k nepríjemným (cudzím) ľuďom, ktorí na vás vybehnú pre drobnosť? Nemám rada cholerikov. Som mierumilovná osoba a snažím sa s ľuďmi jednať milo a s porozumením. Prednedávnom som začala pracovať ako brigádnička v jednom obchode. Ešte len
tak na praxi si to dovoliť nemôžem a nie len preto, že som praktikantka,ale aj keby tam normálne robím.. a inak, čo ja viem sa s takým nestretávam alebo im nevenujem pozornosť
@ema93 myslím že sa tomu hovorí asertivita, čiže pokojne a nekonfliktne si stojíš za svojim názorom/postojom ktorý je v konflikte s názorom/postojom toho druhého. ak sa to spraví správne tak to toho druhého vytočí pričom ani nemôže povedať že si ho naštvala ty, lebo si vlastne nič nespravila, bola si predsa pokojná a slušná.
v 16 som začala robiť v obchode s handrami. Mala som obrovský rešpekt pre vedúcou (ale to mať treba), tiež ma vedela riadne zvoziť ale teraz to beriem ako dobrú skúsenosť, časom som sa zaučila a bola som samostatná, nebolo mi treba nič hovoriť. Treba si ale zapamätať že:
1. treba si priznať chybu a ubezpečiť dotyčnú osobu, že si na to najbližšie dáš pozor
2. čím milšie budeš k protivným ľuďom pristupovať, tým viac ich to bude srať
3. nadradených v zamestnaní musíš brať takých, akí sú, a s rezervou brať aj momenty, keď na teba vyletia. (niekedy si radi kompenzujú zlú náladu na druhých..)
ale poviem ti, nie raz mi bolo z tej brigády do plaču
Určite by si si to s ňou mala vyjasniť že tam nie si poskok a pokiaľ tam plánuješ ostať dlhšie, o to viac. Ak nechceš chodiť do práce s nechuťou a očakávaním že každý deň ťa za blbosti z..jazdí.. Niektorý ľudia si potrebujú ukázať svoj postoj a rešpekt a hlavne pri takýchto brigadníkov a ľudí ktorý sú nový a myslia si že si môžu dovoľovať. Treba si vybudovať rešpekt, ale aj mať rešpekt pred nadriadenými. V určitých prípadoch treba byť flegmatický, a v iných zase sa postaviť a nebáť sa presadiť svoj názor...Si nová, zaučaš sa..a aby niekto po tebe zjapal hneď prvé dni, a za úplne blbosti to by som si nedal..
Snaz sa viest celu konverazciu v tvoj prospech Samozrejme ak prijde niekto na kom vidis, ze sa dosiel hadat, tak to proste nechaj ist ~do.ob~> jednym uchom dnu druhym von... Vyberaj si komu dovois aby Ta vytocil
@sabnacke pravda, ze k nadriadenym sa treba spravat s respektom..ale ona nie je moja nadriadena..v podstate je na tom istom poste ako ja...len je asi psychicky narusena, pretoze jej to je vidiet aj v tvari..malá, útla, potmavšia ((romskeho povodu) a vyvysuje sa len preto, ze tam robi dlhsie...asi byt treba flegmatik, co aj som..len ma obcas dost zamrzí, ked sa ku mne tak spravaju..pritom ja chcem len dobre
@ema93 aha ona je tiež brigádnik? a ešte čierna, tak sme doma o 4 roky keď sa dostanem do parlamentu povolím na 2 mesiace odstrel tieto marhy, potom si to môžeš vychutnať
tak ja stále dám tomu druhému šancu ved čo možno nemal svoj deň ale ak sa to opakuje tak pekne si otvorím ústa a poviem mu všetko do očí žiaľ nie vždy sa mi to podarí povedať pokojne a bez poznámok a k tej tvojej "spolupracovníčke" ak sa to bude opakovať tak jej povedz rovno čo máš na srdci a maj ju u prdele a ak bude pokračovať chod za vedúcou a povedz jej čo je vo veci
@tobje pravda musim sa naucit povedat svoj nazor..lebo ja som skor taka mierna povaha..ze so vsetkymi za dobre...a ked ide do tuheho..uz mi lepí...treba sa nasrat..lebo tú chuderku asi bije sam zivot..
@ema93 áno, ty s strašne mierna, keď podporuješ genocídu, ktorú chystá @tobje zato že ty svoju agresiu skrývaš a tvoja podarená kolegyňa nie, o čo si lepšia.........? o čo?!
čo je to za človeka, ktorý by sa tešil z cudzej smrti?!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
nooo, obchodne retazce neries, tam pracuju taki ludia, ze dovi dopo, ver mi
1. treba si priznať chybu a ubezpečiť dotyčnú osobu, že si na to najbližšie dáš pozor
2. čím milšie budeš k protivným ľuďom pristupovať, tým viac ich to bude srať
3. nadradených v zamestnaní musíš brať takých, akí sú, a s rezervou brať aj momenty, keď na teba vyletia. (niekedy si radi kompenzujú zlú náladu na druhých..)
ale poviem ti, nie raz mi bolo z tej brigády do plaču
želám pevné nervy, prídu aj horšie veci.
ale dakujem za cenne rady
čo je to za človeka, ktorý by sa tešil z cudzej smrti?!