Podľa mňa je niekedy zmena názoru nutná, ak sa objavili veci, podľa ktorých už jednoducho daný názor nemá šancu... A niekedy je to len slabosť a to, že osoba už nevládze...
Ak viem, ž emôj názor je správny, stojím si za ním, vtedy silou mocou. Ale ak zistím, že osm sa zmýlila, tak je podľa mňa, rozumnejšie názor zmeniť, a priznať to, ako do konca tvrdiť svoje a vijsť z toho ako najväčší idiot...
Povedzme, že sú miery istôt. Je bariéra, kde sa mi "myseľ otvára" už dosť ťažko, nakoľko mám tak nejak dlhodobo vypestovanú predstavu, že je niečo OK a niečo KO, ale často svoje názory po rozhovore s inými ľuďmi prehodnocujem, poprípade upravujem a mením.
Známka slabosti či neistoty vs. otvorená myseľ .. Asi je to iba vec pojmu, v skutočnosti oba správne.
ked si za niečím prestane stáť a prisposobi sa nazoru ineho alebo proste začne pochybovať o svojom nazore.. teda je lahko ovplyvnitelny, tak ano je to nejaka slabosť, je to asi dosť neistý človek ..
a ja no ako kedy, niekedy si až príliš stojím za svojím a inokedy som si nie istá s vojim nazorom, necham sa ovplyvnit ako kedy.
názor sa tak ako všetko vyvíja a ovplyvňujú ho mnohé okolnosti. Ak zistím, že môj názor bol nesprávny tak nemám problém ho to rešpektovať a zmeniť ho. No ak niekto zmení názor len tak, pod vplyvom niekoho, tak to znamená, že je ľahko ovplyvniteľný. Treba hľadať dôvod, prečo ten názor zmenil a záleží veľa na tom, či to bol objektívny dôvod.
Preto si ja niečo radšej 10x overím skôr ako sa rozhodnem. Ale vždy môžu prísť okolnosti, za ktorých sa názor môže zmeniť. Ako sa ľudovo povie: "nič nie je nemožné" Toto je veľmi individuálne a záleží veľa od povahy človeka, vonkajších vplyvov a či sa nimi dá ovplyvniť, jeho vnútornej sily atď.
pokial ide o nejakú vec o v ktorej sa nevyznám a človek mi povie svoj názor, vysvetlí a odvôvodní a ak to do seba zapadá kludne sa pridružím k jeho názoru.... ale keď som o niečom ja presvedčená tak už zo zásady si za tým stojím
podla toho o co ide ak ide o podstatnu vec tak branim svoj nazor zubami a nechtami aj ked sa zda ze druha strana sa viac priklana k pravde ale ja musim furt vytasit niejake eso z rukava
je to individualne ... u kazdeho cloveka to znamena nieco ine ... pri niekom to znamena jeho slabost a priniekom otvorenost mysle ... ide o to ako dokazeme kazdy s touto schopnostou ,, otvorit sa ,, narabat ... ak to moc nevieme tak sme tvrdí ako kameň a moze nam hovorit aj sam boh ze je nieco inak ako si myslime a nic to nezmeni, naopak ak ju ovladame dokonale tak vieme kedy ustupit a kedy si za nou stat ... ale ak ju len mame a nevieme o tom tak len pocuvame a menime bezhlavo nazory kazdu chvilu
A ešte ak aj som presvedčená o tom že mám pravdu a stojím za tým, ale niekto mi dá pádne argumenty a naozaj ma presvedčí o svojej pravde( nie zmanipuluje, ale naozaj presvedčí a dokáže) nebudem si tvrdo a tupo stáť za svojim keď viem že ten človek asi má pravdu
naopak .. pre mna je slabochom clovek, ktory tvrdohlavo trva na svojom, aj ked uz nespocetne krat dostane dokazane, ze je jeho nazor scestny ... sme ludia, robime chyby a mylime sa... aj ked si to pripustame tazko a casto sa tak hanbime za vlastnu omylnost, ze popieranim sa snazime udrzat si dojem spravneho usudku v kazdej situacii .. ale skutocne silna osobnost dokaze prijat rozumny argument .. a jeho spracovavanim prehodnotit postoje, ale nestratit pri tom sameho seba .. to je skutocne silny clovek ..a ludi, ktori sice robia chyby, no menia svoje postoje a napravaju ich v roznych aspektoch .. si ja osobne velmi vazim pravda a postoje su velmi subjektivna vec ... preto je fajn, ak su ludia este ochotni premyslat aj nad nazormi a argumentami ineh pekny den
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ak viem, ž emôj názor je správny, stojím si za ním, vtedy silou mocou. Ale ak zistím, že osm sa zmýlila, tak je podľa mňa, rozumnejšie názor zmeniť, a priznať to, ako do konca tvrdiť svoje a vijsť z toho ako najväčší idiot...
zmena názoru je prejav múdrosti............hoci táto spoločnosť potrebuje aj ľudí neschopných zmeniť ho
Známka slabosti či neistoty vs. otvorená myseľ .. Asi je to iba vec pojmu, v skutočnosti oba správne.
Znamka sily nie je nemenit nazory, ale nenechat sa lahko ovplyvnit niekym inym podla mna.
Ale ak pocujem skutocne presvedcivy argument, mozem zmenit nazor zo sekundy na sekundu nemam ziadnu potrebu na nom lipnut.
a ja no ako kedy, niekedy si až príliš stojím za svojím a inokedy som si nie istá s vojim nazorom, necham sa ovplyvnit ako kedy.
Preto si ja niečo radšej 10x overím skôr ako sa rozhodnem. Ale vždy môžu prísť okolnosti, za ktorých sa názor môže zmeniť. Ako sa ľudovo povie: "nič nie je nemožné" Toto je veľmi individuálne a záleží veľa od povahy človeka, vonkajších vplyvov a či sa nimi dá ovplyvniť, jeho vnútornej sily atď.
A ešte ak aj som presvedčená o tom že mám pravdu a stojím za tým, ale niekto mi dá pádne argumenty a naozaj ma presvedčí o svojej pravde( nie zmanipuluje, ale naozaj presvedčí a dokáže) nebudem si tvrdo a tupo stáť za svojim keď viem že ten človek asi má pravdu