aky je vas nazor na ludi, ktori prejdu nejakou velmi vyraznou zmenou? mozno ste sa s niekym takym uz stretli - spoznali ste napr. metalistu, emo a odrazu je z neho/z nej niekto uplne iny. nemyslim samozrejme ludi, ktori striedaju styly ako ponozky. mam na
@4lex tak dospievajúci, to je kapitola sama o sebe, to viacerí zmenili zmýšľanie, ale nemyslel som zrovna u dospievajúcich, ale u dospelých. Proste ma prekvapili, že ako podstatne zmenili zmýšľanie. Ale je to hlavne prostredím a touto dobou.
ľudia sa časom obvykle menia, vyvíjajú, rastú nielen fyzicky ale aj psychicky a s tým veľakrát ide aj hudobný vkus a štýl života.. ja som tiež ako 12ročná počuvala Green Day a Blink 182 a chodila oblečená ako najväčšia (ani neviem ako to nazvať pseudopunkrock, potom som prešla na doom metal, čiže samozrejme som bola odetá do čiernych vecí a dlhých sukní a korzetov, až som došla do štádia, že počúvam kadečo, čo si myslím, že je kvalitné a obliekam sa nie podľa hudobného štýlu, ale podľa seba.. ako pózerstvo berem skôr napr. moju bývalú kamošku, ktorá zrazu bola veľká metalistka, keď sme boli kamošky a ako sme sa pohádali, tak vytiahla ružovú vestičku a flitrované tričká
@coloredbrain ale ten vývoj ako si spomínala ten hudobný býva najčastejšie v určitom smere. Teda keď niekto ako decko počúval punk,rock a v dospelosti je tvrdý metalista, tak niet divu. proste tá hlavná charakteristika sa zväčša zachová. Ale je divné, že keď decko počúva tvrdú hudbu a potom v dospelosti je raper...buď ho niekto indoktrinoval tým štýlom, alebo ja neviem....
Prečo by mali byť pozéri? Skrátka prešli určitou etapou a idú ďalej novým smerom, ku ktorému dozreli . Keby som hovorila niečo proti, nadávam možno sama sebe vo vzdialenej budúcnosti.
Podla mna ludia menia seba svoje zvyky a vkus bez ohľadu na to kolko je im rokov ..to že je niekto mladý neznamená že sa mení častejšie a skuša viac nových vecí ..myslím že je to v jeho povahe ,..poznám ludí ktorý sa do kategorie Dospievajuci neradia a napriek tomu maju radi zmeny a skušaju nové veci ..
Ja som pocuval elektronicku hudbu ako 8 rocny, a pocuvam ju aj ako 21 rocny. Ale pamatam si, ze okolo 12-13 roku som tak na 2 mesiace prepadol eminemovi a 50centovi
@flussica neviem, obcas mam pocit, ze ked sa clovek velmi zmeni, tak ho potom neberu "stari priatelia" velmi vazne. pytam sa tuto otazku hlavne preto, lebo ja som si niecim takym presla a zaujima ma, ako to ludia vnimaju
Ja som prešiel mnohými zmenami ..A ja som to aj každému vysvetľoval ..
Dlho som sa hľadal a aby som sa našiel musel som vyskúšať každú jednu možnosť aby som si to odžil na vlastnej koži ..
Ja som fakt okúsil z každého štýlu ..a nie len počúvať ho ale aj ho žiť ..
Môj konečný smer ktorý už nezmením a ktorý naozaj a úprimne cítim že je to pre mňa ten správny smer je označenie pohan kt. počúva iba to čo sa mu páči ... zväčša je to metal ale neznášam keď ma niekto označí za metalistu...
Nechcem byť zaraďovaný k tým vymasteným metalovým hlavám čo sa správajú jak opice a musia nosiť tie svoje bundičky..dlhé vlasy ..všade hrebíky pretože si myslia že to k tomu proste patrí a bez toho by nemohli počúvať metal ..
Je to super pocit mať také to zaradenie seba ...a vedieť o ňom že to je to správne ..a že to nie je len tak ale je to naozaj úprimné ... (teraz nemyslím zaradenie podľa hudby) ..
@cicatrix tiež ma najprv nebrali vážne a robili si srandu že čo budem zase o týždeň a pod. ..ale jak vravím ..vysvetlil som im to že som si to proste potreboval všetko odžiť na vlastnej koži aby som vedel čo mi je najbližšie .. a potom ma pochopil a uznali že je to logické
Inak toto označenie pohan prišlo samo od seba a to je to najlepšie..To nebolo ako s ostatným že som do toho išiel s úmyslom to vyskúšať..toto prišlo proste nejak samo a celého ma to zachvátilo..
@puco90 nemusí sa zachovať podľa mňa, ja teraz počúvam občas aj elektroniku, nie len veci kde je rocková gitara. jednoducho sa ten človek zmenil, možno sa pozrel na ten druhý hudobný štýl z iného uhlu a zistil, že tam je možno niečo fajn, že to nie je len zlé a zapáčilo sa mu to časom
Nechápem ludí ,ktorý sa nechajú ovplyvniť niakým štýlom ,hudobným trebárs a začnu sa podľa toho obliekať ..Mne to príde také trápne ako keby sa len chceli "zaškatuľkovať" a bez toho "stajlu" by neboli trebars pravý metláci či rapery či emo
Ja počúvam skoro všetko a obliekam si,čo sa mi páči a hlavne v čom sa cítim pohodlne ,ale prevažne vždy ked sa pozriem do skryne objavím tam niako skôr rockovú kombináciu ale priznávam aj ružové veci sa najdu ale tak málo
Hm ale k zmene ešte,Sama som prešla zmenou ,takou väčšou ,ale psychickou .Prežila som si dosť zlého v poslednej dobe a to ma úplne zmenilo,môj život a všetkoberiem uplne inak Uplne .Ale zmena bola dobrá ,posunula som sa dalej...
@cicatrix Isteže pre okolie to musí byť ťažké, vyrovnať sa s nejakými zmenami. Nie každý je tak prispôsobivý, že si dokáže sadnúť s každým a keď sa človek, ako sa hovorí, v niečom takto radikálne 'zmení', mal by s tým tak nejak počítať. Priatelia sa stali priateľmi, pretože nás s nimi v minulosti niečo spájalo. Ak nás spájalo viac, mohli to byť dokonca dobrí priatelia. A teraz si predstav, že zmeníš časť svojho ja. Iste to nie je len tak, z ničoho nič, takže Ťa k tomuto posunu niečo priviedlo. To, čo Ťa k nemu priviedlo, môže súvisieť aj s inými zmenami, často prevratnou zmenou myslenia v pár alebo viacerých ohľadoch. A ak zmeníš postoje k tomu, v čom kedysi medzi Tebou a kamarátom panoval názorový súlad, je možné, že on na taký prevrat ešte nie je pripravený, jeho postoje preto k veci ostávajú staré a Tvoje zmenené a to môžete vzájomne pri sebe ďalej buď akceptovať (ale nemusíte s tým súhlasiť), prípadne - ak sa to udeje naraz v príliš veľa alebo príliš zásadných veciach, hrozí, že sa nepochopíte a ďalej by také priateľstvo pre obe strany bolo už len limitujúce. No a v tom prípade je asi obtiažne ho udržiavať ...
@avieabbey aj ja si myslím, že metal je nádherná hudba, ale to, či je niečo pekné je len relatívny pojem. To, že elektrická hudba je blbosť je len tvoj subjektívny názor Takisto to môže niekto povedať o metale.
Nikdy som tieto štýly resp. tých ľudí nechápala, neviem k čomu to je dobré...?! A podľa mňa ich to jedného dňa i tak prejde. Míňať peniaze na oblečenie, doplnky, CD-čká, odznaky... toho či oného štýlu, ničiť si steny v izbe lepením plagátov... Jedna moja spolužiačka je punkerka ale jej sa to aj hodí, i keď vyzerá ako chlapec a podobá sa na Mira Šmajdu... A potom poznám ešte jedno dievča a tá sa tiež vzhľadom prispôsobuje nejakému štýlu, ale vyzerá zle...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
aj ja som toho vystriedala, ale nie tak výrazne,, teraz si vypočujem z každého dačo, ale nikdy som na iné štýly hudby nenadávala..
Dlho som sa hľadal a aby som sa našiel musel som vyskúšať každú jednu možnosť aby som si to odžil na vlastnej koži ..
Ja som fakt okúsil z každého štýlu ..a nie len počúvať ho ale aj ho žiť ..
Môj konečný smer ktorý už nezmením a ktorý naozaj a úprimne cítim že je to pre mňa ten správny smer je označenie pohan kt. počúva iba to čo sa mu páči ... zväčša je to metal ale neznášam keď ma niekto označí za metalistu...
Nechcem byť zaraďovaný k tým vymasteným metalovým hlavám čo sa správajú jak opice a musia nosiť tie svoje bundičky..dlhé vlasy ..všade hrebíky pretože si myslia že to k tomu proste patrí a bez toho by nemohli počúvať metal ..
Je to super pocit mať také to zaradenie seba ...a vedieť o ňom že to je to správne ..a že to nie je len tak ale je to naozaj úprimné ... (teraz nemyslím zaradenie podľa hudby) ..
Inak toto označenie pohan prišlo samo od seba a to je to najlepšie..To nebolo ako s ostatným že som do toho išiel s úmyslom to vyskúšať..toto prišlo proste nejak samo a celého ma to zachvátilo..
Ja počúvam skoro všetko a obliekam si,čo sa mi páči a hlavne v čom sa cítim pohodlne ,ale prevažne vždy ked sa pozriem do skryne objavím tam niako skôr rockovú kombináciu ale priznávam aj ružové veci sa najdu ale tak málo
Hm ale k zmene ešte,Sama som prešla zmenou ,takou väčšou ,ale psychickou .Prežila som si dosť zlého v poslednej dobe a to ma úplne zmenilo,môj život a všetkoberiem uplne inak Uplne .Ale zmena bola dobrá ,posunula som sa dalej...