Pre kazdeho je totiz toto slovo ine. Niekto je stastny ked je milionar, niekto ked mam lasku, niekto ked ma dobru pracu, masovy vrah je stastny ked zabije co najviac ludi, emo clovek je najradsej ked si moze rezat zily, nacek je stastny ked dobije co najvac ja nevim ciganov napriklad atd atd...
pre mna je zmysel zivota robyt to co cloveka bavi mat priatelov na ktorich sa da spolahnut s ktorimisa da porozpravat na rozne temi ako napriklad tuto na birdzi som rad zetotu toto vzniklo a ze clovek sa moze zapojit do roznych diskusii
zmysel? nezmysel... zivot nema zmysel. mne ide o zazitie vsetkeho mozneho predtym nez mi pluca vyskocia a zdrhnu spolu s pecenou aj roznymi inymi castami tela
Ako tu už bolo povedané, život sám o sebe nemá zmysel, ALE každý z nás môže dať zmysel práve tomu svojmu životu.
(V tom mi samozrejme budú odporovať kresťania alebo iní teisti, pretože predpokladajú, že boh je zmyslom života, alebo že boh dal životu zmysel, však slečinka?)
Ja osobne uprednostňujem pred nikým a ničím nedokázaným posmrtným životom a rajom na nebi život, ktorý dá zmysel nie len mne, ale aj ľudom okolo mna, mojej rodine, manželke, deťom, priateľom, etc. Znie to ošúchane, ale život je len jeden, po ňom už nenasleduje nič, preto ho treba prežiť najlepšie, ako sa dá.
Zmysel zivota asi myslis to,co ma dokaze rano dostat z postele a zapojit ma do procesu a to este s usmevom na perach.To bude asi dnes laska,zajtra peniaze,snad letne rano a snad hlad po niecom novom,mozno len nieco,co mam a co ma naplna.Alebo nieco,po com tuzim a co chcem dosiahnut.Srtucne ale samotnym zmyslom zivota je pre mna nezmyselnost zivota.
Môj zmysel života je získať večný život v nebi. Nebo nie je len na paru rokov, ale na veky a preto sa oplatí niečo preto spraviť.
Nijaký iný zmysel života neuspokojí ľudí. Ja to viem. Skoro všetko som vyskúšal a eufória z toho trvala veľmi krátko a potom sa vyparila.
Odpoveď: Čo je zmyslom života? Ako môžem nájsť zmysel, naplnenie a uspokojenie v živote? Mám potenciál dokázať niečo, čo má trvalú hodnotu? Mnoho ľudí neprestáva uvažovať nad zmyslom života. Po rokoch sa pozerajú späť a uvažujú prečo ich vzťahy skrachovali, prečo sa cítia takí prázdni, aj keď možno dokázali všetko, čo si predsavzali. Jeden bejzbólový hráč, ktorý to dotiahol až do siene slávy dostal otázku, či je niečo, čo si želal, aby mu niekto povedal, keď začínal s bejzbólom. Odpovedal: "Keby mi tak niekto povedal vtedy, že keď dosiahnem vrchol, nič to vlastne nebude znamenať." Mnoho cieľov sa nakoniec ukáže ako prázdnych potom, čo sme premrhali roky na ich dosiahnutie.
V našej spoločnosti humanizmu sa ľudia ženú za rôznymi cieľmi mysliac si, že tie im dajú zmysel života. Niektoré takéto ciele sú: úspech v obchode, bohatstvo, dobré vzťahy, sex, zábava, dobročinnosť, atď. Ľudia sami priznávajú, že keď dosiahli svoje ciele – bohatstvo, vzťahy, rozkoš, stále pociťovali vnútornú prázdnotu – pocit prázdna, ktoré sa ničím nedá naplniť.
"Márnosť nad márnosť! Všetko je márnosť." Tento autor mal nezmerné bohatstvo, bol múdrejší ako ktorýkoľvek človek, čo kedy žil na zemi, stovky žien, palácov a záhrad, ktoré boli pýchou jeho kráľovstva, najlepšie jedlá a vína a každý možný druh zábavy. A v istej chvíli skonštatoval, že všetko, za čím sa jeho srdce hnalo, dosiahol. Ale aj tak "život pod slnkom" (život prežívaný akoby existovalo len to, čo vidíme svojimi očami a vnímame svojimi zmyslami) je bez zmyslu! Prečo existuje takáto prázdnota? Lebo Boh nás stvoril pre niečo viac ako len pre skúsenosť tu a teraz. On "Vložil večnosť do srdca človeka..." V našich srdciach sme si vedomí toho, že musí byť ešte niečo viac ako len "tu a teraz".
Ceruzisko - ten film som nevidel, ale poznam odtial velmi dobru pesnicku, co bola na konci, vlastne ten koniec som videl, heh, tak odporucam vsetkym aspon tu - Always look on the bright side of life
suhlasim s laskou.. bez nej to proste nejde.. clovek potrebuje citit ze niekomu na nom zalezi a ze ho ma niekto rad, ci uz rodina, priatelia, partner...
hm..kazdy ma rad nieco ine...no problemom je, ze nikdy nebudu vsetci ludia stastny naraz..pochybujem ze bi vrah nasiel niekoho akeho ochotneho, alebo nacek cigana co by si nechal skakat po hlave...
43..
ked je pre teba zmyslon zivota smrt, chod si skocit... ved tym ho naplnis...
34..podla mna clovek nachadza stastie hned ako sa prvi krat usmeje...keby si nemal rodinu...prial by si si ju...tak ako ty co ju naozaj nemaju...a ty co nieco maju si to povedsinou neuvedomuju... ked si doposial nenasiel stastie v ani jednej veci alebo ani s jedinym clovekom...uprimnu sustrast...
@sweetdream tvojim zmyslom zivota je Hudba?? tak na co potom chodis do skoly, pekna sa obliekas, chodis na birdz stretka atd?? @102@98@84 kebyze je pocuvanie hudby mojim zmyslom zivota tak len sedim doma a pocuvam na robit nieco ine? ved by to moj zmysel zivota
@goth111 1) do skoly musim chodit a aj chcem, lebo som si vybrala lahku skolu 2) pekne sa obliekam? no tak ti dakujem za kompliment 3) na Birdz stretku som bola len raz, to druhe bolo take VIP nie? a preto tam chodim lebo tam chodia fajn ludia aaa music akoze vacsia cast mojho zivota, ale tak bolo pisane jedno slovo, tak jedno slovo co ma v mojom zivote velke zastupenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
123 komentov
(nie asfaltova ale cesta ako smerovanie k niecomu)
Fhobos: Nie si náhodou králik?
ale ked sa na to tak pozrieš.. tak čo je dôležitejšie? ten zvyšok bude len na skrášlenie
"STASTIE" alebo "byt STASTNI"
Pre kazdeho je totiz toto slovo ine. Niekto je stastny ked je milionar, niekto ked mam lasku, niekto ked ma dobru pracu, masovy vrah je stastny ked zabije co najviac ludi, emo clovek je najradsej ked si moze rezat zily, nacek je stastny ked dobije co najvac ja nevim ciganov napriklad atd atd...
Ale vsetko to mozme definovat pod slovo STASTIE.
Chcela som napisat bud Zit, alebo Zmysel.. No obe su uz tu, tak sa len pripajam
(neviem čo je to, ale niečo to musi byť...musi byt nieco zmyslom mojho zivota..pre co zijem)
Drum and Bass
Pre každého niečo iné.
(V tom mi samozrejme budú odporovať kresťania alebo iní teisti, pretože predpokladajú, že boh je zmyslom života, alebo že boh dal životu zmysel, však slečinka?)
Ja osobne uprednostňujem pred nikým a ničím nedokázaným posmrtným životom a rajom na nebi život, ktorý dá zmysel nie len mne, ale aj ľudom okolo mna, mojej rodine, manželke, deťom, priateľom, etc. Znie to ošúchane, ale život je len jeden, po ňom už nenasleduje nič, preto ho treba prežiť najlepšie, ako sa dá.
Nijaký iný zmysel života neuspokojí ľudí. Ja to viem. Skoro všetko som vyskúšal a eufória z toho trvala veľmi krátko a potom sa vyparila.
Odpoveď: Čo je zmyslom života? Ako môžem nájsť zmysel, naplnenie a uspokojenie v živote? Mám potenciál dokázať niečo, čo má trvalú hodnotu? Mnoho ľudí neprestáva uvažovať nad zmyslom života. Po rokoch sa pozerajú späť a uvažujú prečo ich vzťahy skrachovali, prečo sa cítia takí prázdni, aj keď možno dokázali všetko, čo si predsavzali. Jeden bejzbólový hráč, ktorý to dotiahol až do siene slávy dostal otázku, či je niečo, čo si želal, aby mu niekto povedal, keď začínal s bejzbólom. Odpovedal: "Keby mi tak niekto povedal vtedy, že keď dosiahnem vrchol, nič to vlastne nebude znamenať." Mnoho cieľov sa nakoniec ukáže ako prázdnych potom, čo sme premrhali roky na ich dosiahnutie.
V našej spoločnosti humanizmu sa ľudia ženú za rôznymi cieľmi mysliac si, že tie im dajú zmysel života. Niektoré takéto ciele sú: úspech v obchode, bohatstvo, dobré vzťahy, sex, zábava, dobročinnosť, atď. Ľudia sami priznávajú, že keď dosiahli svoje ciele – bohatstvo, vzťahy, rozkoš, stále pociťovali vnútornú prázdnotu – pocit prázdna, ktoré sa ničím nedá naplniť.
"Márnosť nad márnosť! Všetko je márnosť." Tento autor mal nezmerné bohatstvo, bol múdrejší ako ktorýkoľvek človek, čo kedy žil na zemi, stovky žien, palácov a záhrad, ktoré boli pýchou jeho kráľovstva, najlepšie jedlá a vína a každý možný druh zábavy. A v istej chvíli skonštatoval, že všetko, za čím sa jeho srdce hnalo, dosiahol. Ale aj tak "život pod slnkom" (život prežívaný akoby existovalo len to, čo vidíme svojimi očami a vnímame svojimi zmyslami) je bez zmyslu! Prečo existuje takáto prázdnota? Lebo Boh nás stvoril pre niečo viac ako len pre skúsenosť tu a teraz. On "Vložil večnosť do srdca človeka..." V našich srdciach sme si vedomí toho, že musí byť ešte niečo viac ako len "tu a teraz".
Akoze nic proti litaniam, niekedy treba aj tak, ale tento topic chcel vyjadrenie jednym slovom
aaa, takisto súhlasím s číslom 42.
Smrť je vykúpením z tohto sveta a nádej, že inde bude lepšie.
hm..kazdy ma rad nieco ine...no problemom je, ze nikdy nebudu vsetci ludia stastny naraz..pochybujem ze bi vrah nasiel niekoho akeho ochotneho, alebo nacek cigana co by si nechal skakat po hlave...
43..
ked je pre teba zmyslon zivota smrt, chod si skocit... ved tym ho naplnis...
34..podla mna clovek nachadza stastie hned ako sa prvi krat usmeje...keby si nemal rodinu...prial by si si ju...tak ako ty co ju naozaj nemaju...a ty co nieco maju si to povedsinou neuvedomuju... ked si doposial nenasiel stastie v ani jednej veci alebo ani s jedinym clovekom...uprimnu sustrast...
poprípade: lezenie-na-nervy
alebo: nihilizmus
alebo: Haribo!
Ale to zasa nie je jedno slovo..
Ked nad tym tak rozmyslam tak sa to vsetko skrýva v láske. Tazko slovami opísat lásku.
- Nič, skutočne nič sa neoplatí žiť bez lásky, všetok zmysel života sa naplní tam, kde je láska. (Dietrich Bonhoeffer)
- Láska je zmysel nášho života a jeho jediný cieľ. (Benjamin Disraeli)
- Kto nemá rád ľudí, pre toho nemá zmysel žiť. (Konstantin Nikolajevič Baťuškov)
- Ako sme tomu porozumeli, jediným zmyslom ľudskej existencie je zapaľovať svetlo v temnotách
obyčajného bytia. (Carl Gustav Jung)
- Človekom v plnom zmysle slova sa staneš len skrze lásku. (Phil Bosmans)
- S námahou, ľútosťou, bolesťou a pokorou musíš v sebe hromadiť a chrániť svetlo. To je zmysel celej
tvojej činnosti. Tento svet iné ani nečaká. Ak nie si svetlom, nedávaš nič. (Anton Srholec)
- Všetci sme sa narodili preto, aby sme milovali. Láska je zmyslom nášho života a naším jediným cieľom. (Benjamin Disraeli)
- zmysel života sa naplní tam, kde je láska. (Dietrich Bonhoeffer)
- Život dostáva zmysel jedine láskou. Čím viac sme schopní milovať a dávať sa, tým väčší zmysel má náš život. (Hermann Hesse)
- Život človeka má zmysel, ak po ňom zostane vo svete o trochu viac lásky a dobra. (Alfréd Delp)