Buduci tyzden mi idu trhat zub. Poprosim tych, ktorym uz trhali zuby, nech mi napisu ake to je.. Ci to boli? Ci boli ked davaju injekciu? A ci boli po tom ako prestane ucinkovat???
Nechcem vyrábať paniku, ale spolužiak hovoril, že to bolo strašné. Že jemu keď išli trhať, tak mu ten zub nevytrhli naraz, ale že ho najprv rozsekli tuším na tri časti a potom tie zvlášť trhali. Takže to bolo, ako keby mu trhali až tri zuby.
ked mi trhali zub, pichli mi najprv injekciu do podnebia, ktorá bolela viac nez samotné trhanie-dost, trhanie len trochu bolelo, velmi nepríjemné je však to sptrpnutie úst este celý deň po injekcii
mne trhali dva krát. prvý raz som skoro odpadla od bolesti.. to bolo niečo nehorázne... druhý krát keď vytiahla zub, tak ma ešte udrela do vrchných s kliešťami... takže to bolelo... injekcia bolí tiež.
trhanie zubu je tá najhoršia vec na celom svete....
Mňa injekcia nebolela, je to len také pichnutie. Potom ti to začne tŕpnuť, čo môže byť trošku zvláštny pocit, a samotné trhanie vôbec nebolí, iba je to trošku nepríjemné... Asi to bude trochu krvácať, ale to prejde. Potom, keď sa ti začne vracať citlivosť, môžeš začať cítiť bolesť, ale nie je to také hrozné. Tabletka pomôže.
Určite je to tisíckrát lepšie ako keď ťa bolí pokazený zub alebo keď ti vŕtajú zub bez umŕtvenia.
injekcia nebolí a aj keď tak úplne minimálne takže sa nemáš čoho báť.To trhanie by logicky po tejto (podľa mňa príjemnej injekciii-myslím to vážne a nie ironicky) by bolieť vôbec nemalo....možno potom keď ti prestane účinkovať injekcia tak to bude trochu nepríjemný pocit mať "dieru" v ďasne ale za pár dní sa to úplne zhojí a ani si na to nespomenieš Inak vo vlastnom záujme by som ti radila nezakladať o tom diskusie a čitať články na nete kebo sa úplne vystresuješ a bolesť si navodíš sama už len vystrašenou psychikou...
no to stŕpnutie je fakt nepríjemné...aj ja mám panický strach zo zubárky.. a šla som len keď ma bolel zub.. vytrhla mi ho.. to som síce prežila..ale ranu som mala takú veľkú, že som bola týždeň na ibalginoch.. ale to bolo tak, ze každé 4 hodiny vo mne tabletka, inak som nemohla nič robiť..ani existovať.. potom som šla znova ku zubárke, že ma to bolí.. to bol silvester..tak mi len predpísala sestrička tabletky na zápal..ale tie netlmili bolesť.. preto som zasa hltala ibalginy.. potom mi powedali, ze asi mam zly aj vedlajsi zub.. tak mi vytrhla aj ten.. cize som prisla o dva zuby..a znova som bola v ibalginoch.. zasa antibiotika na uzliny a na zapal..a po mesiaci to prešlo.. najhoršie obdbie môjho života nezávidim!
Pokiaľ tvoja zubárka nie je ako tá naša, tak je všetko v poriadku
Každý, komu trhala zuby (mne sa to našťastie vyhlo) vravel, že pichla injekciu na umŕtvenie a hneď začala trhať. Čiže injekcia neúčinkovala, všetko cítili, bolelo...teda, robili au au a keď išli domov, mali stŕpnutú papuľu
čo ja viem... injekcia nebolí, ani druhá ma nebolela, keďže som to mala lokálne umŕtvené, tak ani trhanie nebolelo.
mňa skôr vytáčalo to, že mám hodinu otvorenú hubu dokorán, aby mi mohol vytrhnúť sedmičku, ktorá sa trieštila, rozpadávala a ešte mi musel aj nastrihávať ďasno, hahaha
ale fakt to nebolelo.
to až potom. a to čistenie, na ktoré som denno denne chodila bolelo.
takmer vždy mi iba strekla do úst takú vec na umŕtvenie, ktorá vôbec nefungovala, takže to bolelo jak sviňa :/
raz som mala zapálené ďasno okolo zubu, ktorý moja ústna ortopédka označila ako "ten zub, čo sa nesmie vytrhnúť" no a tak som s tým išla na pohotovosť, lebo som bola celá napuchnutá a tá doktorka mi pichla do toho zapláleného injekciu, ktorá vôbec nefungovala, takže keď mi ten zub trhala, tak som tam skoro odpadla od bolesti a krv som im tam pľula na podlahu.
A teraz niekedy mi musia vytrhnúť 2 zuby, takže s tebou súcitím...
no a to nevravím ešte o tom, ako mi to ďasno potom rezali, strkali doň niečo, potom znova otvárali, to niečo vyberali a strkali tam nové niečo, potom zase otvárali... Bŕ...
trhali mi 4 zuby, injekcia bola trochu neprijemna ale nebolela, proste len citis pichnutie do dasna. trhanie nebolelo, citis len ako ti taha zub, najprv ho rozkyve a potom vytiahne, bolest som absolutne necitila. po vyprchani ucinku injekcie ma ranka mierne zabolela len ked som si o nu silnejsie pritlacila jazyk. neboj sa.
Absolutne to neboli. Zub mi rastol dovnutra a asi 3x sa mu vysmykol z kliestov a az potom sa mu to podarilo, ale ani som to necitil. Ta inekcia bola podstatne horsia a to tiez bolo take pichnutie ako ked ta postipe mravec
zalezi od okolnosti, ak je velmi zapaleny a je tam vela hnisu injekcia nemusi zabrat, ale zvycajne zaberie. ja som ho mala tak umrtveny, že mi to pripadalo ako keby zo mna vytahovali nejaky stupel
mne trhali 4zuby -kvoli strojčeku injekcia bolela dosť trhanie -taký blbý pocit ,no ale raz mi dala menšiu injekciu pomýlila si vek tak to bola ukrutná bolesť až slzy mi išli z očí
Podľa mňa po týchto komentároch už k zubárovi v živote nepôjde!!!
Mňa trhanie napríklad skoro vôbec nebolí, ani injekcia. Asi preto, že sa toho nebojím a neprežívam to tak hrozne. Inak mne napríklad zubár nedokázal zachytiť zub a tak mi ho rozbil na viac častí a potom mi ich vylamoval. Pohoda...
@martina123 moja mama je zubárka,čiže ked ide pichať injekciu natrie na ďasno najprv taky gélik,po kt. si strpne ďasno a tak pichne injekciu...čiže to nebudeš absolútne cítiť, ani samotné trhanie, pokiaľ samozrejme nebudeš v kresle vystájať..a účinok injekcie zmizne
mne trhali sedem zubov, lebo mi mliečne nevypadávali a už sa mi tam tlačili nové, tak mi ich museli vytrhnúť natvrdo. Áno, nepríjemné je to dosť, hlavne keď sa to nepodarí na prvýkrát. Ale je to len chvíľkový moment, keď to poriadne bolí, potom sa to už dá v pohode zniesť. A skúšala som si dávať trhať zub s injekciou aj bez, oboje prežiješ, ale je to nepríjemné, na to sa priprav. Ale určite je nepríjemnejšie vŕtanie, tak ak ti už vŕtali zub, nečakaj nič horšie...veľa šťastia
Ja keď som dostal injekciu, a čakali sme pokiaľ mi može dať ďalšiu a tak, som si medzi tým tak rozkúsal peru že som si krv musiel otierať, takže to je parádne umŕtvené.. potom to dosť vadí
mne trhali zub múdrosti. no keď si zvykneš na tú bolesť, tak si môžeš aj pospať. akurát že potom ako prestala účinkovať inekcia, tak to je potom iná sranda bolesť. a mňa osobne potom týždeň držali teploty tak som musel ležať v posteli. skrátka to trhanie nie je až taký problém ako to čo príde potom.
trhali mi aspoň 5 zubov...nič čo by sa nedalo zniesť...dva z nich dokonca bez umŕtvenia...to síce bolelo, ale zas keď ti to umŕtvia tak je to len taký blbý pocit, ale nebolí to...
mne včera trhali 2 zuby a dnes dalšie 2,...da sa to vydržat,huba neni strpnuta cely den ako pišete iba zo 4hodky...po odtrpnuti to boli,ale iba po niektorych vytrhnutych zuboch.každopadne ,nieje to največšia bolest na svete.kdeže...pridu ovela večšie.
Ahojte. Mne minulý rok trhali 2 zuby - 1. bolel ako sviňa pretože injekcia nestihla zaúčinkovať, totižto môj ,,podarený" zubár mal až príliš naponáhlo. 2. zub nebolel vôbec bol rozštiepený..... ... a dnes mi zase trhali a trochu to bolelo, no vlastne dosť ale keď má dobrého (výborného) zubára. A (najmä si pamätajte ľudia!!!" NAJVäČŠÍ NEPRIATEĽ JE NERVÓZNY ZUBÁR!!!
s injekciou to nebolí vobec, ani len to pichnutie injekcie...ale ak tam máš zápal v tom zube, vtedy injekcia neúčinkuje a to všetko pekne cítíš .. myslel som že tam umriem v tom kresle, celý som sa tam triasol, potil, každé moje druhé slovo bol vulgarizmus ale nakoniec to vytrhla a snažil som sa myslieť na niečo pekné, no trhačka zubov je asi ta najhoršia bolesť akú poznám... pretože si tie zuby už radšej umývam častejšie a používam aj tie medzizubné kraviny, odvtedy som naštastie už u zubárky nebol ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
záleži od toho či to je mliečný, alebo trvalý.
v obidvoch prípadoch, aj s injekciou - skapeš od bolesti ! nenormálne to bolí, raz mi trhali nikdy viac ! Bŕŕŕ....
trhanie zubu je tá najhoršia vec na celom svete....
Určite je to tisíckrát lepšie ako keď ťa bolí pokazený zub alebo keď ti vŕtajú zub bez umŕtvenia.
Každý, komu trhala zuby (mne sa to našťastie vyhlo) vravel, že pichla injekciu na umŕtvenie a hneď začala trhať. Čiže injekcia neúčinkovala, všetko cítili, bolelo...teda, robili au au a keď išli domov, mali stŕpnutú papuľu
mňa skôr vytáčalo to, že mám hodinu otvorenú hubu dokorán, aby mi mohol vytrhnúť sedmičku, ktorá sa trieštila, rozpadávala a ešte mi musel aj nastrihávať ďasno, hahaha
ale fakt to nebolelo.
to až potom. a to čistenie, na ktoré som denno denne chodila bolelo.
ale tak čo už no...
do týždňa to je v pohode.
raz som mala zapálené ďasno okolo zubu, ktorý moja ústna ortopédka označila ako "ten zub, čo sa nesmie vytrhnúť" no a tak som s tým išla na pohotovosť, lebo som bola celá napuchnutá a tá doktorka mi pichla do toho zapláleného injekciu, ktorá vôbec nefungovala, takže keď mi ten zub trhala, tak som tam skoro odpadla od bolesti a krv som im tam pľula na podlahu.
A teraz niekedy mi musia vytrhnúť 2 zuby, takže s tebou súcitím...
Mňa trhanie napríklad skoro vôbec nebolí, ani injekcia. Asi preto, že sa toho nebojím a neprežívam to tak hrozne. Inak mne napríklad zubár nedokázal zachytiť zub a tak mi ho rozbil na viac častí a potom mi ich vylamoval. Pohoda...
veľa šťastia a nebojaj sa
čuste, čavute.
Ahojte. A
A.
Ahoj.