Ahojte, tieto potvorky ma už dlhšiu dobu dosť trápia. Zubárka mi odporúčala vybrať ich rovno všetky 4 naraz s tým, že ma uspia. A však od mnohých ľudí som počula negatíva - strava cez slamku, 2 týždne spuchnutá, môžu mi zdrôtovať sánku, podpisujem papiere
Mne jeden rastie krivo, o 2 týždne idem trhať a bojím sa, lebo mama keď bola trhať tak jej ho zlomili napoly.... Operačne je to viac ok, to by som chcela aj ja... Závidím všetkým evolukovaným ľuďom, ktorým už zuby múdrosti nerastú, lebo pre moderného sú zbytočné...
Práve mi rastú...dá sa to vydržať...ono ked ťa uspia nič nebudeš cítiť aj ked to budeš mať umrtvené....ale potom to bolí...a počúvaj zubárku, pretože zuby sú dosť individuálna vec u každého a nie je s nimi sranda
Musia ti to trhať? Ja mám niekedy pocit z toho, čo počúvam, že niektorým ľuďom tie zuby trhajú pomaly bezdôvodne.. trochu ich bolí to, že rastie (ktorý zub nebolí) a hneď zubárka povie, že je najlepšie vytrhnúť všetky 4 ... opravte ma ak sa mýlim
inak ak to už musí byť, radšej by som si to dala vytrhnúť operačne (sedeť v kresle s plnými ústami krvi by som nezvládla) .. a neviem či je lepšie naraz alebo postupne.... ale zas keby si to dáš všetko naraz dobre bude ťa to boleť, ale potom už budeš mať pokoj a nemusíš toto prežívať druhý krát
ja mam tiez vsetky sty, tiez nie este vsetky vyrastene, samozrejme ze ma to obcas boli ked to rastie, ale preco by mali ist von len preto ze su to 8micky nechapem ... pokial nerastu krivo a nerastu do 7. tak nevidim dovod. A ze sa kazia? kazia sa len preto lebo ich poriadne neumyjete zle sa tam manevruje s kefkou.
áno musia, lebo nemajú kde rásť ... bolesti sú to fest strašné, hlavne jeden, ale to by som aj prežila ... lenže tým, že nemajú kde rásť, tlačia na ostatné zuby ... a to je ten hlavný problém
ja by som tiež najradšej dala vŠetky 4naraz a mala pokoj, len sa bojím, keď som toľko zlého o tom počula ...preto sa pýtam na vaše skúsenosti
no lenže mne rastú zle, lebo nemajú kde rásť nemajú miesto ... a jeden je taký špeciálny, že je vyrastený, ale len časť je vonku a druhá sa skrýva jemne pod ďasnom a keď jem tak mi ho dráždi a potom sa mi robia zápaly, takže pravidelne beriem antibiotiká ...
priateľ má tiež 8-čky a nemá absolútne žiadne problémy
btw, vidím že si z ke, môžem sa spýtať akú máš zubárku/zubára?
boha, 2 mám šetko pohode, a ďalšie dva mi rastú strašne dáko divne, proste mám pocit že divnútra alebo čo, a aj sa dosť bojím že sa mi pokrivia zuby dáko kvôli tomu, díky za pripomenutie, musím ísť už do tej piče zubárskej nech zrobí dačo
citim sa tak zaostalo, ked tu citam, ze kazdy ich uz ma.. ja nemam este ani jeden prerezany, ba dokonca este nemam ani cele 7-cky dorastene. ale podla RTG su tam. bojim sa, co ma caka.. :/
@ivushka25 vieš, len blbé ja na tom to, že dáš si von dva, nebudeš dva týždne poriadne jesť a bude ťa to boleť.. potom si dáš ďalšie dva, to budú ďalšie dva týždne minimálne.. kdežto ak si to dáš naraz tak fakt budeš mať potom pokoj.. mojej malej 13 ročnej sestre urobila zubárka rtg a zistila, že malý zárodok osmičky jej ide úplne krivo, tak tiež sa jej v tom chcú špárať a to hneď teraz držím ti palce dievča
mám všetky štyri, rástli mi asi celú strednú a ešte stále to občas zabolí.. ale zatial sa ich nechystám vybrať, neviem či by som prežila vyťahovanie zubov, lebo sa hrozne bojím
mam vsetky 4 a bolelo to dost ked rastli, este aj budu rast, ale oni si vedia vybrat tie najnevhodnejsie obdobia a sice mi trochu pokrivili moje terajsie, nejdem ich vyberat, ani zubar to nenavrhoval
...spoluziacka bola vyberat, mala asi tyzden napuchnute lica a okrem toho obrovsku zelenu modrinu
@ivushka25 V KE som vacsinu roka (lebo tam studujem) ale zubarku tam nemam chodim ku takej viac menej rodinnej znamej. Aj tak tam nerad chodim, ale aspon mi vzdy povie co ide robit prepac
no, mna ide porazit ked bolia cez skuskove "idealne" obdobie ... tak som si to chcela poriesit teraz, ale mam brigadu (s ktorou som spokojna), no som v kontakte s ludmi ... takze ist tam ako skrecok a este k tomu s modrinou ...och ... :/
hej hej, aj mne dolne v pohode a horne mam pocit ze kus krivo, len mne ani nemaju kde rast a tlacia mi na ostatne, aj ked rastu relativne rovno ... preto musia von ... a rozmyslam, ze potom dam aj strojcek, nech mi pekne vyrovna naspät ... radsej homat teraz ako 22 rocna, kym som v skole, nez potom 25 rocna v praci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
mne sa na jednom dal kaz a druhý mi zavadzal takže šli von. a asi aj tie dva keď dorastú pôjdu preč.
inak ja by som si to naraz nedala preč. pekne po jednom som ta bola a aj pôjdem
inak ak to už musí byť, radšej by som si to dala vytrhnúť operačne (sedeť v kresle s plnými ústami krvi by som nezvládla) .. a neviem či je lepšie naraz alebo postupne.... ale zas keby si to dáš všetko naraz dobre bude ťa to boleť, ale potom už budeš mať pokoj a nemusíš toto prežívať druhý krát
áno musia, lebo nemajú kde rásť ... bolesti sú to fest strašné, hlavne jeden, ale to by som aj prežila ... lenže tým, že nemajú kde rásť, tlačia na ostatné zuby ... a to je ten hlavný problém
ja by som tiež najradšej dala vŠetky 4naraz a mala pokoj, len sa bojím, keď som toľko zlého o tom počula ...preto sa pýtam na vaše skúsenosti
@wuttasi
no lenže mne rastú zle, lebo nemajú kde rásť nemajú miesto ... a jeden je taký špeciálny, že je vyrastený, ale len časť je vonku a druhá sa skrýva jemne pod ďasnom a keď jem tak mi ho dráždi a potom sa mi robia zápaly, takže pravidelne beriem antibiotiká ...
priateľ má tiež 8-čky a nemá absolútne žiadne problémy
btw, vidím že si z ke, môžem sa spýtať akú máš zubárku/zubára?
ale co boli kamaratky, tak boli spuchunute, niektore menej a niektore viac.. a co sa tyka bolesti, tak to bolo v pohode
...spoluziacka bola vyberat, mala asi tyzden napuchnute lica a okrem toho obrovsku zelenu modrinu
suhlasim, je to blbe, ale lepsie nez mat zdrotovanu sanku ... fest sa bojim a neviem co robit a dakujem aj ja drzim prsty tvojej sestre
@wuttasi
jaaajh, tak nic ako na svoju sa netazujem, len sa jej bcas bojim
@lilly09
no, mna ide porazit ked bolia cez skuskove "idealne" obdobie ... tak som si to chcela poriesit teraz, ale mam brigadu (s ktorou som spokojna), no som v kontakte s ludmi ... takze ist tam ako skrecok a este k tomu s modrinou ...och ... :/
hej hej, aj mne dolne v pohode a horne mam pocit ze kus krivo, len mne ani nemaju kde rast a tlacia mi na ostatne, aj ked rastu relativne rovno ... preto musia von ... a rozmyslam, ze potom dam aj strojcek, nech mi pekne vyrovna naspät ... radsej homat teraz ako 22 rocna, kym som v skole, nez potom 25 rocna v praci