"Doslovný preklad do slovenčiny je -:Ja čarodej Ja spoločnosť. I MAG I NATION ,
alebo - SME NAROD ČARODEJOV"
nie, doslovný preklad do slovenčiny je "ja mág ja národ".
...a to len za predpokladu že MAG uznáme ako nejakú skrátenú verziu od "mage", čo je blbosť, ale keďže existovalo aj slovo "magi" v tomto význame, a nielen v angličtine, tak povedzme že sa to dá...
...ale to len preto že viem že predstavivosť je najmocnejšia sila vo vesmíre.
ja mám myseľ otvorenú, ty by si tú svoju mal trochu zavrieť, lebo tvoja imaginácia odbieha príliš ďaleko od aj ako-tak podložiteľných vecí.
btw, ak sa ideme hrať na etymológiu, imagination pochádza z latinského "imaginatio"/"imaginationis", kde:
i-magi-nationis
magi, magus - od magna - moc
natio, nationis - narodenie (primárny význam), národ (až štvrtý v poradí, odvodený od "to kam si sa narodil")
i - predpona ktorej význam si docucávam z prsta že bude mať podobný význam ako anglické "em" (príklad - power - moc; em-power - umožniť = dať moc)
(zaujímavé že sa to nedá overiť, lebo žiadny slovník mi nevie do latinčiny preložiť "empower".)
čiže i-magi-nation - i-magi-nationis - to, čo dáva moc k zrodu, to čo dáva moc tvoriť, prípadne to čo dáva moc národom, ale tento zmysel bude silno vzdialený až irelevantný, keďže "národ" je až štvrtý, odvodený význam slova "nationis", primárny (a pravdepodobne v tomto kontexte jediný) bude ten prvý
imagination - to čo dáva moc (/umožňuje) tvoriť
p.s. fóra a diskusie sú na diskusiu, čiže zvyknú postulovať nejakú otázku alebo tak, toto čo si napísal je konštatovanie, na konštatovania sú tu blogy a stavy
@midnight ne sory som to ani necital lebo ak mi napises tak len hejtujes .....no napisal si to co ja ....mag bolo skvor uz zakazane slovo ako aj 666 prekrutene na diabolske cislo ....cela historia je prekrutena vdaka krestanom .to ak trochu poznas historiu zeme tak ti to je zname lebo radi prekrutili vsetko na svoj obraz...3 6 9 su tak isto mocne veci ako aj fantazia ....Mag asi je slovo od cias drujdov cize stonehenge .....imagination nie je vymyslene slovo clovekom a uz vobec to nie je anglicke slovo ...a ja osobne viem vytvorit casopriestorovu antenu a napises ze neviem aplikovat veci ? zatial sa mi to nepodarilo neviem zohnat cistu med ...a na zlato nemam peniaze ale casom urcite tak sory za ten prvy komentar
@qwer28 a ty nesi krestan ? co furt pises nieco o obsadeni ? vies ak by som ti to rovno mal do papule povedat tak cloveka ma v sebe 12 zvierat cize "mimozemstania" su nasi "surodenci" preto ten zaujem tolko druhov..."ufo" najmocnejsim a ten co najviac experimentuje je druh vtaka "orol" co je Zeus RA anunnaki a proste ma vela mien ...podla evolucneho meritka je najvyspelejsie zvoera ktore ako prve z vody vzlietne na oblohu .....preco si myslis ze orla uctievaju vsetky indianske kmene ci dokonca USA to ma v znaku CZ aj nemecko ....a mnoho dalsich ....sfinga je symbolom cloveka cize pochadzame skvor zo selmy ako z opise dokonca aj opice maju svojho predka selmu ....cize mimozemstania nie su MIMO lebo tu maju svojich predkov .......vela vela vela veci je dnes prekrutenich ...vdaka krestanom ....po zabiti krista vyhralo zlo .....
- tvrdí, že „hľadá pravdu“, pritom sa drží sebaklamov a chýb v argumentácii aj keď s nimi bola oboznámená;
-vyžaduje rešpekt a úctu voči sebe a svojim názorom, podobnú službu však nechce dopriať oponentom;
-po predložení faktov o téme, ktoré hovoria proti jej argumentom sústavne trvá na svojom (dokazuje, že neprišla diskutovať, ale len vyliať názor – willful ignorance);"
- tvrdí, že „hľadá pravdu“, pritom sa drží sebaklamov a chýb v argumentácii aj keď s nimi bola oboznámená;
-vyžaduje rešpekt a úctu voči sebe a svojim názorom, podobnú službu však nechce dopriať oponentom;
-po predložení faktov o téme, ktoré hovoria proti jej argumentom sústavne trvá na svojom (dokazuje, že neprišla diskutovať, ale len vyliať názor – willful ignorance);"
odporúčam prečítať si aj jeho zvyšok, možno sa o sebe čo-to dozvieš:
» www.pouzimerozum.sk/2014/07/26/intelektualna-upri...
p.s. časopriestorová anténa ma úprimne pobavila, nespomeniem si kedy naposledy som počul kvalitnejšiu pičovinu.
PS ty si moc zdegenerovany skolstvom a pokrutenymi faktami ty apsolutne nemas svoj vlasstny nazor .....tvoj nazor na vec je uplna picovina ....a ze druidi nemaju nic spolocne zo Stonehenge len dokazuje jak si mimo ....preto mi uz nepis na moje prispevky lebo pre teba je tu viac zdegenerovanich ludi ..a presne pre take false bytosti jak si ty je tu toolko debiliti a temnoty
ešte aby medzi nami bolo jasno:
mňa neprediskutuješ, nepreargumentuješ, na to proste nemáš, ani znalosti, ani intelektuálne kapacity, ani vyjadrovacie schopnosti.
bavím sa s tebou, lebo si niekedy rád na blbečkoch trénujem pevnosť nervov a argumentačné schopnosti. budem na teba reagovať kým ma to bude baviť, a kým sa mi bude chcieť. jediný spôsob ktorým si môžeš zabezpečiť naisto aby som na teba prestal reagovať vtedy keď ty chceš, je prestať písať pičoviny, čo v tvojich schopnostiach asi nie je, čiže druhá varianta tohto jediného spôsobu je prestať písať. úplne.
chápeme sa? obávam sa že nie, lebo ty si toho asi príliš veľa v živote nepochopil, ale to už je tvoj problém.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ďakujem ti.
"Doslovný preklad do slovenčiny je -:Ja čarodej Ja spoločnosť. I MAG I NATION ,
alebo - SME NAROD ČARODEJOV"
nie, doslovný preklad do slovenčiny je "ja mág ja národ".
...a to len za predpokladu že MAG uznáme ako nejakú skrátenú verziu od "mage", čo je blbosť, ale keďže existovalo aj slovo "magi" v tomto význame, a nielen v angličtine, tak povedzme že sa to dá...
...ale to len preto že viem že predstavivosť je najmocnejšia sila vo vesmíre.
ja mám myseľ otvorenú, ty by si tú svoju mal trochu zavrieť, lebo tvoja imaginácia odbieha príliš ďaleko od aj ako-tak podložiteľných vecí.
btw, ak sa ideme hrať na etymológiu, imagination pochádza z latinského "imaginatio"/"imaginationis", kde:
i-magi-nationis
magi, magus - od magna - moc
natio, nationis - narodenie (primárny význam), národ (až štvrtý v poradí, odvodený od "to kam si sa narodil")
i - predpona ktorej význam si docucávam z prsta že bude mať podobný význam ako anglické "em" (príklad - power - moc; em-power - umožniť = dať moc)
(zaujímavé že sa to nedá overiť, lebo žiadny slovník mi nevie do latinčiny preložiť "empower".)
čiže i-magi-nation - i-magi-nationis - to, čo dáva moc k zrodu, to čo dáva moc tvoriť, prípadne to čo dáva moc národom, ale tento zmysel bude silno vzdialený až irelevantný, keďže "národ" je až štvrtý, odvodený význam slova "nationis", primárny (a pravdepodobne v tomto kontexte jediný) bude ten prvý
imagination - to čo dáva moc (/umožňuje) tvoriť
p.s. fóra a diskusie sú na diskusiu, čiže zvyknú postulovať nejakú otázku alebo tak, toto čo si napísal je konštatovanie, na konštatovania sú tu blogy a stavy
tááák som sa tešil čo mi na to napíšeš, a tak si ma sklamal... ale neprekvapil. prekvapil by si ma keby si ma nesklamal.
s tvojim výrokom plne súhlasím, ale nechápeš ako sa správne v tomto prípade aplikuje
"ne sory som to ani necital lebo ak mi napises tak len hejtujes .....no napisal si to co ja"
nečítal si to, no si si istý že som napísal to isté čo ty?
heh.
mýliš sa.
"Mag asi je slovo od cias drujdov cize stonehenge "
1. druidi nemajú so vznikom stonehenge spoločné nič, ani v ezoterických kronikách.
2. keby si si prečítal môj koment, tak by si možno zistil že mág -> magus -> magnus, pochádza to z latinčiny od slova "moc", "sila".
"imagination nie je vymyslene slovo clovekom a uz vobec to nie je anglicke slovo"
k zvyšku kokotín vrátane tejto sa nevyjadrujem.
z jedného zaujímavého článku:
"Formy intelektuálnej neúprimnosti diskutujúcej osoby:
» www.pouzimerozum.sk/2014/07/26/inte...
p.s. časopriestorová anténa ma úprimne pobavila, nespomeniem si kedy naposledy som počul kvalitnejšiu pičovinu.
nečítal si to, no si si istý že som napísal to isté čo ty?
heh.
mýliš sa.
"Mag asi je slovo od cias drujdov cize stonehenge "
1. druidi nemajú so vznikom stonehenge spoločné nič, ani v ezoterických kronikách.
2. keby si si prečítal môj koment, tak by si možno zistil že mág -> magus -> magnus, pochádza to z latinčiny od slova "moc", "sila".
"imagination nie je vymyslene slovo clovekom a uz vobec to nie je anglicke slovo"
k zvyšku kokotín vrátane tejto sa nevyjadrujem.
z jedného zaujímavého článku:
"Formy intelektuálnej neúprimnosti diskutujúcej osoby:
» www.pouzimerozum.sk/2014/07/26/intelektualna-upri...
PS ty si moc zdegenerovany skolstvom a pokrutenymi faktami ty apsolutne nemas svoj vlasstny nazor .....tvoj nazor na vec je uplna picovina ....a ze druidi nemaju nic spolocne zo Stonehenge len dokazuje jak si mimo ....preto mi uz nepis na moje prispevky lebo pre teba je tu viac zdegenerovanich ludi ..a presne pre take false bytosti jak si ty je tu toolko debiliti a temnoty
keď nereaguješ postupne na jednotlivé kúsky komentu, ale na celý koment naraz, nemá zmysel ho celý kopírovať do svojho.
...to zvykne obvykle normálnym ľuďom dopnúť.
"ty si moc zdegenerovany skolstvom a pokrutenymi faktami"
možno, ale ty si očividne omnoho viac zdegenerovaný silným nedostatkom školstva.
"preto mi uz nepis na moje prispevky"
zakáž mi.
alebo ešte lepšie, zabráň mi, tou svojou časopriestorovou anténou.
ešte aby medzi nami bolo jasno:
mňa neprediskutuješ, nepreargumentuješ, na to proste nemáš, ani znalosti, ani intelektuálne kapacity, ani vyjadrovacie schopnosti.
bavím sa s tebou, lebo si niekedy rád na blbečkoch trénujem pevnosť nervov a argumentačné schopnosti. budem na teba reagovať kým ma to bude baviť, a kým sa mi bude chcieť. jediný spôsob ktorým si môžeš zabezpečiť naisto aby som na teba prestal reagovať vtedy keď ty chceš, je prestať písať pičoviny, čo v tvojich schopnostiach asi nie je, čiže druhá varianta tohto jediného spôsobu je prestať písať. úplne.
chápeme sa? obávam sa že nie, lebo ty si toho asi príliš veľa v živote nepochopil, ale to už je tvoj problém.