Foxylady
chlapec, emo, neveriaci nikomu
najnedávnejšie lognutie
2. 9.sept. 2024 21:11
4454 dní na BIRDZi
regnutý od 14. septembra 2012
okej, teraz budem znieť jak totoálny amatérsky debilko, ale kto sa opýta, je debilom 5 minut a kto sa neopýta je debilom celý život, takže: ak má film 200 ISO a na foťáku nastavím 400, tak budem fotiť na 200 či 400??
12 komentov
1
foxylady
22. 5.mája 2016 23:10
alebo proste zhorím v pekle za to, že som nastavila iné ISO než má ten film?
3
inak akože takto: nie je to problém. akurát teda nevidím zmysel v tom si kupovať film s ISO 200.
a myslím si, že by si si mala v tom prípade dávať pozor na možnosť podexponovania fotky. môžeš sa s tým vyhrať a porobiť zaujímavé veci /ale vzhľadom na tvoju otázku si nemyslím, že to je tvojím zámerom, nejak porušovať pravidlá s vidinou určitého výsledku/, ale isto maj na zreteli underexposing.
a myslím si, že by si si mala v tom prípade dávať pozor na možnosť podexponovania fotky. môžeš sa s tým vyhrať a porobiť zaujímavé veci /ale vzhľadom na tvoju otázku si nemyslím, že to je tvojím zámerom, nejak porušovať pravidlá s vidinou určitého výsledku/, ale isto maj na zreteli underexposing.
5
@grietusha tie čísla boli len ako príklad. a potrebovala by som proste rychlo zmenit iso, ideálne v rámci jedného filmu. len neviem jak to pochopí ten foťák. či zoberie tu hodnotu ktorú nastavím, alebo tu ktora je na filme.
6
@grietusha a som zvyknutá na 200 pri tých veciach čo robím ale teraz asi pojdem do tmy a nie som si uplne istá či 200 bude dost.
7
@grietusha aha už to chápem z tej diskusie. díky. tak to aby som vzala radšej dva filmy a rozhodnem sa až tam, že?
8
foťák vezme hodnotu, ktorú nastavíš, ale film s ňou pracuje inak budeš si musieť dosť upraviť dobu uzávierky kvôli tomu. ono proste neviem, prečo by mal foťák pochopiť niečo iné foťák je stroj, pracuje tak, ako to na ňom nastavíš a film je to, na čom sa to odráža a má nejakú citlivosť.
dajme tomu, že keď fotíš na ISO 400 /s filmom s rovnakou citlivosťou/, tak typická doba uzávierky je cca 1/500s. lenže proste ty máš film, ktorý má citlivosť 200, to znamená (a dosť možne sa mýlim a malo by to ísť na druhú stranu, nie som teraz úplne istá), že by si mala zdvojnásobiť rýchlosť uzávierky. na 1/1000. ale fakt dúfam, že nekecám
dajme tomu, že keď fotíš na ISO 400 /s filmom s rovnakou citlivosťou/, tak typická doba uzávierky je cca 1/500s. lenže proste ty máš film, ktorý má citlivosť 200, to znamená (a dosť možne sa mýlim a malo by to ísť na druhú stranu, nie som teraz úplne istá), že by si mala zdvojnásobiť rýchlosť uzávierky. na 1/1000. ale fakt dúfam, že nekecám
10
do tmy by som brala ISO 800 a to by som už fakt zakladala nový film / dala do iného foťáku. 400 ti tmavé prostredie veľmi nepoberie. neviem, ako veľmi budeš mať tmu, ale rozhodne by som asi riešila aj statív v takom prípade, pretože si nemyslím, že ti pri nízkej svetelnosti vyjde taká doba uzávierky, že by si to udržala v rukách.
12
@grietusha šak to že statív nemám tak som chcela radšej velké iso a rychlu rychlost. a prave si nie som istá jak velká tma tam bude. a ta tma sa bude strašne rychlo menit aaahh
Napíš svoj komentár
- 1 3kratadost: Povedzte mi, ako starsi chlapi zvladaju [nieco mat] s mladsimi zenami? Lebo ja...
- 2 Karamella: Kúpila som si IPL epilator od Philipsu, som zvedavá, či na to...
- 3 Obivankenobi: Iba pelesit a hltat tabletky
- 4 Pink: Ako ste strávili deň? Ja práca, neskôr návšteva, skočím ešte...
- 5 Samsebou30: youtu.be/jNqVBVf3fQU...
- 1 Samsebou30: Viete čo ja už neverím sestričkám, lekárom. Ak by nedajbože bol niekto na...
- 2 3kratadost: Povedzte mi, ako starsi chlapi zvladaju [nieco mat] s mladsimi zenami? Lebo ja...
- 3 Hovado: Poriadky všade okolo mňa a stále je tu bordel... Ja to nechápem, celé...
- 4 Azizi: Na Spotify som si vytvorila playlist mojich najobľúbenejších rockových piesní < 3 má skoro...
- 5 Karamella: Kúpila som si IPL epilator od Philipsu, som zvedavá, či na to...
- 6 Obivankenobi: Iba pelesit a hltat tabletky
- 7 Pink: Ako ste strávili deň? Ja práca, neskôr návšteva, skočím ešte...
- 8 Luc.ka: m.youtube.com/watch?v=Wo8...
- 9 Samsebou30: youtu.be/jNqVBVf3fQU...
- 1 Lejla32: Mam možnosť kúpiť auto výborný pomer cena/kvalita. Jediný problém, že je príliš...
- 2 Lejla32: och.. po maturite je vam super, zivot gombicka a po VS este lepsie.....
- 3 Ladydoga: Nechcem už žiť...
- 4 Samsebou30: Viete čo ja už neverím sestričkám, lekárom. Ak by nedajbože bol niekto na...
- 5 Teal: Z dôvodu choroby sa dramaticky zvýšilo moje čerpanie homofisov. Za tento rok mám aktuálne...
- 6 Pink: Páči sa mi, keď chlap vie upratovať < 3
- 7 Teal: Jaguar sa aktuálne chystá zasamovraždiť svoju históriu, odkaz, identitu a pre mňa...
- 8 Karamella: Brata zobrali do BIG4, dnes som hrdá sestra < 3
- 9 Dreyjir: Ako mať rád/pozitívne a vrúcne sa naladiť voči človeku, ktorý mi je proti...
- 10 Thunderstorm: Môj muž má tú najroztomilejšiu rannú rutinu s našou mašiškou, najprv spolu idú...