Georg21
17-ročný chalan, single, katolík
najnedávnejšie lognutie
26. 8.augusta 2024 23:53
5280 dní na BIRDZi
regnutý od 14. júla 2010
Nesmrteľný návod:
"Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im." (porov. Mt 7, 7-12)
"Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im." (porov. Mt 7, 7-12)
6 komentov
1
georg21
18. 2.febuára 2016 22:20
Úryvok: » goo.gl/tzplHA...
2
Wtf, co je to za picovina? myslim ze kebyze robim ludom to co by som chcela aby robili mne, tak by bola vacsina z nich prinajlepsom vydesena vsak kazdy sme iny preboha, to ze je nieco po voli mne, este neznamena ze pre druheho by prave toto nebola uplna pohroma.
4
@aventine Dá sa to preložiť napr. ako: Čo človek zaseje, to bude aj žať. Znamená to byť proaktívny voči Bohu a ľuďom... hľadať ich šťastie, byť pozorný, konať otvorene, nezištne podľa dobrého svedomia. Alebo nerobiť to, čo nechceš, aby robili tebe.
Slová v Biblii nie sú nejaké oznamy, ale myšlienky, nad ktorými sa môžeš zamýšľať v kontexte vlastného života...
Táto myšlienka vychádza z kontextu, že kto hľadá, klope, prosí... ten dostane čo hľadá, čo skutočne potrebuje. A, že všetko čo máme, dostali sme od Boha nezaslúžene ako dar. A my, hoci sme hriešny, zlý, robíme niekedy chyby, tiež vieme dávať druhým dobré veci. Teda o čo viac nám dá Boh to čo potrebujeme, ktorý nás stvoril a miluje nás takých akí sme...
Slová v Biblii nie sú nejaké oznamy, ale myšlienky, nad ktorými sa môžeš zamýšľať v kontexte vlastného života...
Táto myšlienka vychádza z kontextu, že kto hľadá, klope, prosí... ten dostane čo hľadá, čo skutočne potrebuje. A, že všetko čo máme, dostali sme od Boha nezaslúžene ako dar. A my, hoci sme hriešny, zlý, robíme niekedy chyby, tiež vieme dávať druhým dobré veci. Teda o čo viac nám dá Boh to čo potrebujeme, ktorý nás stvoril a miluje nás takých akí sme...
5
No tak to je trosku rozdiel "nerob druhym to co nechces aby robili tebe" a "vsetko, co chcete aby ludia robili vam, robte aj vy im." S prvym vyrokom suhlasim, s druhym vobec. Ale nak, nema zmysel ti take cosi vobec vysvetlovat, aj tak to len obkecas mudro sa tvariacimi frazami aby nebolo az tak vidiet ake neskutocne kydy su to.
6
@aventine však tie dve súvisia, sú obe z Biblie, ale tá negatívna je zo Starého zákona, lebo to malo čo povedať tým ľuďom, židom.
Mne je zvláštne ako trúfalo píšeš, že sú to nezmyselné kydy... ale keď ti negativizmus v živote pomáha a tvojmu okoliu tiež, tak dobre. Aj to by bolo divné.
Mohol by som sa ti tu aj vysmiať, že to takto chápeš, ale...
Veď samozrejme, nebudem pre teba chodiť na aute do školy, ak viem, že to si to neželáš... To by som robil niečo iné. Tým výrokom sú vlastne jednoducho povedané dve hlavné prikázania: Milovať čo najviac Boha, a druhého človeka ako seba samého.
Tým výrokom sa skôr naráža na konkrétne situácie, ktoré sa v živote človeka odohrajú.
Základ je tá proaktivita voči druhým, že nečakám kým pre mňa niekto niečo spraví, ale ja prídem a budem ten iniciatívny. A tým dám tomu človeku najavo, že mi na ňom záleží...
Mne je zvláštne ako trúfalo píšeš, že sú to nezmyselné kydy... ale keď ti negativizmus v živote pomáha a tvojmu okoliu tiež, tak dobre. Aj to by bolo divné.
Mohol by som sa ti tu aj vysmiať, že to takto chápeš, ale...
Veď samozrejme, nebudem pre teba chodiť na aute do školy, ak viem, že to si to neželáš... To by som robil niečo iné. Tým výrokom sú vlastne jednoducho povedané dve hlavné prikázania: Milovať čo najviac Boha, a druhého človeka ako seba samého.
Tým výrokom sa skôr naráža na konkrétne situácie, ktoré sa v živote človeka odohrajú.
Základ je tá proaktivita voči druhým, že nečakám kým pre mňa niekto niečo spraví, ale ja prídem a budem ten iniciatívny. A tým dám tomu človeku najavo, že mi na ňom záleží...
Napíš svoj komentár
- 1 Oxidbromu: Čoho a prečo sa toho bojíte?
- 2 Samsebou30: Polovička Threads je so statusmi , , kto začne rok 2025 single”, ale...
- 3 Yoss: Zbohom vianoce www.youtube.com/watch?v=f40...
- 4 Zajko235: Dnes som ešte dojedal vianočný šalát a zákusky zisťujem, ...
- 1 3kratadost: Cim viac boxujem, tym menej chapem, ako dokazal byt Tyson taky rychly...
- 2 Oxidbromu: Vaše silvester plány?
- 3 Willbebetter: Mam chut po 2529360172 rokoch napisat blog
- 4 Oxidbromu: Čoho a prečo sa toho bojíte?
- 5 Milgamman: Z vianočných dialógov: Mamka: pes je úprimný, nikdy ti neublíži, ...
- 6 Samsebou30: Polovička Threads je so statusmi , , kto začne rok 2025 single”, ale...
- 7 Protiuder22: Vtipná hádanka: Uhádni svoju ďalšiu myšlienku.
- 8 Azizi: Squid Game 2 je na svete!
- 9 Yoss: Zbohom vianoce www.youtube.com/watch?v=f40...
- 10 Zajko235: Dnes som ešte dojedal vianočný šalát a zákusky zisťujem, ...
- 1 Tomas5555555: Zelám nábožné a spasené Vianoce. Prvých 5 birdzákov ktorí zverejnia IBAN pošlem finančnú odmenu....
- 2 Tulipanoo: pod stromcekom som si nasla zlomene hrnce, namiesto vysokeho bradateho typka vo Vanskach...
- 3 Nats: dali sme si s frajerom rovnaku knihu na vianoce < 3
- 4 Tulipanoo: rodinna hadka 5 hodin po prichode je nas novy rekord
- 5 Karamella: Ako správny workoholik som dostala od rodičov súpravu do ambulancie v tmavomodrej farbe ...
- 6 Lejla32: Fico stale tvrdi ze zvysuje dph kvoli matovicovej vlade. Preco teda daval pred volbami...
- 7 Thunderstorm: Čína bola zaujímavá skúsenosť. Som rada, že sme vypadli a len tak skoro...
- 8 Tequila: kto schudol tento rok viac, lana del rey alebo tones and i? mam...
- 9 Mezomus: ja sa uz neviemkolky rok pytam, co mam ja so zidovskym buricom, ...
- 10 Robinson444: Túto bombu zahrali dnes na FMku skoro som havaroval pri refréne ...