A len tak zo srandy sem hodím recept. 
Taký hovädský. 



Das dve veľké cibule najebeme na falatky, mrdneme do papiňáku a spražíme nežne na masti. 
Prihodíme kus šviňského krku, pekne na kocečky namrdané, das kilo a niečo. 
K mäsu pridať trochu čierneho korenia a sójovej omáčky.
Až sa mäso zatiahne, mrdnúť dnu vrecko mrazenej zeleniny Ázia (kitaj) a "čína korenie, celý sáčok" (kto si chce namiesat svoje, tak tam naseká kúštok zázvoru, koriandra, feniklu, cesnaku, klinček drvený, rasca drvená, štipku škorice a baldriánu).
Možno domontovať das kúsok húb, ak sú sušené, vopred na chvíľku namočiť, ak čerstvé, namrdať na falatky (odporúčam hlivu). 
A LYŽICU MEDU!!!
Priliať das deci vody, asi kus soli, zavrieť papiňák, nechať pískať 15-20 minút. 



Medzitým si otvoríme fľašu vína, uleje si dva deci. 



Ako príloha bude fajn čo? Ryža! Tú snáď uvariť, napariť, či podusiť snáď viete. 



Po dovarení svine ala kitaj možno zahustiť trochou zemiakového škrobu rozkvedlaného v malom množstve vody. Prihodiť prehriať, miešať!!! 
Nepridavať skôr, pripečie sa! 






Prajem vám dobrú chuť. 
(Viem viem, mňa piča do vašej chuti) 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár