Neskromne konštatujem, že pukancová torta mi vyšla
12 komentov
1
subarnica
15. 6.júna 2016 09:59
Pukancová???
7
@4lex
korpus: 300g mliečnej čokolády, 90g pukancovej kukurice, olej
-Čokoládu rozpustíme nad parou. Z kukurice pripravíme na oleji pukance (nesolíme!), ktoré potom nahrubo posekáme a vmiešame do rozpustenej čokolády. Hmotu dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
krém: 6 plátkov čírej želatíny, 500 g tvarohu (píšu nízkotučný, ale dala som normálny), 150 ml kyslej smotany, 50 g kryštálového cukru, 300 ml smotany na šľahanie (250 mi stačilo), 2 balíčky vanilkového cukru, šťava z 1 citróna
Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a citrónovou šťavou. Napučanú želatínu pri miernej teplote za stáleho miešania rozpustíme a vmiešame do tvarohu. Masu odložme na 20 min. do chladničky. Smotanu na šľ. vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom (ja som ho ale dala už predtým do toho tvarohu a smotanu som šľahala samotnú) a zľahka ju vmiešame do vychladenej tvarohovej hmoty.
Krém navrstvíme na pukancový korpus a tortu dáme stuhnúť do chladničky (cca na 6 hodín, ale nič sa jej nestane ani keď tam bude celú noc).
Podávame ozdobenú strúhanou čokoládou (alebo malinami).
korpus: 300g mliečnej čokolády, 90g pukancovej kukurice, olej
-Čokoládu rozpustíme nad parou. Z kukurice pripravíme na oleji pukance (nesolíme!), ktoré potom nahrubo posekáme a vmiešame do rozpustenej čokolády. Hmotu dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
krém: 6 plátkov čírej želatíny, 500 g tvarohu (píšu nízkotučný, ale dala som normálny), 150 ml kyslej smotany, 50 g kryštálového cukru, 300 ml smotany na šľahanie (250 mi stačilo), 2 balíčky vanilkového cukru, šťava z 1 citróna
Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a citrónovou šťavou. Napučanú želatínu pri miernej teplote za stáleho miešania rozpustíme a vmiešame do tvarohu. Masu odložme na 20 min. do chladničky. Smotanu na šľ. vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom (ja som ho ale dala už predtým do toho tvarohu a smotanu som šľahala samotnú) a zľahka ju vmiešame do vychladenej tvarohovej hmoty.
Krém navrstvíme na pukancový korpus a tortu dáme stuhnúť do chladničky (cca na 6 hodín, ale nič sa jej nestane ani keď tam bude celú noc).
Podávame ozdobenú strúhanou čokoládou (alebo malinami).
11
Nemám rád pukance.. tak asi by mi nechutila, však? ... Ale vypadá pekne
Napíš svoj komentár
- 1 Tapeta mojej obrazovky je analógová fotografia...
- 2 Obrázok od Ladydoga
- 3 Obrázok od Thunderstorm
- 4 Co sa tyka pozadia, preferujem...
- 5 Skrínšot čelindža / ... mám...
- 6 No nie je chutne moje pozadie?
- 7 Pridávam svoju tapätu
- 8 Obrázok od Manutdman
- 1 Trochu som sa prehrabal v legendarnych...
- 2 Hello
- 3 Král bez hradu
- 4 Domov.
- 5 Pozadie môjho mobilu - Xiaomi ...
- 6 Neviem popis
- 7 A Birdzák už zabirdzoval
- 8 Môj štýlový a elegantný NASAphone
- 9 Obrázok od Ladydoga
- 10 Jesenná nálada
- 1 Som na kongrese, takže život...
- 2 Pekny som? Ja sa sam sebe...
- 3 Co asi vyviedol
- 4 Doklad o mojej existencii. Ešte...
- 5 Ze nerozkliknuté notifikacie až po rok...
- 6 Dnes tu niekto spominal Foucaulta uz,...
- 7 Aha ako ťa chatgpt krásne diagnostikoval
- 8 Vselikde vidim na threads temy ze...
- 9 Bulgarian Mustang
- 10 Krásny doplnok < 3