Nickalerab
22-ročné dievča
najnedávnejšie lognutie
13. 11.novembra 2024 06:11
200 dní na BIRDZi
regnutá od 8. júna 2024
Kerromír @Samsebou30 - ideme piecť tvoj prvý koláč na pekáči? Ty pečieš a ja inštruujem. Potrebuješ len pekáč, fungujúcu rúru a z potravín len 5+5 vecí. Keď si zvládol VŠ, toto dáš ľavou zadnou.
Kedy začíname?
Kedy začíname?
64 komentov
1
nickalerab
27. 9.sept. 2024 14:21
Rišo @Samsebou30
3
Tebe to asi stále ešte nedochádza že on má záujem o iný pekáč než ten na ktorom sa pečie...
4
@vedeckyreligionista @3
milý pán Vedec Kyre Ligi, Onanista, pardon, o'Naništa, dovoľte mi, aby som Vám to vysvetlila.
Mne je naprosto jasné, o aký pekáč ide takmer takmer každému chlapovi, mne len napadlo, že keby potenciálne záujemkyne o Riša videli, že je okrem iných mnohých užitočných vecí, ktoré dokáže, vie ešte navyše aj upiecť pekáč chutného sladkého jedla, o nejaké to percento by sa zdvihli šance stretnúť tú jeho vysnívanú a presvedčiť ju, že okrem do koča a do voza je aj do kuchyne.
Som presvedčená, že to hravo zvládne, je to tvorivá robota tak na hodinku, fyzicky nenáročná, navyše je to celé také jednoduché, že tam nie je takmer čo pokaziť.
A keby aj, hodnota potrebných surovín je nevysoká, takže vzniknuté straty by boli zanedbateľné. Zatiaľ všetci, ktorí tento múčnik piekli prvýkrát a poznám ich, to dali na prvý pokus a ich zákusok bol jedlý a chutný.
milý pán Vedec Kyre Ligi, Onanista, pardon, o'Naništa, dovoľte mi, aby som Vám to vysvetlila.
Mne je naprosto jasné, o aký pekáč ide takmer takmer každému chlapovi, mne len napadlo, že keby potenciálne záujemkyne o Riša videli, že je okrem iných mnohých užitočných vecí, ktoré dokáže, vie ešte navyše aj upiecť pekáč chutného sladkého jedla, o nejaké to percento by sa zdvihli šance stretnúť tú jeho vysnívanú a presvedčiť ju, že okrem do koča a do voza je aj do kuchyne.
Som presvedčená, že to hravo zvládne, je to tvorivá robota tak na hodinku, fyzicky nenáročná, navyše je to celé také jednoduché, že tam nie je takmer čo pokaziť.
A keby aj, hodnota potrebných surovín je nevysoká, takže vzniknuté straty by boli zanedbateľné. Zatiaľ všetci, ktorí tento múčnik piekli prvýkrát a poznám ich, to dali na prvý pokus a ich zákusok bol jedlý a chutný.
5
@nickalerab @4
A čo tak radšej kebyže sa ti s ním osobne stretneš a ukážeš mu to v reáli ako sa ten koláč pečie ? Lahšie by sa to naučil a možno by medzi vami aj padla iskra, a šanca že si niekoho nájde by sa ovela viac zvýšili. Tak prečo nejdeš do toho ?
A čo tak radšej kebyže sa ti s ním osobne stretneš a ukážeš mu to v reáli ako sa ten koláč pečie ? Lahšie by sa to naučil a možno by medzi vami aj padla iskra, a šanca že si niekoho nájde by sa ovela viac zvýšili. Tak prečo nejdeš do toho ?
7
@teal @6
prečo ten status vyvolal v tebe tolko emocii ? To vážne Priekalovi nedopraješ aby prišiel do kontaktu so ženou ? >
prečo ten status vyvolal v tebe tolko emocii ? To vážne Priekalovi nedopraješ aby prišiel do kontaktu so ženou ? >
9
Síce ma to varenie a pečenie moc nejako nebaví, ja radšej nejaké technické opravy ako zajtra špáranie sa v autách. Preto dúfam že výjde počasie, lebo mňa bavia chlapské roboty, aj keď dnes som aj upratoval.
10
@vedeckyreligionista @5 vážený pán vedec Kyre Ligi o'Nanista, ale takto to nefunguje! Slušné a zdržanlivé dievča, aké tuto Kerromír hľadá, sa predsa nebude hrnúť netrpezlivo do návštevy so svojim možným budúcim milým, teda najskôr frajerom. Ona potrebuje najskôr pekne na dištanc, z bezpečnej vzdialenosti otestovať, či sa jej vôbec do takého niečoho vôbec oplatí nieže ísť, ale len uvažovať o tom.
Šance budú zvýšené, keď bude hotový výsledok - pekáč chutnej dobroty.
Šance budú zvýšené, keď bude hotový výsledok - pekáč chutnej dobroty.
11
@samsebou30 @8 Nikam, Kerro. Toto dáš u seba doma. Keď to zvládneš, potom budeš môcť predvádzať svoje "majstrovské" umenie aj inde.
Potrebuješ:
-pekáč, ja to u babky robievam v takomto malom, stačí len jeden diel z toho, ak nemáte presne toto, zoženieš si niečo podobnej veľkosti
» www.alza.sk/sfinx-dvojpekac...
- trojdecovú šálku ako odmerku
- rúru na pečenie, no a bežné kuchynské nádobíčko
Potrebuješ:
-pekáč, ja to u babky robievam v takomto malom, stačí len jeden diel z toho, ak nemáte presne toto, zoženieš si niečo podobnej veľkosti
» www.alza.sk/sfinx-dvojpekac...
- trojdecovú šálku ako odmerku
- rúru na pečenie, no a bežné kuchynské nádobíčko
15
A z potravín 5+5, to je pre zapamätanie, aby si to vedel naspamäť aj o druhej po polnoci zobudný pekárskou políciou, na každý prst ruky jedna vec.
Pravá ruka - "ťažké" veci - 1. hladká múka 2. cukor 3. dve vajíčka 4. tuk na pečenie Hera/Palmarín a pod. 5. acidko, ak nemáš, tak kľudne aj dva malé najlacnejšie biele jogurty
Múky potrebuješ 1 a pol šálky, cukru a acidka z každého po jednej šálke. Tuku polku z tej 250g obchodnej veľkosti.
Pravá ruka - "ťažké" veci - 1. hladká múka 2. cukor 3. dve vajíčka 4. tuk na pečenie Hera/Palmarín a pod. 5. acidko, ak nemáš, tak kľudne aj dva malé najlacnejšie biele jogurty
Múky potrebuješ 1 a pol šálky, cukru a acidka z každého po jednej šálke. Tuku polku z tej 250g obchodnej veľkosti.
16
Ľavá ruka 5 prstov - "ľahké" veci - 6. soľ 7. sóda bikarbona 8. kakao 9. sušené hrozienka 10. krupicu/hrubú múku/na jemno postrúhanú strúhanku na vysypanie pomasteného plechu/pekáča
17
Už to všetko máš pripravené? Ak áno, môžme ísť na to. Prípadne daj vedieť, kedy budeš mať čas a vašu domácu rúru na pol hoďky len a len pre seba.
Všetko ostatné budeš môcť na tajňáša namiešať u seba v izbe - pre prípad nevyžiadaných mamkiných, či sestriných nemiestnych poznámok.
Všetko ostatné budeš môcť na tajňáša namiešať u seba v izbe - pre prípad nevyžiadaných mamkiných, či sestriných nemiestnych poznámok.
18
@samsebou30 @12 kokso, sorry, že babka má len starý pekáč. Veď tamto na Alze je čistonové. Babka je spokojná aj s koláčom z tamtoho.
Kľudne použi ultra high-tech modern technology pekatch, čo máte doma, len aby to bola zhruba tá veľkosť, ako píšu na tej - šírka 200 mm, dĺžka 320 mm, výška 130 mm - kebyže máš väčšiu plochu, spotreboval by si viac potravín.
Kľudne použi ultra high-tech modern technology pekatch, čo máte doma, len aby to bola zhruba tá veľkosť, ako píšu na tej - šírka 200 mm, dĺžka 320 mm, výška 130 mm - kebyže máš väčšiu plochu, spotreboval by si viac potravín.
19
@samsebou30 @13 jasné, nebudeš stíhať odháňať davy koláčikachtivých mladých žen! Klídek, brzdi hormón, ešte si ani nezačal.
20
@nickalerab @19
Prečo nechceš Kera vidieť osobne ? Prečo mu nedáš šancu a bozk ? Nebud taká zlá vretenica
Prečo nechceš Kera vidieť osobne ? Prečo mu nedáš šancu a bozk ? Nebud taká zlá vretenica
22
@nickalerab @18 vsak ja nehovorím aj my taký máme, však sa žilo aj za komunizmu a ten pekáč dožil až doteraz. Len neviem či sú dva u nás.
23
@nickalerab @17 ešte robím popri dome chlapské roboty a pôjdem sa venovať autu keď neprší a snáď ani nezačne.
24
Ešte v tomto storočí delíme práce na chlapské a ženské, keď ženy už dávno robia takisto ako muži 🤭 @samsebou30
25
@samsebou30 @22
veď máš v @11 nad obrázkom napísané, že ti stačí jeden diel, teda presne toľko, koľko ich doma určite máte.
Keď budeš komplet ready, môžeš dať vedieť. Edukatívne pečenie cez Birdz som ešte neabsolvovala. Bude mi potešením, ak mi pribudne táto nová skúsenosť.
veď máš v @11 nad obrázkom napísané, že ti stačí jeden diel, teda presne toľko, koľko ich doma určite máte.
Keď budeš komplet ready, môžeš dať vedieť. Edukatívne pečenie cez Birdz som ešte neabsolvovala. Bude mi potešením, ak mi pribudne táto nová skúsenosť.
26
@nickalerab @25 tam boli dva tie pekáče, tak ja že má sa to prikryť? A budeme aspoň cez videohovor?
27
@samsebou30 @26 Čo zas vymýšľaš, prikrývaj si kačicu, aby bola šťavnatá a nevyschla, toto je múčnik a potrebuje to dýchať, v rámci vlastnej tvorivosti si to potom niekedy vyskúšaj kľudne aj zabalené v alobale, ja ti napíšem recept, ako ho viem od babky.
Toto je tak jednoduché, že video je zbytočné.
Vymastíš ten JEDEN pekáč, číslicou 1, nie dva diely a prikrývať, ale jeden bez prikrytia, kapišto? - vymastíš ho kúskom toho tuku, aby bolo mastné dno a steny tak do výšky 3cm. Neboj sa toho ako ženy, kľudne môžeš prstami, umytými, alebo palcom, poriadne porozotierať, aby nebola nikde ani medzierka, potom tam nasypeš krupicu/strúhanku/hrubú múku - trocha, jedno z toho, dvoma rukami chytíš uchá a potrasieš, aby sa to rozliezlo na to mastné. Keď bude chýbať, prisypeš, ak zvýši, dáš preč.
Rúru si môžeš zapnúť na na 150°C-170°C OBOJSTRANNE. Nie len odspodu alebo len zvrchu, z oboch strán!
Toto je tak jednoduché, že video je zbytočné.
Vymastíš ten JEDEN pekáč, číslicou 1, nie dva diely a prikrývať, ale jeden bez prikrytia, kapišto? - vymastíš ho kúskom toho tuku, aby bolo mastné dno a steny tak do výšky 3cm. Neboj sa toho ako ženy, kľudne môžeš prstami, umytými, alebo palcom, poriadne porozotierať, aby nebola nikde ani medzierka, potom tam nasypeš krupicu/strúhanku/hrubú múku - trocha, jedno z toho, dvoma rukami chytíš uchá a potrasieš, aby sa to rozliezlo na to mastné. Keď bude chýbať, prisypeš, ak zvýši, dáš preč.
Rúru si môžeš zapnúť na na 150°C-170°C OBOJSTRANNE. Nie len odspodu alebo len zvrchu, z oboch strán!
28
No a celá príprava cesta je, že tých desať vecí zmiešaš v nejakej väčšej nádobe dokopy.
1. hladká múka - jedna a pol šálky
2. cukor - jedna plná šálka
3. dve vajíčka - radšej bez škrupiny, žĺtka aj bielka, oboje!
4. tuk na pečenie Hera/Palmarín a pod. 125g. - polka toho balenia z obchodu, pokrájaný na kocočky, čojaviem, také veľké ako malá hracia kocka, prípadne aj zvyšok, čo ti ostal z vymasťovania pekáča
5. acidko - jedna plná šálka, ak nemáš, tak kľudne aj dva malé najlacnejšie biele jogurty
1. hladká múka - jedna a pol šálky
2. cukor - jedna plná šálka
3. dve vajíčka - radšej bez škrupiny, žĺtka aj bielka, oboje!
4. tuk na pečenie Hera/Palmarín a pod. 125g. - polka toho balenia z obchodu, pokrájaný na kocočky, čojaviem, také veľké ako malá hracia kocka, prípadne aj zvyšok, čo ti ostal z vymasťovania pekáča
5. acidko - jedna plná šálka, ak nemáš, tak kľudne aj dva malé najlacnejšie biele jogurty
29
6. soľ - tak štvrťka kávovej lyžičky
7. sóda bikarbona - takisto štvrťka kávovej lyžičky
8. kakao - tak dve polievkové lyžice, ak to chceš svetlejšie, jednu, ak tmavšie a viac kakaové, kľudne tri
9. sušené hrozienka - štvrťku 100g balenia, ak si ich dopredu nenamočil do horúcej vody, nevadí, nabudúce, aj tak zmäknú pri pečení
(10. krupica - ten zvyšok, ak ti ostalo z vysypávania plechu)
všetkých 5+5 vecí riadne premiešať vareškou a celú tú polotekutú hmotu riadne vymiešanú naleješ na ten vymastený vykrupicovaný pekáč. Plávajúcich kociek tuku sa neboj, roztopia sa a vsiaknu. Len to nalej a prípadne jemne poposúvaj do strán, aby to malo vvšade rovnakú výšku. Plný pekáč šupneš do vyhriatej rúry, keď ti zhaslo svetielko = je nahriata na 150-170, dáš to na 150. Zavrieš a tak na pol hoďky necháš piecť. Tá doba veľmi závisí od toho, akú "silnú" rúru máte, môže to byť o 5 minút menej alebo viac. Tak po 20 minútach to môžeš skontrolovať vizuálne aj nosom, upečené to bude vtedy, keď do stredu poriadne zapichneš špáratko alebo špajchľu a po vytiahnutí nebude na nej "mokré" cesto. Takže pichaj a kontroluj. Nespáľ si to a na konci po vypnutí rúry, keď to dobre voní, to môžeš v nej nechať ešte tak na desať minút, nech to všetko pekne "dôjde" a dopečú sa prípadné mäkkotinky a cestové tekutinky v úplnom prostriedku.
Prípadné otázky a nejasnosti môžeš do komentov.
7. sóda bikarbona - takisto štvrťka kávovej lyžičky
8. kakao - tak dve polievkové lyžice, ak to chceš svetlejšie, jednu, ak tmavšie a viac kakaové, kľudne tri
9. sušené hrozienka - štvrťku 100g balenia, ak si ich dopredu nenamočil do horúcej vody, nevadí, nabudúce, aj tak zmäknú pri pečení
(10. krupica - ten zvyšok, ak ti ostalo z vysypávania plechu)
všetkých 5+5 vecí riadne premiešať vareškou a celú tú polotekutú hmotu riadne vymiešanú naleješ na ten vymastený vykrupicovaný pekáč. Plávajúcich kociek tuku sa neboj, roztopia sa a vsiaknu. Len to nalej a prípadne jemne poposúvaj do strán, aby to malo vvšade rovnakú výšku. Plný pekáč šupneš do vyhriatej rúry, keď ti zhaslo svetielko = je nahriata na 150-170, dáš to na 150. Zavrieš a tak na pol hoďky necháš piecť. Tá doba veľmi závisí od toho, akú "silnú" rúru máte, môže to byť o 5 minút menej alebo viac. Tak po 20 minútach to môžeš skontrolovať vizuálne aj nosom, upečené to bude vtedy, keď do stredu poriadne zapichneš špáratko alebo špajchľu a po vytiahnutí nebude na nej "mokré" cesto. Takže pichaj a kontroluj. Nespáľ si to a na konci po vypnutí rúry, keď to dobre voní, to môžeš v nej nechať ešte tak na desať minút, nech to všetko pekne "dôjde" a dopečú sa prípadné mäkkotinky a cestové tekutinky v úplnom prostriedku.
Prípadné otázky a nejasnosti môžeš do komentov.
33
@31 @32 Áno, milý Rišo, aj to všetko možno, podotýkam MOŽNO bude, ale bude treba na pekáči upiecť tvoj prvý ozajstný koláč.
Ale prosím ťa, odkladaj to na čo najneskôr, ženy predsa nepotrebujú vedieť, že by si im vedel napiecť chutné mňam-mňam. A ešte by ťa tá tvoja vyvolená mohla zdržiavať od návštev Birdza, to by nám všetkým naozaj chýbalo.
Ale prosím ťa, odkladaj to na čo najneskôr, ženy predsa nepotrebujú vedieť, že by si im vedel napiecť chutné mňam-mňam. A ešte by ťa tá tvoja vyvolená mohla zdržiavať od návštev Birdza, to by nám všetkým naozaj chýbalo.
34
@30 panenkoskákavá, jéj, ani som si nevšimla (klamárka, celý čas striehneš, kým sa tu niekto taký objaví!), vysokotrojciferný íkváč s excelentnou mierou podstatnosti. My dvojciferné sa dôrazne ohradzujeme proti takýmto provokáciám a neprajeme si rušiť naše príjemne stojaté vody nepodstatnosti.
35
@samsebou30 @32
Ach Richard, kde sú fotky pekáča s kakaovým šálkovým koláčom?, ... som znepokojená tvojou nečinnosťou ohľadom tejto tvojej zručnosti.
Ach Richard, kde sú fotky pekáča s kakaovým šálkovým koláčom?, ... som znepokojená tvojou nečinnosťou ohľadom tejto tvojej zručnosti.
36
@nickalerab @35 v sobotu musím už to auto nejako zdarne opraviť, ak ho opravím môžem si z oslavy že som to celé zvládol napiecť koláč
37
@samsebou30 @36 Tak sa, prosím, snaž presne dodržať postup, aby bol mňam, hlavne si uhlídej záver, aby bol dosť upečený, ale zase nie pripečený alebo spálený.
A potom by si mohol z neho dať ochutnať aj nejakým kočkám, ak bude chutiť tebe - aby ho zhodnotili aj ony. Ozaj, a aj sem na Birdz by si aploudnúť fotky z pekárskej akcie mohol.
Držím palce, nech všetko vyjde.
A potom by si mohol z neho dať ochutnať aj nejakým kočkám, ak bude chutiť tebe - aby ho zhodnotili aj ony. Ozaj, a aj sem na Birdz by si aploudnúť fotky z pekárskej akcie mohol.
Držím palce, nech všetko vyjde.
38
@nickalerab @37 ja kočky neoslovím aj keby som tam naservíroval zlaté ho*no 🤔😀 Nemám na to predispozície a spoločnosť je priveľmi náročná.
39
@samsebou30 @38 Ale Rišo! Také vznešené meno a takéto fujkyfuj reči! Predvedieš dievčim, že si RICH, aj čo sa týka pekárskeho umenia a zručností v ňom. Hlavne veľa hrozienok, kľudne aj celé 100g balenie a namoč ich dopredu buď do vody, ale môžeš aj do nejakého kvalitného alkoholu.
Teším sa na fotky pekáča plného čerstvo upečeného koláča
Teším sa na fotky pekáča plného čerstvo upečeného koláča
40
@nickalerab @39 veľa hrozienok, no len keď ja moc hrozienok práve neľúbim, iba hrozienka v čokoláde 😀 Ale upiekol by som, a čo keď bez hrozienok?
41
@samsebou30 @40 Veď to je koláč na zbalenie dievči, tam TREBA veľa hrozienok. Prvý pokusný pre seba samozrejme môžeš aj bez nich, prípadne ak máš rád, môžeš dať slnečnicové olúpané semiačka alebo nadrobno nasekané oriešky.
42
43
Ahoj, Richard! Kedy sa dajú očakávať prvé fotky tvojho prvého pekáča plného voňavučkých dobrôt?
Daváš si teda pekne načas!
Daváš si teda pekne načas!
44
@samsebou30 ... koment @43 je tiež pre teba, Kerromír
Na inom mieste píšeš, že 10 rokov už nevieš nájsť súcu a takú čo by ťa chcela. No lebo všetkých tých 25 dievči na Slovensku, čo by o teba mali záujem, čakajú nedočkavo na kakaovo-hrozienkový koláč. Kedy už bude? Stále sa vypytujú!
Na inom mieste píšeš, že 10 rokov už nevieš nájsť súcu a takú čo by ťa chcela. No lebo všetkých tých 25 dievči na Slovensku, čo by o teba mali záujem, čakajú nedočkavo na kakaovo-hrozienkový koláč. Kedy už bude? Stále sa vypytujú!
45
@nickalerab @43 však spravím, ale niekedy keď mama nebude doma, aby to nebolo nápadné, že pre koho pečiem len tak od buka do buka neoverený koláč. 😀
46
A ahoj. Keby sa mi tak napiekli teraz hneď tie buchty, to by som si ich dal, keď o nich teraz tak voňavučko rozprávame. 😜
47
@nickalerab @44 ja to vidím dosť skepticky, tých 25 dievči ma ani nepozná, ani nevedia, že existuje nejaký chudák starý mládenec v 32. A toľko som ani kamošiek nemal nikdy, nebola šanca, lebo kamarátstvo rýchlo skončilo, keď zistili, že som chcel ich skôr zbaliť ako byť len kamarát. 🤷♂️ A ja nejaký playboy nie som, som rád že mi veci nezačínajú hovoriť že som škaredý a že stojím za starú belú…
48
@samsebou30 @45 veď to sa dá aj na tajňáša v noci, ja keď niekedy chcem prekvapiť babku, tak si to všetko namiešam u seba v izbe a do kuchyne do už iba zanesiem a vrazím do vyhriatej rúry. Za polhoďku, 40 minút to je hotové, zanesiem k sebe do izbičky vychladnúť - aj mi ju to celú vyvonia. A na raňajky alebo k obedu jej potom tri dni nosím dobrotu.
50
@samsebou30 @47 veď a nestačí byť najskôr "len" kamarát? Balenie kľudne môže počkať na neskôr.
Rišo, neštvi ma! Nefňukať, alebo iba troška, ... a PIECŤ KOLÁČ! DNES! :CAKE:
Rišo, neštvi ma! Nefňukať, alebo iba troška, ... a PIECŤ KOLÁČ! DNES! :CAKE:
54
@nickalerab @48 tým buchotaním pri príprave a s hučaním trúby by som vôbec nikoho v noci nezobudil…
55
@nickalerab @49 musím niekedy spraviť, ale bez hrozienok a potom uvidíme keď okoštujem, či lepší koláč som nejedol 😀
56
@samsebou30 @54 vám hučí rúra? To prečo? Skôr si nešika v kuchyni a padajú ti tam inštrumenty na mramorovú podlahu! Priznaj sa!
57
@samsebou30 @55 Bez hrozienok je to nie 100%, ale len 99% alebo 999‰. To tebe ako perfekcionistovi stačí?
59
@etelnair @58 isteže, len sa mi akosi nechce veriť, že by to kutil ako Kerro nechal len tak a neriešil až hodnotám blízkym 0dB. Ibaže by mu ten hluk vyhovoval.
60
@nickalerab @56 no tak plechy rezonujú trocha keď sa zapne, to asi na každej keď elektromotor na ventilátore pracuje
61
Ani nie, len mňa moc aj tak variť nebaví a keby to bolo nejaké stavanie tak skôr..
62
@nickalerab @57 ja moc sušené hrozienka ani vo vianočke neobľubujem. Buď si kúpim takú, ktorá ich nemáva alebo ich z nej vyberám. V čokoláde hrozienka však áno.
63
64
@nickalerab @59 skôr už riešim keď vypadne umývačka, tú som aj nedávno opravoval a aj som ju opravil. Funguje už dobre. Ale musel som kúpiť nový diel do toho. Hentaké len rezonancie neriešim, tam je všetko funkčné, zbytočne rozoberať.
Napíš svoj komentár
- 1 Tomas5555555: Zelám nábožné a spasené Vianoce. Prvých 5 birdzákov ktorí zverejnia IBAN pošlem finančnú odmenu....
- 2 Nats: dali sme si s frajerom rovnaku knihu na vianoce < 3
- 3 Karamella: Ako správny workoholik som dostala od rodičov súpravu do ambulancie v tmavomodrej farbe ...
- 4 Lostinthedark: Stastne a vesele prajem tym, co ma maju radi, takze vlastne pojebte...
- 5 Manutdman: Na Vianoce nechcem nič okrem toho, aby Slováci prestali vyslovovať ch v slove...
- 6 Luc.ka: m.youtube.com/watch?v=ckN...
- 7 Manutdman: Konečne po niekoľkých rokoch tu bola na Štedrý deň pekná modrá obloha s mrazom...
- 1 Tomas5555555: Zelám nábožné a spasené Vianoce. Prvých 5 birdzákov ktorí zverejnia IBAN pošlem finančnú odmenu....
- 2 Nats: dali sme si s frajerom rovnaku knihu na vianoce < 3
- 3 Samsebou30: Tak teda šťastné a veselé tým, čo ma majú radi, a tým...
- 4 Karamella: Ako správny workoholik som dostala od rodičov súpravu do ambulancie v tmavomodrej farbe ...
- 5 Mezomus: ja sa uz neviemkolky rok pytam, co mam ja so zidovskym buricom, ...
- 6 Karamella: 365 v Piešťanoch dnes plná nevadí, dnes je aspoň deň,...
- 7 Zajko235: Ahojte priatelia, prajem vám všetkým požehnané a radostné Vianoce < 3...
- 8 Azizi: Merry Christmas Birdz stvorenia < 3
- 9 Lostinthedark: Stastne a vesele prajem tym, co ma maju radi, takze vlastne pojebte...
- 10 Manutdman: Na Vianoce nechcem nič okrem toho, aby Slováci prestali vyslovovať ch v slove...
- 1 3kratadost: Vzdavam sa. Nakupil som nasim noze, nakupil som im brusne kamene, naucil...
- 2 Lejla32: Existuje nejaka kucharska kniha alebo videa pre totalnych amaterov?? Lebo mam pocit, ze...
- 3 Teal: A čo najkrajšie mestá na Slovensku, prosím?
- 4 Tomas5555555: Zelám nábožné a spasené Vianoce. Prvých 5 birdzákov ktorí zverejnia IBAN pošlem finančnú odmenu....
- 5 Azizi: Existujú plastové (alebo ľahké kovové) fľašky na vodu, do ktorých môžem vsunúť ruku...
- 6 Lejla32: Vkuse musi robit daco na aute, uz ma to nebavi :/ ked...
- 7 Azizi: Mestá - Bratislava, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Kremnica, ... <...
- 8 Azizi: Tvrdili ste niektorí, že Bitcoin je nezmysel. No tak môj otec si za...
- 9 Nats: dali sme si s frajerom rovnaku knihu na vianoce < 3
- 10 Samsebou30: Robil som si veľký poriadok v skrini s oblečením, preskúšal som a pretriedil...